Η ΄΄Βασίλισσα΄΄ είναι ΕΔΩ:
Με πολλά όνειρα, φιλοδοξίες και για μια νέα αρχή στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου η παρουσίαση της νέας ομάδας της ΑΕΚ. Το «παρών» έδωσε σύσσωμο το διοικητικό και τεχνικό τιμ, οι παίκτες της «Ένωσης» και παλιές δόξες της ομάδας, όπως οι Τρόντζος και Αμερικάνος που είχαν κατακτήσει το Κυπελλούχων το 1968. Παρουσία και από πρόσωπα του πολιτικού κόσμου, όπως οι Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Κασίμης, Μίμης Ανδρουλάκης, Σταύρος Δουβής και Βασίλης Κικίλιας. «Φτιάξαμε ομάδα που θα κοιτά όλους τους αντιπάλους στα μάτια», το μήνυμα του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Δρόσου.
Δρόσος: "Η ΑΕΚ δεν φοβάται τίποτα"
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Δρόσος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας μια αναδρομή στο πως μπήκε στο χώρο του μπάσκετ. «Ξεκίνησα από τον Άλιμο, συνέχισα στον Σπόρτιγκ και τώρα είμαι στην ΑΕΚ που είναι η κορύφωση της πορείας μου στο χώρο του μπάσκετ γιατί πάνω από την ΑΕΚ δεν υπάρχει τίποτα. Ξεκίνησα από τα χαμηλά πατώματα γιατί ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει στο ελληνικό μπάσκετ και μετά να έρθω στην ΑΕΚ. Γιατί όπως και ένας παίκτης δεν παίζει κατευθείαν στην Ευρωλίγκα, αλλά περνάει πρώτα από αλάνες και μικρές κατηγορίες. Βέβαια κάποιο με κατηγόρησαν ότι φεύγω στον ένα χρόνο από τις ομάδες που είμαι, αλλά θέλω να ξέρετε ότι πήρα ομάδες καταχρεωμένες και τις παρέδωσα χωρίς χρέη και με καλό όνομα. Το ότι δεν κατάφερα να δημιουργήσω και υποδομές, καταλαβαίνεται ότι είναι κάτι ανθρωπίνως αδύνατο».
Για τη νέα προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ, είπε: «Στην ΑΕΚ δεν έχει σημασία πως φτάσαμε εδώ αλλά τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Η ομάδα είχε φτάσει στο σημείο μηδέν. Δεν είχε παίκτες, δεν είχε γραφεία, δεν είχε γήπεδο και δεν είχε καν σελίδα στο ίντερνετ. Δεν μας έσβησε κανείς τα χρέη ούτε ζητήσαμε από κανέναν βοήθεια. Προσπαθούμε να λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματα. Δεν έχει σημασία ποιος τα δημιουργεί ούτε ποιος τα λύνει».
Ο Δημήτρης Δρόσος μίλησε και για τους στόχους της ΑΕΚ, λέγοντας: «Πρώτος στόχος είναι να οργανωθεί η ομάδα και μετά να επιστρέψουν οι καλοί Έλληνες παίκτες. Είμαι υπερήφανος που επέστρεψε ο φυσικός αρχηγός μας, ο Νίκος Χατζής μετά από μια σύντομη περιπλάνηση του στα γήπεδα. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κοιτά οποιονδήποτε αντίπαλο στα μάτια και πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει. Δεν κοιτάμε μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον γι’ αυτό το 90% των συμβολαίων είναι διετή και πλέον. Δεν έχουμε μεγάλα όνειρα. Είμαστε προσγειωμένοι, μετρημένοι και απλώνουμε τα πόδια μας μέχρι εκεί που μας παίρνει. Αυτή η ομάδα πρέπει να συγκρίνεται με όλες τις μεγάλες του ελληνικού πρωταθλήματος και γι’ αυτό θα πρέπει ο κόσμος της ΑΕΚ να επιστρέψει στο γήπεδο. Η ΑΕΚ δεν φοβάται τίποτα εάν έχει τον κόσμο της ».
Ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ εξέφρασε τα παράπονα του για τη χαμηλή ζήτηση που παρουσιάζουν τα εισιτήρια διαρκείας. «Με θλίψη και ένα είδος καλής ζήλειας βλέπω ομάδες με μικρότερο όνομα από την ΑΕΚ να έχουν πουλήσει όλα τα διαρκείας. Η κίνηση στα δικά μας διαρκείας είναι απογοητευτική. Δεν έχουν πωληθεί ούτε 100 και αυτό με στεναχωρεί. Αν την πέμπτη αγωνιστική δεν δω χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο, τότε αυτό θα με λυπήσει πάρα πολύ και θα με απογοητεύσει. Αν ο κόσμος έρθει στο γήπεδο τότε να ξέρετε ότι αυτή η ομάδα θα δώσει το 101% των δυνατοτήτων της. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε από χαμένες πατρίδες αλλά δεν θα πρέπει να μιλήσουμε ξανά για χαμένα όνειρα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Άγγελος Κορωνιός που δήλωσε: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Ξέρω που βρίσκομαι αλλά και τι απαιτήσεις έχει η ΑΕΚ από εμένα. Στόχος μας είναι ένας να δουλέψουμε πολύ και να μιλάμε λίγο. Δεν θα μιλήσω ούτε για τίτλους ούτε για θέσεις. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης μας και τον θέλουμε κοντά μας».
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Χατζής είπε: «Κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα. Νέα διοίκηση, νέος προπονητήςμ νέοι παίκτες και με δεδομένο αυτά τα τρία, αν έχουμε και τον κόσμο κοντά μας, τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που αξίζει».
Νέα σελίδα στην καριέρα για τον Δημήτρη Παπανικολάου που μετά το πέρασμα από Ολυμπιακό, Μακεδονικό και Παναθηναϊκό θα αγωνιστεί στην ΑΕΚ. Ο έμπειρος φόργουορντ δήλωσε πως: «Πρωταθλητές δεν είναι μόνο αυτοί που σηκώνουν τα τρόπαια αλλά και αυτοί που δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Άσχετα με το πως θα ξεκινήσουμε στο πρωτάθλημα και ποια θα είναι η πορεία μας, να ξέρετε ότι τα πάντα κρίνονται στο τέλος της χρονιάς και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας μέχρι το τέλος».
** Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Άγγελος Κορωνιός αποκάλυψε ότι η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με ξένο παίκτη και είναι πιθανό να ανακοινωθεί η απόκτηση εντός των επόμενων ωρών.
**Επίσης χαιρετισμό απήυθηναν οι: Πάνος Κασίμης, Βασίλης Κικίλιας, Ανδρέας Ανατολιωτάκης, Σταύρος Δουβής, Μίμης Ανδρουλάκης και Πάνος Καμμένος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του καθενός.
Ανδρέας Ανατολιωτάκης (Πρόεδρος Ερασιτεχνικής ΑΕΚ): «Καλώ τον κύριο Δρόσο να ηγηθεί της ενωτικής προσπάθειας. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και ίδια σε όλα τα τμήματα. Να φέρει σε επαφή τους προέδρους των φορέων, έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Αυτό απαιτεί κι ο κόσμος της ΑΕΚ».
Σταύρος Δουβής (πρώην Γ.Γ Αθλητισμού): «Αθλητισμός χωρίς ΑΕΚ δεν γίνεται. Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, ώστε να υπάρχουν φίλαθλοι κοντά στην ομάδα κι η νεολαία να επιστρέψει στις εξέδρες».
Μίμης Ανδρουλάκης (Βουλευτής): «Έχω σύμπλεγμα κατωτερότητας με τους μπασκετμπολίστες λόγω ύψους. Αν κι ο Ολυμπιακός αγωνίζομαι για να σπάσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο και το ολιγοπώλιο στο μπάσκετ. Η ΑΕΚ ευτυχώς μπορεί να το σπάσει και στα δύο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εύχεται κάθε φίλαθλος».
Θόδωρος Κασίμης (Υφυπουργός εξωτερικών): «Ήμουν παρών σε διάφορα ξεκινήματα, καθώς και στο γκρέμισμα της Νέας Φιλαδέλφειας. Είδα την ομάδα να είναι ψηλά, αλλά και να σέρνεται. Δόξα τω Θεώ έχει δείξει ότι δεν πεθαίνει. Το ξεκίνημα της ΑΕΚ δεν είναι στα χέρια της διοίκησης ή των παικτών, αλλά στα δικά μας χέρια».
Πάνος Καμμένος (Υπουργός Ναυτιλίας): «<Έγινε ένα καλό ξεκίνημα, στο οποίο όλοι πρέπει είναι συμμέτοχοι. Τα γρήγορα αποτελέσματα εξαρτώνται από όλους μας. Θα πρέπει, όμως κι η διοίκηση να ακούει τον κόσμο, διότι όταν οι διοικήσεις εγκατέλειψαν την ιδέα τηςΑΕΚ απέτυχαν. Είμαι σίγουρος ότι η βασίλισσα θα επιστρέψει και θα κατακτήσει ξανά πρωταθλήματα και κύπελλα».
Οι αριθμοί στις φανέλες:
4. Κέζελ Ουέσον
5. Αμάρα Σι
6. Δημήτρης Παπανικολάου
7. Χρήστος Ταπούτος
8. Αλέξης Κυρίτσης
9. Νίκος Χατζής
10. Νίκος Μπάρλος
12. Κρις Πίρσον
13. Σάσα Βασίλιεβιτς
14. Κώστας Χαρίσης
15. Γιάννης Σιούτης