Δ
Διαγραμμένο μέλος 203076
Επισκέπτης
καλυτερα να μη γινει οδοντιατρος γιατι καηκαμε...Εγώ έχω κουνιάδο κουμπάρου μου από 1998 έως σημερα 2021 οδοντίατρος
καλυτερα να μη γινει οδοντιατρος γιατι καηκαμε...Εγώ έχω κουνιάδο κουμπάρου μου από 1998 έως σημερα 2021 οδοντίατρος
Φοβερη αποτυπωση της σημερινης ελληνικης πραγματικοτητας.Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο.Το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι ενα τεραστιο μπραβο για την αναλυση του φιλου.Καλα, γυρνα απο την αλλη τωρα μη ξυπνησεις απο την παραμυθα σου. Μου παιρνεις τους 50ρηδες 60ρηδες πασοκογερους βυσματιες με τις μισθαρες και τις συνταξαρες για να μουτζουρωνουν χαρτια, οπου αυτα ειναι εισοδηματα που προσμετρωνται στο ΑΕΠ και φυσικα που δεν εχουν απο πισω μια οικονομικη παραγωγικη μηχανη να τα υποστηριξει.
Για παρε λιγο τα δεδομενα και χωρισε τον πληθυσμο ηλικιακα και βαλε μια γραμμη στην ηλικια των 45 και πες μου. Αν το κανεις λιγο και στον ιδιωτικο τομεα θα δουμε ποιο ενδιαφεροντα πραγματα (πληροφοριακα ο δημοσιος τομεας σε αλλες χωρες ειναι οπως ο ιδιωτικος. Εισαι με συμβαση , αξιολογεισαι κανονικα και αν κανεις μαλακια εφυγες).
Για δες λιγο εδω τι λεει https://www.eurobank.gr/-/media/eur...ikonomia/2020/7-imeres-oikonomia-30-04-20.pdf. Μπορεις να καταλαβεις τι πληροφορια μεταφερει αυτη η ειδηση?Σου λεει οτι το αποθεμα κεφαλαιου το οποιο αποτελει τη βαση για ολη σου την οικονομια σαπιζει χρονο με το χρονο. Για δες εδω το εμπορικο ελλειμα που παραμενει στο 10 %. https://countryeconomy.com/trade/balance/greece Οσο ηταν δηλαδη ολες τις προηγουμενες δεκαετιες κατα μεσο ορο. (Εκτος αν δεις τις χρονιες ακριβως πριν την κριση που κλιμακωνοταν και για αυτο υπαρχει ευθεια συσχετιση μεταξυ υψους εμπορικου ελλειματος και χρεοκωπιας).
Για πες μας λιγο τι γινεται με τις μεγαλες βιομηχανιες. Χαλυβουργιες, Τσιμεντα, Ναυπηγεια ( μονο τα Διυληστηρια πανε καλα- Λατσης, Βαρδινογιαννης δλδ...). Για πες μας λιγο τι θα κανει ο Κουλης με τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΗΕ και τις πρασινες ενεργειες. Που θα παει το κοστος ενεργειας.
Κανε τωρα μια συγκριση με τις χωρες που αναφεραμε, οι οποιες το 90 ηταν υπο το μηδεν (ενω η Ελλαδα ηταν η πιο ευνοημενη στην Ε.Ε και ειχε μπουκωσει χρονια με Μαρσαλ και μετα ΜΟΔ και επιδοτησεις πακετα, φτηνα δανεια. ( Για να μη σου κανω συγκριση του δημοσιου χρεους μεταξυ των χωρων αυτων και της Ελλαδας )
Και ελα μετα να δουμε ποιος λεει παραμυθια και ποιος εχει στοιχεια που δειχνουν την πραγματικοτητα
Τα μαθαίνει καλά όμως διότι τα επαναλαμβανεικαλυτερα να μη γινει οδοντιατρος γιατι καηκαμε...
λυπαμαι τα πειραματοζωα..Τα μαθαίνει καλά όμως διότι τα επαναλαμβανει
Τα μαθαίνει καλά όμως διότι τα επαναλαμβανει
και που να δεις τι γινεται στις "πολιτικες εξελιξεις" ουτε στο πλατω του αυτια δεν παιζει τετοια μαχηΜΑ να μην μπορουμε να χαρουμε ενα θρεντ χωρις να τσακωθουν οι μεν με τους δε;
Γαμω τους θρεντομπαχαλακηδες γαμω
αυτα μενουν μαστορα...Εξαρτάται τι εννοείς καλύτερα.Από άποψη ποσότητας,ποιότητας από γκόμενες προς χρόνο παραμονής σίγουρα εγώ.Αν μείνει κάποιος τόσο λίγο όσο έμεινα εγώ,είναι πολύ δύσκολο να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα.Είναι Blitz στρατηγική.
Για εμένα το να μη χάνεις χρόνο είναι σημαντικό.
Πρέπει να μπορείς να πας για τρεις μέρες ή μόνο για ΣΚ και να έχεις αποτέλεσμα.Να φτάνεις στα όριά σου βιολογικά.
Εμένα μου αρέσει το κυνήγι.Να φτάνω σε μια άγνωστη πόλη και σε μια ώρα να έχω τον πούτσο μου στο μουνί μιας γκόμενας.Αδρεναλίνη,περιπέτεια κι έτσι.
Αμα δεν έχει κυνήγι,άγνωστο,περιπέτεια δε με εξιτάρει η φάση.
Καλη οικονομικη κατασταση και ξοδευε ,οχι τρελα ποσα αλλα ικανοποιητικα. Ειχαμε κατεβει δυο φορες και Βουκουρεστι με το αμαξι , οργιαζε ο τυπος εκει στα παλια του λημερια ...δεν θέλω να σε πικάρω, είσαι αρχηγός το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό. Εάν όμως κάτσεις δίπλα στον γιατρό Hercules από πάνω, η μάχη είναι άνιση, να τα λέμε σωστά.
Θα πρέπει να συντρίψεις με 3πλάσιο τουλάχιστον μπάτζετ και δεν ξέρουμε και το μπάτζετ του τύπου. Εάν πει ο τάσος ότι ήταν και ξοδευτής ο ψηλός, βράστα.
Αυτο με τον τουρισμο ειδικα τα τελευταια χρονια για να μην αναφερθω και σε εποχες παχιων αγελαδων δεν μπορω να το καταλαβω.Αν μπορεις καποιος να μου εξηγησει και να με διαφωτισει σχετικα?Σλοβακια ηταν παντα ο φτωχος συγγενης, ο ζητιανος της αυτοκρατοριας και οι τυποι εχουν αναπτυξει και υπηρεσιες και βιομηχανια.
Ενας τουρισμος μας σωζει στην Ελλαδα
Μεχρι και οι σλοβενο/κροατες που ειχαν πολεμο πριν 20χρονια περνανε την Ελλαδα
Η τουριστικη περιοδος στην ελλαδα εχει περιοριστει σε 2μιση μηνες.Αυτο με τον τουρισμο ειδικα τα τελευταια χρονια για να μην αναφερθω και σε εποχες παχιων αγελαδων δεν μπορω να το καταλαβω.Αν μπορεις καποιος να μου εξηγησει και να με διαφωτισει σχετικα?
Και εξηγουμαι. Κανω διακοπες στην ελλαδα παρα πολλα χρονια.Παντα σε στουντιο δικλινα κτλ. Βεβαια εχω παει και σε ξενοδοχεια 4αστερα-5αστερα αλλα οχι για διακοπες αλλα για συνεδρια για επαγγελματικους λογους.Και αρκετα συνεδρια γινονταν καλοκαιρια.
Οταν λοιπον βρισκομουν σε αυτα τα τεραστιου μεγεθους ξενοδοχεια καλοκαιρινους μηνες με σπα,χαμαμ ,εσωτερικες και εξωτερικες πισιναρες,γυμναστηρια εντος και αλλες χιλιες δυο πολυτελειες παρατηρουσα τον κοσμο και τους τουριστες που διεμεναν μεσα στο ξενοδοχειο τους καλοκαιρινους μηνες.Εβλεπα πχ τον ιουλιο ξενοδοχειο 5αστερο με 400 κλινες στο νησι της κρητης αλλα και στη ροδο που ετυχε να παω σε συνεδριο παλι καλοκαιρι και ειχε μεσα απο τουριστες πχ 20-30 ατομα δηλαδη 30 ατομα πχ σημαινει 30 κρεβατια σε συνολο 400 του ξενοδοχειου.Να σημειωσω δε οτι στα συνεδρια που πηγαιναμε κοιμομασταν μεσα λιγα βραδια.Και ρωτωντας διευθυντες κτλ ποσα συνεδρια εχουν ολο το καλοκαιρι η πλειοψηφια μου απαντουσε απο ενα εως το πολυ δυο!!
Και η παραπανω περιπτωση δεν ειναι η μοναδικη.Αυτο το παρατηρουσα για πολλα χρονια.Δεν ασχοληθηκα ενδελεχως ουτε ετυχε να ρωτησω καποιον μανατζερ ξενοδοχειου πώς γινεται να συντηρουνται τετοια μεγαθηρια 60-70-80 στρεμματων με προσωπικο εστω και εποχιακο με φαγητα μενου σεφ κτλ και μαλιστα οι τουριστες αυτοι να πληρωνουν ενα ποσο κατ΄ατομο σχεδον εξευτελιστικο συγκριτικα με το αν πηγαινα εγω με ακομη ενα ατομο για ενα δικλινο.
Σε κανα-δυο ξενοδοχεια που ρωτησα εναν υπαλληλο που παριστανε τον υποδιευθυντη μασημενα μου τα ελεγε. Μου ειπε οτι το ξενοδοχειο σαν διαχειριση ανηκει σε μεγαλο ομιλο και η διαχειριση γινεται απο εκει αλλα το ακινητο σαν εκταση,οικημα κτλ δηλαδη αυτο καθεαυτο ανηκει σε ελληνα ιδιοκτητη.
Και ερωτω.Πώς γινεται να συντηρουνται αυτα τα μεγαθηρια με ελαχιστους τουριστες ενω λογικα τα εξοδα τους ειναι τεραστια?
Ακομα και αν καποιος μου ελεγε οτι ο ιδιοκτητης ενος τετοιου μεγαθηριου εχει αλλα εισοδηματα πχ ενοικια απο μια πολυκατοικια και οτι βγαζει απο εκει τα ριχνει στο ξενοδοχειο εστω και αν μπαινει μεσα παλι κατι δεν κολλαει.
Εκτος και αν ολοι αυτοι οι ιδιοκτητες εχουν τετοια μεσα πολιτικα και μη και λαμβανουν κρατικες επιχορηγησεις και συντηρειται αυτη η φαυλοτητα.
Εν τω μεταξυ ολοι αυτοι οι ιδιοκτητες χρωστανε τα κερατα τους σε δανεια,ασφαλιστικες εισφορες που δεν βαζουν στους υπαλληλους τους και χιλιαδυο.Και ομως εκ θαυματος τα ξενοδοχεια αυτα συνεχιζουν και λειτουργουν με μεγαλοπρεπεια και μεγαλομανια!
Θυμηθειτε περυσι ποσοι ιδιοκτητες ξενοδοχειων ειχαν βγει στα καναλια απο μεγαλα νησια σε ροδο και κρητη και ελεγαν οτι λογω της πανδημιας που περυσι δεν λειτουργησε ο τουρισμος εχασαν τεραστια ποσα.Ακουσα στην τηλεοραση ποσα που ελεγαν αυτοι της ταξεως ενα-εναμιση- δυο εκατομμυρια ευρω για μια σαιζον. Πως αναφερουν τετοια νουμερα οταν εχουν ελαχιστους ενοικους? Εγω αυτα περι πληροτητας τα ακουω βερεσε.Οκ μπορει αυτο να συμβαινει στη μυκονο και στη σαντορινη μονο και ολα να ειναι φουλ για ενα-εναμιση μηνα.Αλλα κρητη,ροδο,κερκυρα,ζακυνθο,κεφαλονια οπως και σε αλλα νησια εγω αλλα εχω ζησει τελειως διαφορετικα απο αυτα που ισχυριζονται καποιοι.
Συγνωμη ζητω για το σεντονι που εγραψα αλλα ολοι αναφερουν οτι ο τουρισμος ειναι η βαρια βιομηχανια της ελλαδας και οτι αυτη μας σωζει.Εγω θα την κατετασσα στην κατηγορια φτερου παντως με ολα αυτα που πρακτικα εχω βιωσει.Εκτος και να βαρια βιομηχανια εννοουν τα μικρα ξενοδοχεια με 10-12 δωματια αντε 50 και τα rooms to let καθως και τα στουντιο.
Εγω χαρακτηριστικα στη ροδο πριν μερικα χρονια που πηγα για ενα συνεδριο τελος ιουλιου με αρχες αυγουστου περιπου μια βδομαδα σε πασιγνωστο ξενοδοχειο μεγαλο που υποτιθεται ολοι μου ελεγαν θα ειναι φισκα με τουριστες αμερικανους.ρωσους,ισπανους,κινεζους κτλ θα πω το εξης.Εμενα στον τεταρτο οροφο που ειχε καμια 40αρια δωματια και οι ενοικοι ημουν εγω μια γκομενα που ειχα μαζι μου και στο τελος του διαδρομου 100 μετρα ευθεια στο αλλο ακρο ενας κακομοιρης κινεζος μονος του! Επισης η πισινα η τεραστια ειχε παντα το πολυ 10 ατομα .Στο φαγητο ηταν καμια 15αρια καθημερινα το πολυ και γενικα οπου κυκλοφορουσα μεσα στο ξενοδοχειο ηταν σαν να εμενα μονο εγω.Νομιζα πως βρισκομουν σε ξενοδοχειο φαντασμα! Μαλιστα σε γνωστα site ελεγε οτι το ξενοδοχειο εχει 90% πληροτητα!! Ρωτησα μερικους υπαλληλους εκει μεσα εποχικους οπως σερβιτορους κτλ οπως και την καθαριστρια του δωματιου και ολοι μου ελεγαν αυτοι ειναι ολοι οι τουριστες και καθε χρονο ειναι ετσι με λιγη κινηση!! Εσκεμμενα δεν ρωτησα τον διευθυντη του ξενοδοχειου γιατι ημουν σιγουρος οτι θα μου πει ψεμματα!
Επισης να πω οτι καποιος εκανε ενα σχολιο οτι πολλοι τουριστες ερχονται με οργανωμενα γκρουπ απο tour operators και οτι ο τουριστας ερχεται με 5- 6 ευρω το κεφαλι.Αν ισχυει αυτο πώς συντηρουνται αυτα τα θηρια ξενοδοχεια οταν παει το κεφαλι 5-6 ευρω και με τοσες λιγες κρατησεις? Μονο τον ενφια να βαλεις που πρεπει να πληρωσει ο ιδιοκτητης για ενα τεραστιο ξενοδοχειο απο 50 εως 80 στρεμματα με τοσα ακινητα εντος του φτανει.Μου ακουγεται αδιανοητο να βγαζει κερδος ολο αυτο.
Επαναλαμβανω.Δεν αναφερομαι στις τελευταιες δυο χρονιες της πανδημιας.Αναφερομαι στο 2015-16-17-18-19 οπως και σε χρονιες οπως την περιοδο 2005-2014.
Εκτος και αν οι φιλοι εδω μεσα εννοουν βαρια βιομηχανια τουριστικη τα παντα πλην των τεραστιων αυτων ξενοδοχειων.Διαφορετικα δεν υπαρχει λογικη.
Σας ευχαριστω.
Μόλις γύρισα από οδοντίατρο Μακριά.καλυτερα να μη γινει οδοντιατρος γιατι καηκαμε...
τα ξενοδοχεια που αναφερω δουλευαν παντα 3-4 μηνες το χρονο,για σεζον δηλαδη.Τον υπολοιπο καιρο ειναι κλειστα τελειως.Και παλι ειναι πολυ περιεργο το πως επιβιωνουν και με ποιους υποπτους τροπους.Η τουριστικη περιοδος στην ελλαδα εχει περιοριστει σε 2μιση μηνες.
Τον υπολοιπο χρονο ειτε υπολειτουργουν ειτε κλεινουν.
Ο τουρισμος ειναι η βαρια βιομηχανια αποντος ανταγωνισμου.
Στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος
Στο τζάμπα τα εκανες αυτά;Καταφτάνει η φίλη και μπαίνει στο μπάνιο.Μετά βγαίνει με την πετσέτα και μου λέει έλα στο μπάνιο σε θέλει η δικιά σου.Βλέπω τη δασκάλα γυμνή μου λέει μπες μέσα και αρχίζει τα χαιδέματα.Μετά βγαίνω και κάθομαι στο κρεβάτι δίπλα στη φίλη.Της λέω γιατί ήρθες?Μου είπε η φίλη μου η δασκάλα θα έρθεις στο ξενοδοχείο με τον Ελληνα να κάνεις μπάνιο!
Τη ρωτάω φιλάς καλά?Ναι μου λέει.Για να δούμε λέω και της ρίχνω γλωσόφιλο ενώ ταυτόχρονα μου πιάνει τον πούτσο ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο μπάνιο μην εμφανιστεί η δασκάλα.
Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο και μου λέει η 185 30άρα που έβγαινα βρήκα χρόνο μπορώ να έρθω τώρα να συναντηθούμε.Λέω κορίτσια έχω ραντεβού πρέπει να φύγετε.Βγαίνει έξαλλη η δασκάλα από το μπάνιο στάζοντας και μου λέει you are a prostitute!
Στο τζάμπα τα εκανες αυτά;