Νέα

Strip και flert

• Μέλος που άνοιξε το νήμα leonoro
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 223
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
OP
OP
L

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Ρε συ studian (σχετική συζήτηση) οι Ρωσσίδες στριπτιτζούδες τι κόλημα έχουν με το "Master and Margarita";

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Με αυτή την έννοια και ο χειρούργος ή ο πολιτικός μηχανικός πρακτικό επάγγελμα ασκούν. Όταν λέμε όμως ότι ένα επάγγλεμα είναι πρακτικό εννοούμε ότι το μαθαίνει κανείς στην πράξη χωρίς θεωρία. Η ψυχανάλυση βέβαια έχει να κάνει με την ψυχαναλυτική πρακτική και κυρίως με την διαδικασία της ανάλυσης από την οποία πρέπει να περάσει κανείς, η οποία είναι εμπειρική διαδικασία. Μόνη της όμως δεν αρκεί για να κάνει τον ψυχαναλυτή. ʼλλωστε εγώ συμφωνώ με την άποψη που λέει ότι ο καλός ψυχαναλυτής πρέπει να έχει ψυχιατρική παιδεία.

Επίσης κάνεις ένα μεθοδολογικό λάθος. Το κλινικό (κλινική ψυχολογία) δεν είναι θεωρητικό, αντίθετα είναι πιο κοντά στην πράξη.

Επισκέπτης
Ρε συ studian (σχετική συζήτηση) οι Ρωσσίδες στριπτιτζούδες τι κόλημα έχουν με το "Master and Margarita"

Tους ταραζει τις ισορροπιες μεταξυ καλου-κακου....
Τους θυμιζει κατι απο αγαπη κ θυσιες....
Τους θυμιζει ισως παλιες...καλες μερες....
...κ πολλα πολλα αλλα που ο .....

Grand Master...studian ...πιστευω θα ξερει παραπανω....

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Ρε συ studian (σχετική συζήτηση) οι Ρωσσίδες στριπτιτζούδες τι κόλημα έχουν με το "Master and Margarita"

Σχεδόν καμμιά τους δεν το έχει διαβάσει, οι περισσότερες όμως είδαν το σήριαλ στην Ρωσική τηλεόραση δορυφορικά που παίχτηκε πέρσυ. Ήταν μια πολύ πετυχημένη διασκευή του βιβλίου του Μπουλγκάκωφ (έχω επισκεφτεί και το σπίτι του στο Κίεβο). Αν και από φιλόλογο φίλη στην Ουκρανία έχω ακούσει ότι το βιβλίο είναι καλύτερο. Εγώ το έχω στα Αγγλικά, αλλά υπάρχει και στα ελληνικά.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Με αυτή την έννοια και ο χειρούργος ή ο πολιτικός μηχανικός πρακτικό επάγγελμα ασκούν. Όταν λέμε όμως ότι ένα επάγγλεμα είναι πρακτικό εννοούμε ότι το μαθαίνει κανείς στην πράξη χωρίς θεωρία. Η ψυχανάλυση βέβαια έχει να κάνει με την ψυχαναλυτική πρακτική και κυρίως με την διαδικασία της ανάλυσης από την οποία πρέπει να περάσει κανείς, η οποία είναι εμπειρική διαδικασία. Μόνη της όμως δεν αρκεί για να κάνει τον ψυχαναλυτή. ʼλλωστε εγώ συμφωνώ με την άποψη που λέει ότι ο καλός ψυχαναλυτής πρέπει να έχει ψυχιατρική παιδεία.

Επίσης κάνεις ένα μεθοδολογικό λάθος. Το κλινικό (κλινική ψυχολογία) δεν είναι θεωρητικό, αντίθετα είναι πιο κοντά στην πράξη.

και παλι παρεξηγησες.....δε μιλαω για την κλινικη ψυχολογια η οποια ειναι η πιο κοντινη στην "πραξη" και η λιγοτερο "επιστημονικη" και η πιο συγκρισιμη με την ψυχαναλυση........μιλαω για την ψυχολογια ως επιστημη η οποια παρατηρει καθαρα επιστημονικα το ατομο......προφανως δεν μπορω να εξηγησω σωστα αυτο που θελω να πω.....

το πρακτικο το χρησιμοποιησα μιας και εκανα τη συγκριση αναμεσα στις δυο επιστημες.......αν και εξακολουθω να την θεωρω πρακτικο επαγγελμα υπο την εννοια οτι δεν στηριζεται ΜΟΝΟ στην θεωρια αλλα στην σχεση που δημιουργειται αναμεσα στον θεραπευτη και τον ασθενη.....

OP
OP
L

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Spaciba tavarichi(;πλυθηντικός)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Αγαπητέ Βάσο, άλλο η ψυχολογία και άλλο η ψυχιατρική και η ψυχανάλυση. Η ψυχολογία είναι ένα γνωστικό αντικείμενο που εξετάζει (επιφανειακά) την ανθρώπινη συμπεριφόρα και προσπαθεί να διορθώσει τυχόν προβληματικές συμπεριφορές. Η ψυχιατρική και η ψυχανάλυση εξετάζουν (για να το πω απλά) τον ανθρώπινο ψυχικό πόνο. Τα αίτια του, τις βαθύτερες ρίζες του και την "θεραπεία" του. Μια διάσταση του ψυχικού πόνου μπορεί να είναι και σωματική. Το θεραπεία το βάζω σε εισαγωγικά γιατί υπάρχουν ψυχικές νόσοι που δεν θεραπεύονται. Τέτοια κατά κύριο λόγο είναι η ψύχωση.

Το να προσπαθήσει λοιπόν ένας ψυχολόγος (όση μόρφωση και εμπειρία στο αντικείμενο του να έχει) να ασχοληθεί με την αγωγή της ψύχωσης, είναι σαν ένας νοσηλευτής να προσπαθήσει να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Με αυτή την έννοια λοιπόν είπα ότι η ψυχολογία δεν είναι σοβαρή επιστήμη. Συγκρινόμενη με την ψυχιατρική και την ψυχανάλυση.

Ειδικότερα στο παράδειγμα που ανέφερες δύο στοιχεία συνηγορούν στην ουσιαστική άγνοια του αντικειμένου. 1. Συνεδρίες μια φορά τον μήνα, αλλά κυρίως 2. από την πρώτη συνεδρία κάνει την διάγνωση και του λέει και την θεραπεία. Ο κομπογιαννιτισμός αυτός οδήγησε τον φίλο σου στο τρελοκομείο μιαν ώρα αρχύτερα.

Επαναλαμβάνω λοιπόν. Όταν κάποιος νοιώθει αβάσταχτο πόνο (και ξέρει αυτός που το νοιώθει τι εννοώ) πρέπει να απευθυνθεί σε ψυχίατρο/ψυχαναλυτή. Αν θέλει να διορθώσει απλώς κάποια στοιχεία στην συμπεριφορά του ας πάει σε ψυχολόγο.

τί να πω,παω πασο αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος αν ο κομπογιαννιτισμος οδηγησε τον φιλο μου στο τρελλαδικο ή εν τελει η δυναμη που ασκει η χρονια πορνεια στο υποσυνειδητο αλλα και στο συνειδητο ειναι τοσο ισχυρη σε ορισμενες περιπτωσεις που δεν υπαρχει επιστροφη στην ομαλη κοινωνικη συμβιωση(σχεση,γαμος,οικογενεια)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
και παλι παρεξηγησες.....δε μιλαω για την κλινικη ψυχολογια η οποια ειναι η πιο κοντινη στην "πραξη" και η λιγοτερο "επιστημονικη" και η πιο συγκρισιμη με την ψυχαναλυση........μιλαω για την ψυχολογια ως επιστημη η οποια παρατηρει καθαρα επιστημονικα το ατομο......προφανως δεν μπορω να εξηγησω σωστα αυτο που θελω να πω.....

το πρακτικο το χρησιμοποιησα μιας και εκανα τη συγκριση αναμεσα στις δυο επιστημες.......αν και εξακολουθω να την θεωρω πρακτικο επαγγελμα υπο την εννοια οτι δεν στηριζεται ΜΟΝΟ στην θεωρια αλλα στην σχεση που δημιουργειται αναμεσα στον θεραπευτη και τον ασθενη.....

Η σχέση αναλυτή και αναλυόμενου (όχι θεραπευτή και ασθενή) κι αν είναι θεωρητική (δλδ συμβολική)! Η μεταβίβαση δε που αναπτύσσεται είναι μια διαδικασία που ξεπερνά ακόμα και το συμβολικό επίπεδο αγκίζοντας το πραγματικό. Αυτό δηλαδή που κείται εκτός του ορθού λόγου. Πάντως έχεις μιαν πολύ μονοδιάστατη αντίληψη των εννοιών θεωρία και πρακτική.

Τέσπα. Να είσαι καλά, αλλά βγαίνουμε πολύ έξω όχι μόνο από το θρεντ, αλλά και από το φόρουμ. Ας το σταματήσουμε εδώ.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Δεν εχω μονοδιαστατη αντιληψη των εννοιων απλα προσπαθω να τις εκφραζω οσο πιο απλα μπορω......δεν εχω σκοπο να κατσω να γραψω κατεβατα απο βιβλια γιατι δεν εξυπηρετει κανεναν παρα μονο οσους γνωριζουν.....το ερωτημα το εθεσε ο βασος επομενως δεν προκειται για μια συζητηση μεταξυ αναλυτων.....(μπαι δε γουει στην αγγλια θεραπευτης-ασθενης ονομαζεται.....ή θεραπευτης-πελατης.....στην ελλαδα ετσι το λενε? σοβαρα ρωταω)

και ναι συμφωνω ας το ληξουμε......

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
τί να πω,παω πασο αλλα δεν ειμαι τοσο σιγουρος αν ο κομπογιαννιτισμος οδηγησε τον φιλο μου στο τρελλαδικο ή εν τελει η δυναμη που ασκει η χρονια πορνεια στο υποσυνειδητο αλλα και στο συνειδητο ειναι τοσο ισχυρη σε ορισμενες περιπτωσεις που δεν υπαρχει επιστροφη στην ομαλη κοινωνικη συμβιωση(σχεση,γαμος,οικογενεια)

Αυτό που οδήγησε κατά πάσα πιθανότητα τον φίλο σου στο τρελλάδικο (για να κάνω μια psychanalyse vulgaire) είναι κάποιο γεγονός στην σύγκρουση της πορνικής του ζωής με την "φυσιολογική" του ζωή στην οποία σπρώχτηκε από την ψυχολόγο. Αυτό το γεγονός ξεσκέπασε κατά πάσα πιθανότητα το τραύμα που προϋπήρχε από την παιδική του ηλικία, καλυμμένο όμως μέχρι τότε.

Τέτοιο γεγονός μπορεί να είναι μια λέξη που είπε η φυσιολογική του σύντροφος κάποια στιγμή, ή μια εικόνα που δημιουργήθηκε κατά την σεξουαλική πράξη. Ή ξέρω εγώ τι άλλο. Πάντως να ξέρεις ότι το ασυνείδητο (υποσυνείδητο είναι λάθος όρος στα ελληνικά για να αποδωθεί το unconscious) είναι δομημένο όπως η γλώσσα, άρα μέσα από τις λέξεις εκφράζεται για να το πως απλά και κατ' ανάγκη αφαιρετικά.

OP
OP
L

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Συνειρμικά. Η μνήμη εκεί λειτουργεί σαν ολότητα

Επισκέπτης
καλα εκανε και πηγε σε ψυχολογο!!ο ψυχιατρος ειναι για αλλες περιπτωσεις!!και η ψυχολογια ειναι μια χαρα επιστημη ,πολυ σοβαρη και ενδιαφερουσα!!και φυσικα χρησιμη!!να μην λεμε οτι θελουμε...

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
καλα εκανε και πηγε σε ψυχολογο!!ο ψυχιατρος ειναι για αλλες περιπτωσεις!!και η ψυχολογια ειναι μια χαρα επιστημη ,πολυ σοβαρη και ενδιαφερουσα!!και φυσικα χρησιμη!!να μην λεμε οτι θελουμε...

Υποθέτω ότι αυτή η άποψη σου είναι βασισμένη σε χρόνια μελέτη του αντικειμένου σε τουλάχιστον Πανεπιστημιακό επίπεδο. Ενώ εμείς που λέμε ότι θέλουμε αυτοσχεδιάζουμε.

Τώρα θα θυμώσεις πάλι, αλλά τι να σου κάνω αφού προκαλείς; εν αγνοία της σημασίας αυτών που λες οφείλω να ομολογήσω πάντως.

