Νέα

Σερβία..συρρίκνωση χωρίς τέλος !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nik30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 842
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

[move][size=12pt]Ζείστε τον έρωτα σας μέσω pm[/size][/move]

Για τους υπόλοιπους....

Ανησυχία για επιδείνωση της κατάστασης στο Κόσοβο μετά τα επεισόδια που κατέστησαν αναγκαία την επέμβαση της ΝΑΤΟϊκής δύναμης. Οι Σέρβοι προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και το ΝΑΤΟ κλείνει τα βόρεια σύνορα του Κοσόβου με τη Σερβία. Νέο ρωσικό «κατηγορώ» για την υπό ανάπτυξη πολιτική αποστολή της ΕΕ...
Τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα έκλεισαν την Τετάρτη τους δρόμους που συνδέουν το βόρειο Κόσοβο με τη Σερβία, υπό το φόβο διέλευσης από τα σύνορα Σέρβων εθνικιστών. Μεγάλη διαδήλωση προγραμματίζεται την Πέμπτη στο Βελιγράδι από τη σερβική κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 3.000 Σέρβοι του Κοσόβου πραγματοποιήσαν διαδήλωση σε γέφυρα της πόλης Μιτρόβιτσα, που χωρίζει τις δύο κοινότητες, φωνάζοντας το σύνθημα: «Δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από το Κόσοβο». Η δύναμη του ΟΗΕ απέκλεισε την γέφυρα, ενώ ελικόπτερα του ΝΑΤΟ πετούσαν πάνω από τη συγκέντρωση.
Σε περιοχές που απέχουν περίπου 30 χλμ από την εθνικά διαιρεμένη Κοσόφσκα-Μιτρόβιτσα εξοργισμένοι Σέρβοι πυρπόλησαν την Τρίτη αστυνομικά και τελωνειακά φυλάκια που διοικεί η αστυνομία και του ΟΗΕ και του Κοσόβου. Οι διαδηλωτές είχαν φθάσει με κονβόι αυτοκινήτων και λεωφορείων σε μία εμφανώς καλά προγραμματισμένη κίνηση.
Οι αστυνομικοί του Κοσόβου και οι τελωνειακοί του ΟΗΕ αναγκάστηκαν να αποχώρησουν, την ώρα που τα πλήθη των Σέρβων κατεδάφιζαν με πλαστικά εκρηκτικά και μπουλντόζες τα συνοριακά φυλάκια. Η τεταμένη κατάσταση κατέστησε αναγκαία την πρώτη επέμβαση της ΝΑΤΟϊκής ειρηνευτικής δύναμης (KFOR) από τις σοβαρές ταραχές του Μαρτίου του 2004.
Ο διοικητής της KFOR κατηγόρησε την τοπική σερβική ηγεσία για την ενορχήστρωση των επεισοδίων. «Ορισμένοι τοπικοί ηγέτες ανέλαβαν τεράστια ευθύνη, εμπλέκοντας γυναίκες και παιδιά στην επιχείρηση αυτή και θέτοντάς τους σε κίνδυνο» δήλωσε ο διοικητής της KFOR έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου και τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι.
Για λόγους ασφαλείας μία προπαρασκευαστική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ, αποσύρθηκαν από το βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός υπερτερεί, μεταδίδουν ανταποκριτές διεθνών ειδησεογραφικών μέσων.

Σαν να στραβώνει σιγά σιγά η όλη υπόθεση.....

Xcp41

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2008
Like
0
Πόντοι
1
πάμε να γίνουμε καλοί πρόσκοποι να βοηθάμε τα κακόμοιρα παιδιά σαν αυτό εδώ το παλικάρι και μετά την ΜΚΟ το χαμόγελο του παιδιού εμείς θα ιδρύσουμε το χαμόγελο του βλάκα.

Προς το παρων να είστε ευχαριστημένοι που ιδρύσατε τόσα μπουρδέλα σε ολη την Ελλάδα και εκπορνεύσατε τόσες γυναίκες της ΕΣΣΔ.Προσφέρατε εν μέρη έργο στην Ελλάδα.Αξιοι,αξιοιι...

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Άστονε ρε Αρίωνα στον καημό του.
Αλίμονο αν πιάναμε διάλογο με τον κάθε κακομοίρη εδώ μέσα.

Εχεις δικαιο τελικα ρε Παπια.  Ειπα κατι που πιστευα οτι ηταν σοβαρο και περίμενα διαλογο αλλα...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Εχεις δικαιο τελικα ρε Παπια.  Ειπα κατι που πιστευα οτι ηταν σοβαρο και περίμενα διαλογο αλλα...
Έχεις σε πολλά πράγματα δίκιο, κατά τη γνώμη μου πάντα, φίλε.
Και αναφέρομαι σ' αυτά που έγραψες περί Τίτο - Μιλόσεβιτς - Γκλιγκόρωφ κλπ.
Θα διαφωνούσα μόνο στον "σκακιστικό" τρόπο που αντιμετωπίζεις το πρόβλημα των Βαλκανίων.
Ο απλός εργαζόμενος ανθρωπάκος σε κάθε χώρα δεν είμαι μόνο για να γίνεται πειραματόζωο στις ορέξεις των "μεγαλοφυών" πολιτικών.
Εγώ προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα απο τη σκοπιά του, πάντα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Πολύ σοβαρή και αξιόπιστη πηγή έβαλες ρε μεγάλε ινστρούχτορα, ανατριχιάσαμε απο την αντικειμενικότητα του μπλογκ που παρέθεσες.
Καλύτερα να έβαζες κατ' ευθείαν λινκ την ΟΝΝΕΔ (αν υπάρχει ακόμα). Πιο έντιμο θα ήτανε.
Σε λίγο θα μας βγάλεις "ύποπτη" και τη Διεθνή Αμνηστεία, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Για να είμαι ειλικρινής, έψαξα αρκετά να βρω θετικά σχόλια από τρίτους για το παρατηρητήριο και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ...
Το λινκ που παρέθεσα ήταν το λιγότερο επικριτικό και βασισμένο σε γεγονότα και όχι σε σχόλια, τα οποία συνήθως είναι υποκειμενικά...

Λοιπόν, μπορείς να στάζεις όση χολή θέλεις και να επινοείς στον καμμένο από τις ατελειώτες ώρες σερφαρίσματος εγκέφαλό σου γελοία επιχειρήματα, να πετάς βρωμίτσες, να παραποιείς λεγόμενα και να κάνεις ατελείωτο σπαμινγκ, μήπως και κανείς ταλαίπωρος σε πάρει στα σοβαρά...

Από εμένα καληνύχτα και καλή τύχη...Όχι σε εσένα αλλά σε όσους έχουν την ατυχία να πέσουν πάνω στα ποστ σου, δείγματα τρανά ότι έχεις μπερδέψει τον αριστερισμό με τον αυνανισμό.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Οι πληροφορίες που παρέθεσες στραιτ είναι το ίδιο αξιόπιστες όσο κι αν παρεθετα εγω από το ιτνιμιντια.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Για να είμαι ειλικρινής, έψαξα αρκετά να βρω θετικά σχόλια από τρίτους για το παρατηρητήριο και δυσκολεύτηκα πάρα πολύ...
Το λινκ που παρέθεσα ήταν το λιγότερο επικριτικό και βασισμένο σε γεγονότα και όχι σε σχόλια, τα οποία συνήθως είναι υποκειμενικά...

Λοιπόν, μπορείς να στάζεις όση χολή θέλεις και να επινοείς στον καμμένο από τις ατελειώτες ώρες σερφαρίσματος εγκέφαλό σου γελοία επιχειρήματα, να πετάς βρωμίτσες, να παραποιείς λεγόμενα και να κάνεις ατελείωτο σπαμινγκ, μήπως και κανείς ταλαίπωρος σε πάρει στα σοβαρά...

Από εμένα καληνύχτα και καλή τύχη...Όχι σε εσένα αλλά σε όσους έχουν την ατυχία να πέσουν πάνω στα ποστ σου, δείγματα τρανά ότι έχεις μπερδέψει τον αριστερισμό με τον αυνανισμό.
Που σου παραποίησα λεγόμενα αγαπήτέ μου ινστρούχτορα;
Μήπως δεν μας είπες αυτά τα πολεμοχαρή στο ποστ νο.226;
Θες να κάνω συγκεκριμένη παράθεση;
Αν είναι, πέστο και θα γίνει, που έλεγε και η Τζοβάνα Φραγκούλη.
Και άσε τα ευγενικά λογάκια, πριν λίγες ώρες μου έλεγες να πάω στη Συγγρού. Ίσως να την ξέρεις εκ πείρας, δεν είμαι και σίγουρος.
Bon nuit πάντως, ξέρω οτι θα ξαναδείς το Αργυρόκαστρο στα όνειρά σου. Ίσως και τη Βιέννη.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

[move][size=12pt]Ζείστε τον έρωτα σας μέσω pm[/size][/move]

Για τους υπόλοιπους....

Σαν να στραβώνει σιγά σιγά η όλη υπόθεση.....

Έχουμε το σπάνιο στα διεθνή χρονικά γεγονός να κοιμάται κάποιος πολίτης του χ κράτους και να ξυπνά μειονότητα του ψ κράτους...
Είναι επόμενο να υπάρξει τέτοια βίαιη αντίδραση, δεδομένου ότι η σερβική μειονότητα αφενός είναι περικυκλωμένη από αλβανούς με τους οποίους έχει σχέσεις μίσους αφετέρου φυλάσσεται από δυνάμεις κείνων που προκάλεσαν τη σημερινή παράδοξη κατάσταση (ΝΑΤΟ, ΕΕ)...

Δεν το γλιτώνουν το πογκρόμ οι σέρβοι του Κοσόβου και η Σερβία δεν έχει κανένα μα κανένα πολιτικό ή στρατιωτικό ή διπλωματικό έρεισμα για να πετύχει την προσάρτηση των σερβικών περιοχών στο έδαφός της...

Ας ελπίσουμε να μη βρεθούμε ποτέ σε τόσο απελπιστική κατάσταση.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Αλλά και εμείς έχουμε ένα σημαντικό όπλο...
Σε περίπτωση που σφίξουν τα πράγματα με την αλβανία, τραβάμε κήρυξη πολέμου και ταυτόχρονα δέσμευση ΟΛΩΝ των αλβανικών περιουσιών στην Ελλάδα, ως έχουμε δικαίωμα ως εμπόλεμο κράτος...

Επειδή φωνάζεις οτι σε παραποίησα κιόλας. 

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Καλά αυτό το μπλογκ ρε στρειτ εχει πολυ πλακα τελικα. Φεθρυ ψαξτο λιγο ακομα, εκτος απο το παρατηρητηριο της φιλοπατριας εχει και αλλα " αντικειμενικα ".

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οι πληροφορίες που παρέθεσες στραιτ είναι το ίδιο αξιόπιστες όσο κι αν παρεθετα εγω από το ιτνιμιντια.

Διάλογο κάνουμε...Αν έχεις εσύ κάποιος άλλες πηγές είναι καλοδεχούμενες...
Και σε τελική ανάλυση, ακόμη και το ιντυμέντια που και που λέει κάτι εύστοχο...Γιατί όχι και η πηγή που παρέθεσα;
Επαναλαμβάνω, έψαξα και δεν βρήκα θετικό σχόλιο για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, την οποία ορισμένοι έχουν αναγάγει στην υπέρτατη αρχή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ... σωματείο.

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Διάλογο κάνουμε...Αν έχεις εσύ κάποιος άλλες πηγές είναι καλοδεχούμενες...
Και σε τελική ανάλυση, ακόμη και το ιντυμέντια που και που λέει κάτι εύστοχο...Γιατί όχι και η πηγή που παρέθεσα;
Επαναλαμβάνω, έψαξα και δεν βρήκα θετικό σχόλιο για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, την οποία ορισμένοι έχουν αναγάγει στην υπέρτατη αρχή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ... σωματείο.
Απλά αμφθσβητώ τις πληροφορίες του συγκεκριμένου σχεδον ανυπογραφου και χωρις πηγες μπλογκ. Αυτο ειναι όλο.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Καλά αυτό το μπλογκ ρε στρειτ εχει πολυ πλακα τελικα. Φεθρυ ψαξτο λιγο ακομα, εκτος απο το παρατηρητηριο της φιλοπατριας εχει και αλλα " αντικειμενικα ".
Έχει, όντως.
Αλλά εκείνο που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι οτι σχεδόν πουθενά δεν κάνει τον κόπο να αναφέρει τις πηγές του.
Είναι της σχολής πίστευε και μη ερεύνα.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επειδή φωνάζεις οτι σε παραποίησα κιόλας. 

Επειδή ο αυνανισμός τυφλώνει, τη φράση :"αν σφίξουν τα πράγματα" την είδες ή τα φλόκια την είχαν καλύψει στον υπολογιστή σου;
Ή την ανάλυση για το πόσοι αλβανοί ζουν ειρηνικά και δεν επιθυμούν μαγκιές;

Πλάκα- ξεπλάκα, τα γεγονότα που παραθέτει μπορείς να τα αντικρούσεις ή επειδή ανήκει σε άλλο χώρο από εσένα σημαίνει ότι παραθέτει ντε και καλά ψευδή στοιχεία;

Και πες μου μια αντικειμενική, ανεπηρρέστη και ασπιλη πηγή γιατί τόσα χρόνια δεν έχω βρει...
Όλη κάποια μορφή προκατάληψης την έχουν...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Επειδή ο αυνανισμός τυφλώνει, τη φράση :"αν σφίξουν τα πράγματα" την είδες ή τα φλόκια την είχαν καλύψει στον υπολογιστή σου;
Ή την ανάλυση για το πόσοι αλβανοί ζουν ειρηνικά και δεν επιθυμούν μαγκιές;
Μου τα μασάς.
Ένας στρατηλάτης σαν και σένα να ασχολείται με λεπτομέρειες του τύπου "αν σφίξουν τα πράγματα";
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γρίβα!
Εκτός αν προτιμάς τον Μεταξά, με τη δεδομένη προτίμηση προς τον αυνανισμό, με τον οποίο ασχολείσαι τόσο πολύ στα ποσταρίσματά σου.

OP
OP
N

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Δεν κοροϊδεύω τις φουστανέλλες, ούτε τον Κολοκοτρώνη, πίστεψέ με.
Ειρωνεύομαι όμως αυτούς που σήμερα ονειρεύονται πολέμους με την Αλβανία (η με οποιονδήποτε άλλον) και εφόδους στο Αργυρόκαστρο και τους Άγιους Σαράντα.
Όσο επικίνδυνη είναι η "Μεγάλη Αλβανία", για τους λόγους που σωστά ανέλυσες, είναι και η "Μεγάλη Ελλάδα", με το επιπλέον επιχείρημα για την τελευταία οτι μας οδήγησε σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ στο παρελθόν (1922, 1974).
Η άποψή μου παραμένει σαφής: 
Όποιος, Έλληνας, Αλβανός, Τούρκος κλπ. θέτει ζήτημα ΑΛΛΑΓΗΣ των υπαρχόντων συνόρων σήμερα στη Βαλκανική, είναι η πολιτικά αφελής η εγκληματίας.
ρε γιγαντα τα συνορα με την ανεξαρτησια του κοσοβου ΔΕΝ αλλαξαν?
αντε με τις μαλακιες σου....
κορο'ι'δευεις συνεχος.... αλλα ειπαμε ...σε περιπτωση πολεμου θα ντυθεις γυναικα και θα κανεις πιπες στον εχθρο....
μια σφαιρα ομως θα ξεφυγει.....

HONDACRV

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Κριτικές
24
Like
147
Πόντοι
291
Η Σερβία θα πληρώνει πάντοτε το γεγονός ότι αποτελεί μια φωνή διαφορετική και αδούλωτη, στη Νότια Ευρώπη. Έχουν την γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τον πολιτισμό τους. Αυτό είναι αγκάθι στο μάτι των δυτικών. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι Σέρβοι θα επανέλθουν... Είναι απίθανος λαός, με πίστη στην ιστορία του, σε αντίθεση με μας.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Η Σερβία θα πληρώνει πάντοτε το γεγονός ότι αποτελεί μια φωνή διαφορετική και αδούλωτη, στη Νότια Ευρώπη. Έχουν την γλώσσα τους, τη θρησκεία τους, τον πολιτισμό τους. Αυτό είναι αγκάθι στο μάτι των δυτικών. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι Σέρβοι θα επανέλθουν... Είναι απίθανος λαός, με πίστη στην ιστορία του, σε αντίθεση με μας.

Καλημερούδια crv, το αγαπημενο μου αυτοκινητο, τι σχεδιο εχει :rockon: :rockon:

Και ειναι λαος με ψυχισμό που δεν κολώνει και δε σκυβει κεφαλι ευκολα, οπως εμεις. Παντως το γεγονος ειναι οτι οι μεγαλες δυναμεις (ΕΕ και αμερικη), θελουν ανισχυρα και μικρα κρατη στα βαλκανια. Δε θελουν μεγαλη Σερβια και Ελλαδα, γιατι δε θα μπορουν να τις κανουν οτι θελουν ευκολα. Και φυσικα το εδαφος ειναι προσφορο γιατι ειμαστε στα Βαλκανια λαοι με διαφορετική εθνοτικη καταγωγή και υπαρχει μεγαλη προιστορια συγκρουσεων και αντικρουομενων συμφεροντων. Παντα ακολουθουσαμε τους μεγαλους στα παιχνιδια τους και στα αιματοκυλίσματα τους αυτοι μας εμπλεκαν. Αν ειμασταν αυτοκυριαρχα κρατη η ιστορια θα ηταν πολυ διαφορετικη και το μελον μας πολυ διαφορετικο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom