alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
Εκει συμφωνουσα κι εγω. Και χαρακτηρισθηκα ρατσιστής.καλα εκαναν.
Εκει συμφωνουσα κι εγω. Και χαρακτηρισθηκα ρατσιστής.καλα εκαναν.
Ρε μαν, δικηγορος ανθρωπος με πτυχια και κατακτησεις. Πως τολμας και τον αποκαλεις κλοουν;όπως τα λέει ο κλόουν είναι
2) Δεν θεωρω προτυπο το αμερικανικο συστημα μονο και μονο επειδη προβλεπει "συμφωνια" για την ποινη, κατι που για τον ευρωπαικο νομικο πολιτισμο ειναι απαραδεκτο.
1) Ανθρωποκτονια απο αμελεια
2) πλημμελης φυλαξη οπλου.
Πλημμεληματα και τα δυο.
Πριν μερικα χρονια εγινε το τραγικο δυστυχημα στα Τεμπη. Με 20 παιδια νεκρα, οταν λυθηκαν οι μελαμινες απο ενα φορτηγο και επεσαν πανω στο πουλμαν που περνουσε.
Ανθρωποκτονια απο αμελεια κατα συρροη. Πλημμελημα βεβαια. Και φυσικα ελευθερος ο οδηγος, δεν προβλεπεται προφυλακιση για πλημμελημα.
Τι εκανε τοτε ο Υπουργος Δικαιοσυνης ο Παπαληγουρας (της ΝΔ).
Εκανε το αδιανοητο.
Εβαλε μια διαταξη, που ελεγε οτι αν...σκοτωθουν περισσοτεροι απο ΕΝΑΣ απο αμελεια, τοτε μπορει να διαταχθεί προφυλακιση (!!) μολονοτι προκειται για πλημμελημα.
Εν τω μεταξυ, την ιδια ωρα, η ανακολουθη Πολιτεια μας, προβλεπει οτι ποινες μεχρι 5 ετη (δηλαδη ΟΛΑ τα πλημμεληματα) μπορουν να εξαγορασθουν, εκτος εξαιρετικων περιπτωσεων.
Δηλαδη η Πολιτεια, πιεσμενη απο κραυγες πονου συγγενων και κοινης γνωμης, αποφασισε να...προφυλακιζει για πλημμελημα τον υπαιτιο αν πεθανουν περισσοτεροι απο ενας, αλλά μετα οταν θα βγει η ποινη, ορισε οτι μπορει η ποινη να εξαγορασθει και να μην μεινεις μεσα ουτε μια μερα.
Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της "οργης" οταν γινεται νομος. Στρεβλωσεις, ανακολουθίες, παραδοξα.
H THC (τετρα-υδρο-καναβινολη) ανιχνευεται ακομη και 25-30 μερες μετα (ο μεταβολίτης της).Εκεί κάποιος είχε φουμάρει και χασισάκι ...
Και εμφανίστηκε 3 μέρες μετά ... νόμιζε ότι το χασισάκι είναι ξύδια ...
αλλά η THC ανιχνεύεται και 7+ μέρες μετά.
Εχει κανεις γαλλικο Μπουλντογκ να μου πει την γνωμη του??
Ο γερος θα φαει 4 χρονια με μετατροπή, εκτιμω.Ποσο μπορει να παει το μαλλι $$$ για τον 73χρονο ?
Δικαιουνται $$$ οι γονεις ?
Οχι βεβαια.Τα έχουμε ξαναπεί.
Η δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας για την ενοχή πρώτα απ' όλα και κατά δεύτερο λόγο για την ποινή επιταχύνει την απονομή της δικαιοσύνης και ξεμπλοκάρει το σύστημα.
Η ποινή θα πρέπει να βρίσκεται μέσα στα όρια που ορίζει ο νομος, τόσο για την φυλάκιση όσο και για τα πρόστιμα.
Ο τελικός κριτής της ενοχής και της ποινής είναι ο δικαστής. Αν υπάρχει κάτι που δεν του αρέσει έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την συμφωνία και να την πάει σε δίκη.
Ο δικαστής δεσμεύεται από τα όρια της ποινής που καθορίζει η νομοθεσία η οποία όμως του δίνει την δυνατότητα σε εξαιρετικές περιστάσεις να κινηθεί κάτω ή πάνω από τα όρια. Η απόφαση του αυτή πρέπει να είναι δικαιολογημένη και ασφαλώς είναι εφέσιμη από τις δύο πλευρές.
Ο κατηγορούμενος έχει πάντα το δικαίωμα να μην προχωρήσει σε συμφωνία. Το δικαίωμα του για γρήγορη δίκη (speedy trial) είναι από τα βασικά συνταγματικά δικαιώματα και δεν παραβιάζεται με τίποτε.
Γενικά το σκεπτικό είναι απλό. Αν υπάρχει κάποιος που έχει ομολογήσει ή υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον του γιατί να χαλάμε χρήματα των φορολογούμενων σε δίκες.
Είναι κάτι ανάλογο του διακανονισμού στις αστικές υποθέσεις. Δε νομίζω ότι υποστηρίζεις να πηγαίνουν όλες στο ακροατήριο;
Αμα ομως πιεις γαλα μετα την χρηση;H THC (τετρα-υδρο-καναβινολη) ανιχνευεται ακομη και 25-30 μερες μετα (ο μεταβολίτης της).
Ναι, οπως αν ριξεις νερο στους καθαριστηρες δεν σε πιανει το ταχυμετροΑμα ομως πιεις γαλα μετα την χρηση;
Πες πόσα κιλά σκύλο θέλεις και σε τι χώρο θα ζει, και θα σου πω τι είδος να πάρεις. Και άσε τα γαλλικά μπουλντόκ και τις μαλακίες.Εχει κανεις γαλλικο Μπουλντογκ να μου πει την γνωμη του??