Εντάξει παιδιά..αυτά είναι θέματα που δεν επιδέχονται απόδειξης..είναι ζητήματα προσωπικής πίστης, άποψης, βιωμάτων κλπκλπκλπ..
Ατελειωτες αντιθέσεις και συζητήσεις μπορούν να προκύψουν με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα..
Υπάρχουν καταγεγραμμένες απόψεις τόσο της μιας όσο και της άλλης πλευράς.. οποιος έχει όρεξη μπορεί να μελετήσει πολλά βιβλία..
Πάντως γεγονός είναι ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι είχαν μεταφυσικές ανησυχίες και εκδήλωσαν διάφορες μορφές θρησκευτικής λατρείας είτε θετικής, είτε αρνητικής χροιάς ( ανθρωποθυσίες κλπκλπκλπ)
Επίσης, πάντα υπάρχουν άνθρωποι που ήταν " άθεοι" δηλαδή δεν πίστευαν στις θρησκείες της εποχής και του λαού τους.. νομίζω ότι μέχρι πριν 300 χρόνια αυτό το ποσοστό των "άθεων" ήταν αρκετά μικρότερο από το ποσοστό των υπολοίπων που ήταν "πιστοί"..
Η άνοδος της επιστήμης αύξησε ( καλώς ή κακώς) το ποσοστό των " άθεων".. η επιστήμη στην εποχή μας τείνει να πάρει τη μορφή θρησκείας, κάτι που νομίζω κρύβει κάποιες παγίδες ..
Όπως κάποιος δεν μπορεί να αποδείξει σε έναν "άθεο" την παρουσία του μεταφυσικού και της ψυχής, έτσι και ένας "άθεος" δεν μπορεί να πείσει έναν " πιστό" για την απουσία των παραπάνω..υπάρχουν " πιστοί" που υποστηρίζουν ότι έχουν μεταφυσικά βιώματα..οι "άθεοι" χαρακτηρίζουν αυτά τα βιώματα - εμπειρίες ως ψυχωτικά επεισόδια ή ως παραισθήσεις ή εκδηλώσεις ψυχολογικών προβλημάτων..
Γενικά, πολύ μπέρδεμα..
Νομίζω, παντως ότι συνήθως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά..
έγραψα.....
Καμία όμως δεν μπορεί να περάσει το φράγμα αυτών των δύο λέξεων.
ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ....
έχεις την άποψη, ότι κάποια θρησκεία μπορεί να αποδείξει όσα ισχυρίζεται; αν ναι, ποια είναι αυτή;
Στο μήνυμα που επισυνάπτω λέω ότι δεν αποδεικνύονται κάποια πράγματα κλπκλπκλπ..
Ακολουθούν πράγματα τα οποία παρατίθενται καθαρά ενημερωτικά και για τα οποία δεν έχω προσωπικά βιώματα ή αποδείξεις. Είναι αναφορά απόψεων όχι δικών μου , αλλά άλλων, για τις οποίες πρέπει κάποιος να ασχοληθεί για να δει αν όντως είναι έτσι ( και πάλι χωρίς να είναι σίγουρο το συμπέρασμα). Λοιπόν:
Λέγεται ότι σε κάθε υπάρχουσα " θρησκεία" αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αν κάποιος ακολουθήσει τους κανόνες και τις τελετουργίες, κάποια στιγμή θα έχει αποτελέσματα.. είτε οπτικής φύσης, είτε ακουστικής φύσης, είτε βιωματικής, είτε αυτοβελτιωτικης, είτε αυτοκαταστροφικης... κλπκλπκλπ..
Επίσης, λέγεται ότι αν κάποιος ακολουθήσει τους κανόνες μιας θρησκείας θα αποκτήσει πνευματική δύναμη είτε για " θετικούς" είτε για" αρνητικούς" σκοπούς...
Θα αναφερθώ σύντομα στη θρησκεία του σατανισμού την οποία άσκησαν στη χώρα μας τα γνωστά άτομα που προέβησαν σε ανθρωποθυσίες πριν περίπου 30 χρόνια, νομίζω στην Παλλήνη..αυτοί το έκαναν για συγκεκριμένους σκοπούς ( που δεν ξέρω ποιοι είναι κι ούτε θέλω να μάθω) , δασκαλεμενοι από βιβλία και πιθανότατα άλλα άτομα...
Άλλο παράδειγμα: οι βουδιστές μοναχοί λέγεται ότι κάνουν διάφορα εξωπραγματικά κατόπιν μακροχρόνιας άσκησης στο Θιβέτ...
Ομοίως σε κάθε θρησκεία...οι ιμάμηδες, οι σαμάνοι κλπκλπ λέγεται ότι με τα χρόνια αποκτούν πνευματικές δυνάμεις ( ξαναλέω δεν γνωρίζω ποιες είναι - δε με αφορά)
Πολλοί πάνε στους μάγους και κάνουν μαγια..κάποιοι λένε ότι αυτά " πιάνουν" . Η μαγεία για πολλούς είναι θρησκεία ( π.χ. το βου- ντου είναι θρησκεία για πολύ κόσμο στην Καραϊβική νομίζω)
Αν κάποιος έχει τη διάθεση να συναναστραφεί πολύ καιρό κάποιον ιερέα π.χ. κάποιας θρησκείας και την ψάξει , μπορεί ίσως να βρει απάντησεις σε ανάλογα ερωτήματα..
Δημόσια πάντως καμία θρησκεία , κανένας βουδιστής, ή παπάς δεν θα βγει να κάνει επίδειξη ..μόνο σε κλειστό κύκλο πιστών..