δεν νομίζω να οφείλεται στο ότι είναι από θεσ/κη, σίγουρα η σκέψη του είναι πιο αναλυτική και έχει "πολιτικό" τρόπο σκέψης αλλά ο Βενιζέλος έχω την αίσθηση ότι δεν κάνει κλίκες μέσα στο κόμμα όπως άλλοι και είναι μονος του και για ατό και δεν τυγχάνει σημαντικής υποστήριξης(ειδικα για το βενιζελο)μηπως η αντιμετωπιση που τυγχανει εχει σχεση με το γεγονος οτι ειναι απο θεσ/κη;γιατι δε νομιζω να αμφισβητεις και το δικο του μυαλο-ικανοτητες
όσον αφορά τον κωστάκη αυτός σίγουρα δεν έγινε από στρατιώτης - στρατηγός όπως πολλοί είπαν
Ανέβηκε στην ιεραρχία της ΝΔ περνώντας μέσα από τις διαδικασίες που όριζε το καταστατικό της ΝΔ ανελίχθηκε γρήγορα γιατί ήταν ικανότατος (σε αυτό βοήθησε βέβαια και το όνομα καθώς δεν πέρναγε απαρατήρητος) και τελικά εκλέχθηκε αρχηγός μέσα από συνέδριο μέσα στο οποίο υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι με ψηφοφορία διότι όλοι διέκριναν σε αυτόν ότι θα μπορούσε να βγάλει την ΝΔ από το τέλμα μετά την εκλογή του Σημίτη στην πρωθυπουργία κάτι που το έκανε βέβαια με απόλυτη επιτυχία.
Εξάλλου κατάφερε να φέρει την ΝΔ στην εξουσία παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που του είχε κυρήξει το κετεστημένο. Στις εκλογές του 2000 καο του 2004 δεν νομίζω ναυπήρχε ούτε ένα μέσο πανελλήιας εμβέλειας που να τον υποστήριζε. Και εάν δεν είχαν γίνει και οι κομπίνες με τους παλινοστούντες
έλληνες και τις ψήφους που έδωσαν στο ΠΑΣΟΚ το 2000 θα ήταν από τότε πρωθυπουργός.!