Νέα

Συμβουλές για καλύτερη υγεία...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Duracell
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 873
  • Εμφανίσεις 144K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.728
Κριτικές
61
Like
43.817
Πόντοι
22.785
επισης οσοι εχετε τη συνηθεια να τυλιγετε τις τροφες σας σε αλουμινοχαρτο για πιο γρηγορο και ζουμερο ψησιμο..τυλιξτε τις πρωτα χσε λαδοκολα κι απο πανω με αλουμινοχαρτο .Αν μπορουσαμε να βαλουμε σε μικροσκοπιο την τυλιγμενη με αλουμινοχαρτο τροφη θα βλεπαμε μικρο-γρεζια απο αυτο πανωστην τροφη μας..

επισης πολυ κακο κανουν τα πλαστικα δοχεια απο τους ατμομαγειρες..πολυμεριζεται το πλαστικο..καλιτερα να αγοραζετε ατμομαγειρα με γυαλινα δοχεια .Θελουν περισσοτερη προσοχη στο πλυσιμο και κοστιζει τα διπλασια λεφτα αλλα αξιζει τον κοπο


επισης αν μπορει κανεις να βρει κουνελι πυ το εχουν μεγαλωσει σε σπιτι κι οχι σ καποια φαρμα οργανωμενης κρεοπαραγωγης...

Το κουνελι σε σχεση με τα αλλα κρεατα ειναι πολυ καλη πηγη πρωτεινης με τα ελαχιστα λιπαρα...οταν ομως θανατωνεται  ομαδικα  δηλ σε μοναδα τα σκοτωνουν με ηλεκτροσοκ στο κεφαλι και μετα τα  στοιβαζουν με σκοπο να παγωσει το αιμα...ετσι οταν θα το χαραξουν για ν αρχισουν την εκδορα δε θα λερωθει η γουνα...και θα κερδισουν και σ βαρος 25-300 γρ απο τ πηγμενο αιμα που σε κανονικη σφαγη με μαχχαιρι θα χανοταν...

το να πηξειομως το αιμα στο σωμα ενος σφαγιου δεν ειναι και οτι καλιτερο...
..........


......... ή συγκεκριμένη παρατήρηση είναι σοβαροττττττάααατη...... διάβασα πρίν παρα πολύ καιρό έρευνα έπ΄αυτου....... ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !!
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
491
για ατομα που πασχουν απο αναιμια...ειτε μετεγχειρητικαειτε γυναικε με αιμοραγιες η μεγαλη ροη περιοδου...

ΑΦΕΨΗΜΑ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ....συλλεξτε τις τρυφερες κορυφες απο το φυτο προσεκτικα φορωντας χοντρα γαντια εργασιας...βραστ τα και περαστε το ζουμι απο το φιλτρο της καφετιερας..πιειτε 3 φλ καθε μερα μ μελι και λεμονι..ο αιματοκριτης θα ενεβει εντυπωσιακα

ΠΡΟΣΦΑτΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ 22 ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΑΝΕ ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ...ειπα ομως να το παλεψω με διατροφη και χαπια σιδηρου και διαβαζοντας στο ιντερνετ επεσε το ματι μου σε  αρθρο που ελεγε για την τσουκνιδα..

δυσκολευτηκα πολυ να τη βρω παρ οτι μενω  σε περιοχη που εχει αφθονη βλαστηση γιατ ειναι εκτος εποχης...παρ ολα αυτα βρηκα μια σποριασμενη ριζα η οποια με εσωσε στην κυριολεξια...μετα απο 15 μερες με συκωτια.. ωμα σπανακια.. φακες,πολυ βιταμινη C...και αποχη απο καφεινη...και πολυ τσουκνιδα εφτασα σε αιματοκριτη 30 ...και συνεχιζω
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
491
..........


......... ή συγκεκριμένη παρατήρηση είναι σοβαροττττττάααατη...... διάβασα πρίν παρα πολύ καιρό έρευνα έπ΄αυτου....... ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !!



ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ...ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙ ΕΣΥ

 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.728
Κριτικές
61
Like
43.817
Πόντοι
22.785
Όλα πριν από την δημιουργία του ανθρώπου.

Τα έφτιαξε και με την προϋπόθεση ό, τι τα έχουμε ανάγκη πριν γεννηθούμε.

Αυτά είναι τα καλύτερα και πιο ισχυρά όταν τρώγονται ωμά.

Είμαστε όμως αργοί μαθητές …

Ο Θεός μας άφησε μια μεγάλη ιδέα για το ποια τρόφιμα βοηθούν ποιο μέρος του σώματός μας!




-Μία φέτα Καρότο μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι.

Η διατομή του εμφανίζει γραμμές που μοιάζουν  σαν την ίριδα του ανθρώπινου ματιού …

Και ΝΑΙ, η επιστήμη αποδεικνύει ότι τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος και την λειτουργία των ματιών.



-Η Τομάτα έχει τέσσερεις χώρους και είναι κόκκινη.

Η καρδιά έχει τέσσερεις χώρους και είναι κόκκινη.

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι τομάτες είναι φορτωμένες με λυκοπένη και πράγματι διατηρούν καθαρή την καρδιά και είναι τροφή για το αίμα.



-Ένα τσαμπί Σταφύλια έχει το σχήμα της καρδιάς.

Κάθε ρόγα μοιάζει με ένα κύτταρο του αίματος και όλες οι έρευνες δείχνουν σήμερα πως τα σταφύλια είναι, επίσης, δυναμική τροφή για την καρδιά και το αίμα.



-Ένα Καρύδι μοιάζει με μικρό εγκέφαλο, με αριστερό και δεξιό ημισφαίριο.

Ακόμα και οι ρυτίδες ή διπλώσεις του καρυδιού είναι ακριβώς όπως ο νεοφλοιός του εγκεφάλου. Γνωρίζουμε τώρα ότι τα καρύδια βοηθούν να αναπτυχθούν περισσότερες από τρεις (3) δωδεκάδες νευροδιαβιβαστές για τη λειτουργία του εγκεφάλου.



-Τα Φασόλια θεραπεύουν και βοηθούν στη διατήρηση της λειτουργίας των νεφρών και ναι, μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.



-To σέλινο μοιάζει ακριβώς όπως τα οστά.

Το σέλινο απευθύνονται συγκεκριμένα στη δύναμη των οστών.

Τα οστά έχουν 23% νάτριο και τα τρόφιμα αυτά έχουν 23% νάτριο.

Αν δεν έχετε αρκετό νάτριο στη διατροφή σας, το σώμα τραβά από τα οστά, οπότε γίνονται αδύναμα.

Το σέλινο τροφοδοτεί τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.



-Αβοκάντο, μελιτζάνες και αχλάδια έχουν στόχο την υγεία και τη λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της γυναίκας

Μοιάζουν ακριβώς σαν εκείνα τα όργανα. Η σημερινή έρευνα δείχνει ότι όταν μια γυναίκα τρώει ένα αβοκάντο την εβδομάδα, αυτό εξισορροπεί τις ορμόνες, αποφεύγοντας ανεπιθύμητο βάρος κατά τη κύηση, και αποτρέπει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Και πόσο βαθυστόχαστο είναι αυτό;

Παίρνει ακριβώς εννέα (9) μήνες για να αναπτυχθεί ένα αβοκάντο από άνθος σε ώριμο φρούτο. Υπάρχουν πάνω από 14.000 φωτολυτικά χημικά συστατικά σε κάθε ένα από αυτά τα τρόφιμα (η σύγχρονη επιστήμη έχει μελετήσει περίπου 141 μόνο από αυτά).



-Τα Σύκα είναι γεμάτα από σπόρους που μοιάζουν με τα σπερματοζωάρια.

Τα σύκα μοιάζουν με όρχεις που μέσα έχουν σπόρους που μοιάζουν με τα σπερματοζωάρια. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα του σπέρματος των ανδρών και αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, θεραπεύοντας έτσι τη στειρότητα των ανδρών.



-Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι ισορροπούν το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.



-Οι ελιές βοηθούν την υγεία και τη λειτουργία των ωοθηκών.

-Πορτοκάλια, Γκρέιπφρουτ, και άλλα εσπεριδοειδή φρούτα μοιάζουν ακριβώς, όπως οι μαστοί των γυναικών

Πραγματικά βοηθούν την υγεία του στήθους και την κυκλοφορία της λέμφου μέσα και έξω από το στήθος.



-Τα κρεμμύδια μοιάζουν με τα κύτταρα του σώματος και τα σκόρδα εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Η σημερινή έρευνα δείχνει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν σαφώς στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων που προέρχονται από τα κύτταρα του σώματος. Παράγουν ακόμη και τα δάκρυα που πλένουν τα επιθηλιακά στρώματα των ματιών. Ένας σύντροφος εργασίας, το σκόρδο, επίσης βοηθά στην εξάλειψη των αποβλήτων και των επικίνδυνων ελεύθερων ριζών από το σώμα.



Πηγή : emedi.gr
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.728
Κριτικές
61
Like
43.817
Πόντοι
22.785
[size=18pt]Κεράσια:Δεν είναι φρούτα, είναι… Θησαυρός!!![/size]

Αναρωτιέστε γιατί θεωρούνται τόσο ωφέλιμα για την υγεία μας; Επειδή τα κεράσια…

    Περιέχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Οι ανθοκυανίνες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού.
    Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που έχει φανεί ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Μάλιστα, τα κεράσια είναι πλουσιότερα σε β-καροτένιο συγκριτικά με το καρπούζι, τα ροδάκινα και τις φράουλες.
    Είναι από τα πλουσιότερα φρούτα σε φλαβονοειδή, που έχουν καρδιοπροστατευτική δράση.
    Αποτελούν πηγή φυτικών ινών, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου.
    Έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε κάλιο, που συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης.
    Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και τη συμβολή της στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.
    Περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις μελατονίνης, που έχει συσχετιστεί με την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Και γλυκά και ωφέλιμα

Καταπολεμούν τις φλεγμονές
Σε μελέτη του τμήματος Γεωπονικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ζητήθηκε από 18 άνδρες να τρώνε καθημερινά 280 γρ. κεράσια. Μετά από 28 ημέρες, παρατηρήθηκε μείωση στη συγκέντρωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης στο αίμα τους (που είναι παράγοντας φλεγμονής).

Προστατεύουν τους μυς από τη φθορά
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, ζητήθηκε από 12 εθελοντές να πίνουν 360 ml χυμό κερασιού, 2 φορές την ημέρα, για 8 ημέρες. Στη συνέχεια, αξιολογήθηκε ο βαθμός του πόνου και της μυϊκής βλάβης που παρουσίαζαν κατά την άσκηση, σε σύγκριση με μια ομάδα εθελοντών που έπιναν ένα εικονικό σκεύασμα (placebo), και διαπιστώθηκε ότι στα άτομα που έπιναν χυμό κερασιού ήταν σημαντικά μικρότερος.

Μειώνουν το ουρικό οξύ
Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Ιατρικής του «Wood Johnson» Medical School, τα κεράσια ανήκουν στα φρούτα που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος στο αίμα.

Δρουν κατά της αρθρίτιδας και των όγκων
Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κερασιών σχετίζεται με τη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων στις περιπτώσεις αρθρίτιδας, καθώς και των όγκων του γαστρεντερικού συστήματος.

Βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ
Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ προ διετίας. Το πείραμα έγινε σε ποντίκια που έτρωγαν σκόνη κερασιού αναμεμειγμένη με πολύ λιπαρές τροφές. Παρατηρήθηκε ότι τα συγκεκριμένα ποντίκια αύξησαν το βάρος και τον λιπώδη ιστό τους σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με εκείνα που δεν κατανάλωναν σκόνη κερασιού. Παράλληλα, εμφάνισαν σημαντικά χαμηλότερες τιμές χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα τους.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.728
Κριτικές
61
Like
43.817
Πόντοι
22.785
[size=15pt]Καστανή ζάχαρη: Πώς παράγεται και οι ΜΙΚΡΕΣ διαφορές που έχει από την λευκή!!![/size]

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζετε πώς παράγεται η ζάχαρη:
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζάχαρης είναι είτε στελέχη από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα (ρίζα). Όσον αφορά πρώτο λοιπόν, που είναι και το συνηθέστερο:
-Αφότου το ζαχαροκάλαμο περισυλλεγεί, κόβεται σε μικρά κομμάτια
-Τα κομμάτια αυτά κονιορτοποιούνται, προκειμένου να απελευθερώσουν τον ζαχαρούχο χυμό ζαχαροκάλαμου
-Ο χυμός αυτός έχει συνήθως κάποιες ακαθαρσίες, όπως η λάσπη, κομμάτια μίσχου κλπ, γι’ αυτό και στη συνέχεια υπόκειται διήθησης με μηχανικές και χημικές διεργασίες
-Το καθαρισμένο υγρό στη συνέχεια βράζει, έως ότου το νερό εξατμιστεί
-Ο υπόλοιπος “χυμός” θερμαίνεται και πάλι και η ζάχαρη αρχίζει να κρυσταλλώνεται. Ένα παραπροϊόν από αυτήν τη διεργασία ονομάζεται “μητρικό” και είναι η πηγή της μελάσας.
-Τέλος, με την μέθοδο της φυγοκέντρησης διαχωρίζονται οι μεμονωμένοι κρύσταλλοι ζάχαρης.
Το αποτέλεσμα είναι ακατέργαστη ζάχαρη. Οι κρύσταλλοι αυτοί είναι σχετικά μεγάλα και έχουν ένα καφέ χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ΔΕΝ είναι η καστανή ζάχαρη.
Η ακατέργαστη ζάχαρη μεταφέρεται σε ένα διυλιστήριο για περαιτέρω επεξεργασία για να δημιουργήσει τη λευκή ζάχαρη που γνωρίζουμε:
-Η ακατέργαστη ζάχαρη θερμαίνεται και λιώνει πάλι σε υγρή μορφή.
-Ο χρωματισμός απομακρύνεται με τη χρήση χημικών ουσιών, όπως το φωσφορικό οξύ και το υδροξείδιο του ασβεστίου ή το διοξείδιο του ασβεστίου.
-Το υγρό βράζεται για μια τελευταία φορά, προκειμένου να συγκεντρωθεί στην τελευταία μορφή της λευκής ή “ραφιναρισμένης” ζάχαρης.
Και εδώ είναι το μυστικό…
Η καστανή ζάχαρη δημιουργείται με τη λήψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και της ανάμειξής της με μελάσα. Οι μελάσες δεν περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.
Ως εκ τούτου, η καστανή ζάχαρη δεν μπορεί να θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη. Κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρη, η οποία προσθέτει 16 θερμίδες στο φαγητό/ποτό σας.
Οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην καστανή και την λευκή ζάχαρη εντοπίζονται στην γεύση και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το κάθε είδος στο μαγείρεμα γλυκών και φαγητών.

iatropedia.gr
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
491
[size=15pt]Καστανή ζάχαρη: Πώς παράγεται και οι ΜΙΚΡΕΣ διαφορές που έχει από την λευκή!!![/size]

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζετε πώς παράγεται η ζάχαρη:
Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζάχαρης είναι είτε στελέχη από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα (ρίζα). Όσον αφορά πρώτο λοιπόν, που είναι και το συνηθέστερο:
-Αφότου το ζαχαροκάλαμο περισυλλεγεί, κόβεται σε μικρά κομμάτια
-Τα κομμάτια αυτά κονιορτοποιούνται, προκειμένου να απελευθερώσουν τον ζαχαρούχο χυμό ζαχαροκάλαμου
-Ο χυμός αυτός έχει συνήθως κάποιες ακαθαρσίες, όπως η λάσπη, κομμάτια μίσχου κλπ, γι’ αυτό και στη συνέχεια υπόκειται διήθησης με μηχανικές και χημικές διεργασίες
-Το καθαρισμένο υγρό στη συνέχεια βράζει, έως ότου το νερό εξατμιστεί
-Ο υπόλοιπος “χυμός” θερμαίνεται και πάλι και η ζάχαρη αρχίζει να κρυσταλλώνεται. Ένα παραπροϊόν από αυτήν τη διεργασία ονομάζεται “μητρικό” και είναι η πηγή της μελάσας.
-Τέλος, με την μέθοδο της φυγοκέντρησης διαχωρίζονται οι μεμονωμένοι κρύσταλλοι ζάχαρης.
Το αποτέλεσμα είναι ακατέργαστη ζάχαρη. Οι κρύσταλλοι αυτοί είναι σχετικά μεγάλα και έχουν ένα καφέ χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ΔΕΝ είναι η καστανή ζάχαρη.
Η ακατέργαστη ζάχαρη μεταφέρεται σε ένα διυλιστήριο για περαιτέρω επεξεργασία για να δημιουργήσει τη λευκή ζάχαρη που γνωρίζουμε:
-Η ακατέργαστη ζάχαρη θερμαίνεται και λιώνει πάλι σε υγρή μορφή.
-Ο χρωματισμός απομακρύνεται με τη χρήση χημικών ουσιών, όπως το φωσφορικό οξύ και το υδροξείδιο του ασβεστίου ή το διοξείδιο του ασβεστίου.
-Το υγρό βράζεται για μια τελευταία φορά, προκειμένου να συγκεντρωθεί στην τελευταία μορφή της λευκής ή “ραφιναρισμένης” ζάχαρης.
Και εδώ είναι το μυστικό…
Η καστανή ζάχαρη δημιουργείται με τη λήψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και της ανάμειξής της με μελάσα. Οι μελάσες δεν περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανι
Ως εκ τούτου, η καστανή ζάχαρη δεν μπορεί να θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη. Κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρη, η οποία προσθέτει 16 θερμίδες στο φαγητό/ποτό σας.
Οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην καστανή και την λευκή ζάχαρη εντοπίζονται στην γεύση και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το κάθε είδος στο μαγείρεμα γλυκών και φαγητών.

iatropedia.gr

η μελασσα ειναι πολυ καλη πηγη σιδηρου και καλο θα ηταν να ενταχθει στη διατροφη του ελληνα ...οσο για τις βαμενες με μελασσα ζαχαρες δηλ τη μαυρη ζαχαρη θεωρω οτι ειναι αδικος κοπος η αγορα της γιατι ειναι το ιδιο  επιβλαβης με την ασπρη ζαχαρη...

σε μια χωρα οπως η Ελλαα που εχουμε τοσα μελια ειναι κριμα να χρησιμοποιουμε ζαχαρη για γλυκαντικο..αρκει βεβαια να ξερουμε απο ποιον αγοραζουμε το μελι μας
 

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Μηνύματα
868
Like
2
Πόντοι
6
Η ζαχαρη να παει να γαμηθεί. Εγω την εχω κοψει εντελώς. Μόνο stevia καμια φορα.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.728
Κριτικές
61
Like
43.817
Πόντοι
22.785
η μελασσα ειναι πολυ καλη πηγη σιδηρου και καλο θα ηταν να ενταχθει στη διατροφη του ελληνα ...οσο για τις βαμενες με μελασσα ζαχαρες δηλ τη μαυρη ζαχαρη θεωρω οτι ειναι αδικος κοπος η αγορα της γιατι ειναι το ιδιο  επιβλαβης με την ασπρη ζαχαρη...

σε μια χωρα οπως η Ελλαα που εχουμε τοσα μελια ειναι κριμα να χρησιμοποιουμε ζαχαρη για γλυκαντικο..αρκει βεβαια να ξερουμε απο ποιον αγοραζουμε το μελι μας
.......

Η ζαχαρη να παει να γαμηθεί. Εγω την εχω κοψει εντελώς. Μόνο stevia καμια φορα.
........

Κι έγω ζαχαρη ΤΕΛΟΣ.... από χρόνια...... μόνο μέλι !!
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
491
.......
........

Κι έγω ζαχαρη ΤΕΛΟΣ.... από χρόνια...... μόνο μέλι !!

εννοειται ..ασε που αποτελει και πηγη εμπνευσης ....αντι να το αλειψεις σε μικα φετα μαυρο ψωμι οπως θα ηταν και το πι συνηθισμενο ...το πασαλειβεις σε εναν ωραιο σκληρο πουτσο και κανεις στον συντροφο σου τηνπιο γλυκεια πιπα ....την οποια ακολουθει ενα καλο πρωινο ξεσκισμα και μετα πιτακι βρωμης με φρεσκα φρουτα και γυμναστηριο ..κι αστους ν αναρωτιουνται γιατι λαμπεις πρωινιατικα
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.728
Κριτικές
61
Like
43.817
Πόντοι
22.785
[size=14pt]19 Τροφές που ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ Αποτελεσματικά τις ΑΡΤΗΡΙΕΣ - Προστατεύουν την Καρδιά με Φυσικό Τρόπο..[/size]

Σολομός
Χυμός πορτοκάλι
Καφές
Καρύδια
Λωτοί
Κουρκουμάς
Πράσινο τσάι
Καρπούζι
Αλεύρι ολικής αλέσεως
Τυρί (ΜΈ ΜΈΤΡΟ)
Φύκια
Cranberries
Κανέλα
Ρόδι
Σπανάκι
Ελαιόλαδο
Μπρόκολο
Αβοκάντο
Σπαράγγια
 

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.860
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Γαμησετα.. το χειροτερο ειναι οτι αυτοι που τα ψεκαζουν αρωσταινουν πολυ πριν απο τους αλλους.. παρολα αυτα δεν μασανε..
 
Εγγρ.
25 Οκτ 2015
Μηνύματα
5.820
Like
491
Γαμησετα.. το χειροτερο ειναι οτι αυτοι που τα ψεκαζουν αρωσταινουν πολυ πριν απο τους αλλους.. παρολα αυτα δεν μασανε..


ΕΤΣΙ ΟΠΩς ΤΑ ΛΕς ΕΙΝΑΙ....
ετυχε να ζησω λιγο καιρο εκτος σαλονικης κοντα σε φυτειες διαφορεςκ κυριως μαιντανου....τον οποιο τον κοβουν πχ σημερα κι αμεσως μετα τον ορμονιαζουν για να μπορουν σε λιγες μερες να τον ξαναμαζεψουν....ετσι ενα τοσο απλο κ φτηνο προιον μετατρεπεται σε δηλητηριο...

το μεροκαματο δε των βουλγαρογυφτων που τον καλιεργουν 15 ευρω τη μερα
 

giorgios_panag

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2016
Μηνύματα
29
Like
0
Πόντοι
0
..........


......... ή συγκεκριμένη παρατήρηση είναι σοβαροττττττάααατη...... διάβασα πρίν παρα πολύ καιρό έρευνα έπ΄αυτου....... ΕΥΓΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ !!

μπράβο φίλε!!! πολύ καλή παρατήρηση και εγώ νομίζω ότι ισχύει...τι σαβούρες τρώμε θεε μου!!! ούτε ο σκουπιδοντενεκές :headbang:
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.728
Κριτικές
61
Like
43.817
Πόντοι
22.785
ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ........ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ .... [size=18pt]ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...[/size]

.................Συχνότητα και διάρκεια στην κολύμβηση
Για να έχει ουσιαστικά οφέλη η κολύμβηση, καλό είναι να πηγαίνετε στο κολυμβητήριο δύο φορές την εβδομάδα ή και τρεις αν αυτό είναι δυνατό. Σε κάθε επίσκεψη η διάρκεια της άσκησης μέσα στο νερό καλό είναι να φτάνει τα 30 λεπτά.
Κολύμβηση  και ευεργετική δράση στο σώμα
Η κολύμβηση γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Με την συστηματική κολύμβηση οι μύες που απαρτίζουν το μυοσκελετικό σύστημα δυναμώνουν και αποκτούν μεγαλύτερη ελαστικότητα, ενώ διορθώνονται και οι[size=16pt] βλάβες που προκαλεί η καθιστική ζωή στο γραφείο και το σπίτι.[/size] Επίσης, η κολύμβηση βοηθά να υποχωρήσουν οι πόνοι από τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος (αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, ισχιαλγία κλπ) ενώ αποτελεί και προληπτικά το καλύτερο είδος γυμναστικής για την θωράκιση του μυοσκελετικού συστήματος. Όμως τα οφέλη από την κολύμβηση δεν σταματούν εδώ. Η κολύμβηση βελτιώνει την αναπνευστική ικανότητα και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, χαρίζοντας παράλληλα ευεξία αφού συντελεί στην έκλυση των ενδορφινών (τις λεγόμενες ορμόνες της ευτυχίας)............
 

fitbill

Νέο Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2016
Μηνύματα
3
Like
0
Πόντοι
0
Βασίλης εδώ, σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη σπουδαιότητα ενός θρεπτικού και νόστιμου γεύματος που μπορούμε όλοι  να φτιάξουμε πολύ εύκολα στο σπίτι μας, πλήρες σε ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ,ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΠΡΩΤΕΙΝΗ και σωστους ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ.

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς δε χρειάζεται να σας πω πόσο σημαντικό είναι να προσθέσουμε στην καθημερινή μας διατροφή τα φρούτα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όλοι γνωρίζετε ότι τα φρούτα ισοδυναμούν με ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ.

Ποια είναι η βιολογική σημασία των ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ για τον οργανισμό μας;

Οι βιταμίνες είναι υπεύθυνες και ρυθμίζουν τις διάφορες αντιδράσεις του μεταβολισμού μας. Οι βιταμίνες είναι πολύ σημαντικές για τον οργανισμό μας διότι η έλλειψη μιας βιταμίνης μπορεί να σταματήσει τις ειδικές μεταβολικές εργασίες και μπορεί να αλλάξει τη μεταβολική ισορροπία του οργανισμού μας. Επίσης η έλλειψη ή ακόμα και η μερική στέρηση κάποιων βιταμινών από τον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσει διάφορες παθολογικές καταστάσεις (πχ αβιταμίνωση).

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ είναι ένα σημαντικό γρανάζι για το σώμα και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία επαναφέρουν το σώμα μας πιο γρήγορα στην αρχική του κατάσταση, μετά από κάθε είδους προπόνηση. Όπου και αποτελεί σημαντικό κομμάτι για όσους ασχολούνται με τη γυμναστική.

Τώρα μπορείτε να κατανοήσετε πιο εύκολα ότι η ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ είναι από τα καλύτερα γεύματα που μπορούμε να κάνουμε σε καθημερινή βάση. Και το πιο σημαντικό από όλα περιέχει και σωστούς υδατάνθρακες για τον οργανισμό μας, οι όποιοι είναι απαραίτητοι για τη σωστή λειτουργία του.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ
Το να δημιουργήσουμε τη φρουτοσαλάτα δεν θέλει και μεγάλο ταλέντο, διαλέγουμε 3-4 φρούτα της αρεσκείας μας, τα ψιλοκόβουμε, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα ΜΠΩΛ.

Η σχέση μου με τη κουζίνα είναι πολύ κακή, δεν είμαι μάγειρας, αλλά μια φρουτοσαλάτα είναι αρκετό εύκολο ακόμα και για μένα, για να καταφέρω να τη φτιάξω. Όποτε αφού μπορώ εγώ, μπορείτε και εσείς. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Επίσης σας προτείνω τις εξής προσθήκες στη φρουτοσαλάτα σας:

• Προσθέστε ένα κεσέ στραγγιστό γιαούρτι και ανακατέψτε το μαζί με τα φρούτα (με αυτόν τον τρόπο αυξάνουμε τη ποσότητα της πρωτεΐνης που θα λάβουμε από αυτό γεύμα).
• Προσθέστε και 1 κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε τη μαζί με τα φρούτα και το γιαούρτι (με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα απογειώσουμε στο μέγιστο και τη γεύση του γεύματος μας αλλά και θα πάρουμε περισσότερα αντιοξειδωτικά με την προσθήκη του μελιού).



Πηγή του ΒΙΝΤΕΟ στο YOUTUBE: MkE-IWQaqbk[/MEDIA]] ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - Φρουτοσαλάτα ένα γεύμα με υδατάνθρακες και βιταμίνες
Πηγή πληροφοριών: ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΠΛΗΡΕΣ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom