1. Όχι δεν είναι. Ακόμα και αυτο που σου φτάνει, η εργασία για 2500 κόστισε το κλείσιμο 100άδων καταστημάτων με προσωπικό. Μήπως δουλέυεις στο mall; Να πιάσουμε άλλο παράδειγμα...;
2. Επιχειρήσεις δεν είναι μόνο οι τράπεζες. Οι τράπεζες όμως πουλάν στις επιχειρήσεις φερεγγυότητα, παρόλο που ΔΕΝ έχουν τα κατάλληλα αποθεματικά. Όλοι θέλουν κέρδος, αλλά βιώσιμο. Για αυτό και όλοι πλέον κάνουν σχεδιασμό, έρευνα, ανάπτυξη κλπ.
3. Όταν ήσουν μικρός δηλαδή στο εξωτερικό δούλευες; Πληρωνες φόρους; Οδηγούσες; Πήγαινες σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθείς; Το εξωτερικό δεν το ξέρεις. Και για να γυρίσουμε στο ζητούμενο, το κάθε πολιτικό σύστημα δουλευει τόσο καλά όσο οι άνθρωποι που το στηρίζουν, είτε αριστερο, είτε δεξιό. Δεν έχει να κάνει με τη χώρα.
Έντεχνα αλλάζεις το αντικείμενο σε κάθε σημείο. Προσπαθείς τουλάχιστον.
Για να το επεναφέρουμε λοιπόν στο αρχικό μας θέμα: η περίπτωση της Χαλκιδικής είναι διάτρητη, προδοτική θα έλεγα. Δεν είναι επένδυση. 11 εκ. ευρώ είναι το budget του Ολυμπιακού και εμείς πουλήσαμε τη μισή Χαλκιδική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν πουλάγαμε το βράχο της Ακρόπολης για οικόπεδο, χωρίς να υπολογίσουμε τις επιπτώσεις από την απώλεια των μνημείων θα ήταν παρομοίου επιπέδου σφάλμα.
Επιπλέον, για μένα το ίδιο ισχύει για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ελληνικότατο brand και το χαρίσαμε για τη δόξα. Δεν εισπράττουμε τίποτα. Ξεπούλημα.
1. Ναι το mall ειναι επενδυση. Το οφελος ειναι οτι αυτη τη στιγμη απασχολουνται 2500 ατομα. Δινει εργασια σε αρκετο κοσμο... εμενα αυτο μου αρκει.
2. Αυτο λεμε ρε φιλε... οτι αν στην πραξη η τραπεζα ξεκιναει να εχει ζημιες επειδη το ενεργητικο της ειναι μικροτερο απο τις υποχρεωσεις της τοτε σταματα να ειναι φερεγγυα.Κανεις δεν θα της δανεισει
3. Εσυ δεν ξερεις ... εγω εχω ζησει στο εξωτερικο αρκετα χρονια οταν ημουν μικρος... το χαλι της φοροδιαφυγης δεν υπαρχει εξω... μπορεις να συγκρινεις τους ξενους απο το πιο απλο (οδηγηση) μεχρι το πιο συνθετο (οικονομια) θες να μου πεις δηλαδη οτι ο ελληναρας που δεν υπολογιζει κωδικες οδικης κυκλοφοριας θα υπολογισει φορολογικο συστημα? οι 7 στους 10 ειχαν και εχουν το κρατος γραμμενο. Οι ξενοι δεν ειναι ετσι , σεβονται περισσοτερο.