Καλησπέρα. θα ήθελα να γράψω πολλά αλλα δυστυχώς δεν εχω χρόνο ,οπότε η συνέχεια σχετικά με Μπανγκόκ καθώς και σχολιά μου για το..καβαλίκευμα ελέφαντα, μιας κι ενας φίλος είχε αντιρρήσεις για το πόσο αξίζει τον κοπο, την επόμενη φορά.
Σήμερα θα σας προτείνω εναν προορισμό που είναι για πραγματικούς φυσιολάτρες , απο τα τελευταια νησάκια της χώρας που δεν έχουν εκμεταλλευτεί και καταστρέψει μεχρι αηδιας ΑΚΟΜΑ.(συγνώμη αν γράφω λίγο βιαστικά αλλα ο χρόνος μου είναι πολυ περιορισμένος)
Μιλάω για το Koh Lipe, ενα ταιλανδικό νησί μικρό σε εκταση, περπατιέται ολόκληρο δηλαδη ,που βρίσκεται κοντά στη Μαλαισία και το Langawi στην θάλασσα Ανταμάν
Απο όσους έχουν πάει-εγώ δυστυχώς δεν τα κατάφερα ακόμα αλλα το χω στο πρόγραμμα- έχω ακούσει οτι πρόκειται περι πραγματικού παραδείσου.
Ελάχιστοι τουρίστες, λευκή ψιλή άμμος, ασυνήθιστη για Ταιλάνδη καθαρότητα νερού, γεμάτο με πολύχρωμα κοράλλια, περισσότερα απο οπουδήποτε αλλού στη χώρα.
Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, δρόμοι, σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικό δίκτυο-εχουν όμως ρευμα με γεννήτριες-τραπέζια μεχρι τη θάλασσα, Ούτε καν ATM !
Υπάρχει όμως ίντερνετ που το χρεώνουν βέβαια ακριβά, σημα κινητου τηλεφώνου , κάποια ρεστοράν και οικογενειακά μπάρ.
Μπορείς να μείνεις είτε σε απλά μπανγκαλόουζ, είτε σε πανακριβα σούπερ κιριλέ ανάλογα με τα λεφτά που εχεις να διαθέσεις.
Τί μπορείς να κάνεις εκέι πέρα απο το να χαλαρώσεις;
Tα γνωστά. Snorkeling, diving, κανα -οχι πονηρό- μασαζάκι, μπορείς να το ρίξεις στο μπιτς βόλλευ.
Και φυσικά να εκδράμεις σ όλα τα γειτονικά νησιά, μεταξύ των οποίων το Ταρουτάο.
Το μέρος είναι ιδανικό για να πας με την κοπέλα σου,κι αν το σηκώνει ο οργανισμός σου - η μόνη σχέση που χει αυτό το μέρος με την πατάγια είναι μία απο τις τρείς παραλίες του που λέγεται Πατάγια μπίτς- και μόνος σου.
Για να φτάσεις εκεί πρέπει να πας πρώτα στο Hat Yai και μετά μεχρι το λιμάνι άπ όπου παίρνεις speed boat.
Tα συνολικά έξοδα δεν είναι κατι φοβερο-, ειδικά αν διαλέξει κανείς μια απ τις φτηνές επιλογές γΙΑ διαμονή- και αν κρίνω απο τις φώτο που βλέπω εδω κι εκεί η εμπειρία πρεπει να είναι αξέχαστη.
Όπως είπα μιλώντας συνέχεια με ταξιδιώτες εχω καλή αποψη και για μέρη που δεν έχω παέι ακόμα ποτέ( μα που να πρωτοπρολάβω , ήδη έχω ταξιδέψει σε σχεδόν 50 χώρες και άπειρες διαφορετικές πόλεις)
Για ότι αλλο ρωτήστε με......
Αλήθεια είναι κάποιος που ήδη έχει πάει να μας πει εντυπώσεις;