Νέα

Σας έχει παρακολουθήσει ποτέ ντετέκτιβ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tass-eli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 66
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Τέτοια είχα δει σ' ένα ξενοδοχείο για swingers καινούργιο που ανοίγει. Παρακολουθούν τους πελάτες.
Όταν επισκέπτεστε μπουρδέλα, στούντιο,ξενοδοχεία κλπ., πόσοι από εσάς γνωρίζετε στα σίγουρα ότι ο φαινομενικά συνηθισμένος καθρέφτης που κρέμεται στον τοίχο είναι πραγματικός, ή στην πραγματικότητα ένας αμφίδρομος καθρέφτης (δηλαδή, μπορούν να σας δουν, αλλά δεν μπορείτε να τους δείτε);
Έτσι λοιπόν, πώς θα προσδιορίσετε με βεβαιότητα ποιο είδος καθρέφτη έχετε;
Απλά κάντε αυτό το απλό τεστ: Τοποθετήστε το άκρο του νυχιού σας στην ανακλαστική επιφάνεια και αν υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του νυχιού σας και της εικόνας του νυχιού, τότε είναι ΓΝΗΣΙΟΣ καθρέφτης. Όμως, εάν το νύχι σας ΑΜΕΣΑ αγγίζει την εικόνα του νυχιού σας, τότε ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΦΙΔΡΟΜΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ!

Συνημμένα

• mirror.jpg
    mirror.jpg
    15,4 KB · Εμφανίσεις: 11

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Τοποθετήστε το άκρο του νυχιού σας στην ανακλαστική επιφάνεια και αν υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του νυχιού σας και της εικόνας του νυχιού, τότε είναι ΓΝΗΣΙΟΣ καθρέφτης.
Όχι, δεν ισχύει αυτός ο έλεγχος.
Τώρα δεν προλαβαίνω, θα επανέλθω. Χρειάζεται και σχήμα.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Επανέρχομαι:

Οι κανονικοί, αδιαφανείς (και παλαιού τύπου) καθρέπτες είναι κατασκευασμένοι ως εξής:

Πάνω σε ένα γυαλί απλώνεται ένα ανακλαστικό σώμα. Συνήθως άργυρος.
Επειδή το απλωμένο σώμα είναι πολύ λεπτό, άρα και πολύ ευαίσθητο σε μηχανικές καταπονήσεις, οξειδώσεις (μαυρίζει), υγρασία κλπ,  πίσω από αυτό το υλικό απλώνεται ένα βερνίκι. Το βερνίκι είναι πολύ πιο παχύ από το ανακλαστικό, σκληρό, αδιαφανές, και αντοχής. Έτσι προστατεύεται το ανακλαστικό σώμα από όλα αυτά.
Φως δεν περνάει καθόλου από τη μια πλευρά στην άλλη του γυαλιού. Το φως που εκπέμπει ο εικονιζόμενος διαπερνάει το γυαλί, ανακλάται στον άργυρο, ξαναπερνάει το γυαλί, και επιστρέφει στον εικονιζόμενο ο οποίος βλέπει το είδωλο του «πίσω» από τον καθρέπτη.
Αυτός που κάθεται (τυχόν) πίσω από τν καθρέπτη δεν βλέπει τίποτα, βλέπει ένα αδιαφανές βερνίκι, συνήθως καφέ χρώματος.

Η τεχνολογία κατάφερε να πετύχει «άπλωμα» ανακλαστικού υλικού πάνω στο γυαλί πάρα πολύ μικρού πάχους, τόσο μικρού που μέρος μόνο των ακτίνων από τον εικονιζόμενο να ανακλώνται, ενώ το υπόλοιπο μέρος «διαπερνάει» την ανακλαστική επιφάνεια, και φεύγει προς τα πίσω.
Έπρεπε όμως να φύγει και το βερνίκι (που είναι αδιαφανές).  Έφυγε κι αυτό. Η προστασία του πολύ λεπτού ανακλαστικού στρώματος γίνεται είτε από το ίδιο το στρώμα (δεν είναι πλέον άργυρος αλλά άλλα υλικά που δεν παθαίνουν), είτε με ελαφριά «ενσωμάτωση» του στρώματος μέσα στο γυαλί, είτε με επικόλληση ενός δεύτερου γυαλιού πίσω από το ανακλαστικό στρώμα (δεν υπάρχει η περίπτωση στο σχήμα). Η τεχνολογία προχώρησε και σ’ αυτά τα θέματα (προστασίας). Έτσι κατασκευάστηκαν οι ΗΜΙΔΙΑΦΑΝΕΙΣ (και όχι «αμφίδρομοι») καθρέπτες.

Αν είμαστε ο ματάκιας και θέλουμε να βλέπουμε πίσω από τον καθρέπτη τι κάνει ο εικονιζόμενος, πρέπει ο χώρος του εικονιζόμενου να έχει περισσότερο φως από το χώρο του ματάκια. Αυτό, γιατί η μερική διέλευση του φωτός μέσα από το πολύ λεπτό ανακλαστικό στρώμα γίνεται και προς τις δυο κατευθύνσεις, δηλαδή το φως περνάει και αριστερά > δεξιά και δεξιά > αριστερά. Η επιστήμη και η τεχνολογία δεν έχει καταφέρει ακόμα να επιτρέπει διέλευση φωτός μέσα από κάτι προς τη μια κατεύθυνση μόνο.

Με άλλα λόγια, και ανάποδα να μπει ο ημιδιαφανής καθρέπτης, πάλι δουλεύει.

Η απόσταση του ειδώλου από την ανακλαστική επιφάνεια έχει να κάνει μόνο με το πάχος του γυαλιού. Αν η ανακλαστική επιφάνεια είναι από την μεριά του εικονιζόμενου, δεν υπάρχει απόσταση. Εξακολουθεί όμως να είναι ημιδιαφανής καθρέπτης.

Το πόσο φως περνάει μέσα από τον καθρέπτη και πόσο ανακλάται, μερτιέται σε ποσοστό, και ρυθμίζεται (κατά την κατασκευή του καθρέπτη). Υπάρχουν γυαλιά σε όλη την κλίμακα (από 2-3% έως 90-95%).
Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες γυαλιού (St. Gobain, Pilkington, κλπ) φτιάνουν απ’ όλους τους τύπους, και βέβαια η πελατεία τους δεν είναι οι καθρέφτες στα μπουρδέλα, αλλά παράθυρα κτιρίων που με μερική ανάλκαση του φωτός κρατάνε πολλές από τις ηλιακές ακτίνες έξω από τα κτίρια.

Συνημμένα

• Mirrors.gif
    Mirrors.gif
    18 KB · Εμφανίσεις: 11

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Όχι, δεν ισχύει αυτός ο έλεγχος.
Τώρα δεν προλαβαίνω, θα επανέλθω. Χρειάζεται και σχήμα.

Ισως προηγουμενως θα επρεπε να δεις και να διαβασεις τα εξης:

www.wikihow.com/Tell-if-a-Mirror-Is-Two-Way-or-Not]http://www.wikihow.com/Tell-if-a-Mirror-Is-Two-Way-or-Not[/url]

[URL unfurl="true"]http://urbanlegends.about.com/od/crime/a/two_way_mirror.htm[/url]

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Φίλε, η ζωή δεν είναι μόνο internet.
Ασχολούμαι με τζάμια 32 χρόνια.
Πολλά απ' αυτά που γράφονται εδώ που τα έβαλες είναι σωστά.
Το youtube βίντεο είναι λάθος. Και ο τύπος που λέει αυτά που λέει στο βίντεο, λέει μαλακίες.

Η απόσταση του ειδώλου (που δεν μηδενίζεται) ΔΕΝ αποτελεί εγγύηση ότι ο καθρέφτης είναι αδιαφανής. Στα έγραψα και στα εξήγησα όσο πιο καλά μπορώ, αν κάτι δεν κατάλαβες, να στο εξηγήσω πάλι. Πες μου τι δεν κατάλαβες, αλλά μη μου βάζεις ηλίθιους που μιλάνε σε μια κάμερα για να μάθω τι είναι το σωστό.

menios34

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2012
Like
0
Πόντοι
6
Όταν ξεκίνησα στο Γυμνάσιο να βγαίνω απ' το σπίτι για να παίξω μπάλα, ο πατέρας μου, που δεν ήθελε, με απειλούσε ότι θα στείλει την αστυνομία να με μπαγλαρώσει κι ότι έχει βάλει ντετέκτιβ να με παρακολουθεί. Στο δρόμο για την αλάνα κοίταζα πίσω μου να δω αν με ακολουθεί κανένας και όταν έπαιζα έπαιρνε καμιά ώρα να σταματήσει το καρδιοχτύπι που είχα από την ενοχή ότι κάνω κάτι κακό. Τελικά οι μόνοι που με παίρναν από πίσω ήταν η μάνα μου και ο μεγάλος αδελφός μου. Ειδικά ο αδελφός μου, γιατί η μάνα μου δούλευε, ενώ εκείνος δεν είχε με τίποτα καλύτερο να ασχοληθεί. Ακόμα και τώρα μερικές φόρες όταν βγαίνω έξω, έχω την αίσθηση ότι θα πεταχτεί ξαφνικά μπροστά μου και θα μου πει, τζα! νά μαι κι εγώ!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom