Ο Μονολυκος το χαβα του...Εξακολουθει να ειναι εκτος θεματος...
Και απο την αλλη,εγω προσωπικα,ποτε δεν δημισιοποιησα στο φορουμ ποσα λεφτα χαλασα σε καθε μου ταξιδι..
Ποιος λοιπον εχει απωθημενα εδω μεσα και τα βγαζει "αυτοπροβαλωντας" τον εαυτο του?Και απο ποτε θεωρειται "μαγκια",να επιδεικνυεις οτι πηγες διακοπες στη Ταυλανδη και καθισες 40 μερες με 2400 ευρω?
Που στο κατω-κατω,δεν αποτελει και καποιο κατορθωμα,μιας και με την αναγωγη του ποσου στη σημερινη ισοτιμια,μιλαμε για 3000 ευρω.
Και παλι βεβαια,θεωρω την ολη προσεγγιση αυτη εντελως ανωριμη και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ...Γιατι,ΝΑΙ,μπορεις να τη βγαλεις με 3000 ευρω για 40 μερες οπως ο Μονολυκος,αλλα αυτο ειναι το ενα ακρο...Το αλλο ειναι τα 3000 ευρω να τα χαλασεις σε 10 μερες...
Και αντι να το παιζουμε "καποιοι" εδω μεσα,καλο ειναι οταν δινουμε συμβουλες στα παιδια που θα πρωτοπανε,να το κανουμε με γνωμωνα την ενημερωση και οχι την αυτοπροβολη.
Αντι λοιπον να παρουμε τα 2 ακρα,ειναι πιο ωριμο,να παρουσιαζουμε τα πραγματα,οσο το δυνατον πιο κοντα στη πραγματικοτητα,η οποια λεει πως αυτος που θα παει για ΠΡΩΤΗ φορα,μεχρι να συνηθισει να χειριζεται το νομισμα και να μαθει τα κατατοπια ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τη περασει τοσο φτηνα οσο ο Μονολυκος.
Και παλι βεβαια,εδω υπαρχει μια μεγαλη διαφορα,οπως πολυ σωστα ανεφερε και ο djzan..."Εξαρταται τι ακριβως διακοπες θες να κανεις"...Γιατι "διακοπες" ειναι να πας στη Μυκονο και να στησεις μια σκηνη στη παραλια και να χρησιμοποιεις τα ντους που εχει στη παραλια για να ξεπλενεσαι απο τα αλατια,διακοπες ειναι και να πας να μεινεις σε ενα ενοικιαζομενο δωματιο με μπανιο,A/C και ψυγειακι για να βαλεις ενα μπουκαλι νερο.Στη δευτερη ομως περιπτωση το κοστος εκτοξευεται...
Αντιστοιχα,μπορεις να πας στη Παταγια (που ειναι καπου στη Ταυλανδη) και να βρεις ενα δωματιο ξενοδοχειου με τα απαραιτητα,κανα χιλιομετρο μακρια απο τη WS για να σου ερθει πιο φτηνα.Να περνας τη μερα σου "σπαρτιατικα",δηλαδη να τρως ισα-ισα για να επιβιωνεις,να μετρας και το καθε μπατ που χαλας,να μη φας ας πουμε δευτερη μεριδα φαγητο παροτι δε χορτασες,η να μη πιεις ενα χυμο και να φας ενα παγωτο για να μη ξεφυγεις απο το προυπολογισμο.Και το βραδυ που βγαινεις για να φορτωσεις,να επιλεγεις γκομενα με βασικο κριτηριο το "ποσα ζηταει" και οχι το ποσο σου αρεσει.
Εγω προσωπικα λοιπον (αφου ειναι της μοδας να αυτοπροβαλομαστε),τετοιες διακοπες ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΛΩ...Αν δηλαδη το μπατζετ μου ειναι τοσο περιορισμενο,που να μου επιτρεπει ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ που περιεγραψα επανω,ΔΕΝ θα πηγαινα διακοπες στη Ταυλανδη,παρα θα καθομουνα σπιτι μου.
ΕΓΩ λοιπον που ο Μονολυκος με αποκαλει "χλιδατο",οταν θα αποφασισω να παω στη Ταυλανδη,θελω
α)Ενα ξενοδοχειο 3αστερο,με τα εξης απαραιτητα για εμενα...A/C,ψυγειο,τηλεοραση με δορυφορικα καναλια,safe box ΜΕΣΑ στο δωματιο,να ειναι καθαρο και πολυ κοντα στο κεντρο της διασκεδασης.Να φορτωνω και σε 5-10 λεπτα το πολυ με τα ποδια,να ειμαι στο δωματιο.Και αυτο γιατι δεν οδηγαω μηχανη.
β)Να τρωω με τη λογικη οτι το φαγητο ειναι και μια απολαυση και οχι μονο για να γεμιζουμε το στομαχι μας για να μη πεθανουμε.Θα ψαξω να βρω ενα φτηνο,καθαρο και καλο Ταυλανδεζικο εστιατοριο,με 50-60 μπατ το ρυζι και αν πειναω μπορει να φαω και 2 μεριδες.Που και που να τρωω και κανα φρεσκο ψαρι και καμμια γαριδα,να πηγαινω και σε κανενα εστιατοριο με δυτικα φαγητα η φαστ φουντ,ετσι για αλλαγη.Να χτυπησω και καμμια μπριζολα...Και αν το βραδυ με "κοψει",να μη τσιγκουνευτω και να χτυπησω και κανα σαντουιτς στο Subway με 200 μπατ.Να πινω και τους χυμους,καφεδες και να τρωω φρεσκα φρουτα.
γ)Να μη παω σε ενα μονο μερος,να κατσω και 2-3 μερες τουλαχιστον στη "σαγηνευτρα" Μπανγκοκ και να κανω και καμμια εκδρομη,αν μου "καπνισει" η να παρω μια εσωτερικη πτηση να επισκεφτω ενα αλλο μερος.
δ)Να κανω τα μασαζακια μου,εστω μερα παρα μερα και να παρω και ενα ρουχαλακι που μου αρεσε σε καποια βιτρινα.
ε)Τελος,οταν βγαινω το βραδυ για φορτωμα,να λειτουργω με τη λογικη και οχι αποκλειστικα και μονο με τη τσεπη.Δεν ειμαι δηλαδη διατεθειμενος να πληρωσω οτι μαλακισμενα λεφτα μου ζηταει η καθε καριολα,αλλα ΑΝ βρω σε ενα μπαρ ενα "τρελλο" μωρο που θελει 2 χιλιαρικα συν μπαρφαιν,δε θα πω "βρε δε πα να'ναι και η μις Ταυλανδη,ΜΟΝΟ freelancer και μεχρι 1000 μπατ αντεχει η τσεπη μου" γιατι θα βγω εκτος μπατζετ.
ΑΥΤΑ που σας περιεγραψα ειναι για εμενα αυτο που στη δικη μου λογικη αντικατοπτριζει στο ακεραιο την εννοια "ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΤΑΥΛΑΝΔΗ" και βεβαια
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση δε μπορεις να τις κανεις με ενα μπατζετ της ταξεως των 2400 ευρω για 40 μερες....Και αν καποιος αυτες τις διακοπες τις θεωρει ΧΛΙΔΑΤΕΣ,τοτε ΝΑΙ ο Pipinomaniac ΕΙΝΑΙ "χλιδατος".
Και δε μπορει κανενας να μου βγαλει απο το μυαλο,οτι Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ,προσεγγιση στο θεμα "διακοπες στη Ταυλανδη" ειναι πολυ πιο κοντα στο "μεσο ορο" της λογικης της συντριπτικης πλειοψηφιας αυτων που αποφασιζουν να κανουν αυτο το ταξιδι.
Για πειτε μου λοιπον...Ειμαι ο μοναδικος "ΧΛΙΔΑΤΟΣ" εδω μεσα η υπαρχουν κι αλλοι,που σκεφτονται και πρατουν με τον ιδιο τροπο?
Edit..Στο σημειο αυτο βεβαια να διευκρινησουμε,οτι αλλο "διακοπες στη Ταυλανδη" και αλλο παιρνω το αεροπλανο και παω στην αλλη ακρη του κοσμου με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπο "να δω χαρα στα σκελια μου"...Ουτε μπανια,ουτε εκδρομες,παρα "κλειδονομαι σε ενα ξενοδοχειο,βγαινω εξω μονο για να φορτωσω γκομενα και πηδαω ολη μερα σα το κουνελι"...