Νέα

Σύγκριση Νέας Δημοκρατίας - Πα.Σο.Κ.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kemal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
ΑΛΛΑ υπαρχουν 2 πασοκ..το πασοκ των 80s και το πασοκ των 90s-00s..
ΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΗΤΑΝ ΛΑΜΟΓΙΑ..ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΓΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ..Εδωσαν λεφτα στον κοσμο,εστειλαν τον κοσμο σχολειο

Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 έδωσε λεφτά σε πολύ κόσμο , διορίζοντάς τους αργόμισθους δημοσίους υπαλλήλους που πκηρώνονταν με δανεικά.Αυτοί το ψηφίζουν συνεχώς από τότε και τα παιδιά τους, που ονειρεύονται να μοιάσουν στους πατεράδες τους, όσα δεν έχουν διοριστεί ακόμη.

Το κακό είναι ότι για χάρη αυτήν των αργόμισθων δημοσίων υπαλλήλων γαμιέται όλη η υπόλοιπη Ελλάδα από τότε.
Όσο για τα σχολεία απλά τα έκανε μπουρδέλα.Όποιος τελείωνε την 3η Δημοτικού μεταπολεμικά ήξερε ορθογραφία. Σήμερα μπορεί να έχει πτυχίο Ιατρικής και να είναι ανορθόγραφος και αγράμματος.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αυτά τα λέφτα τα έδωσε το δεύτερο ΠΑΣΟΚ (85-89). Και επειδή ήταν τζαμπέ και όχι από ανάπτυξη, τα πληρώνουμε και κανονικά και σαν νοοτροπία νεόπλουτου νεοέλληνα

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Όσο για τα σχολεία απλά τα έκανε μπουρδέλα.Όποιος τελείωνε την 3η Δημοτικού μεταπολεμικά ήξερε ορθογραφία. Σήμερα μπορεί να έχει πτυχίο Ιατρικής και να είναι ανορθόγραφος και αγράμματος.

εγώ πάντως ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι.. στην εποχή μου όποιος πήγαινε σε ιδιωτικό ήταν ο κουμπούρας που δεν μπορούσε να τελειώσει το δημόσιο.. τώρα τα κανάλια σκούζουν για τις αυξήσεις των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων.. μεταξύ μας στα παπάρια μου ,, αν θέλεις για τα παιδιά σου ιδιωτικό σκάσε και πλέρωνε.. τα δικά μου δημόσιο τελειώσαν εκαι τα δύο και δόξα τον θεό μπορούσα να τα στείλω σε ιδιωτικό.. και μεταξύ μας υπέρμαχος της ιδιωτική ςπρωτοβουλίας είμαι αλλά όχι στην εκπαίδευση

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Το μόνο που έχω να πώ είναι πως λυπάμαι τον ''αγνό'' ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ όταν ακούει για την Φώφη(κανένας προγραμματισμός) και για την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου να την ρίχνουν στον ''λάκκο των Λεόντων''(Νομαρχία Θεσ/νίκης), να της τάζουν εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας,αυτή να υποβάλλει παραίτηση από το Ναυτικό και τελικά να της προτείνουν αρχικά την 6η(που ΣΙΓΟΥΡΑ) δεν είναι εκλόγιμη και κατόπιν την 5η που η ίδια δεν δέχτηκε καθώς,όπως είπε,δεν είναι σίγουρη....και για να βγεί και η 5 θέση εκλόγιμη πρέπει να πάρει το  ΠΑΣΟΚ 35%(?)και πάνω.....και σκέφτεται ο ''αγνός'' ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ:''Εδώ δεν μπορούν να διαβάσουν ένα Νόμο,εδώ κοροϊδεύουν τους δικούς τους,θα καταφέρουν να κυβερνήσουν μία ολόκληρη χώρα ή να εφαρνόσουν το όποιο(?) πρόγραμμα έχουν???

Επισκέπτης
τα δικά μου δημόσιο τελειώσαν εκαι τα δύο και δόξα τον θεό μπορούσα να τα στείλω σε ιδιωτικό.. και μεταξύ μας υπέρμαχος της ιδιωτική ςπρωτοβουλίας είμαι αλλά όχι στην εκπαίδευση

Εγώ παιδιά δεν έχω ακόμη, αλλά ως μαθητής είχα περάσει και από Δημόσιο και από Ιδιωτικό, μετά τις "εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις" του Ανδρέα.

Το κακό με το Δημόσιο ξέρεις ποιό ήταν;

Ότι η στάθμη του κάτουρου στις τουαλέτες ήταν πάνω από 3cm , οπότε αν έμπαινες μέσα για κατούρημα πλατσούριζες στα κάτουρα και αν φορούσες και πάνινα παππούτσια τύπου "all star" μούλιαζαν στο κάτουρο και μετά δεν έφευγε η μπόχα με τίποτε.Για να μην αναφερθώ στις κουράδες που επέπλεαν. Αυτές δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, γιατί παρόλο που κολυμπούσαν στο κάτουρο μετά από 2-3 μήνες αποξηραίνονταν, οπότε δεν ήταν πραγματικός κίνδυνος.Ειδικά τους πρώτους μήνες μετά τις διακοπές του καλοκαιριού που είχε μόνο περσινές κουράδες και ελάχιστες φρέσκες ήταν ασήμαντος κίνδυνος.

Ένα άλλο μειονέκτημα του Δημοσίου, ήταν ότι μερικοί γαμημένοι αλήτες, ξεσκισμένων πουτάνων γιοί που δήλωναν μαθητές του σχολείου, έσπαγαν τα τζάμια και χαλούσαν τα καλοριφέρ για να μην κάνουμε μάθημα λόγω ψύχους το χειμώνα.Αρχικά χάναμε μαθήματα ή μας μετακινούσαν σε άλλες αίθουσες, αλλά όταν το κόλπο έγινε μόνιμο, παραμείναμε στην ίδια αίθουσα και κάναμε μάθημα με παλτά, γάντια, σκούφους και κασκόλ.

Φυσικά επειδή μετά τις δημοκρατικές μεταρυθμίσεις του Ανδρέα κανείς δεν αποβαλλόταν για πάντα από όλα τα σχολεία (φασιστικό μέτρο) τα καθήκια αυτά παρέμεναν στο σχολείο με αποτέλεσμα 2-3 πουτάνων γιοί να γαμάνε μια τάξη ολόκληρη.

Το πλεονέκτημα των ιδιωτικών ήταν ότι δεν ανεχόνταν τέτοιους μάγκες και ότι οι τουαλέτες δεν ήταν εσωτερικές πισίνες κάτουρου (οι κουράδες είπαμε ήταν ασήμαντες , ειδικά οι ξερές που ήταν εκεί περισσότερα χρόνια από εμάς, αφού οι καθαρίστριες των πράσινων κλαδικών έξυναν το βρώμικο μουνί τους και όχι τα κάτουρα και τις κουράδες).

Επισκέπτης
Εγώ παιδιά δεν έχω ακόμη, αλλά ως μαθητής είχα περάσει και από Δημόσιο και από Ιδιωτικό, μετά τις "εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις" του Ανδρέα.

Το κακό με το Δημόσιο ξέρεις ποιό ήταν;

Ότι η στάθμη του κάτουρου στις τουαλέτες ήταν πάνω από 3cm , οπότε αν έμπαινες μέσα για κατούρημα πλατσούριζες στα κάτουρα και αν φορούσες και πάνινα παππούτσια τύπου "all star" μούλιαζαν στο κάτουρο και μετά δεν έφευγε η μπόχα με τίποτε.Για να μην αναφερθώ στις κουράδες που επέπλεαν. Αυτές δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, γιατί παρόλο που κολυμπούσαν στο κάτουρο μετά από 2-3 μήνες αποξηραίνονταν, οπότε δεν ήταν πραγματικός κίνδυνος.Ειδικά τους πρώτους μήνες μετά τις διακοπές του καλοκαιριού που είχε μόνο περσινές κουράδες και ελάχιστες φρέσκες ήταν ασήμαντος κίνδυνος.

Ένα άλλο μειονέκτημα του Δημοσίου, ήταν ότι μερικοί γαμημένοι αλήτες, ξεσκισμένων πουτάνων γιοί που δήλωναν μαθητές του σχολείου, έσπαγαν τα τζάμια και χαλούσαν τα καλοριφέρ για να μην κάνουμε μάθημα λόγω ψύχους το χειμώνα.Αρχικά χάναμε μαθήματα ή μας μετακινούσαν σε άλλες αίθουσες, αλλά όταν το κόλπο έγινε μόνιμο, παραμείναμε στην ίδια αίθουσα και κάναμε μάθημα με παλτά, γάντια, σκούφους και κασκόλ.

Φυσικά επειδή μετά τις δημοκρατικές μεταρυθμίσεις του Ανδρέα κανείς δεν αποβαλλόταν για πάντα από όλα τα σχολεία (φασιστικό μέτρο) τα καθήκια αυτά παρέμεναν στο σχολείο με αποτέλεσμα 2-3 πουτάνων γιοί να γαμάνε μια τάξη ολόκληρη.

Το πλεονέκτημα των ιδιωτικών ήταν ότι δεν ανεχόνταν τέτοιους μάγκες και ότι οι τουαλέτες δεν ήταν εσωτερικές πισίνες κάτουρου (οι κουράδες είπαμε ήταν ασήμαντες , ειδικά οι ξερές που ήταν εκεί περισσότερα χρόνια από εμάς, αφού οι καθαρίστριες των πράσινων κλαδικών έξυναν το βρώμικο μουνί τους και όχι τα κάτουρα και τις κουράδες).
γιατί δεν έβαζες τους ΟΝΕΔΙΤΕΣ σου να καθαρίσουν να μην σου λερωθούν τα παπούτσια?

Επισκέπτης
Έχω την εντύπωση ότι οι απανταχού καθαρίστριες έχουν προσληφθεί για να κάνουν αυτό που καθορίζει ο τίτλος τους , να καθαρίζουν.

Αλήθεια εσένα που σε έχουν διορίσει;

Ή δεν σε έχουν διορίσει ακόμη και είσαι στο στάδιο που κάνεις τσιμπούκια για να διοριστείς;
εγώ κύριε θαμώνα του νεκροτομείου είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και κάνε μια βόλτα στα σχολεία να μου πεις πόσες καθαρίστριες είναι πόσα τους δίνουν οι ομο ιδεατές σου που είναι στην κυβέρνηση αλλά και αυτές που είναι διορισμένες από αυτούς είναι.

Επισκέπτης
εγώ κύριε θαμώνα του νεκροτομείου είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και κάνε μια βόλτα στα σχολεία να μου πεις πόσες καθαρίστριες είναι πόσα τους δίνουν οι ομο ιδεατές σου που είναι στην κυβέρνηση αλλά και αυτές που είναι διορισμένες από αυτούς είναι.

Εγώ όταν πήγαινα σχολείο ήταν διορισμένες από το ΠΑΣΟΚ.
Ελεύθερος επαγγελματίας και αναρχοκουμμούνι γίνεται;

Επισκέπτης
Εγώ όταν πήγαινα σχολείο ήταν διορισμένες από το ΠΑΣΟΚ.
Ελεύθερος επαγγελματίας και αναρχοκουμμούνι γίνεται;
εγώ δεν στηρίζω το ΠΑΣΟΚ η παράταξη είναι τα ίδια σκατά με αυτό.
αλλά είσαι και αχάριστος σε έστειλε το ΚΚΕ και σπούδασες δωρεάν στην Ρουμανία και τώρα μας το παίζεις λες και έχεις βγάλει το Χάρβαρντ.

Επισκέπτης
εγώ δεν στηρίζω το ΠΑΣΟΚ η παράταξη είναι τα ίδια σκατά με αυτό.
αλλά είσαι και αχάριστος σε έστειλε το ΚΚΕ και σπούδασες δωρεάν στην Ρουμανία και τώρα μας το παίζεις λες και έχεις βγάλει το Χάρβαρντ.

Στη Ρουμανία δεν έχω πάει ποτέ, αλλά θα ήθελα, όχι για ... σπουδές όμως!

Τι έγινε τώρα;
Αναγνωρίζεις ως πανεπιστήμιο αξίας το Χάρβαρντ;

Κι όχι τα πανεπιστήμια της Κούβας;

Που πάει αυτός ο κόσμος ρε πούστη μου ...

Επισκέπτης
Στη Ρουμανία δεν έχω πάει ποτέ, αλλά θα ήθελα, όχι για ... σπουδές όμως!

Τι έγινε τώρα;
Αναγνωρίζεις ως πανεπιστήμιο αξίας το Χάρβαρντ;

Κι όχι τα πανεπιστήμια της Κούβας;

Που πάει αυτός ο κόσμος ρε πούστη μου ...
είπα ότι το παίζεις απόφοιτος του, κατά τα άλλα είναι ένα πανεπιστήμιο ενταγμένο στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
κύριοι...είμαι ΝΔ όπως έχω δηλώσει και παλαιότερα...αλλά φανατικός δεν είμαι και ούτε φοράω παρωπίδες....αλλά άκουσα χθές το γεώργιο στο ηράκλειο και αυτά που έλεγε....και δηλώνω με το φτωχό μου το μυαλό...οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνο εκτός τόπου και χρόνου...είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.....διαβάστε τον λόγο του και μετά θα μου πείτε....δυστυχώς στην Ελλάδα άμα έχεις τέτοια αντιπολίτευση έχεις και μέτρια κυβέρνηση όπως του ΚΚ...μακάρι να υπάρξει πολύ ισχυρή αντιπολίτευση για να δούμε άσπρη μέρα...ο νοών νοείτω......

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
κύριοι...είμαι ΝΔ όπως έχω δηλώσει και παλαιότερα...αλλά φανατικός δεν είμαι και ούτε φοράω παρωπίδες....αλλά άκουσα χθές το γεώργιο στο ηράκλειο και αυτά που έλεγε....και δηλώνω με το φτωχό μου το μυαλό...οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι μόνο εκτός τόπου και χρόνου...είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.....διαβάστε τον λόγο του και μετά θα μου πείτε....δυστυχώς στην Ελλάδα άμα έχεις τέτοια αντιπολίτευση έχεις και μέτρια κυβέρνηση όπως του ΚΚ...μακάρι να υπάρξει πολύ ισχυρή αντιπολίτευση για να δούμε άσπρη μέρα...ο νοών νοείτω......
Δεν είναι επικύνδίνος....είναι άσχετος....και δεν ξέρει τί λέει...είδες τί έγινε με Φώφη και Πατουλίδου...με Κουλούρη...και μας παρουσιάζει το νέο και ανανεωμένο με φρέσκιες ιδέες ΠΑΣΟΚ με μπροστάρηδες τους παλιούς....αυτούς που καταψήφισε ο λαός πρίν 3,5 χρόνια...
ΥΓ--->Κάθε μέρα που περνάει,σιγά-σιγά ανεβαίνει και η διαφορά...δεν ξέρω τί θα γράψει το κοντέρ....ίσως 2,5-2,8%....

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
εάν δεν γίνει τίποτα θεαματικό πιστεύω γύρω στο 3% την διαφορά και 152-154 βουλευτές...

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
εάν δεν γίνει τίποτα θεαματικό πιστεύω γύρω στο 3% την διαφορά και 152-154 βουλευτές...
Εγώ γιατί πιστεύω...158???Ξέρεις το 1ο κόμμα αν πιάσει 41% παίρνει 40 έδρες μπόνους σύμφωνα με τον νόμο....

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Το αλλο το διαβάσατε που είπε το παιντί (από τη στήλη του Στάθη στην Ελευθεροτυπία) "Αυτή η κρίσιμη και οριακή στιγμή (σ.σ. των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο) έχει την αντιστοιχία της μόνο με τον συγκλονισμό και τον πόνο που ένιωσαν όλοι οι Ελληνες με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973"!!!!!!!!!!!!!

Greek

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
κύριοι η διαφορά θα είναι παρόμοια με των εκλογών του 2004.
μα δεν γίνεται αλλοιώς
προχθές μίλαγε ο Γιωργάκης σε μια αίθουσα (δεν ξέρω σε ποια πόλη ήταν απλά θυμάμαι την εικόνα)και δίπλα του ακριβώς σε ένα τραπέζι καθόταν η Βάσω Παπανδρέου, λιγο παραπέρα ο Λαλιώτης και λιγουλακι παραπέρα Φωφη..... ήμαρτον θεέ μου
έλεγε κάτι ασυναρτησίες για δεξιές για πραξικοπήματα για για για...
κοίταξα το ημερολόγιο
δεν ήταν 1981 ήταν 2007
σταυροκοπήθηκα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom