Καλησπέρα στο φόρουμ......καταρχήν να ξαναπώ , μια και κάποιοι το ανέφεραν, οτι δεν αρνούμαι πως ενας απο τους λόγους που μπήκα είναι και για να πουλήσω. Ακούγεται άσχημα και αν σας ενοχλεί αυτό πειτε μου να βγω.
Απο την άλλη όμως είναι λογικό κάποιος που ξόδεψε καιρό για να εμβαθύνει κάπου, να μοιραστεί οτι έμαθε έτσι εύκολα με αγνώστους , και να πάρουν στο πιάτο πράγματα για τα οποία ο ίδιος κόπιασε για να ανακαλύψει; Οι στυγνοί έμποροι-και γω όπως είπα θα προσπαθησω να μην είμαι ενας απ αυτούς,- δεν είναι περισσότερο αντιπαθητικοί απο κείνους που ρωτάνε ρωτάνε και αφου χρησιμοποιήσουν τον άλλον και κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να του έχουν δώσει τίποτε ως ηθικό ή γνωστικό αντάλλαγμα, το παίζουν μετα και ιδεολόγοι της ελευθερης πληροφόρησης.
Χωρίς να ισχυρίζομαι οτι είμαι ο απόλυτος γνώστης, κάτι ξερω προφανώς παραπάνω απο τον μέσο χρήστη του σαιτ.Και απ αυτό που ξέρω θα μοιραστώ ενα κομμάτι του μόνο ,και το καλύτερο θα το κρατήσω για τον εαυτό μου ή για τους φίλους μου, αν ποτέ κΆνω φίλους απο δω μέσα.
Τώρα...........
Μερικά πράγματα σχετικά με την Μπανγκόκ...πολύ βασικά, ενδεχομένως πολλοί απο σας να τα ξέρετε, αλλά απαραίτητα ως εισαγωγή για να δώσω μια εικόνα της πόλης όπως τη θέλω.
Καταρχήν είναι μια μεγάλη πόλη με αρκετές αντιθέσεις, που όσο κι αν μοιάζει ομοιόμορφη παρουσιάζει διαφορετική ανθρωπογεωγραφία απο περιοχή σε περιοχή. Ενδεικτικά μιλώντας κι αν κοιτάξετε το χάρτη:
PINKLAO : πολύ ζωντανή περιοχή γεμάτη απο Ταιλανδούς μικρής οικονομικής εμβέλειας κυρίως νεαρών ηλικιών.
RATANAKOSIN ISLAND: πολλοί low budget τουρίστες και -μάλλον αλλοτριωμένοι- Ταιλανδοί που ζουν απ τον τουρισμό, εδώ βρίσκονται όλοι οι διάσημοι ναοί της πόλης και φυσικά η khaosan road , η Rambutri street κλπ
PAHURAT: η ινδική κοινότητα
YAOWARAT::η κινέζικη κοινότητα..βλέπεις εδώ οπως και στις περισσότερες κινέζικες σθνοικίες ανα τον κόσμο, υπαιθρια μαγαζιά , χρυσοχοεία και εστιατόρια.
VICTORY MONUMENT: Ταιλανδοί καλούτσικης οικονομικής εμβέλειας , κυρίως επαγγελματίες που δουλέυουν σε εταιρείες αλλα και αρκετοί expats
SUKUMVEET απο την αρχή μέχρι και το asok : τουρίστες καλούτσικης οικονομικής εμβέλειας κυρίως μεσήλικες και φραγκάτοι expats
SUKUMWEET soi 3 : αραβική συνοικεία, με πολά αιγυπτιακα -λιβανέζικα εστιατόρια και ..ναργιλέδες
SUKUMVEET απο asok μεχρι και ekamai , soi 63: κυρίως το thong lo soi 55 , γιαπωνέζοι expats- λένε πως το νούμερό τους φτάνει τις 100000! αλλα δεν φαντάζομαι να ναι πάνω απο 50- περιοχή γεμάτη απο γιαπωνέζικα καραόκε, σούπερ μάρκετ και εστιατόρια
SILOM: φραγκάτοι φαράνγκ αλλά και κονομημένοι Ταιλανδοί επιχειρηματίες , κάπου εδω άλλωστε βρίσκονται η λεωφόρος Sathon, η New Road κλπ
KLONG TOEI: μέρος της περιοχής αποτελείται απο σλάμσ όπου ζούνε σε άθλιες συνθήκες οι φτωχότεροι απο τους ταιλανδούς
LAT PRAO: συνεχώς αναβαθμιζόμενη περιοχή όπου συναντάς κάθε καρυδιάς καρύδι και με τιμές κιριλέ διαμερισμάτων που χουν πάει στα ύψη-είδα μέχρι και 5000 ευρώ το τετραγωνικό!
RAM KAM PENH: πολύς φοιτητόκοσμος λόγω και του πανεπιστημίου που βρίσκεται εκει , πολύ ζωντανή περιοχή , τρομακτικό μποτιλιάρισμα
BANGKAPI: υποβαθμισμένη αλλα ζωντανή περιοχή , με πολύ χαμηλές τιμές και ελάχιστους φαράνγκ
κλπ, κλπ
Οπως είναι λοιπόν κατανοητό στην πόλη συνυπάρχουν διαφορετικές πραγματικότητες, διαφορετικοί ανθρωποι-ταιλανδοί εργάτες, expats, φραγκάτοι ή αφραγκοι τουρίστες, ταιλανδοί της μεσαίας τάξης, hi-so ,- κι όλοι αυτοί, όσο κι αν συναντιούνται κάπου, όσο κι αν ζούνε στην ίδια πόλη, βιώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα, πηγαίνουν κατα βάση σε διαφορετικά μέρη, έχουν διαφορετικό λαιφ στάιλ , ενίοτε και ιδέες για το τι συμβαίνει γύρω τους.
Για να καταλάβεις και να γνωρισεις την πόλη πρέπει να δεις τί προσφέρει σ όλες αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων...οταν βρώ καιρό θα ξαναγράψω για το που πάνε πχ οι hi-so και πώς ζούν , ή π.χ.για το πού και πώς πληρώνουν για σεξ οι φίλοι μας οι τούκ τούκ ντράιβερς. Εφόσων κανείς δε με ρωτάει κάτι συγκεκριμένο , γράφω προφανώς ότι μου κάνει κέφι, κι όσων αφορά στις εναλλακτικές δραστηριότητες που μπορεί να χει κάποιος εδώ αν έχει λίγα παραπάνω χρήματα να διαθέσει, θα γράψω -όπως υποσχέθηκα-με τον καιρό, εκτός αν κάποιος ενδιαφέρεται για κάτι συγκεκριμένο