Νέα

Strip και flert

• Μέλος που άνοιξε το νήμα leonoro
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 223
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
εχεις σπουδασει ψυχολογια στουντιαν??'η ψυχιατρικη?ή κοινωνικη εργασια??αν δεν εχεις αστο καλυτερα......και ακου την γνωμη καποιων που εχουν σπουδες πανω στο θεμα αυτο!!αν δεν θες να ακουσεις βεβαια και νομιζεις οτι ολα τα ξερεις τοτε παω πασο!!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
εχεις σπουδασει ψυχολογια στουντιαν??'η ψυχιατρικη?ή κοινωνικη εργασια??αν δεν εχεις αστο καλυτερα......και ακου την γνωμη καποιων που εχουν σπουδες πανω στο θεμα αυτο!!αν δεν θες να ακουσεις βεβαια και νομιζεις οτι ολα τα ξερεις τοτε παω πασο!!

Που είναι το smiley που προσκυνάει γαμώτο!!!

Καλή δουλειά μεγάλε και γράψε με στ' αρχίδια σου εμένα και την άγνοια μου.

Επισκέπτης
να σου την αληθεια την γραφω!!!γεια σου ρε στουντιαν παντογνωστη!!!ολα τα ξερεις!!!ψυχολογια,ψυχιατρικη ,πυρηνικη φυσικη!!!τα παντα!!!

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
(μπαι δε γουει στην αγγλια θεραπευτης-ασθενης ονομαζεται.....ή θεραπευτης-πελατης.....στην ελλαδα ετσι το λενε? σοβαρα ρωταω)

και ναι συμφωνω ας το ληξουμε......
Η σωστή ορολογία είναι θεραπευτής-θεραπευόμενος
Η μεταβίβαση δε που αναπτύσσεται είναι μια διαδικασία που ξεπερνά ακόμα και το συμβολικό επίπεδο αγκίζοντας το πραγματικό. Αυτό δηλαδή που κείται εκτός του ορθού λόγου.
Studian από πότε το πραγματικό βρίσκεται εκτός του ορθού λόγου. Αν δε σε πειράζει εξήγησε μου τι εννοείς....

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Η σωστή ορολογία είναι θεραπευτής-θεραπευόμενος

οκ δικο μου το λαθος τοτε......απλα δε γνωριζω την ελληνικη ορολογια σε πολλα πραγματα οπως και για αρκετες παθησεις.....

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
οκ δικο μου το λαθος τοτε......απλα δε γνωριζω την ελληνικη ορολογια σε πολλα πραγματα οπως και για αρκετες παθησεις.....
Αν έχεις απορίες σχετικά με την ψυχιατρική ορολογία ρώτα και θα σε διαφωτίσουμε με προθυμία. Το πελάτης στην καλύτερη περίπτωση είναι άκομψο και στη χειρότερη ανακριβές και παραπλανητικό..

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Studian από πότε το πραγματικό βρίσκεται εκτός του ορθού λόγου. Αν δε σε πειράζει εξήγησε μου τι εννοείς....

Επειδή είμαι σε παιγνιώδη διάθεση θα σου απαντήσω, ρώτα τον Γουώρχολ που τα ξέρει αυτά και τα έχει διδαχθεί.

Σοβαρά τώρα. Μερικά πρόχειρα από το ίντερνετ για να μην αραδιάζω βιβλιογραφία.

