Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.747
Πόντοι
2.356
Άλλαξε και στο εξωτερικό η φάση, ναι, και ανέβηκαν τα έξοδα.

Λέω με κάμποσα λόγια ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το Βερολίνο, που ισχύει όμως ως ένα βαθμό και αλλού.

Τα ενοίκια ήταν παγιωμένα και οι αυξήσεις πολύ μικρές από το 1945(!) ως το 2006(!). Μπορεί να έπαιρνε κάποιος ένα σούπερ τριάρι διαμέρισμα τη δεκαετία του ´70 για 300 μάρκα, και το 2000 να πλήρωνε ακόμη 250 Ευρώ. Κανένας δεν τον κουνούσε, εφόσον πλήρωνε στην ώρα του.

Από το 2006 περίπου και μετά απελευθερώθηκαν τα ενοίκια, κι οι συμβάσεις μίσθωσης άρχισαν να έχουν περιορισμένη διάρκεια. Και να ανεβαίνουν αυτόματα με το επίπεδο τιμών της περιοχής.(Mietspiegel) Όποτε αυτό που έκανε ακόμη 250 Ευρώ το 2000, έφτασε ξαφνικά να κοστίζει 1750 Ευρώ σήμερα.

Αυτό έγινε, κι επηρέασε κόσμο, επειδή κάποιοι στις εύκολες εποχές καλοπερνούσαν, χωρίς να κοιτάνε να αγοράσουν και δικό τους σπίτι, οπότε τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν, που ανεβήκαν τα ενοίκια.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.625
Πόντοι
3.656
Θα ήθελα να ξέρω με ποιό τρόπο μπορεί να "αγκαλιάσει" έναν που είναι χωρίς σχέση ή γάμο στην Αθήνα και που είναι 41 ετών και που έχει μια κανονική εργασία και δεν είναι λεφτάς πχ όπως εγώ.

Σκέψου όμως ότι επαρχία,σ'αυτη την ηλικία χωρις σχέση/γάμο...η κοινωνική σου ζωή θα ήταν να τα πίνεις στο καφενείο με τα μπακούρια/γεροντοπαλίκαρα της περιοχής

Αθήνα,και κατα δεύτερον Θεσσαλονίκη,μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.217
Πόντοι
2.356
Σκέψου όμως ότι επαρχία,σ'αυτη την ηλικία χωρις σχέση/γάμο...η κοινωνική σου ζωή θα ήταν να τα πίνεις στο καφενείο με τα μπακούρια/γεροντοπαλίκαρα της περιοχής

Αθήνα,και κατα δεύτερον Θεσσαλονίκη,μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα
Εννοείται ότι συμφωνώ μαζί σου - απλά πλεόν και η όποια αλλαγή είνια σχεδόν πολύ δύσκολη.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.337
Πόντοι
446
τι να σου πω μου φαινεται πολυ περιεργο με αυτο το πτυχιο να παιρνει τοσα λιγα στη Γερμανια και ειδικα με τοσα χρονια προυπηρεσιας
Τελευταία φορά που τον είδα και τα είπαμε ήτανε πριν 2 χρόνια στο χωριό μου δεν ξέρω τώρα τι κάνει γενικώς.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Τελευταία φορά που τον είδα και τα είπαμε ήτανε πριν 2 χρόνια στο χωριό μου δεν ξέρω τώρα τι κάνει γενικώς.
παντως να ξερεις οτι στη Γερμανια εχει πολλες γ....λες και το δινουν ευκολα οι Γερμανιδες. Καμια σχεση με τις δικες μας

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.217
Πόντοι
2.356
παντως να ξερεις οτι στη Γερμανια εχει πολλες γ....λες και το δινουν ευκολα οι Γερμανιδες. Καμια σχεση με τις δικες μας
Γενικά σε όλη τη ΕΕ μόνο οι Ελληνίδες είναι δύσκολες και θα πρέπει πρώτα να σε "γαμήσουν" για να τις γαμήσεις - άσε που θα σου βγει ο κούκος αηδόνι συνήθως.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Γενικά σε όλη τη ΕΕ μόνο οι Ελληνίδες είναι δύσκολες και θα πρέπει πρώτα να σε "γαμήσουν" για να τις γαμήσεις - άσε που θα σου βγει ο κούκος αηδόνι συνήθως.
καλα μη το λες. Δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για τις γυναικες σε Ελβετια, Λουξεμβουργο κλπ

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.625
Πόντοι
3.656

Εξωτερικό,το καλο είναι ότι υπάρχουν και πολλές εθνικότητες να διαλέξεις.Ενώ εδώ...μόνο ελλεεινίδες :cry:

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
886
Πόντοι
81
Έχω έναν συγγενή στη Γερμανία που ζει πάνω από 20 χρόνια μου είχε πεί δεν του μένει τίποτα σήμερα σε σύγκριση πρίν από 20 χρόνια και παίρνει περίπου 3.300 ευρω το μήνα.
Που τα τρωει ρε φιλε 3300 το μηνα ? Εγω παιρνω 2200 το μηνα, πληρωνω ολες μου τις υποχρεωσεις και μου μενουν και 800 το μηνα για αποταμιευση.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
2
Like
6.217
Πόντοι
2.356
Εξωτερικό,το καλο είναι ότι υπάρχουν και πολλές εθνικότητες να διαλέξεις.Ενώ εδώ...μόνο ελλεεινίδες :cry:
Και εδώ έχει ξένες - απλά πλέον και αυτές αλλά και οι δικές μας είναι όλες τους gold diggers.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.184
Πόντοι
2.356
το θεμα ειναι το 2018 που πηγες Αθήνα ποσο χρονων ησουν και το ρωταω αυτο γιατι οι αναγκες ηλικια με την ηλικια αλλαζουν. Δεν εχεις τις ιδιες προτεραιοτητες στις επιλογες σου εν συγκρισει με τώρα.

Το καλοκαιρι πηγα διακοπες στο τοπο καταγωγης μου που ειναι σε νησι, και πηγα ενα απογευμα γυμναστηριο. Συναντησα μια κοπελα απο Αθηνα εκει και μου ελεγε οτι με δικο της σπιτι στην Αθηνα δεν βγαινει οικονομικα και αναγκαζεται πολλες φορες να καθεται σπιτι
Όπως είπα, όλα είναι σχετικά.
Ίσως έπρεπε να είχα μετακομίσει δέκα χρόνια νωρίτερα. Και νεότερος θα ήμουν, και με καλύτερη σωματική κατάσταση, και ο κορονοϊός δε θα με πετύχαινε στην Αθήνα ενάμιση χρόνο μετά.
Από την άλλη μεριά δεν το σκεφτόμουν σοβαρά να φύγω μια δεκαετία νωρίτερα, καθώς είχα "σταθερή" σχέση στον τόπο καταγωγής και η υγεία του πατέρα μου είχε χειροτερέψει.

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.747
Πόντοι
2.356
καλα μη το λες. Δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα για τις γυναικες σε Ελβετια, Λουξεμβουργο κλπ

Οι Γερμανοελβετίδες είναι αγαθές. Οι πιο εύκολες που ξέρω, για να πουλήσεις παραμύθι.

Και μερικές έχουν και κάποια φράγκα. Από τις αγαπημένες μου, άμα είναι πεσμένο το ηθικό μου, ότι δεν περνάει η μπογιά μου πια.:grin:

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.337
Πόντοι
446
Που τα τρωει ρε φιλε 3300 το μηνα ? Εγω παιρνω 2200 το μηνα, πληρωνω ολες μου τις υποχρεωσεις και μου μενουν και 800 το μηνα για αποταμιευση.
Εχει οικογενεια στη γερμανια.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Οι Γερμανοελβετίδες είναι αγαθές. Οι πιο εύκολες που ξέρω, για να πουλήσεις παραμύθι.

Και μερικές έχουν και κάποια φράγκα. Από τις αγαπημένες μου, άμα είναι πεσμένο το ηθικό μου, ότι δεν περνάει η μπογιά μου πια.:grin:
εγω φιλε που τα ειχα με Γερμανίδα, μπορώ να σου πω οτι ηταν τοσο υποτακτική που δεν μου χαλούσε χατήρι σε τίποτα. Ειδικά στο σεξ, ότι ώρα ήθελα της έβγαζα τα ρούχα. Μέχρι και σπιράλ αν της έλεγα να βάλει να τη χύνω μέσα, δεν θα είχε πρόβλημα να το κάνει. Απλά εντάξει μερικές φορές το θέμα απόσταση μπερδεύει.

Η Ελληνίδα πάλι, είναι άλλη φάση και νοοτροπία και επηρεάζεται αρκετά από τη μαμά της
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

τι δουλεια κανεις Γερμανια?

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.337
Πόντοι
446
Αν εισαι ξενος ειναι προνομιο γιατι εισαι κατι καινουριο για τις γερμανιδες. Ρωτησα εναν αποδημο γερμανο για το συγκεκριμενο θεμα και αυτο μου ειπε.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Μαγειρας σε ελληνικο εστιατοριο στο Ανοβερο ειμαι.
αφου εμπλεξες με Ελληνα εργοδοτη στο Εξωτερικο και τα πας καλα, μπραβο σου. ΕΞΑΙΡΕΣΗ στο κανόνα.

Οριστε λοιπον. Ως μαγειρας παιρνεις 2200 ευρω καθαρα και ζεις αξιοπρεπως

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.747
Πόντοι
2.356

Όντως δεν έχουμε σχεδόν καθόλου αλάνια Δυτικοευρωπαίες στην Αθήνα, εκτός από τις τουρίστριες.

Μόνο μεγαλύτερες ηλικίες, κι αυτές ακόμη λίγες.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
316
Πόντοι
21
Όντως δεν έχουμε σχεδόν καθόλου αλάνια Δυτικοευρωπαίες στην Αθήνα, εκτός από τις τουρίστριες.

Μόνο μεγαλύτερες ηλικίες, κι αυτές ακόμη λίγες.
μπιγκ μπεν εσυ στη χωρα που εισαι και εργαζεσαι, εισαι ευχαριστημενος με το μισθο που παιρνεις? και αν επιτρεπται τι δουλεια κανεις?

BIG_BIG_BEN

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
10.747
Πόντοι
2.356
μπιγκ μπεν εσυ στη χωρα που εισαι και εργαζεσαι, εισαι ευχαριστημενος με το μισθο που παιρνεις? και αν επιτρεπται τι δουλεια κανεις?

Στην Ελλάδα είμαι τώρα. Δε μιλάω για τις δουλειές μου online.

Ευχαριστημένος είμαι πάντως στην Αθήνα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom