Ο Δημήτρης έχει δίκαιο. Τα ξενοδοχεία είναι πανάκριβα, πιο φτηνά από τη Μόσχα, αλλά πιο ακριβά σε σχέση με τη μέση Δυτικοευρωπαϊκή πόλη.
Επίσης τα φτηνά ξενοδοχεία μπορεί να είναι χάλια.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πηγαίνω συχνότερα στη Ρωσία. Πηγαίνω όταν μπορώ να το συνδυάσω με δουλειά ώστε να πληρώνει η εταιρία τα έξοδα και να μένω σε 5άστερο.
Γενικά αν είσαι ξένος θα σου συνιστούσα να μείνεις σε κάποιο πάνω στη Νέφκσι Πρόσπεκτ. Νομίζω ότι είναι η πιο καλή και ασφαλής λύση για ένα ξένο. Είναι η κεντρική λεωφόρος, με μερικά σαλόν τριγύρω, κοντά σε στάση μετρό και σε απόσταση περπατήματος από αρκετά αξιοθέατα όπως εκείνη η φανταστική εκκλησία με τους πολύχρωμους τρούλους δυο γέφυρες πιο κάτω.
Εγώ έμενα στο Νεφσκι Παλάς (
). Αλλά και ένα άλλο πολύ καλό ξενοδοχείο όχι στη Νέφσκι είναι το Courtyard του ομίλου Marriott (
). Λάβε υπόψη σου ότι αν δεν πας σε 5άστερο ξενοδοχείο είναι πολύ πιθανό να μην μιλάει κανένας Αγγλικά.
Μία άλλη καλή οικονομική λύση είναι να νοικιάσεις δωμάτιο. Οι τιμές είναι λογικές και φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Κάποιοι γνωστοί μου είχαν μείνει ευχαριστημένοι και επίσης η ιδιοκτήτρια μιλάει Αγγλικά.
Σου παραθέτω τα sites για δωμάτια:
(εδώ έμειναν οι γνωστοί μου και τους άρεσε),
(έχει και για Αγία Πετρούπολη).