Αν διαβάζεις Γαλλικά κοίτα εδώ

Αν διαβάζεις Αγγλικά κοίτα εδώ

Αρκετά πιό δύσκολο το παρακάτω

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Studian σ΄ευχαριστώ αλλά ειλικρινά δε χρειαζόμουν βιβλιογραφικές αναφορές για τον Λακάν. Το να παραθέτω πτυχία και λοιπούς τίτλους, αν υπάρχουν, για να αποκτήσει και καλά η γνώμη μου μεγαλύτερη βαρύτητα και να γίνω από τους αδαείς ή από αυτούς που γοητεύονται από τη γνώμη των ειδημόνων, πιστευτός, μου προκαλεί αποστροφή. Το αμβλύ ένστικτό μου διακρίνει κάποια ειρωνεία στην απάντηση σου, αλλά και αυτό διαδακτικό είναι από ψυχιατρικής άποψης και ξέρω ότι θα το εκτιμήσεις. Αν πάντως είσαι ο θεραπευτής και εγώ και ο warhol είμαστε οι θεραπευόμενοί σου, έπεσες στην παγίδα της αντιμεταβίβασης. Μια απλή ερώτηση σου έκανα. Διαχωρίζω την πραγματικότητα από τον ορθό λόγο και τα συσχετίζω όταν και όποτε είναι χρήσιμο και παραγωγικό (με την φιλοσοφική έννοια του όρου). Όλα αυτά τελείως φιλικά και χωρίς ίχνος ειρωνείας. Πληροφοριακά αναφέρω ότι ένα από τα αγαπημένα μου συγγράματα ήταν και παραμένει το L' amour dans les psychoses και όχι το Όταν έκλαψε ο Νίτσε και άλλα συναφή.

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Διαβάζοντας πάντως αυτά που πρότεινες εν τάχυ καταλαβαίνω τι εννοείς. Απλά ταυτίζεις το πραγματικό με το unconscious, αλλά αυτό δεν αποτελέι δεδομένο της ψυχιατρικής αλλά άποψη, σεβαστή και αποδεκτή από πολλούς -και από εμένα μέχρι ενός σημείου- αλλά όχι από όλους. Πάντως οι κουφάλες οι ψυχίατροι κάνουν τα συνέδρια τους σε ωραία μέρη, όπως η Νέα Ορλεάνη το 2000, και μετά αφήνουν πίσω το κακό τους κάρμα.

Επισκέπτης
μαλλον λειπει απο την πλουσια συλλογη του στουντιαν ,οι αρχες της συνεντευξης!!καλΟ βιβλιΟ ειναι ,ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ,ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ,Α ΤΟΜΟΣ ΚΑΙ Β ΤΟΜΟΣ!!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
αλλωστε στουντιαν απο οτι μου εχει πει ο κολλητος μου που σπουδαζει ψυχολογια,ο ψυχιατρος απλα συνταγογραφει φαρμακα και ειναι αναρμοδιος να κανει οτιδηποτε αλλο...οπως ψυχαναλυση ή ψυχολογικη προσεγγιση...αν θελουν ο war με τον blue ας με διορθωσουν αν λαθευουν αυτα που ανεφερα.

Smogi

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Κριτικές
8
Like
189
Πόντοι
1
αλλωστε στουντιαν απο οτι μου εχει πει ο κολλητος μου που σπουδαζει ψυχολογια,ο ψυχιατρος απλα συνταγογραφει φαρμακα και ειναι αναρμοδιος να κανει οτιδηποτε αλλο...οπως ψυχαναλυση ή ψυχολογικη προσεγγιση...αν θελουν ο war με τον blue ας με διορθωσουν αν λαθευουν αυτα που ανεφερα.

Η διαφορα αναμεσα στους δυο ειναι τεραστια...ο ψυχιατρος ειναι ο καθ'υλην αρμοδιος για τα θεματα ψυχαναλυσης κτλ...ο ψυχολογος ειναι για πιο light καταστασεις....για αυτο και στα σοβαρα περιστατικα οι ψυχολογοι τα στελνουν στους ψυχιατρους..

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Ο φίλος σου -και θα το πω ευγενικά- λέει μαλακίες. Αλλά ως γνωστόν οι ψυχολόγοι έχουν complexe d'inferiorite με τους ψυχιάτρους, όπως και οι περισσότεροι οδοντίατροι και όλοι οι φαρμακοποιοί με τους γιατρούς. Οι γιατροί από την άλλη πλευρά είναι στην πλειοψηφία τους σοβαρές κλινικές περιπτώσεις κοινωνικής δυσπροσαρμοστικότητας αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο thread. Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι ο γιος του Τριανταφυλόπουλου και δεν έχω απωθημένα με κανένα επάγγελμα και πολύ περισσότερο με την Ιατρική, την οποία δεν την παράτησα επειδή είχα ατύχημα με τη γκομενά μου η οποία η ατυχής έπεσε σε κώμα με αποτέλεσμα να μου προκαλέσει αποστροφή στην λευκή μπλούζα ή στην πράσινη (για τους χειρουργούς). Πάντα φιλικά...

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Η διαφορα αναμεσα στους δυο ειναι τεραστια...ο ψυχιατρος ειναι ο καθ'υλην αρμοδιος για τα θεματα ψυχαναλυσης κτλ...ο ψυχολογος ειναι για πιο light καταστασεις....για αυτο και στα σοβαρα περιστατικα οι ψυχολογοι τα στελνουν στους ψυχιατρους..  Απάντησες νηφάλια και με αρκετή ακρίβεια.

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Like
4
Πόντοι
1
Καλό ξημέρωμα studian, vaso και warhol και συγγνώμη για τις τυχόν παρεκτροπές. Αν υπάρχει κάποια παρεξήγηση ας τη λύσουμε την Παρασκευή στο Tessera. Εγώ πάντως θα είμαι εκεί.

Επισκέπτης
στην υπηρεσια που βρισκομαι τωρα η διαδικασια ειναι εξης!!παιρνουν τηλεφωνο και ζητανε ραντεβου!!η πρωτη συνεντευξη γινεται με τον Κ.Λ ,εμενα δηλαδη,οπου γινεται μια πρωτη συζητηση για τον λογο για τον οποιο ζητησαν ραντεβου!!μετα το τελος της συνεντευξης κρινω αν πρεπει να κανω παραπομπη σε αλλη υπηρεσια ή σε ψυχολογο ή ψυχιατρο της υπηρεσιας μας!!εν συντομια και πολυ απλα ετσι ειναι η διαδικασια!!

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Χθες βγήκα με μια Δικηγόρο. Μορφωμένη, καλή κοπέλα από κάλη οικογένεια και σχετικά εμφανίσιμη. Παλιότερα θα έδινα μια ευκαιρία για ότι προκύψει αλλά δεν.
Η σχεδόν καθημερινή "τριβή" :grin: με strip, CG, houses μήπως μας κάνει overexpected με τις καθημερινές κοπέλες; Κάτι ανάλογο;

Eγώ πάλι σαν κα-υ-λός εργένης... δεν αφήνω ευκαιρία να πάει χαμένη! ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ... κι αν σε τελική είναι κατώτερη των προσδοκιών μας... δεν πειράζει... +1 και πάμε για άλλες ;)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Παντου υπαρχουν και κυριες και καριολες..

MHN TIΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ... ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΩΛΕΣ (απλώς, άλλες είναι λιγότερο... κι άλλες περισσότερο, ανάλογα με την ηλικία, τις εμπειρίες και τον χαρακτήρα τους) !!!

OP
OP
L

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Eγώ πάλι σαν κα-υ-λός εργένης... δεν αφήνω ευκαιρία να πάει χαμένη! ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ... κι αν σε τελική είναι κατώτερη των προσδοκιών μας... δεν πειράζει... +1 και πάμε για άλλες ;)

MHN TIΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ... ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΩΛΕΣ (απλώς, άλλες είναι λιγότερο... κι άλλες περισσότερο, ανάλογα με την ηλικία, τις εμπειρίες και τον χαρακτήρα τους) !!!

+, 90%

Durracell, σε άλλο πετυχημένο post έγραψες ότι οι γυναίκες είναι για να μας ξεκαβλώνουν.
Εγώ διαφωνώ για 10- 20% των γνωριμιών μου με γυναίκες. Το ποσοστό αυτό είναι και για να ξεκαβλώνει και για παραπάνω πράγματα, ίδια του ανθρώπου.
Δεν με φτιάχνει να πηγαίνω όπως όπως πια και ειδικά από ανθρώπινης πλευράς όταν αυτό το "όπως " περιμένει παραπάνω πράγματα από μένα και μπορεί από κάποιον να τα αξίζει

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Studian σ΄ευχαριστώ αλλά ειλικρινά δε χρειαζόμουν βιβλιογραφικές αναφορές για τον Λακάν. Το να παραθέτω πτυχία και λοιπούς τίτλους, αν υπάρχουν, για να αποκτήσει και καλά η γνώμη μου μεγαλύτερη βαρύτητα και να γίνω από τους αδαείς ή από αυτούς που γοητεύονται από τη γνώμη των ειδημόνων, πιστευτός, μου προκαλεί αποστροφή. Το αμβλύ ένστικτό μου διακρίνει κάποια ειρωνεία στην απάντηση σου, αλλά και αυτό διαδακτικό είναι από ψυχιατρικής άποψης και ξέρω ότι θα το εκτιμήσεις. Αν πάντως είσαι ο θεραπευτής και εγώ και ο warhol είμαστε οι θεραπευόμενοί σου, έπεσες στην παγίδα της αντιμεταβίβασης. Μια απλή ερώτηση σου έκανα. Διαχωρίζω την πραγματικότητα από τον ορθό λόγο και τα συσχετίζω όταν και όποτε είναι χρήσιμο και παραγωγικό (με την φιλοσοφική έννοια του όρου). Όλα αυτά τελείως φιλικά και χωρίς ίχνος ειρωνείας. Πληροφοριακά αναφέρω ότι ένα από τα αγαπημένα μου συγγράματα ήταν και παραμένει το L' amour dans les psychoses και όχι το Όταν έκλαψε ο Νίτσε και άλλα συναφή.

Συγγνώμη που θα στο πω ωμά αλλά λες ανοησίες. Μου έκανες μια ερώτηση στις 2 η ώρα τη νύχτα. Δεν θεώρησα ότι πρέπει να απαντήσω με ένα αναλυτικό σημείωμα, πρώτον γιατί το θέμα είναι άσχετο με το θρεντ. Δεύτερον και σε συνάρτηση με το πρώτο, γιατί δεν έχω καμμία όρεξη να κάνω φιγούρα σε κανέναν παρότι κατηγορούμαι για το αντίθετο (σκέψου να έγραφα κανένα κατεβατό απάντησης τι θα λέγατε). Και τρίτον γιατί ήθελα να πάω για ύπνο. Καμμία διάθεση ειρωνίας λοιπόν. Όταν ειρωνεύομαι το παραδέχομαι.

Αλλά να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα. Εδώ όλοι είμαστε ένα ψευδώνυμο και αυτά που γράφουμε. Όταν κάποιος δεν λέει τι σπουδές έχει ή τι επάγγελμα κάνει σημαίνει ότι θέλει να κρίνεται μόνο από αυτά που λέει. Αν διαφωνεί λοιπόν κάποιος με αυτά που λέω ας μου το πει. Αν συμφωνεί πάλι αν θέλει ας μου το πει. Το να με ρωτάν κάποιοι τι έχω σπουδάσει, κι αν έχω τίτλους και τι τίτλους και τι έχω διαβάσει είναι άτοπο. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε τέτοιες ερωτήσεις γιατί πιστεύω ότι η ουσία τέτοιων φόρουμ είναι η ανωνυμία και η συζήτηση πάνω σε απόψεις που εκφράζονται ελεύθερα.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα και στον Βάσο. Αν έχεις συγκεκριμένη ερώτηση κάνε την με πμ και ευχαρίστως να απαντήσω και να σου δώσω βιβλιογραφικές αναφορές ώστε να κρίνεις καλύτερα αυτά που λέω.

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom