Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 55K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
326
Πόντοι
21
Για εργένηδες χωρις παιδιά/σκυλιά,μόνο Αθήνα υπάρχει.Ακόμα και σε 'προχωρημένες' ηλικίες.

Οικογενειάρχες και γενικά όσοι έχουν μπει σ'αυτό το τρυπάκι,καλύτερα επαρχία.
Ξέρω εργένηδες που επέλεξαν την επαρχία ( είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό) γιατί ήξεραν ότι στην Αθήνα δεν θα έβγαιναν οικονομικά. Επίσης ξέρω οικογενειάρχες που πήγαν Αθήνα γιατί η επαρχία δεν τους έδινε αυτό που έψαχναν. Δεν είναι κανόνας, αλλα ούτε εξαίρεση

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Άμα πας μια φορά κάπου, δεν γίνεται κάτι. Άμα συχνάζεις όμως σε underground φάσεις στου Ψυρρή π.χ. έχει πολλές ψώλες που ψάχνονται.

Δε χρειάζεται ούτε να είσαι ο Μάο Γαμάω, ούτε τα πολλά λεφτά. Αλλά θέλει να είσαι κάτι Τετάρτες και Πέμπτες νύχτες εκεί. Όχι μόνο ΠΣΚ, που κατεβαίνει και mainstream κοινό στο κέντρο.
Πολύ σωστή η προσέγγιση - και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Απλά πρέπει να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου το όλο κόνσεπτ - πχ του Ψυρρή, και που μου είναι κοντά ως περιοχή και πολύ οικείο. Παρόλα αυτά, είχα βρεθεί, έτσι μόνος μου σε μπάρα ενός τέτοιου μαγαζιού μια δυο φορές, μόνος μου - και ένιωθα σαν να είμαι πράκτορας της Mosad ανάμεσά τους. Χαχα

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Ακριβώςςςςς. Εδώ έρχονται φιλοι απο το κυκλο μου ηλικιας 30-35 ετών ( είτε παντρεμένοι είτε ελεύθεροι) και με ρωτάνε το δίλημμα Αθήνα ή Εξωτερικό? Και τους λέω με τα χίλια Εξωτερικό. Να μετακομίσουν Αθήνα να κάνουν τι. Να παίρνουν 900 ευρώ, να εργάζονται 10ωρα, να θέλουν 2 ώρες στο πήγαινε ελα δουλειά-σπίτι και να μη φτάνουν? Εδώ αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι στην Αθήνα κάνουν 2η εργασία γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά.

Μόνο όσοι ζουν με γονείς τα βγάζουν πέρα, αλλά και αυτό μέχρι πότε? Ξέρω άτομο που διαμένει με τη χήρα μητέρα του , η οποία παίρνει συνολική σύνταξη 1400 ευρώ, εκείνος 1000 ευρώ, έχουν έξοδα το μήνα ( μαζί με φόρους ΕΝΦΙΑ, ενοίκιο, λογαριασμοί, προσωπικά έξοδα κλπ), 1800 ευρώ το μήνα, τους περισσεύει ένα 600άρι αλλά τι να το κάνεις. Μένει με τη μητέρα του. Δεν γίνεται αυτό να το κάνεις μια ζωή. Άντε να το κάνεις μέχρι τα 35. Μετά?

Μια ζωή στο εξωτερικό ήμουν, κι έχω περάσει φανταστικά. Πιο καλά έξω από ότι εδώ για νεαρότερες ηλικίες, θεωρώ.

Για μεσήλικες και μεσόκοπους άνω των σαράντα, αρχίζει να αλλάζει πάλι το πράγμα. Η Αθήνα αγκαλιάζει και τις μεγαλύτερες ηλικίες, τους άνω των 35-40.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Ξέρω εργένηδες που επέλεξαν την επαρχία ( είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό) γιατί ήξεραν ότι στην Αθήνα δεν θα έβγαιναν οικονομικά. Επίσης ξέρω οικογενειάρχες που πήγαν Αθήνα γιατί η επαρχία δεν τους έδινε αυτό που έψαχναν. Δεν είναι κανόνας, αλλα ούτε εξαίρεση
ΟΛΟΣΩΣΤΟ σχόλιο. Έτσι είναι όπως το λες. Υπάρχει ένα τεράστιο εξαρτάται.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Μια ζωή στο εξωτερικό ήμουν, κι έχω περάσει φανταστικά. Πιο καλά έξω από ότι εδώ για νεαρότερες ηλικίες, θεωρώ.

Για μεσήλικες και μεσόκοπους άνω των σαράντα, αρχίζει να αλλάζει πάλι το πράγμα. Η Αθήνα αγκαλιάζει και τις μεγαλύτερες ηλικίες, τους άνω των 35-40.
Θα ήθελα να ξέρω με ποιό τρόπο μπορεί να "αγκαλιάσει" έναν που είναι χωρίς σχέση ή γάμο στην Αθήνα και που είναι 41 ετών και που έχει μια κανονική εργασία και δεν είναι λεφτάς πχ όπως εγώ.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
326
Πόντοι
21
Έχοντας επισκεφτεί πολλές πρωτεύουσες ανά τον κόσμο,η Αθήνα πέρα από τον καιρό και τα ιστορικά μνημεία, είναι πολύ πίσω σε ποιότητα ζωής..
Απλά οι περισσότεροι δεν έχουν μέτρο σύγκρισης..
ναι αλλά σκέψου και τι μισθό δίνουν οι μεγάλες Ευρωπαικες πρωτεύουσες ανά το κόσμο σε σχέση με την Αθήνα και το κόστος ζωής που περιέχει.

Όταν η πρωτεύουσα Αθήνα δίνει λίγο παραπάνω μισθό από την επαρχία στην Ελλάδα, σαφώς αναλογικά δεν δίνει το Λονδίνο λίγο παραπάνω μισθό από το Μπριστολ, ή το Βερολίνο από τη Στουτγκάρδη. Δίνουν πολύ παραπάνω.

Επίσης μη ξεχνάς ότι πχ στη Γερμανία με ένα μισθό 3500 ευρώ καθαρά ζεις πολυ καλά και στην Ελλάδα με 1000 ευρώ ζεις για 15 ημέρες καλά

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.846
Πόντοι
3.556
Θα ήθελα να ξέρω με ποιό τρόπο μπορεί να "αγκαλιάσει" έναν που είναι χωρίς σχέση ή γάμο στην Αθήνα και που είναι 41 ετών και που έχει μια κανονική εργασία και δεν είναι λεφτάς πχ όπως εγώ.

Είναι πολλοί, ρε συ, σε αυτήν τη φάση, που λες. Πετυχαίνεις κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα και δεν είσαι σε τίποτα κατακριτέος.

Σε κουλτουριάρικες εκδηλώσεις, συλλόγους κλπ. βρίσκεις ακριβώς το προφίλ σου και σε άλλους.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.294
Πόντοι
2.356
Συμφωνούμε στην ουσία, αν και όχι στο χρονοδιάγραμμα. Το κράτος είναι παντελώς ανίκανο να διαχειριστεί ολόκληρη την ιδιωτική περιουσία, και οι τράπεζες θέλουν μόνο τα φιλέτα.

Επομένως προτιμούν να έχουν φορολογικά υπόλογους ιδιοκτήτες, που να χρυσοπληρώνουν για την ιδιοκτησία τους, παρά να αναλάβουν τα μεγάλα κεφάλαια ή οι δημόσιες υπηρεσίες να τη διαχειριστούν.

Και το έτος 2100 να φτάσει, ακόμη θα θέλει το Εθνικό Κτηματολόγιο διορθώσεις, ακόμη η ηλεκτρονική ταυτότητα πολλών διαμερισμάτων και κτιρίων θα είναι ανακριβής.

Μπορεί ως τότε να έχουν γίνει τόσα άλλα, που να το έχουν ξεχάσει εντελώς, ότι κάποτε θέλαν να το κάνουν.

Ελλαδάρα! :—)
Ακόμα μια φορά μας μεταφέρεις ΓΝΩΣΗ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Είναι πολλοί, ρε συ, σε αυτήν τη φάση, που λες. Πετυχαίνεις κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα και δεν είσαι σε τίποτα κατακριτέος.

Σε κουλτουριάρικες εκδηλώσεις, συλλόγους κλπ. βρίσκεις ακριβώς το προφίλ σου και σε άλλους.
(Μάλλον έχω "μουχλιάσει" - τι κουλτουριάρικες εκδηλώσεις; Χμ - όχι πως έχεις λάθος όπως, τα λες είναι - απλά εμένα μου φαίνεται ζόρικη η διαδικασία των όλων logistics αυτης της φάσης)

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
326
Πόντοι
21

εσυ εκανες τη μεγαλη μαγκια και πηγες. Και για να μιλας ετσι, σημαινει οτι ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ για την επιλογη σου. Φαντασου τοτε που πηρες την αποφαση να φύγεις έξω, να την άλλαζες και να πήγαινες Αθήνα. Θα ήταν η μέρα με τη νυχτα εκεί που εισαι τωρα οικονομικά, κοινωνικα κλπ με το να έμενες στην Αθήνα

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.411
Πόντοι
446
Επίσης μη ξεχνάς ότι πχ στη Γερμανία με ένα μισθό 3500 ευρώ καθαρά ζεις πολυ καλά και στην Ελλάδα με 1000 ευρώ ζεις για 15 ημέρες καλά
Έχω έναν συγγενή στη Γερμανία που ζει πάνω από 20 χρόνια μου είχε πεί δεν του μένει τίποτα σήμερα σε σύγκριση πρίν από 20 χρόνια και παίρνει περίπου 3.300 ευρω το μήνα.

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
326
Πόντοι
21
Έχω έναν συγγενή στη Γερμανία που ζει πάνω από 20 χρόνια μου είχε πεί δεν του μένει τίποτα σήμερα σε σύγκριση πρίν από 20 χρόνια και παίρνει περίπου 3.300 ευρω το μήνα.
εξαρταται τι δουλεια κανει, αν εχει πτυχιο-μεταπτυχιακο κλπ.

Η Γερμανία δεν είναι χώρα που αστείευεται μ το θέμα των μισθών, ούτε χαρίζει. Η δουλεια εκει ειναι στρατός. Αν είσαι καλός εκεί θα ανταμειφθείς.

Δεν γίνεται εγώ που είμαι 31, με πτυχίο λογιστικής και χρηματοοικονομικής -μεταπτυχιακό στο μανατζμεντ, πιστοποιήσεις παιδαγωγικης και διδακτικης επαρκειας, και ξένη γλώσσα Γερμανικών, να βρισκω δουλεια στη Γερμανια με 1ο μισθο 3200 καθαρα, και ο συγγενής σου να παιρνει μονο τοσα με 20 ετη προυπηρεσιας...

Δεν του μενει γιατι και εκει τα πραγματα εχουν ανεβει

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.417
Πόντοι
456
Μόνος του; Πολύ δύσκολο.
Αν έχει οικογένεια, παιδί και ένα μισθό, τότε ναι.
Πιθανό να πληρώνει κανένα χιλιάρικο σε ενοίκιο, άσε που για να έρθεις Ελλάδα το καλοκαίρι θα χρειάζεσαι 3-4 χιλιάρικα συνολικά.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356

Η Γερμανία δεν είναι χώρα που αστείευεται μ το θέμα των μισθών, ούτε χαρίζει. Η δουλεια εκει ειναι στρατός. Αν είσαι καλός εκεί θα ανταμειφθείς.

Δεν γίνεται εγώ που είμαι 31, με πτυχίο λογιστικής και χρηματοοικονομικής -μεταπτυχιακό στο μανατζμεντ, πιστοποιήσεις παιδαγωγικης και διδακτικης επαρκειας, και ξένη γλώσσα Γερμανικών, να βρισκω δουλεια στη Γερμανια με 1ο μισθο 3200 καθαρα, και ο συγγενής σου να παιρνει μονο τοσα με 20 ετη προυπηρεσιας...

ε ο συγγενής του προφανώς δεν θα έχει τα προσόντα που έχεις εσυ θα είναι τίποτα χειρόναξ

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.849
Πόντοι
3.656

Άλλο το οικονομικό.Εγώ εννοώ καθαρά για ζωή,δραστηριότητες,γκόμενες κλπ.Προφανώς επαρχία τα έξοδα θα είναι λιγότερα αλλά θα χάνει σε όλα τ'άλλα

Οικογενειάρχης με δικό του σπίτι να πάει Αθήνα και να μένει στα νοίκια,δεν ξέρω γιατί να το κάνει.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.411
Πόντοι
446

Πτύχιο στον πληροφοριακό τομέα έχει και έχει δυο παιδιά μεγάλα σε ηλικία. Δεν τον ρώτησα αν κάνει υπερωρίες και τα σχετικά.

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.411
Πόντοι
446
Μόνος του; Πολύ δύσκολο.
Αν έχει οικογένεια, παιδί και ένα μισθό, τότε ναι.
Πιθανό να πληρώνει κανένα χιλιάρικο σε ενοίκιο, άσε που για να έρθεις Ελλάδα το καλοκαίρι θα χρειάζεσαι 3-4 χιλιάρικα συνολικά.
Έχει οικογένεια και είναι περίπου 50 ετων, ποτέ δεν αγόρασε κατοικία στην Γερμανια τόσα χρόνια πού εμενε εκεί.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.294
Πόντοι
2.356
Όλα είναι σχετικά.
Το δε οικονομικό είναι το πιο σχετικό από όλα.
Ήρθα στην Αθήνα από την επαρχία το 2018.
Στην επαρχία ήμουν στο νοίκι, εδώ σε ιδιόκτητο.
Το 2018 που ήρθα, δεν έμενε τίποτα.
Πλέον, βάζω λεφτά στην άκρη.
Απλά με έχει κουράσει η Αθήνα και σκέφτομαι να επιστρέψω.
Το μόνο που θα μου λείψει εκεί που θα πάω είναι οι ιατρικές υπηρεσίες και τα ταξίδια (που πλέον δεν κάνω).

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
326
Πόντοι
21
Πτύχιο στον πληροφοριακό τομέα έχει και έχει δυο παιδιά μεγάλα σε ηλικία. Δεν τον ρώτησα αν κάνει υπερωρίες και τα σχετικά.
τι να σου πω μου φαινεται πολυ περιεργο με αυτο το πτυχιο να παιρνει τοσα λιγα στη Γερμανια και ειδικα με τοσα χρονια προυπηρεσιας

thleizer

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2024
Like
326
Πόντοι
21
Όλα είναι σχετικά.
Το δε οικονομικό είναι το πιο σχετικό από όλα.
Ήρθα στην Αθήνα από την επαρχία το 2018.
Στην επαρχία ήμουν στο νοίκι, εδώ σε ιδιόκτητο.
Το 2018 που ήρθα, δεν έμενε τίποτα.
Πλέον, βάζω λεφτά στην άκρη.
Απλά με έχει κουράσει η Αθήνα και σκέφτομαι να επιστρέψω.
Το μόνο που θα μου λείψει εκεί που θα πάω είναι οι ιατρικές υπηρεσίες και τα ταξίδια (που πλέον δεν κάνω).
το θεμα ειναι το 2018 που πηγες Αθήνα ποσο χρονων ησουν και το ρωταω αυτο γιατι οι αναγκες ηλικια με την ηλικια αλλαζουν. Δεν εχεις τις ιδιες προτεραιοτητες στις επιλογες σου εν συγκρισει με τώρα.

Το καλοκαιρι πηγα διακοπες στο τοπο καταγωγης μου που ειναι σε νησι, και πηγα ενα απογευμα γυμναστηριο. Συναντησα μια κοπελα απο Αθηνα εκει και μου ελεγε οτι με δικο της σπιτι στην Αθηνα δεν βγαινει οικονομικα και αναγκαζεται πολλες φορες να καθεται σπιτι

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom