Νέα

Ρομαντισμός Και Μπουρδέλα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sotirof
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 445K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι μας ελκει?

• Αναγκη?

Ψήφοι: 129 18,6%
  • Συνηθεια?

Ψήφοι: 52 7,5%
  • Δεν μπορω διαφορετικα?

Ψήφοι: 41 5,9%
  • Βαρεθηκα την γυναικα μου!

Ψήφοι: 45 6,5%
  • δεν ξερω !

Ψήφοι: 62 9,0%
  • Η γυναικα μου δεν τα κανη ολα!

Ψήφοι: 56 8,1%
  • Γουσταρω κατουρλιλα?

Ψήφοι: 22 3,2%
  • Μεταξι και ξερο ψωμι?

Ψήφοι: 28 4,0%
  • Μπουδελα για παντα?

Ψήφοι: 51 7,4%
  • Αλλο?

Ψήφοι: 31 4,5%
  • Γαμαμε σε μπουρδελα αλλα δεν θελουμε να το πουμε?

Ψήφοι: 48 6,9%
  • Διασκεδαση?

Ψήφοι: 127 18,4%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    692
OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
.

Συνημμένα

• PicassoGuernica.jpg
    PicassoGuernica.jpg
    17,2 KB · Εμφανίσεις: 32
  • PicassoGuernica.jpg
    PicassoGuernica.jpg
    17,2 KB · Εμφανίσεις: 33

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
46
Like
796
Πόντοι
6.755
Μυνημα απο ΕΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΚΕΡΔΙΣΕ,I LIKE YOU SO MUCH DONT FORGET ABOUT ME IT WAS PERFECT SEX I FELL WITH YOU VERY GOOD,αυτο και αν είναι ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ,κοιτώντας τα μυνήματα του κινητού μου εχω σχεδόν 30 παρόμοια απο άλλες,Α ΡΕ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΤΙ ΓΑΜΙΑ ΕΒΓΑΛΕΣ

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Μυνημα απο ΕΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΠΟ ΕΚΕΡΔΙΣΕ,I LIKE YOU SO MUCH DONT FORGET ABOUT ME IT WAS PERFECT SEX I FELL WITH YOU VERY GOOD,αυτο και αν είναι ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ,κοιτώντας τα μυνήματα του κινητού μου εχω σχεδόν 30 παρόμοια απο άλλες,Α ΡΕ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΣ ΤΙ ΓΑΜΙΑ ΕΒΓΑΛΕΣ
Δυστηχως οι περισσοτεροι περασαμε απο αυτο το σταδιο,εχουμε μιληση επι του θεματος αυτου ποιο πισω στο θρεντ,οσο ποιο γρηγορα το ξεχναμε,τοσο καλυτερα!

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
46
Like
796
Πόντοι
6.755
Δυστηχως οι περισσοτεροι περασαμε απο αυτο το σταδιο,εχουμε μιληση επι του θεματος αυτου ποιο πισω στο θρεντ,οσο ποιο γρηγορα το ξεχναμε,τοσο καλυτερα!
ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ
Δεν ειπα οτι ειναι κακο φιλε μου,φυσικα και εισαι σε αυτο το σταδιο μεχρι να ξεκολησης!!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
οτι αξιοι της αθλιοτητας ειναι αυτη που δεν εχουν τα αποθεματα υπομονης να υπομενουν τα προβληματα,βεβαια καταφευγουν σε λυσης προσωρινες και καταστροφης,αλλα ειναι δικια τους επιλογη και μονο.Τωρα οι πραγματικοι ηρωες ειναι αυτοι οι φτωχοι αθλιοι που υπομενουν την εξαθλιωση,χωρις να εξαθλιωνονται οι ιδιοι!

Αψογο !

Πες μου φιλε μου , ποιες ειναι οι σκεψεις σου για την γκουερνικα ?

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Αψογο !

Πες μου φιλε μου , ποιες ειναι οι σκεψεις σου για την γκουερνικα ?
Χαιρομε που συμφωνουμε.Αυτός ο τεράστιος καμβάς (3,49x7,77μ.) περιγράφει την απανθρωπιά, τη βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου.Εγω ομως θα κανω μια μεταφορα και μια αλλαγη των δεδομενων.Ο πολεμος που υπαρχη ειναι η αποφυγη της ληθης,η απογνωση ειναι η ιδια η ληθη,η απανθρωπια ειναι ο εαυτο μας που υπομενη το ιδιο προβλημα χωρις να προχωραη μπροστα,και η βιαιοτητα οτι θεωρουμε δικο μας το ετερον ημιση που μας δημιουργη το προβλημα!Ειναι ενα δικο μου εργο με δικα μου συμπερασματα,βεβαια δεν εχη ουδεμια σχεση με το εργο,αλλα θα σου πω ενα ιστορικο συμβαν οπως περιγραφετε:Λέγεται πως όταν οι Γερμανοί εισήλθαν στο Παρίσι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην προσπάθειά τους να βρουν καλλιτεχνικούς θησαυρούς και να τους κατασχέσουν, ένας Γερμανός Αξιωματικός έδειξε σε φωτογραφία τον πίνακα «Γκερνίκα» στον ίδιο τον Πικάσο που είχε προσαχθεί ρωτώντας τον: -Αυτόν τον πίνακα εσείς τον κάνατε; Κι εκείνος απήντησε με θάρρος: Όχι, Εσείς!

kantilanaftis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
1
Χαιρομε που συμφωνουμε.Αυτός ο τεράστιος καμβάς (3,49x7,77μ.) περιγράφει την απανθρωπιά, τη βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου.Εγω ομως θα κανω μια μεταφορα και μια αλλαγη των δεδομενων.Ο πολεμος που υπαρχη ειναι η αποφυγη της ληθης,η απογνωση ειναι η ιδια η ληθη,η απανθρωπια ειναι ο εαυτο μας που υπομενη το ιδιο προβλημα χωρις να προχωραη μπροστα,και η βιαιοτητα οτι θεωρουμε δικο μας το ετερον ημιση που μας δημιουργη το προβλημα!Ειναι ενα δικο μου εργο με δικα μου συμπερασματα.
:rockon: :rockon: :rockon:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Στις σκεψεις ενος σκεπτομενου φιλου:

Ο πολεμος που υπαρχη ειναι η αποφυγη της ληθης,η απογνωση ειναι η ιδια η ληθη,η απανθρωπια ειναι ο εαυτο μας που υπομενη το ιδιο προβλημα χωρις να προχωραη μπροστα,και η βιαιοτητα οτι θεωρουμε δικο μας το ετερον ημιση που μας δημιουργη το προβλημα!

οι πραγματικοι ηρωες ειναι αυτοι οι φτωχοι αθλιοι που υπομενουν την εξαθλιωση,χωρις να εξαθλιωνονται οι ιδιοι

προτιμω να απαντησω με την σκεψη του Δομινικου :

6817258.19e664eb.240.jpg

ειναι στο χερι αυτου που βλεπει την εικονα να ερμηνευσει οπως νομιζει την σημασια της φωτιας του φωτος και του σκοτους...

kantilanaftis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2011
Like
0
Πόντοι
1

6817258.19e664eb.240.jpg

ειναι στο χερι αυτου που βλεπει την εικονα να ερμηνευσει οπως νομιζει την σημασια της φωτιας του φωτος και του σκοτους...
Αρα το προβλημα ειναι η επιλογη!Ο ανθρωπος της ληθης θα ζη στο σκοτος και φως να υπαρχη δεν θα εχη σημασια,ενω αυτος που θα βλεπη εμπρος θα το θεωρη ελπιδα ζωης και δημιουργιας!

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396

Ο πολεμος που υπαρχη ειναι η αποφυγη της ληθης,η απογνωση ειναι η ιδια η ληθη,η απανθρωπια ειναι ο εαυτο μας που υπομενη το ιδιο προβλημα χωρις να προχωραη μπροστα,και η βιαιοτητα οτι θεωρουμε δικο μας το ετερον ημιση που μας δημιουργη το προβλημα!

οι πραγματικοι ηρωες ειναι αυτοι οι φτωχοι αθλιοι που υπομενουν την εξαθλιωση,χωρις να εξαθλιωνονται οι ιδιοι

6817258.19e664eb.240.jpg

Ο πόθος γλυκά στα όνειρα χαμογελά.
Μια αστραπή για μια στιγμη μονάχα όλα τα διαπερνα.

Φωτιά στη σκέψη μου φωτιά.

Τα δέντρα τα ψηλά ρίζες τα στηρίζουν ακόμα πιο βαθιά.
Και εσύ ψάχνεις στα σκονισμένα ράφια των αυλών
που αερας ανάλαφρα τα φύλλα ανακουνα
με αφέλεια, για το πως πετάς  για τα μακρινα.

...για το αιώνιο καλοκαίρι.

Μιλάς για όλα και θες πολλά
αλλά δεν στάθηκές ποτέ στην ερημιά
μονάχος να αφουγκραστείς, τους χτύπους της καρδιάς.
Μπροστα στο αγέρι, σαν στάχι δίχως ταίρι.

Ποιός φόβος την ελόγχευσε την ύστατη την ώρα
και την καρδιά αφάνησε και τρόμο έχεις τώρα.

Ιδεατές γυναίκες με άγχος για τη φυγή της ομορφιάς...

Συνημμένα

• 0b461bf9-d4d1-49c4-bf88-b5274a8a859e.jpg
    0b461bf9-d4d1-49c4-bf88-b5274a8a859e.jpg
    8,8 KB · Εμφανίσεις: 23
OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Ευκαιρια να πω για ενα πραγματικο γεγονος οσο αφορα το πορτρετο που ποσταρα!                                      Το πορτρέτο ενός δακρυσμένου αγοριού αναστάτωσε το 1985 από άκρη σ’ άκρη τη Μ. Βρετανία. Από τότε, συνεχίζει να απασχολεί τη μνήμη των ανθρώπων που παρακολούθησαν μέσω του Τύπου τις προσπάθειες να λυθεί το μυστήριο του πορτρέτου που δεν μπορεί να καεί.

Πώς ξεκίνησε ο θρύλος του πίνακα που δεν... καίγεται!

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πυροσβέστης πρόσεξε ότι σε ένα σπίτι του Yorkshire που είχε καταστραφεί από φωτιά, ο πίνακας που απεικόνιζε ένα αγόρι που έκλεγε είχε παραμείνει άθικτος. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που παρατηρούσε ότι ο πίνακας με το αγόρι έβγαινε σώος από καμμένα σπίτια.

Η συγκεκριμένη ζωγραφιά είχε αναπαραχθεί σε περίπου 50 χιλιάδες αντίτυπα και απ’ ότι φαίνεται αποτελούσε συνηθισμένη επιλογή διακόσμησης εκείνη την εποχή.

Μετά την αναφορά του πυροσβέστη, άνθρωποι από όλη τη Βρετανία άρχισαν να στέλνουν  παρόμοιες ιστορίες και να υποστηρίζουν πως και ο δικός τους πίνακας με κάποιον "ανεξήγητο" τρόπο παραμένει άθικτος από τις φλόγες!

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει τροπή ιστορίας …τρόμου όταν αναπτύχθηκαν θεωρίες ότι όχι μόνο γλιτώνει από τις φλόγες το αγόρι που κλαίει, αλλά προκαλεί τις πυρκαγιές!

Οι εκδοχές για τον καλλιτέχνη του μυστηριώδους έργου.

Ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε τη σειρά των αγοριών που κλαίνε λεγόταν Bragolin και πέθανε το 1981. Οι πίνακές του πωλούνταν σε τουριστικά σημεία της μεταπολεμικής Βενετίας.

Αυτά τα βιογραφικά στοιχεία του καλλιτέχνη, βέβαια, δεν συμβαδίζουν με την πιο δημοφιλή εκδοχή που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αυτή, το αγόρι ήταν ένα ορφανό που είχε χάσει τους γονείς του σε μια πυρκαγιά. Ο ζωγράφος πήρε υπό την προστασία του το αγόρι, παρά τις φήμες που το συνόδευαν, ότι μπορούσε να βάζει φωτιά σε αντικείμενα χωρίς να τα αγγίζει, με τηλεπάθεια.

Μετά από καιρό, το στούντιο του ζωγράφου έπιασε φωτιά και το αγόρι το έσκασε. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Δέκα χρόνια αργότερα, από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, στο οποίο το όχημα κάηκε ολοσχερώς, ανασύρθηκε νεκρός ένας νεαρός άνδρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της άδειας οδήγησης, ο νεκρός άνδρας ήταν το ορφανό αγόρι!

Αξιόπιστα ή όχι τα πειράματα που γίνονται πάνω στον πίνακα;

Αρκετά πειράματα έχουν γίνει από το 1985 μέχρι σήμερα για να λυθεί το μυστήριο. Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός και κωμικός, ο Steve Punt, βρήκε έναν τέτοιο πίνακα και τον πήγε σε ένα ερευνητικό κέντρο, όπου θα μπορούσε να δοκιμάσει να τον κάψει με ασφάλεια (με πρόθεση να διακωμωδήσει την υπόθεση).

Το αποτέλεσμα τον εξέπληξε. Μια φλόγα ξεπήδησε στη γωνία του πίνακα και συνέχισε να καίει, όμως μόνο την κορνίζα. Στη συνέχεια έσβησε και το πρόσωπο του αγοριού έμεινε άθικτο. Το σχετικό βίντεο, προβλήθηκε τότε από το BBC:

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Πιστευω πως δεν βλαπτη και καμια ιστορια!

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Ο πόθος γλυκά στα όνειρα χαμογελά.
Μια αστραπή για μια στιγμη μονάχα όλα τα διαπερνα.

Τα δέντρα τα ψηλά ρίζες τα στηρίζουν ακόμα πιο βαθιά.
Και εσύ ψάχνεις στα σκονισμένα ράφια των αυλών
που αερας ανάλαφρα τα φύλλα ανακουνα
με αφέλεια, για το πως πετάς  για τα μακρινα.

...για το αιώνιο καλοκαίρι.

Μιλάς για όλα και θες πολλά
αλλά δεν στάθηκές ποτέ στην ερημιά
μονάχος να αφουγκραστείς, τους χτύπους της καρδιάς.
Μπροστα στο αγέρι, σαν στάχι δίχως ταίρι.

Ποιός φόβος την ελόγχευσε την ύστατη την ώρα
και την καρδιά αφάνησε και τρόμο έχεις τώρα.

Ιδεατές γυναίκες με άγχος για τη φυγή της ομορφιάς...

Υπεροχο ποιημα.

Πιστευω οτι εννουμε το ιδιο, τη φωτια σαν παθος
και την αντιθεση των ακινητων δεντρων με τις βαθιες ριζες σε σχεση με την αφελη αεναη κινηση των φυλλων στον αερα
τα περιττα λογια με τη σιωπη της μοναξιας.

θυμηθηκα τον Ιερωνυμο Μπος :

http://[URL unfurl="true"]www.canvaz.com/b/Bosch-Hieronymus/Christ%20Carrying%20the%20Cross.jpg[/img[/URL]]
και την αντιθεση του ηρεμου παθους , με την ανοησια την ασκοπη κινητικοτητα και νευρικοτητα του πληθους

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Υπεροχο ποιημα.

Πιστευω οτι εννουμε το ιδιο, τη φωτια σαν παθος
και την αντιθεση των ακινητων δεντρων με τις βαθιες ριζες σε σχεση με την αφελη αεναη κινηση των φυλλων στον αερα
τα περιττα λογια με τη σιωπη της μοναξιας.

θυμηθηκα τον Ιερωνυμο Μπος :

http://[URL unfurl="true"]www.canvaz.com/b/Bosch-Hieronymus/Christ%20Carrying%20the%20Cross.jpg[/img[/URL]]
και την αντιθεση του ηρεμου παθους , με την ανοησια την ασκοπη κινητικοτητα και νευρικοτητα του πληθους

[/quote]
Ακριβως και να προσθεσω,η αγερωχη καρδια να κτυπα και να αναμενη την φωτια του ηρεμου παθους!

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
Αν και ο γραφων ειναι αγνωστος οσο αφορα τους στιχους,σε ενα τετραστιχο περικλυη πολλα πραγματα!                  Είμαι κερί είσαι φωτιά.
Δώσ' μου φωτιά ν' ανάψω,
να λιώσω και στη γη,
το σ' αγαπώ να γράψω... !

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Αν και ο γραφων ειναι αγνωστος οσο αφορα τους στιχους,σε ενα τετραστιχο περικλυη πολλα πραγματα!                  Είμαι κερί είσαι φωτιά.
Δώσ' μου φωτιά ν' ανάψω,
να λιώσω και στη γη,
το σ' αγαπώ να γράψω... !

ομως ποση φωτια χρειαζεται για λιγο φως ;
ποιος ξεχωριζει το πραγματικο φως απο τα τεχνητα φωτα της κοινωνιας ;
μονο οταν χαθεις στο σκοταδι θα μαθεις να τα ξεχωριζεις
μονο οταν καταλαβεις οτι σε καποιο καιρο θα πεθανεις , θα σταματησεις να ασχολεισαι με τις περιττες και ασκοπες ενεργειες που απαιτει η κοινωνια.

georges-de-la-tour-mary-magdalene-with-a-night-light-or-the-terff-magdalene.jpg

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
ομως ποση φωτια χρειαζεται για λιγο φως ;
ποιος ξεχωριζει το πραγματικο φως απο τα τεχνητα φωτα της κοινωνιας ;
μονο οταν χαθεις στο σκοταδι θα μαθεις να τα ξεχωριζεις
μονο οταν καταλαβεις οτι σε καποιο καιρο θα πεθανεις , θα σταματησεις να ασχολεισαι με τις περιττες και ασκοπες ενεργειες που απαιτει η κοινωνια.

georges-de-la-tour-mary-magdalene-with-a-night-light-or-the-terff-magdalene.jpg
Εχης δικιο,το αληθινο απο το τεχνητο φως διαφερη,το ενα δινη ζωη το αλλο απλος φωτιζη,αν χαθης στο σκοταδι,μπορη να μην μαθης να το ξεχωριζης για τον απλο λογω οτι πολυ ειναι χαμενοι στο σκοταδι και δεν το βλεπουν.Αλλα αν θα μπουμε στην διαδικασια ενος τυφλου ανθρωπου,θα δουμε οτι αυτος με την δυναμη των αλλων αισθησεων το αναγνωριζη,και πρεπη πραγματι να μην ασχολησε με ενεργειες ανευ ουσιας,για τι η ζωη ειναι μικρη.

OP
OP
sotirof

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι