You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Ψυχή και η ύπαρξη μας !
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Αγράμματος
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 187
- Εμφανίσεις 7K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Aristarxos dj
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2021
- Like
- 20.995
- Πόντοι
- 5.956
Rand0m1
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2019
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6.193
- Πόντοι
- 2.356
Εσύ βρε αρχιμαλάκα δηλώνεις guru σε αυτά τα θέματα και δηλώνεις σκληρός άθεος με αυτά που ποστάρεις και τελικά όταν σε ρωτάνε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ πετάς τη μπαλίτσα στην εξέδρα, ΜΑΛΑΚΑ.ο βλάκας είσαι εσύ, που ρωτάς έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σπουδάσει Οικονομικά, για θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί η σύγχρονη Αστροφυσική. Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις, θέσε αυτή την ερώτηση σε κάποια ένωση Φυσικών, ή άλλων αρμοδίων. Υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να κρίνεις οποιαδήποτε άποψη, Υπόθεση, Θεωρία. Να δεις τα αποτελέσματά της. Η Αστροφυσική έχει στείλει Διαστημόπλοιο στον Άρη, κατέβασε όχημα και ανύψωσε ελικόπτερο, το οποίο μας στέλνει φωτογραφίες. Απέδειξε λοιπόν ΠΛΗΡΩΣ ότι οι θεωρίες της και οι υπολογισμοί της δουλεύουν. Οι Προσευχές οποιασδήποτε θρησκείας έχουν αποδειχτεί άχρηστες
Τώρα δηλώνεις οικονομολόγος; Στ' αρχίδια μου. Κι εγώ είμαι μηχανικός.
Ο ίδιος ο Michio Kaku λέει ότι δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι η string theory είναι η unified λύση για quantum theory και gravity. Κόπανε, ε κόπανε.
Ίδιος μαλάκας είσαι με τους ένθεους πυροβολημένους. ΒΛΑΞ
Αρχιδοεμπορας
Μέλος
- Εγγρ.
- 12 Μαΐ 2022
- Like
- 951
- Πόντοι
- 81
οι ανθρωποι ναι εχουν αυτο ειναι δεδομενο το θεμα λοιπον ειναι ποιει ειναι ανθρωποι.....Αυτή η σκέψη έχει ενδιαφέρον.. προσωπική σκέψη: τείνω στην άποψη ότι όσοι αποδέχονται την ύπαρξη ψυχής, έχουν ψυχή. .ενώ όσοι δεν την αποδέχονται, η ψυχή τους βρίσκεται σε μια μορφή ύπνωσης..
Κάποιοι ίσως δεν έχουν.. αλλά θεωρω ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με ψυχή..
Aristarxos dj
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2021
- Like
- 20.995
- Πόντοι
- 5.956
Αυτό όντως είναι ένα καλό ερώτημα ( δεν έχω απάντηση ..)οι ανθρωποι ναι εχουν αυτο ειναι δεδομενο το θεμα λοιπον ειναι ποιει ειναι ανθρωποι.....
Aristarxos dj
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 13 Ιουν 2021
- Like
- 20.995
- Πόντοι
- 5.956
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2012
- Like
- 14.782
- Πόντοι
- 3.656
οι βρισιές δείχνουν έλλειψη επιχειρημάτων. Επανέρχομαι λοιπόν.Εσύ βρε αρχιμαλάκα δηλώνεις guru σε αυτά τα θέματα και δηλώνεις σκληρός άθεος με αυτά που ποστάρεις και τελικά όταν σε ρωτάνε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ πετάς τη μπαλίτσα στην εξέδρα, ΜΑΛΑΚΑ.
Τώρα δηλώνεις οικονομολόγος; Στ' αρχίδια μου. Κι εγώ είμαι μηχανικός.
Ο ίδιος ο Michio Kaku λέει ότι δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι η string theory είναι η unified λύση για quantum theory και gravity. Κόπανε, ε κόπανε.
Ίδιος μαλάκας είσαι με τους ένθεους πυροβολημένους. ΒΛΑΞ
Η Φυσική έχει αποδείξει την αξία της, φτιάχνοντας μηχανές οι οποίες όχι μόνο ταξιδεύουν σε όλη τη Γη, αλλά πηγαίνουν και στο Διάστημα.
Καμία θρησκεία δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει ότι έχει δίκιο.
Ο Πάπας κυκλοφοράει με όχημα που έχει αλεξίσφαιρο κουβούκλιο. Δεν έχει και τόση εμπιστοσύνη στην προστασία του θεού του
Termin
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 9 Φεβ 2018
- Like
- 7.743
- Πόντοι
- 2.306
Φίλε μου εγώ είναι κάργα στην πνευματικότητα.Εχω λίγο διαφορετική άποψη για αυτό, χωρίς καμία εμπάθεια προφανώς ! Πιστεύω πως ο πρωταρχικός στόχος στη ζωή του άνδρα, είναι να αποκτήσει αρετές, να ζει ενάρετα και να αποτελέσει πρώτυπο στα παιδιά του και γενικά στις νεότερες γενιές ! Ολοι σκεπτόμαστε πως άλλαξε ο κόσμος προς το χειρότερο και πως θα ζήσουν τα νεά παιδιά και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Μήπως η απάντηση είναι να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας και να αρχίσουμε να γινόμαστε αυτό που θα θέλαμε να βλέπουμε γύρω μας ? Αν φυσικά επιθυμούμε να διαμορφώσουμε καλύτερα την κοινωνία που ζούμε ! Κι εδώ έρχεται το κομμάτι πνευματικότητα, το οποίο σε προσωπικό επίπεδο με βοηθά και με την πάροδο του χρόνου γίνομαι μια καλύτερη έκδοση του εαυτού μου !
Αλλά πριν 10 λεπτά όπως οδηγούσα ο μπροστινός έκοβε έκοβε χωρίς αλαρμ χωρίς φλας μέχρι που ακινητοποιήθηκε. Περίμενα μισό λεπτό. Τίποτα. Λέω θα προσπεράσω από αριστερά πάω σιγά σιγά μόλις κοντεύω να περάσω ξεκινάει..... Όλο πνευματικότητα τον αρχίζω σε κάτι γαμοσταυριδια, κατεβαίνει βγάζει ένα μαχαίρι αυτός και έρχεται προς το μέρος μου. Φίλε του λέω η ζωή είναι μικρή πρωταρχικός στόχος είναι στην ζωή να αποκτήσεις αρετές! Τίποτα δεν χαμπαριασε και πλησίασε κι άλλο βρίζοντας. Τότε ξεδιπλώθηκαν οι αρετές του alfa romeo 180 ίπποι φίλε απογείωση κολλάς στο κάθισμα...
Δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει αιτια η κινητρο , αυτο λενε οτι ειναι ενα δυναμικο τιποτα που η κβαντικη επιτρεπει να εμφανιζονται απο αυτο τυχαιως καποια σημεια με απειρη ενεργεια που καταληγουν σε οποια συμπαντα ...ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ πίσω από το bing bang και πως προκύπτει ενέργεια από το τίποτα.
Αν υπαρχει δημιουργος και κινητρο η ερωτηση ειναι ποιος τον δημιουργησε ... οι ενθεοι δινουν την απαντηση οτι ειναι αυτοδημιουργητος και δεν χρειαζεται κατι αλλο ... ε αυτο ισχυριζεται πλεον και η συγχρονη κβαντομηχανικη για το ιδιο το συμπαν.
Ακριβως γιατι οι φυσικοι ποτε δεν παινευονται οτι κατεχουν την πληρη αληθεια , ισα ισα οταν μια θεωρια συμπληρωνεται η ακομα και οταν αποδεδειγμενα διαψευδεται ειναι χαρουμενοι καθοτι αυτο σημαινει οτι προχωρησαν ενα βημα παραπανω προς την σωστη κατευθυνση ...Ο ίδιος ο Michio Kaku λέει ότι δεν είναι και πολύ σίγουρος ότι η string theory είναι η unified λύση για quantum theory και gravity.
Rand0m1
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2019
- Κριτικές
- 1
- Like
- 6.193
- Πόντοι
- 2.356
Great.Ακριβως γιατι οι φυσικοι ποτε δεν παινευονται οτι κατεχουν την πληρη αληθεια , ισα ισα οταν μια θεωρια συμπληρωνεται η ακομα και οταν αποδεδειγμενα διαψευδεται ειναι χαρουμενοι καθοτι αυτο σημαινει οτι προχωρησαν ενα βημα παραπανω προς την σωστη κατευθυνση ...
Στον Μπόκολο πες τα που δηλώνει hard atheist. Εγώ είμαι agnostic.
Fet_jim
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Ιουλ 2019
- Like
- 475
- Πόντοι
- 21
Αν κρινω απο το μυστικιστικο σου αβαταρ θα διαφωνισεις μαζι μου αλλα οκ , διαλογος να γινεται... Η αιωνια ψυχη ειναι η πνοη του θεου στο πηλο των βιβλικων γραφων . Ο πνευματικος κοσμος που οι υλιστες , οι αθεοι και οι μαρξιστες αρνουνται ενω οι παγανιστες πολεμουν .Καλησπέρα σε όλιυς του φίλους ! Αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα τελειώς διαφορετικό από την βασική θεματολογία της τρέχουσας σελίδας ! Θα με ενδιέφερε να διαβάσω απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα καθώς κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του απόψεις, βιώματα και γενικά αντίληψη ανφορικά με αυτό το ιδιαίτερο ερώτημα : Τελικά έχουμε ψυχή ? Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με αυτό, θα αναφέρω δυο από αυτές που είναι αρκετά αντικρουόμενες ! Πιστεύεται πως υπάρχει ψυχή μέσα μας και αυτή είναι αιώνια και ταξιδεύει από σώμα σε σώμα με αποκλειστικό σκοπό να συλλέγει εμπειρίες και να εξελίσσεται προς το καλύτερο μέχρι να αγγίξει την τελειότητα και να επιστρέψει στον δημιουργό της. Μια ταινία που εστιάζει και υποστηρίζει την ύπαρξη της είναι το 21 gramms! Υπάρχει από την άλλη πλευρά και το θεώρημα οτι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, είμαστε άψυχα πλάσματα και το αποτέλεσμα όσων βλέπουμε, αισθανόμαστε ακούμε κλπ είναι καθαρά αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων του εγκεφάλου, μάλιστα οι επιστήμονες με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουν κατασκευάσει φάρμακα που σε έναν βαθμό κατευθύνουν την σκέψη μας, όμως υπάρχει και η επιστήμη της ψυχολογίας ! Οι αρχαίοι έχουν αναφερθεί σε αυτό και συγκεκριμένα ο Πλάτωνας έχει τοποθετηθεί εύστοχα σε αυτό!
Υγ : Δεν είναι Κυριακή σήμερα
Termin
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 9 Φεβ 2018
- Like
- 7.743
- Πόντοι
- 2.306
Σχετικά τώρα με την ψυχή.
Στην διάσταση που ζούμε και συζητάμε τώρα, η ψυχή και το σώμα καθενός, είναι συνδεδεμένα σε μια κατάσταση που ονομάζουμε ζωή και κόσμο μας.
Και παρόλες τις μαλακίες την θέλουμε την ζωή.
Οπότε ο θανατος μας τρομάζει τόσο πολύ, που θέλουμε να έχουμε ελπίδες ότι θα υπάρχουμε και μετά θάνατον.
Αρχιδια καλαβρεζικα.
Hardware και software πάνε μαζί.
Κομμάτια του software μεταδίδονται μόνο στα παιδιά μας. Αλλά εμείς δεν θα υπάρχουμε.
Στην διάσταση που ζούμε και συζητάμε τώρα, η ψυχή και το σώμα καθενός, είναι συνδεδεμένα σε μια κατάσταση που ονομάζουμε ζωή και κόσμο μας.
Και παρόλες τις μαλακίες την θέλουμε την ζωή.
Οπότε ο θανατος μας τρομάζει τόσο πολύ, που θέλουμε να έχουμε ελπίδες ότι θα υπάρχουμε και μετά θάνατον.
Αρχιδια καλαβρεζικα.
Hardware και software πάνε μαζί.
Κομμάτια του software μεταδίδονται μόνο στα παιδιά μας. Αλλά εμείς δεν θα υπάρχουμε.
Αρίστιππος
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Μαΐ 2022
- Like
- 776
- Πόντοι
- 81
Το αν έχουμε η δεν έχουμε ψυχή, σαν ερώτημα είναι εντελώς άστοχο. Το ερώτημα είναι: ποια είναι η φύση της ψυχής; Όποιος αναρωτιέται αν έχουμε η δεν έχουμε ψυχή είναι σαν να αναρωτιέται αν έχουμε η δεν έχουμε πόδια.
Μετά, το ότι θα υπάρχουμε και μετά θάνατο είναι απόλυτα βέβαιο, όπως υπήρχαμε και πριν γεννηθούμε, το θέμα είναι το πως θα υπάρχουμε μετά θάνατο; Ο πλάτων στο βιβλίο του Φαίδων περί ψυχής, με λογικά επιχειρήματα λέει ότι θα υπάρχουμε σαν ζώα, εγώ δεν ξέρω πως αλλά κάπως θα υπάρχουμε, εγώ φαντάζομε σαν ενέργεια.
Μετά, το ότι θα υπάρχουμε και μετά θάνατο είναι απόλυτα βέβαιο, όπως υπήρχαμε και πριν γεννηθούμε, το θέμα είναι το πως θα υπάρχουμε μετά θάνατο; Ο πλάτων στο βιβλίο του Φαίδων περί ψυχής, με λογικά επιχειρήματα λέει ότι θα υπάρχουμε σαν ζώα, εγώ δεν ξέρω πως αλλά κάπως θα υπάρχουμε, εγώ φαντάζομε σαν ενέργεια.
unknowndark
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 18 Αυγ 2016
- Like
- 5.345
- Πόντοι
- 1.056
Απο την στιγμή που δεν υπήρχες πριν γεννηθείς......γιατί να υπάρχεις και μετά θάνατο ?
Το οτι θα υπαρχουμε σαν ενεργεια εννοειται οπως υπηρχαμε και πριν , υλη ειμαστε που προερχεται απο αυτην ως γνωστον ...
Αυτο δεν λεει ομως κατι αν δεν εχουμε συνειδηση του εγω και των βιωματων μας μετα θανατον γιατι ετσι δεν εχει κανενα νοημα η εννοια της ψυχης και ο θεος που τιμωρει η επιβραβευει οπως ευαγγελιζονται σχεδον ολες οι θρησκειες.
Αυτο δεν λεει ομως κατι αν δεν εχουμε συνειδηση του εγω και των βιωματων μας μετα θανατον γιατι ετσι δεν εχει κανενα νοημα η εννοια της ψυχης και ο θεος που τιμωρει η επιβραβευει οπως ευαγγελιζονται σχεδον ολες οι θρησκειες.
Man-With-No-Name
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.112
- Πόντοι
- 456
Και, έτσι απλά, καταλήγουμε, πάλι, στο σημείο μηδέν.Δεν ειναι απαραιτητο να υπαρχει αιτια η κινητρο , αυτο λενε οτι ειναι ενα δυναμικο τιποτα που η κβαντικη επιτρεπει να εμφανιζονται απο αυτο τυχαιως καποια σημεια με απειρη ενεργεια που καταληγουν σε οποια συμπαντα ...
Αν υπαρχει δημιουργος και κινητρο η ερωτηση ειναι ποιος τον δημιουργησε ... οι ενθεοι δινουν την απαντηση οτι ειναι αυτοδημιουργητος και δεν χρειαζεται κατι αλλο ... ε αυτο ισχυριζεται πλεον και η συγχρονη κβαντομηχανικη για το ιδιο το συμπαν.
Ακριβως γιατι οι φυσικοι ποτε δεν παινευονται οτι κατεχουν την πληρη αληθεια , ισα ισα οταν μια θεωρια συμπληρωνεται η ακομα και οταν αποδεδειγμενα διαψευδεται ειναι χαρουμενοι καθοτι αυτο σημαινει οτι προχωρησαν ενα βημα παραπανω προς την σωστη κατευθυνση ...
Τελικά, είτε έχει ουσιαστική βάση, είτε όχι, είτε πιστεύουμε εμείς προσωπικά, είτε όχι, η έννοια της θρησκείας είναι ακόμα απόλυτα απαραίτητη. Και, πολύ φοβάμαι, οτι θα συνεχίσει για ΠΟΛΥ καιρό ακόμα να παραμένει απαραίτητη.
Εδώ έχουμε το κλασικότερο όλων των ερωτημάτων...
Τι δημιούργησε τον δημιουργό.
Δυστυχώς, τόσο η θρησκεία, όσο και η επιστήμη στο συγκεκριμένο ερώτημα, μας δίνουν ακριβώς την ίδια απάντηση... "Εγώ ειμί ο Ων"
Και, αυτή ακριβώς η ταυτόσημη απάντηση, είναι που κάνει, μέχρι να δοθεί κάτι λιγότερο αόριστο σαν απάντηση, τη θρησκεία απαραίτητη.
Πως εξηγείς στον απλό κόσμο, όλους αυτούς που δέν έχουν σπουδάσει κβαντική μηχανική, γιατί τα κβάντα δεν περιορίζονται απο τους βασικούς κανόνες της θερμοδυναμικής; Ή, ακόμα περισσότερο, τι είναι αυτοί οι ρημαδιασμένοι οι νόμοι της θερμοδυναμικής;
Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η θρησκεία, προσφέροντας μια απάντηση που δεν τρομοκρατεί τον απλό αδαή κοσμάκη.
Αγράμματος
Μέγας
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2021
- Like
- 15.132
- Πόντοι
- 3.506
Εχεις δίκιο, το έθεσες πολύ σωστά ! Πιστεύω πως η ψυχή είναι μια μορφή ενέργειας ! Οπως έγραψαν και κάποιοι φίλοι ο παράδεισος και η κόλαση βρίσκονται εδώ ! Το λάθος που κάνουν οι θρησκείες κατα την γνώμη μου και το λέω με μεγάλη επιφύλαξη διότι δεν μπορώ να αποδείξω τίπότα , είναι οτι στοχέχουν στην μεταθάνατο ζωή ! Πιστεύω επίσης στο κάρμα, what goes around comes around, τίποτα δεν χάνεται και κάθε πράξη μας είναι ένα λιθαράκι διαμόρφωσης της ζωής μας ! Εχω την αίσθηση πως σε αυτό τον κόσμο ερχόμαστε με ελεύθερη βούληση αλλά και γνωρίζοντας πως οτι κάνουμε έχει και κάποια αποτελέσματα. Το κάρμα δεν έχει συναισθήματα, σου επιστρέφει απλά οτι έβγαλες προς τα έξω !Το αν έχουμε η δεν έχουμε ψυχή, σαν ερώτημα είναι εντελώς άστοχο. Το ερώτημα είναι: ποια είναι η φύση της ψυχής; Όποιος αναρωτιέται αν έχουμε η δεν έχουμε ψυχή είναι σαν να αναρωτιέται αν έχουμε η δεν έχουμε πόδια.
Υγ : Το αβαταρ το άλλαξα για να ταιριάζει πολύ στο νικ μου, η απόλυτη αντιπαράθεση δηλαδή
Σωστο εν μερει ...Και, έτσι απλά, καταλήγουμε, πάλι, στο σημείο μηδέν.
Τελικά, είτε έχει ουσιαστική βάση, είτε όχι, είτε πιστεύουμε εμείς προσωπικά, είτε όχι, η έννοια της θρησκείας είναι ακόμα απόλυτα απαραίτητη. Και, πολύ φοβάμαι, οτι θα συνεχίσει για ΠΟΛΥ καιρό ακόμα να παραμένει απαραίτητη.
Εδώ έχουμε το κλασικότερο όλων των ερωτημάτων...
Τι δημιούργησε τον δημιουργό.
Δυστυχώς, τόσο η θρησκεία, όσο και η επιστήμη στο συγκεκριμένο ερώτημα, μας δίνουν ακριβώς την ίδια απάντηση... "Εγώ ειμί ο Ων"
Και, αυτή ακριβώς η ταυτόσημη απάντηση, είναι που κάνει, μέχρι να δοθεί κάτι λιγότερο αόριστο σαν απάντηση, τη θρησκεία απαραίτητη.
Πως εξηγείς στον απλό κόσμο, όλους αυτούς που δέν έχουν σπουδάσει κβαντική μηχανική, γιατί τα κβάντα δεν περιορίζονται απο τους βασικούς κανόνες της θερμοδυναμικής; Ή, ακόμα περισσότερο, τι είναι αυτοί οι ρημαδιασμένοι οι νόμοι της θερμοδυναμικής;
Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η θρησκεία, προσφέροντας μια απάντηση που δεν τρομοκρατεί τον απλό αδαή κοσμάκη.
Η επιστημη ομως θεμελιωνει πανω στην λογικη των οποιων αποδειξεων εχει εκεινη την χρονικη στιγμη και αναγνωριζει οταν κανει καποιο λαθος , αυτο ειναι το μεγαλειο της.
Η θρησκεια ειναι η εξ αποκαλυψεως "αληθεια" που θεμελιωνει πανω στην φαντασια.
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 359
- Εμφανίσεις
- 28K
- Απαντήσεις
- 42
- Εμφανίσεις
- 5K