Όταν αγοράζετε κινητό, θα κοιτάτε εκτός από όλα τα άλλα
πόσο έχει η οθόνη του ξεχωριστά η αυθεντική όχι η after market. και ποσο στοιχιζει το σύνολο service για αλλαγή για σπασμενη οθόνη απλά βάζεις το χέρι στην τσέπη δεν ισχύουν εγγυήσεις αν δεν έχεις πληρώσει και ασφάλιση.
πόσο έχει η μπαταρία του ξεχωριστά, αν είσαι τυχερός και σου ζήσει 3 χρόνια θα χρειαστείς μπαταρία
και λιγα λόγια για τις μάρκες
Xiaomi, οι διάφορες σειρες mi redminote poco και λοιπά είναι value for money, με φτηνά ανταλλακτικά και φυσικά χαμηλότερης ποιότητας κάμερες.
Samsung, Sony πολύ καλές κάμερες, ακριβά ανταλακτικά
Iphone για αυτούς που έχουν χόμπυ την φωτογραφία, δεν είναι ακριβά, κάποιος σε φωτογραφικό εξοπλισμό παράδειγμα εγώ έχω 2 χιλιάρικα εξοπλισμό σε φωτογραφικές και φακούς και είναι παρατημένα μέχρι να βγάλεις μηχανή να ανοίξεις χάθηκε η όρεξη, με ένα iphone καλύπτομαι στο 80% και το έχω πάντα μαζί μου, έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο την φωτογραφία και το video.
Nα μην αγοράζετε μάρκες και μοντέλα "μπελάδες" που δεν βρίσκεις ανταλλακτικά, δεν βρίσκεις θήκες, εγώ το ψάχνω και περισσότερο δεν προτείνω κινητά που λύνονται δύσκολα έχουν περίεργες ισχυρές κόλλες, πολύ ευθραστες οθόνες-digitizer με κίνδυνο να είναι ασύμφορο να επισκευαστούν. Πάει ο άλλος σκαει 800-1000 ευρώ και θέλει μετα 300-400 ευρώ η σπασμένη οθόνη μαζί με το κόστος του service.
Είναι πολύ σπάνιο να μη σπάσεις οθονη στα 2 χρόνια.
Για μια οικογένεια το κόστος των κινητών μαζί με τα service σήμερα μπορεί να είναι απο 500 ευρώ το λιγότερο κάθε χρόνο εώς και 2500 - 3000 ευρώ αν κινείται σε ακριβά μοντέλα.