baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Μηνύματα
- 82.685
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.308
- Πόντοι
- 5.097
κουραδομπιεδεςη αλιντισα να εφτιαξε κουραμπιεδες αραγε τελικα;
οπως τα σκατουλομακαρονα
κουραδομπιεδεςη αλιντισα να εφτιαξε κουραμπιεδες αραγε τελικα;
τετοια τρωει το αλτεκι και εγινε διακοσια κιλα αηδια επειτα....κουραδομπιεδες
οπως τα σκατουλομακαρονα
εχει ζαχαρο δε κανει να φαειτετοια τρωει το αλτεκι και εγινε διακοσια κιλα αηδια επειτα....
μια συνταγη δεν υπαρχει ρε τυπε?Εκανα αυτό το θρέντ για να σας υπενθυμίσω πως πρέπει να προσέχουμε την ημέρα της μαγειρίτσας να μην φάμε παρα πολυ!...Λόγο της Νηστείας ο οργανισμος μας εχει ξεμάθει απο το κρέας και οταν τρώμε την μαγειρίτσα επειδή πεινάμε βάζουμε 2-3 πιάτα με αποτέλεσμα να βαρυστομαχιάζουμε!...Το νου μας λοιπόν για να μην έχουμε θέματα υγείας το Μ.Σάββατο.Επίσης όποιος ασχολείται με μαγειρική ας πει καμια καλή συνταγή για μαγειρίτσα!
Λόγο της Νηστείας ο οργανισμος μας εχει ξεμάθει απο το κρέας
αφου θα κανει νηστεια ρε τυπε τι μαγειριτσα να φαει την μ.πεμπτη και παρασκευηΑν πας στο εστιατόριο Παπανδρέου, μέσα στην κρεαταγορά, Αθηνάς, που είναι ανοιχτό 24/7 έχει μαγειρίτσα όλο το χρόνο (και καλή μάλιστα), και μπορείς να φας μια την Πέμπτη και δυο την Παρασκευή ώστε να μη σε πειράξουν τα απότομα 3 πιάτα το Σάββατο το βράδυ.
Μια συνήθεια είναι όλα.
αφου θα κανει νηστεια ρε τυπε τι μαγειριτσα να φαει την μ.πεμπτη και παρασκευη
αφου ο λογος που πρεπει να προσεξει ειναι επειδη κανει νηστειαΔε μπορούμε να τα χουμ' όλα ρε φίλε σ' αυτή τη ζωή! Θέλει και να φάει τον άμπακα, θέλει και να μη τον πειράξει η στομάχα του, ε, αν δε κάνει λίγη προπόνηση δε γίνεται!
Υλικά :
1 συκωταριά
έντερα προαιρετικά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση:
-Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την συκωταριά με νερό και την βράζετε
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα
-Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στύβετε τα λεμόνια
-Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
αφου ο λογος που πρεπει να προσεξει ειναι επειδη κανει νηστεια
αλλιως δεν θα ειχε τον προβληματισμο
ε ποιος φταιει ρε τυπεΜα, τι θες να μου πεις τώρα?
Ότι φταίω εγώ που κάνει νηστεία αυτός?
αφου μαζι τα φαγατε
ε ποιος φταιει ρε τυπε
αφου μαζι τα φαγατε
τωρα μαζι να κανετε και νηστεια
Μερικες φορες βγαινει πιο ανοιχτη και αλλες πιο σκουρο χρώμα!