Επισκέπτης
αυτο το λεω συμφωνα με σπουδες που εχω κανει πανω στην κοινωνικη εργασια οπου διδαχτηκα και ψυχολογια και ψυχιατρικη!!οπως επισης και ασκω τωρα αυτο το επαγγελμα ,αφοτου εκλεισα το μαγαζι!!επομενως επετρεψε μου να ξερω πιο πολλα πανω σε αυτο τον τομεα!!!ξερω οτι πληγωθηκε ο εγωισμος σου αλλα προκαλεσες!!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
αυτο το λεω συμφωνα με σπουδες που εχω κανει πανω στην κοινωνικη εργασια οπου διδαχτηκα και ψυχολογια και ψυχιατρικη!!οπως επισης και ασκω τωρα αυτο το επαγγελμα ,αφοτου εκλεισα το μαγαζι!!επομενως επετρεψε μου να ξερω πιο πολλα πανω σε αυτο τον τομεα!!!ξερω οτι πληγωθηκε ο εγωισμος σου αλλα προκαλεσες!!

Γεια σου ρε Γουώρχολ γνώστη. Ε αφού διδάχθηκες και ψυχολογία και ψυχιατρική τι να πω εγώ; Έμεινα ενεός τώρα. Να είσαι καλά και καλή σταδιοδρομία στο νέο σου επάγγελμα.

Γάμησε τον το εγωισμό μου ρε συ Γουώρ! Εδώ τον έχω χεσμένο εγώ. Και πάλι υπόχρεος που μπήκες στο θρεντ και μου άνοιξες τα μάτια.

Καληνύχτα μεγάλε!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Γεια σου ρε Γουώρχολ γνώστη. Ε αφού διδάχθηκες και ψυχολογία και ψυχιατρική τι να πω εγώ; Έμεινα ενεός τώρα. Να είσαι καλά και καλή σταδιοδρομία στο νέο σου επάγγελμα.

Γάμησε τον το εγωισμό μου ρε συ Γουώρ! Εδώ τον έχω χεσμένο εγώ. Και πάλι υπόχρεος που μπήκες στο θρεντ και μου άνοιξες τα μάτια.

Καληνύχτα μεγάλε!

μπορεις να πεις εσυ που εχεις μαθει?εννοω σπουδες αν εχεις κανει πανω σε αυτα τα αντικειμενα?εχεις διαβασει συγκεκριμενη βιβλιογραφια και αν δε σου κανει κοπο , μπορεις να την αναφερεις?

Επισκέπτης
Συγνωμη για την παρεμβαση....εχεις τελειωσει το ομωνυμο τει ??? (για την κοινωνικη εργασια αναφερομαι...)...

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
μπορεις να πεις εσυ που εχεις μαθει?εννοω σπουδες αν εχεις κανει πανω σε αυτα τα αντικειμενα?εχεις διαβασει συγκεκριμενη βιβλιογραφια και αν δε σου κανει κοπο , μπορεις να την αναφερεις?

Να σου κάνω μια απλή ερώτηση Βάσο; Πιστεύεις ότι αυτά που λέω τα βγάζω από το μυαλό μου ή είναι αποτέλεσμα μελέτης. Γιατί ακόμα κια αν απλώς υποψιάζεσαι το πρώτο δεν έχει νόημα να απαντήσω.

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η βιβλιογραφία όμως πες μου με πμ ειδικά αντικείμενα που σε ενδιαφέρουν και ευχαρίστως να σου στείλω με πμ ότι θέλεις. Αλλιώς, αν θέλεις μια γενική βιβλιογραφία επί της ψυχαναλύσεως, θα πρέπει να υποστείς μερικές εκατοντάδες τίτλους.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Να σου κάνω μια απλή ερώτηση Βάσο; Πιστεύεις ότι αυτά που λέω τα βγάζω από το μυαλό μου ή είναι αποτέλεσμα μελέτης. Γιατί ακόμα κια αν απλώς υποψιάζεσαι το πρώτο δεν έχει νόημα να απαντήσω.

Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η βιβλιογραφία όμως πες μου με πμ ειδικά αντικείμενα που σε ενδιαφέρουν και ευχαρίστως να σου στείλω με πμ ότι θέλεις. Αλλιώς, αν θέλεις μια γενική βιβλιογραφία επί της ψυχαναλύσεως, θα πρέπει να υποστείς μερικές εκατοντάδες τίτλους.

οχι βεβαια...δεν λεω οτι τα βγαλες απο το μυαλο σου.Πιστευω οτι υποτιμας τη νοημοσυνη μου με αυτον τον τροπο.

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom