Νέα

Σκύλος ο πραγματικός φίλος!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 121K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ρατσα προτιματε η εχετε?

• Γερμανικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 102 16,5%
  • Μαλτεζ

Ψήφοι: 20 3,2%
  • Τσιουαουα

Ψήφοι: 13 2,1%
  • Γουεστυ

Ψήφοι: 5 0,8%
  • Μπιγκλ

Ψήφοι: 16 2,6%
  • Ντομπερμαν

Ψήφοι: 24 3,9%
  • Μποξερ

Ψήφοι: 37 6,0%
  • Μπουλντογκ

Ψήφοι: 19 3,1%
  • Σαρπει

• Δαλματιας

Ψήφοι: 8 1,3%
  • Ντομπερμαν Πινσερ

• Γκολντεν Ριντριβερ

Ψήφοι: 22 3,6%
  • Μολοσσος

• Λαμπραντορ Ριντριβερ

Ψήφοι: 55 8,9%
  • Μαστιφ

• Πεκινουα

Ψήφοι: 12 1,9%
  • Πομερανιαν

Ψήφοι: 10 1,6%
  • Παγκ

Ψήφοι: 9 1,5%
  • Ροτβαιλερ

Ψήφοι: 38 6,1%
  • Αγιου Βερναρδου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Σαμογιεντ

Ψήφοι: 3 0,5%
  • Σιτσου

Ψήφοι: 6 1,0%
  • Βελγικο Λυκοσκυλο

Ψήφοι: 23 3,7%
  • Αλασκα Μαλαμουτ

• Αλλο

Ψήφοι: 133 21,5%
  • Ακιτα

Ψήφοι: 24 3,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    619

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
από την μία έχεις δίκιο και εγώ πιστεύω οτι είναι αμφιβόλου ποιότητας,αλλά όλοι οι κτηνίατροι λένε ξηρά τροφή αυστηρα , :rockon: :headbang:  :rockon:

πάντως να ξέρεις ότι πράγματι χρειάζεται κάποια λαχανικά μέσα ..ρώτα τον κτηνιατρο σου ανάλογα με το σκυλί που έχεις  ;)

`````* κόκαλα από κοτόπουλο και αρνί απαγορεύονται ιδίως από τα μπούτια σπάνε και γίνονται σαν λόνγχες και τους τρυπούν τα έντερα , μόνο κόκαλα από μοσχάρια ιδίως τα μεγάλα  για τα  δόντια ;)

Παλιο postαρισμα μεν, αλλα οι κτηνιατροι που λενε ξηρα τροφη αυστηρα ειναι για τον πουτσο καβαλα.

Αν δεις τι περιεχουν μεσα οι ξηρες τροφες θα παθεις μουνοπλακα.

Ξεχωρα του οτι η νομοθεσια σε αρκετα πραγματα για τις τροφες των σκυλων ειναι γκριζα ( περι περιεκτικοτητας, πριν-μετα την αποξηρανση κλπ ) και οι εταιρειες κανουν ο,τι γουσταρουν.

Οπως επισης χωνουν μεσα ο,τι θανατωμενο ζωο παιζει και το αλεθουν οπως ειναι, μαζι με το δηλητηριο της ευθανασιας κλπ κλπ κλπ.

Ακομα και οι πιο premium ξηρες τροφες, σε σχεση με ωμη διατροφη η βρασμενα πλαταρια με ρυζι και λαχανικα κλπ ειναι μια μαλακια και μιση!

_hayabusas

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2013
Like
9
Πόντοι
16
όχι ότι και τα πλατάρια από κότες που έχουνε μεγαλώσει σε 15 μέρες από τις ορμόνες είναι και ότι καλύτερο να τα λέμε κι αυτά

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ακομα και οι πιο premium ξηρες τροφες, σε σχεση με ωμη διατροφη η βρασμενα πλαταρια με ρυζι και λαχανικα κλπ ειναι μια μαλακια και μιση!
Εχει δοκιμασει κανεις αυτες τις καινουργιες (καινουργιες για Ελλαδα, απο το 1980 στη Βορεια Ευρωπη) τις ωμες και κατεψυγμενες? Φαση duck κλπ?

1003952_308606625949041_42565943_n.jpg

Δεν ειμαι πωλητης της duck, απλα σ'αυτην εχω εκτεθει, για αυτην ρωταω. :P

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
όχι ότι και τα πλατάρια από κότες που έχουνε μεγαλώσει σε 15 μέρες από τις ορμόνες είναι και ότι καλύτερο να τα λέμε κι αυτά
Ναι, αλλά αυτά τα τρώμε και μεις!

Ξηρά τροφή δεν τρώμε (ακόμα).

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Εχει δοκιμασει κανεις αυτες τις καινουργιες (καινουργιες για Ελλαδα, απο το 1980 στη Βορεια Ευρωπη) τις ωμες και κατεψυγμενες?
Πόσο κάνουν το κιλό, ξέρεις?

Γιατί υποψιάζομαι κακά πράματα...

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Πόσο κάνουν το κιλό, ξέρεις?

Γιατί υποψιάζομαι κακά πράματα...
Και καλα κανεις. Πανω κατω 5 ευρω το κιλο παει... Απαγορευτικο για "κανονικο" σκυλι. Αλλα απ'ότι ξερω ειναι μια χαρα τιμη για σκυλι εως 5-10 κιλα ας πουμε. Αυτα.

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Εχει δοκιμασει κανεις αυτες τις καινουργιες (καινουργιες για Ελλαδα, απο το 1980 στη Βορεια Ευρωπη) τις ωμες και κατεψυγμενες? Φαση duck κλπ?

1003952_308606625949041_42565943_n.jpg

Δεν ειμαι πωλητης της duck, απλα σ'αυτην εχω εκτεθει, για αυτην ρωταω. :P

Δες εδω και ψαξε την καθε τροφη που σε ενδιαφερει.

Δεν εχει σημασια αν ειναι "κανονικο" η με υψηλες απαιτησεις σε φαι σκυλι.

Ολα τα σκυλια και γενικως ο,τι ταιζουμε ( παιδια, οικογενεια κλπ ) αξιζει να τρωει σωστα. Με σωστη διατροφη και αθληση/εκτονωση ενας σκυλος μπορει να ζησει πολλα χρονια παραπανω απο οτι ζει "κανονικα".

Ωμα ( θελει λιγη προσοχη και εκπαιδευση του ιδιοκτητη πρωτα ) και βρασμενα οπως τα κανει ο mariath ειναι η καλυτερη και φτηνοτερη λυση για οποιοδηποτε σκυλο.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Καλημέρα μάγκες.

Χθες ήρθε ο γιατρός για το ετήσιο εμβόλιο του σκύλου και πιάσαμε και την κουβέντα γιατί είναι γιατρός μας για 20 περίπου χρόνια (έχω φτάσει στον 3ο σκύλο). Η κουβέντα που πιάσαμε ήταν για δύο θέματα, τροφή και φόλες.

Για την τροφή ισχύει αυτό που αναφέρθηκε κι εδώ: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μαγειρεμένο φαγητό, ξηρά τροφή μόνο αν δεν έχουμε να του δώσουμε δικό μας φαγητό ή σε περιπτώσεις ανάγκης (ταϊστρα, φιλοξενία σκύλου από φίλο μας κτλ). Αυτό που κάνω είναι παρόμοιο μ' αυτό που προτάθηκε παραπάνω. Ζητάω απ' τον χασάπη της γειτονίας και μου κρατάει κάθε εβδομάδα κόκκαλα από μοσχάρι (κόστος 0€ - κανονικά θα τα πετούσε). Μια φορά την εβδομάδα, βάζω την μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχω, βάζω τα κόκκαλα της εβδομάδας, ρίχνω νερό, τα ξαφρίζω μόλις πάρουν βράση και μετά τ' αφήνω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Όταν έχουν πλέον βράσει, αφαιρώ τα κόκκαλα και τα πετάω, ρίχνω λάδι, 2-3 σπιτικούς κύβους λαχανικών που φτιάχνω μόνος μου και ρύζι (μου έχει πει να το προτιμώ απ' τα μακαρόνια). Όταν είναι έτοιμο, του κρατάω την ποσότητα της ημέρας (την έχει ορίσει μόνος του ο σκύλος σε περίπου 350 γραμμάρια) και τα υπόλοιπα σε 6 ταπεράκια (3 στην κατάψυξη, 3 στην συντήρηση του ψυγείου). Κάθε φορά που του βάζω ένα ταπεράκι απ' την συντήρηση, κατεβάζω ένα απ' την κατάψυξη κι έτσι περνάει η εβδομάδα. Μπορεί ν' ακούγεται σύνθετο αλλά είναι πλέον αυτοματοποιημένο. 1 φορά την εβδομάδα μαγείρεμα κι ένα ταπεράκι την ημέρα φαγητό. Για τα κόκκαλα λέει κι επιμένει ότι δεν προσφέρουν τίποτα στον σκύλο. Και να μην το ρισκάρω ποτέ με κόκκαλα κοτόπουλου ή αρνιού, ΜΙΑ φορά θα κάτσει η στραβή.  

Iceman_82

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2012
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Οι γάτες είναι καλύτερες  :grin:

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Οι γάτες είναι καλύτερες  :grin:

Γούστα είναι αυτά τύπε, εξαρτάται τι αρέσει στον καθένα. Κάποτε κάποιος είχε πει ότι "Αν έχεις σκύλο, είναι ξεκάθαρο ότι τον φιλοξενείς εσύ, είσαι ο Θεός του. Αν έχεις γάτα, είναι ξεκάθαρο ότι σε φιλοξενεί εκείνη, είναι η Θεά σου".

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μαγειρεμένο φαγητό

την έχει ορίσει μόνος του ο σκύλος σε περίπου 350 γραμμάρια

Σωστός είσαι.

Τι να πω κι εγώ όμως, που οι δικοί μου έχουν ορίσει την ποσότητα σε 1.250 γραμμάρια την ημέρα Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Σωστός είσαι.

Τι να πω κι εγώ όμως, που οι δικοί μου έχουν ορίσει την ποσότητα σε 1.250 γραμμάρια την ημέρα Ο ΚΑΘΕΝΑΣ!

Τόσο έτρωγε περίπου το ντόμπερμαν που είχα πριν, χοντρικά 10 κιλά την εβδομάδα.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Τόσο έτρωγε περίπου το ντόμπερμαν που είχα πριν, χοντρικά 10 κιλά την εβδομάδα.
ταιστε τα καλα τα σκυλια σας γιατι ειδατε τι επαθε ο μπαρος που το αφηνε νηστικο

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Καλημέρα μάγκες.

Χθες ήρθε ο γιατρός για το ετήσιο εμβόλιο του σκύλου και πιάσαμε και την κουβέντα γιατί είναι γιατρός μας για 20 περίπου χρόνια (έχω φτάσει στον 3ο σκύλο). Η κουβέντα που πιάσαμε ήταν για δύο θέματα, τροφή και φόλες.

Για την τροφή ισχύει αυτό που αναφέρθηκε κι εδώ: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μαγειρεμένο φαγητό, ξηρά τροφή μόνο αν δεν έχουμε να του δώσουμε δικό μας φαγητό ή σε περιπτώσεις ανάγκης (ταϊστρα, φιλοξενία σκύλου από φίλο μας κτλ). Αυτό που κάνω είναι παρόμοιο μ' αυτό που προτάθηκε παραπάνω. Ζητάω απ' τον χασάπη της γειτονίας και μου κρατάει κάθε εβδομάδα κόκκαλα από μοσχάρι (κόστος 0€ - κανονικά θα τα πετούσε). Μια φορά την εβδομάδα, βάζω την μεγαλύτερη κατσαρόλα που έχω, βάζω τα κόκκαλα της εβδομάδας, ρίχνω νερό, τα ξαφρίζω μόλις πάρουν βράση και μετά τ' αφήνω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες. Όταν έχουν πλέον βράσει, αφαιρώ τα κόκκαλα και τα πετάω, ρίχνω λάδι, 2-3 σπιτικούς κύβους λαχανικών που φτιάχνω μόνος μου και ρύζι (μου έχει πει να το προτιμώ απ' τα μακαρόνια). Όταν είναι έτοιμο, του κρατάω την ποσότητα της ημέρας (την έχει ορίσει μόνος του ο σκύλος σε περίπου 350 γραμμάρια) και τα υπόλοιπα σε 6 ταπεράκια (3 στην κατάψυξη, 3 στην συντήρηση του ψυγείου). Κάθε φορά που του βάζω ένα ταπεράκι απ' την συντήρηση, κατεβάζω ένα απ' την κατάψυξη κι έτσι περνάει η εβδομάδα. Μπορεί ν' ακούγεται σύνθετο αλλά είναι πλέον αυτοματοποιημένο. 1 φορά την εβδομάδα μαγείρεμα κι ένα ταπεράκι την ημέρα φαγητό. Για τα κόκκαλα λέει κι επιμένει ότι δεν προσφέρουν τίποτα στον σκύλο. Και να μην το ρισκάρω ποτέ με κόκκαλα κοτόπουλου ή αρνιού, ΜΙΑ φορά θα κάτσει η στραβή.  

τα κοκκαλα γιατι τα πετας μετα?
οταν εχουν συνηθισει στο μαγειρευτο, τρωνε ξηρα τροφη αμα χρειαστει?
ξεπαγωνει το ταπερ στην συντηρηση απο την καταψυξη? εμενα οχι

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Την τρίτη μέρα δεν θα εχει ξεπαγωσει;

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
ταιστε τα καλα τα σκυλια σας γιατι ειδατε τι επαθε ο μπαρος που το αφηνε νηστικο

τι έπαθε ρε τύπε το μπόξερ; Γι' αυτό χάθηκε ο Μπάρος;

Γιατί έχουν βγάλει όλες τις ουσίες (μέσα-έξω) και δεν έχουν κάτι να προσφέρουν. Απλά μία στο τόσο (μήνα περίπου), του δίνω ένα για καθαρισμό δοντιών. Του δίνω το μεγαλύτερο δυνατό για να τον παιδέψει (αν του δώσω μικρό θα το εξαφανίσει) και για να μην έχει ακίδες.
Μπορεί να μην κάνει σαν τρελός όταν του αλλάζω τροφή (και είναι καλό αυτό) αλλά το τρώει. Από ξηρά τροφή σε μαγειρευτό πηγαίνει ΑΜΕΣΩΣ, από μαγειρευτό σε ξηρά, όχι.
Το τάπερ το βγάζω την 1η, 2η και 3η ημέρα και έχουν 3 ημέρες το καθένα για να ξεπαγώσει. Γι' αυτό κρατάω 3 τάπερ στην συντήρηση, για να έχουν χρόνο τα υπόλοιπα να ξεπαγώσουν χωρίς να αλλοιωθούν.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom