Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

Επισκέπτης
Εκανα αυτό το θρέντ για να σας υπενθυμίσω πως πρέπει να προσέχουμε την ημέρα της μαγειρίτσας να μην φάμε παρα πολυ!...Λόγο της Νηστείας ο οργανισμος μας εχει ξεμάθει απο το κρέας και οταν τρώμε την μαγειρίτσα επειδή πεινάμε βάζουμε 2-3 πιάτα με αποτέλεσμα να βαρυστομαχιάζουμε!...Το νου μας λοιπόν για να μην έχουμε θέματα υγείας το Μ.Σάββατο.Επίσης όποιος ασχολείται με μαγειρική ας πει καμια καλή συνταγή για μαγειρίτσα!
 

Συνημμένα

  • 2741-i-mageiritsa-ton-xortofagon-by-jenaki.jpg
    2741-i-mageiritsa-ton-xortofagon-by-jenaki.jpg
    78,9 KB · Εμφανίσεις: 76

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
Εκανα αυτό το θρέντ για να σας υπενθυμίσω πως πρέπει να προσέχουμε την ημέρα της μαγειρίτσας να μην φάμε παρα πολυ!...Λόγο της Νηστείας ο οργανισμος μας εχει ξεμάθει απο το κρέας και οταν τρώμε την μαγειρίτσα επειδή πεινάμε βάζουμε 2-3 πιάτα με αποτέλεσμα να βαρυστομαχιάζουμε!...Το νου μας λοιπόν για να μην έχουμε θέματα υγείας το Μ.Σάββατο.Επίσης όποιος ασχολείται με μαγειρική ας πει καμια καλή συνταγή για μαγειρίτσα!
μια συνταγη δεν υπαρχει ρε τυπε? :think:
 

spanky

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2011
Μηνύματα
1.658
Like
2
Πόντοι
16
εγω τσακισα κατι κοψιδια προχτες μια χαρα
 
Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Μηνύματα
50
Like
4
Πόντοι
0
Λόγο της Νηστείας ο οργανισμος μας εχει ξεμάθει απο το κρέας

Αν πας στο εστιατόριο Παπανδρέου, μέσα στην κρεαταγορά, Αθηνάς, που είναι ανοιχτό 24/7 έχει μαγειρίτσα όλο το χρόνο (και καλή μάλιστα), και μπορείς να φας μια την Πέμπτη και δυο την Παρασκευή ώστε να μη σε πειράξουν τα απότομα 3 πιάτα το Σάββατο το βράδυ.

Μια συνήθεια είναι όλα.
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
Αν πας στο εστιατόριο Παπανδρέου, μέσα στην κρεαταγορά, Αθηνάς, που είναι ανοιχτό 24/7 έχει μαγειρίτσα όλο το χρόνο (και καλή μάλιστα), και μπορείς να φας μια την Πέμπτη και δυο την Παρασκευή ώστε να μη σε πειράξουν τα απότομα 3 πιάτα το Σάββατο το βράδυ.

Μια συνήθεια είναι όλα.
αφου θα κανει νηστεια ρε τυπε τι μαγειριτσα να φαει την μ.πεμπτη και παρασκευη :grin:
 

Επισκέπτης
Υλικά :
1 συκωταριά
έντερα προαιρετικά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
-Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την συκωταριά με νερό και την βράζετε
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα
-Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στύβετε τα λεμόνια
-Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
 

Συνημμένα

  • mageiritsa.JPG
    mageiritsa.JPG
    34,8 KB · Εμφανίσεις: 37
Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Μηνύματα
50
Like
4
Πόντοι
0
αφου θα κανει νηστεια ρε τυπε τι μαγειριτσα να φαει την μ.πεμπτη και παρασκευη :grin:

Δε μπορούμε να τα χουμ' όλα ρε φίλε σ' αυτή τη ζωή!  Θέλει και να φάει τον άμπακα, θέλει και να μη τον πειράξει η στομάχα του, ε, αν δε κάνει λίγη προπόνηση δε γίνεται!
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
Δε μπορούμε να τα χουμ' όλα ρε φίλε σ' αυτή τη ζωή!  Θέλει και να φάει τον άμπακα, θέλει και να μη τον πειράξει η στομάχα του, ε, αν δε κάνει λίγη προπόνηση δε γίνεται!
αφου ο λογος που πρεπει να προσεξει ειναι επειδη κανει νηστεια
αλλιως δεν θα ειχε τον προβληματισμο
 
Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Μηνύματα
50
Like
4
Πόντοι
0
Υλικά :
1 συκωταριά
έντερα προαιρετικά
1 φλιτζάνι λάδι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
-Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την συκωταριά με νερό και την βράζετε
-Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
-Ρίχνετε τα κομματάκια πίσω στην κατσαρόλα
-Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
-Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι
-Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
-Χτυπάτε τους κρόκους χωριστά
-Στύβετε τα λεμόνια
-Προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
-Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
-Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
-Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
-Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.

Μεγάλε τρελλάθηκες?

Πιο εύκολο είναι να κάνω εγχείρηση ανοιχτης καρδιάς σε κάποιον!
 
Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Μηνύματα
50
Like
4
Πόντοι
0

Επισκέπτης
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. βουτυρο
2 κ.σ. ελαιολαδο
8 φρεσκα κρεμμυδακια σε λεπτες φετες
500 γρ. μανιταρια σε φετες
10 γρ. αποξηραμενα μανιταρια μουσκεμενα σε χλιαρο νερο για 10 λεπτα
2 κ.σ. αλευρι
1,2 λιτρα ζωμο λαχανικων ή κοτας
αλατι και πιπερι
2 κ.σ. φρεσκο ψιλοκομμενο ανιθο
1/2 φλ. ρυζι καρολινα
2 αυγα (χωριστα οι κροκοι απο τα ασπραδια)
χυμο απο 2 λεμονια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιωνουμε, σε δυνατη φωτια, το βουτυρο σε μια μεγαλη κατσαρολα, προσθετουμε το ελαιολαδο, τα κρεμμυδια και τον ανιθο και σωταρουμε για 2 λεπτα ανακατευοντας. Προσθετουμε τα αποξηραμενα μανιταρια. Συνεχιζουμε το σωταρισμα για 3 λεπτα μεχρι να μαλακωσουν, ριχνουμε επειτα τα φρεσκα μανιταρια, το αλευρι και μαγειρευουμε για ακομη 2 λεπτα. Ριχνουμε το ζωμο ανακατευοντας συνεχως. Μολις παρει μια βραση , χαμηλωνουμε την ενταση και σιγοβραζουμε για 15 λεπτα. Προσθετουμε το ρυζι και συνεχιζουμε το μαγειρεμα μεχρι να μαλακωσει το ρυζι (περιπου 15 λεπτα ακομη).
Αποσυρουμε απο τη φωτια και αφηνουμε να κρυωσει ελαφρα για 5 λεπτα. Στο μεταξυ ετοιμαζουμε το αυγολεμονο, χτυπωντας τα ασπραδια πρωτα με ενα πηρουνι ή συρμα ωσπου να αφρισει. Προσθετουμε τους κροκους και συνεχιζοντας το χτυπημα προσθετουμε και το χυμο απο τα λεμονια. Παιρνουμε λιγο ζωμο απο τη σουπα και το προσθετουμε στο μιγμα. Ριχνουμε κι αλλο ωσπου να ζεσταθει το μιγμα μας και τοτε το ριχνουμε ολο στη μαγειριτσα μας. Σερβιρουμε σε ζεστα πιατα.
 

Επισκέπτης
Μερικες φορες βγαινει πιο ανοιχτη και αλλες πιο σκουρο χρώμα!
 

Συνημμένα

  • 7IBbqD5CT80j.jpg
    7IBbqD5CT80j.jpg
    43,5 KB · Εμφανίσεις: 35
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 004.JPG
    ΣΑΒΒΑΤΟ 004.JPG
    169 KB · Εμφανίσεις: 29
Εγγρ.
3 Φεβ 2011
Μηνύματα
50
Like
4
Πόντοι
0
Μερικες φορες βγαινει πιο ανοιχτη και αλλες πιο σκουρο χρώμα!

Αν δε πλύνεις καλά το αντεράκι και μείνει σκατουλίνι μέσα, φέρνει προς το πιο σκούρο.

Είναι πιο νόστιμη έτσι όμως.
(Το ίδιο ισχύει και για το κοκορέτσι).
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom