Νέα

Ψυχή και η ύπαρξη μας !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Αγράμματος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 187
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
Θα παραθέσω μια άποψη ενός ερευνητή του μακαρίτη Γιώργου Μπαλάνου ( δεν τον γνώρισα προσωπικά, ούτε ασχολήθηκα με τις θεωρίες του, ούτε διάβασα πολλά βιβλία του και προσωπικά θα απέτρεπα κάποιον να ασχοληθεί με ανάλογες απόψεις και πρακτικές) η συγκεκριμένη άποψη είναι ωραία γιατί δίνει κάτι σαν κριτήριο: " μην εμπιστεύεσαι την άποψη του ενός, καθώς αυτός μπορεί να είναι τρελός. Μην εμπιστεύεσαι την άποψη των πολλών, γιατί συχνά οι πολλοί είναι όχλος. Εμπιστευσου την άποψη μιας μεσαιου μεγέθους μερίδας κόσμου που μπορεί να δώσει κάποια επιχειρήματα "

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.090
Πόντοι
456
Για να ρίξω κι εγώ τον οβολό μου...
Το ερώτημα εδώ, είναι τι ακριβώς θεωρούμε με τον όρο "ψυχή".
Μιλάμε για κάτι το αόριστο, σαν "ενέργεια, ας πούμε; Ή για μιας μορφής ανθρωποκεντρική συναίσθηση, που επιβιώνει του σωματικού θανάτου, μεταφέροντας αυτό που ονομάζουμε "εαυτό" (ή "εγώ" αν θέλουμε) σε κάποια μετά θάνατον ζωή ή/και μετενσάρκωση;
Για την πρώτη περίπτωση, σε εντελώς abstract και θεωρητικό βάθρο, ναι, υπάρχει "ψυχή" απο τη στιγμή που η ενέργεια δεν ξοδεύεται, αλλά μετατρέπεται, παραμένοντας ισόποση καθ'όλη τη διάρκεια. Π.Χ. η ηλεκτρική ενέργεια που "ξοδεύουμε" δεν ξοδεύεται, απλά μετατρέπεται σε κινητική μέσω ενός κινητήρα, θερμική, μέσω μιας αντίστασης, φώς, μέσω ενός απο τους πολλούς τρόπους που ΄χουμε εφεύρει γι'αυτό το σκοπό και ούτω καθ'εξής... με αυτή τη λογική, ναι "ψυχή" υπάρχει... το κατά πόσο όμως μεταφέρει τον πυρήνα του "εγώ" είναι άλλη ιστορία...
Για τη δεύτερη περίπτωση τώρα... εδώ μπλέκει το παραμύθι...
γεγονός είναι οτι, σε όλη τη διάρκεια ύπαρξης του homo sapiens, σε κάθε διαφορετική εκδήλωση πολιτισμού, απο τους αβορίγινες της Ωκεανίας, μέχρι τους Ίνκας του Περού, υπάρχει ένα σχεδόν κοινό σημείο... η πίστη για μιας μορφής μετά θάνατον ύπαρξης, στην οποία το "εγώ" επιβιώνει... ψήγμα αλήθειας, παραμορφωμένο μέσα στους χιλιάδες μύθους; Μαζική ανάγκη για διατήρηση του "εγώ" μετά το πέρας της ύπαρξής μας πάνω στον πλανήτη; Δημιουργία των πρώτων ιερατείων για έλεγχο των πιστών; Εξέλιξη των βασικών ενστίκτων αναπαραγωγής και διαιώνισης του DNA, μετασχηματισμένη σε φιλοσοφική/θεολογική αναζήτηση; Καμία απο όλες τις βασικές θεωρίες δεν μπορεί να αποκλείσει 100% τις άλλες. Οπότε, πως απαντάμε σε μια τέτοια ερώτηση;
Για να μην σας τα πρήζω σαν ξεπέτα με περίοδο, η δική μου θέση είναι... ναι, υπάρχει ψυχή. Ναι, επιβιώνει του εδώ θανάτου. Ναι μεταφέρει το "εγώ" σε μια άλλης μορφής ζωή...ΑΛΛΑ...
Τίποτε απο όσα έχουμε ζήσει εδώ, οι μνήμες, οι εμπειρίες, οι επιλογές, οι προτιμήσεις, οι ενοχές και οι ορμές, δεν περνάνε... αυτά όλα, είναι δεμένα με τη μάζα σάρκας που λέγεται εγκέφαλος. Απο τη στιγμή που ο εγκέφαλος σαπίζει σε κάποιο λάκκο, άχρηστος και ανίκανος να συντηρήσει τις χημικές αντιδράσεις που μας καυλώνουν, εξοργίζουν, ικανοποιούν, απογοητεύουν, συγκλονίζουν κτλ, καμία απο αυτές τις αισθήσεις δεν γίνεται να επιβιώσει του φυσικού θανάτου. Οπότε, ακόμα και αν η ψυχή υπάρχει, και επιβιώνει, ακόμα και αν οι Βουδιστές έχουν δίκιο, και ξαναζούμε άπειρες ζωές... είμαστε ο εαυτός μας, μόνο για την τρέχουσα ζωή. Πρίν ήμαστε κάποιος άλλος, και μετά θα είμαστε και πάλι κάποιος άλλος.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.175
Πόντοι
2.356
Τελικά έχουμε ψυχή ? Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με αυτό, θα αναφέρω δυο από αυτές που είναι αρκετά αντικρουόμενες ! Πιστεύεται πως υπάρχει ψυχή μέσα μας και αυτή είναι αιώνια και ταξιδεύει από σώμα σε σώμα με αποκλειστικό σκοπό να συλλέγει εμπειρίες και να εξελίσσεται προς το καλύτερο μέχρι να αγγίξει την τελειότητα και να επιστρέψει στον δημιουργό της. Μια ταινία που εστιάζει και υποστηρίζει την ύπαρξη της είναι το 21 gramms! Υπάρχει από την άλλη πλευρά και το θεώρημα οτι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, είμαστε άψυχα πλάσματα και το αποτέλεσμα όσων βλέπουμε, αισθανόμαστε ακούμε κλπ είναι καθαρά αποτέλεσμα χημικών αντιδράσεων του εγκεφάλου, μάλιστα οι επιστήμονες με την βοήθεια της τεχνολογίας έχουν κατασκευάσει φάρμακα που σε έναν βαθμό κατευθύνουν την σκέψη μας, όμως υπάρχει και η επιστήμη της ψυχολογίας !
Τύπε, αυτό το ερώτημα δεν έχει απάντηση, αφού συνδέεται με το κλασικό "αν υπάρχει Θεός". Εντωμεταξύ, γιατί Θεός και όχι Θεά; Επίσης αν παίζει το σενάριο αυτό, υπάρχει ένας ή περισσότεροι/ες; Ε; :think:

Anyway, υπάρχουν 2 σχολές σκέψης (όπως λέμε 2 δρόμους έχει η ζωή). Η φιλοσοφική και η επιστημονική.

Η 1η λέει ότι ο άνθρωπος είναι spiritual ον με κύριο χαρακτηριστικό το free will. Αυτό σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να αλλάζει το περιβάλλον γύρω του, άρα είναι ένας mini-God. Πάντα με στόχο την τελειότητα σαν ον και την επανένωση με τον Θεό, όπου άλλοι μιλάνε για πιλάφια, άλλοι για νιρβάνα κ.ο.κ. :confused:

Η 2η λέει ότι δεν υπάρχει soul, God και τέτοια και ουσιαστικά είμαστε το αποτέλεσμα μιας εξελικτικής διαδικασίας - το natural selection. Από μονοκύτταροι οργανισμοί μετά από 5 δις χρόνια έχουμε εξελιχθεί στην εποχή του intelligent ανθρώπου, αλλά καλό είναι να ζούμε για το σήμερα, διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο μετά. :confused:

Διαλέγεις και παίρνεις.

Προσωπικά θα ήθελα να ξαναδώ τον γέρο μου, αλλά φοβάμαι ότι μιλάμε για κάτι πολύ χλωμό. :confused:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.732
Πόντοι
9.297
μην μπερδεύεις τις ταινίες με την πραγματικότητα. Μήπως μπορείς να μας πληροφορήσεις ποια επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι υπάρχει αυτή η ψυχή; Σε ποιο όργανο εδρεύει; Ποια είναι η λειτουργία της; Αν ασθενεί; Μπορούμε να την γιατρέψουμε με κάποια φάρμακα και με ποια; Αφού ισχυρίζεσε ότι υπάρχει, κατάθεσε τα στοιχεία σου. Αφού ο μεγαλύτερος Έλληνας Νευροχειρουργός (Παξινός) ισχυρίζεται ότι η ψυχή δεν υπάρχει, σε περιμένει ένα σίγουρο Βραβείο Νόμπελ και αιώνια δόξα και αναγνώριση. Τα πάντα απορρέουν από τον εγκέφαλο, όλα τα καλά και όλες οι φρίκες
Φήμες των κομμουνιστών....

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.471
Πόντοι
456
Οι πιο πολλοί πλούσιοι και ισχυροί συμπεριφέρονται λες και δεν υπάρχει ή δεν έχουν ψυχή ενώ οι υπόλοιποι υπομένουν τα πάνδεινα με την ελπίδα πως υπάρχει ψυχή. Από την άλλη οι έξυπνοι συντηρούν την αμφιβολία με το έναν να καταρρίπτει τα επιχειρήματα του άλλου για την ύπαρξη ψυχής ή όχι.

Άποψη μου είναι πως η μεταφυσική αναζήτηση για την ψυχή έβαλε σε δεύτερη μοίρα την αναζήτηση για το πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι ως σύνολο.

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.261
Πόντοι
10.336
Άποψη μου είναι πως η μεταφυσική αναζήτηση για την ψυχή έβαλε σε δεύτερη μοίρα την αναζήτηση για το πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σαν κοινωνία και σαν άνθρωποι ως σύνολο.
και ποιο ειναι το νοημα να γινεις καλυτερος σαν ανθρωπος ή να βοηθησεις την κοινωνια να γινει καλυτερη, οταν το μονο δεδομενο σε αυτη τη ζωη ειναι φυγη της "ψυχης" σου απο αυτον το τοπο;
Δηλαδη, πως θα πεισεις καποιον που αδιαφορει ή καταστρεφει την κοινωνια οτι δεν ειναι ολα ματαια ετσι κι αλλιως για να αλλαξει μυαλα;

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
Για να ρίξω κι εγώ τον οβολό μου...
Το ερώτημα εδώ, είναι τι ακριβώς θεωρούμε με τον όρο "ψυχή".
Μιλάμε για κάτι το αόριστο, σαν "ενέργεια, ας πούμε; Ή για μιας μορφής ανθρωποκεντρική συναίσθηση, που επιβιώνει του σωματικού θανάτου, μεταφέροντας αυτό που ονομάζουμε "εαυτό" (ή "εγώ" αν θέλουμε) σε κάποια μετά θάνατον ζωή ή/και μετενσάρκωση;
Για την πρώτη περίπτωση, σε εντελώς abstract και θεωρητικό βάθρο, ναι, υπάρχει "ψυχή" απο τη στιγμή που η ενέργεια δεν ξοδεύεται, αλλά μετατρέπεται, παραμένοντας ισόποση καθ'όλη τη διάρκεια. Π.Χ. η ηλεκτρική ενέργεια που "ξοδεύουμε" δεν ξοδεύεται, απλά μετατρέπεται σε κινητική μέσω ενός κινητήρα, θερμική, μέσω μιας αντίστασης, φώς, μέσω ενός απο τους πολλούς τρόπους που ΄χουμε εφεύρει γι'αυτό το σκοπό και ούτω καθ'εξής... με αυτή τη λογική, ναι "ψυχή" υπάρχει... το κατά πόσο όμως μεταφέρει τον πυρήνα του "εγώ" είναι άλλη ιστορία...
Για τη δεύτερη περίπτωση τώρα... εδώ μπλέκει το παραμύθι...
γεγονός είναι οτι, σε όλη τη διάρκεια ύπαρξης του homo sapiens, σε κάθε διαφορετική εκδήλωση πολιτισμού, απο τους αβορίγινες της Ωκεανίας, μέχρι τους Ίνκας του Περού, υπάρχει ένα σχεδόν κοινό σημείο... η πίστη για μιας μορφής μετά θάνατον ύπαρξης, στην οποία το "εγώ" επιβιώνει... ψήγμα αλήθειας, παραμορφωμένο μέσα στους χιλιάδες μύθους; Μαζική ανάγκη για διατήρηση του "εγώ" μετά το πέρας της ύπαρξής μας πάνω στον πλανήτη; Δημιουργία των πρώτων ιερατείων για έλεγχο των πιστών; Εξέλιξη των βασικών ενστίκτων αναπαραγωγής και διαιώνισης του DNA, μετασχηματισμένη σε φιλοσοφική/θεολογική αναζήτηση; Καμία απο όλες τις βασικές θεωρίες δεν μπορεί να αποκλείσει 100% τις άλλες. Οπότε, πως απαντάμε σε μια τέτοια ερώτηση;
Για να μην σας τα πρήζω σαν ξεπέτα με περίοδο, η δική μου θέση είναι... ναι, υπάρχει ψυχή. Ναι, επιβιώνει του εδώ θανάτου. Ναι μεταφέρει το "εγώ" σε μια άλλης μορφής ζωή...ΑΛΛΑ...
Τίποτε απο όσα έχουμε ζήσει εδώ, οι μνήμες, οι εμπειρίες, οι επιλογές, οι προτιμήσεις, οι ενοχές και οι ορμές, δεν περνάνε... αυτά όλα, είναι δεμένα με τη μάζα σάρκας που λέγεται εγκέφαλος. Απο τη στιγμή που ο εγκέφαλος σαπίζει σε κάποιο λάκκο, άχρηστος και ανίκανος να συντηρήσει τις χημικές αντιδράσεις που μας καυλώνουν, εξοργίζουν, ικανοποιούν, απογοητεύουν, συγκλονίζουν κτλ, καμία απο αυτές τις αισθήσεις δεν γίνεται να επιβιώσει του φυσικού θανάτου. Οπότε, ακόμα και αν η ψυχή υπάρχει, και επιβιώνει, ακόμα και αν οι Βουδιστές έχουν δίκιο, και ξαναζούμε άπειρες ζωές... είμαστε ο εαυτός μας, μόνο για την τρέχουσα ζωή. Πρίν ήμαστε κάποιος άλλος, και μετά θα είμαστε και πάλι κάποιος άλλος.
Χάριν του διαλόγου και μόνο, επειδή περιμένω ένα φιλαράκι ,θα καταθεσω και τη χριστιανική άποψη, σε γενικές και αδρές γραμμές..
Η ψυχή διαμορφώνεται ανάλογα με τις πράξεις και τα έργα του ανθρώπου..π Χ μια κακή πράξη ( δολοφονία) της προκαλεί δυσάρεστες παραμορφώσεις κλπκλπκλπ...κάθε κακή πράξη - αμαρτία προκαλεί διάφορα αποτελέσματα...μετά θάνατον συμβαίνει κάτι σαν δίκη , στην οποία αποφασίζεται που θα καταταχθεί η ψυχή, για να ζήσει μέχρι την τελική κρίση..
Ο χριστιανισμός απορρίπτει την μετενσάρκωση - μετεμψύχωση...μια ζωή ζει το άτομο, η οποία θεωρείται υπερπλήρης και αρκετή για να βγουν συμπεράσματα..

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.261
Πόντοι
10.336

ενα βιντεακι με μια απτις πολλες αποψεις, ειναι απο την πολυ δυνατη πρωτη σεζον του true detective

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Aν δεχθεί κανείς ότι όλα όσα βιώνουμε είναι μια απάτη των αισθήσεων, ότι οι φυσικοί νόμοι όπως τους δεχόμαστε τώρα δεν ισχύουν και πιθανότατα στο μέλλον να μπορούμε να τηλεμεταφερόμαστε όπως αρχίζουν να ανακαλύπτουν οι επιστημοναράδες και μέχρι σήμερα θεωρούσαν αδύνατα, δεν έχουν σημασία όλα αυτά, σήμερα μπορεί να είναι έτσι, αύριο αλλιώς. Ο τύπος είναι καθηγητής και εγώ phd μηχανικός υπολογιστών, πρώην συντονιστής ερευνητικών έργων πληροφορικής και ξέρω καλά (και σιχαθεί) τους σύγχρονους snake oil salesmen τεχνολογικάριους :tooth:

έγραψα ...Αφού ποντάρεις στο Βουδισμό, πληροφόρησε τα μέλη τι λέει η εν λόγω θρησκεία για τη Γη. Αν κινείται, αν στηρίζεται κάπου και που, γιατί συμβαίνουν οι σεισμοί , και ΚΥΡΙΩΣ από που πηγάζει ο ποταμός Γάγγης...
Απάντησες το παραπάνω. Ας πληροφορήσω εγώ λοιπόν τα μέλη. Ο Γκαοτάμα Σιντάρτα ήταν Ινδός Πρίγκηπας, και κατάφερε να αφυπνιστεί στηριγμένος στος δικές του δυνάμεις. Γι αυτό και επονομάστηκε Βούδας (Φωτισμένος).
Σύμφωνα με την Ινδουιστική Κοσμολογία, το σύμπαν συγκρατείται στο κενό από ένα Φίδι πάνω στο οποίο ακουμπά μια τεράστια θαλάσσια Χελώνα που στηρίζει με την σειρά της 4 Ελέφαντες που στηρίζουν τη Γη. Οι σεισμοί προκαλούνται, όταν ένας από τους ελέφαντες κουράζεται και χαμηλώνει το κεφάλι του, ταράζοντας έτσι την ισορροπία της Γης. ο Γάγγης, που ρέει από το δάχτυλο του Βισνού, αρχικά κατοικούσε μόνο στον ουρανό

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Χάριν του διαλόγου και μόνο, επειδή περιμένω ένα φιλαράκι ,θα καταθεσω και τη χριστιανική άποψη, σε γενικές και αδρές γραμμές..
Η ψυχή διαμορφώνεται ανάλογα με τις πράξεις και τα έργα του ανθρώπου..π Χ μια κακή πράξη ( δολοφονία) της προκαλεί δυσάρεστες παραμορφώσεις κλπκλπκλπ...κάθε κακή πράξη - αμαρτία προκαλεί διάφορα αποτελέσματα...μετά θάνατον συμβαίνει κάτι σαν δίκη , στην οποία αποφασίζεται που θα καταταχθεί η ψυχή, για να ζήσει μέχρι την τελική κρίση..
Ο χριστιανισμός απορρίπτει την μετενσάρκωση - μετεμψύχωση...μια ζωή ζει το άτομο, η οποία θεωρείται υπερπλήρης και αρκετή για να βγουν συμπεράσματα..
Έχεις κάποιες αποδείξεις για όσα γράφεις, ή πρέπει να τα δεχτούμε έτσι;

Aristarxos dj

Ανώτερος
Εγγρ.
13 Ιουν 2021
Like
20.995
Πόντοι
5.956
έγραψα ...Αφού ποντάρεις στο Βουδισμό, πληροφόρησε τα μέλη τι λέει η εν λόγω θρησκεία για τη Γη. Αν κινείται, αν στηρίζεται κάπου και που, γιατί συμβαίνουν οι σεισμοί , και ΚΥΡΙΩΣ από που πηγάζει ο ποταμός Γάγγης...
Απάντησες το παραπάνω. Ας πληροφορήσω εγώ λοιπόν τα μέλη. Ο Γκαοτάμα Σιντάρτα ήταν Ινδός Πρίγκηπας, και κατάφερε να αφυπνιστεί στηριγμένος στος δικές του δυνάμεις. Γι αυτό και επονομάστηκε Βούδας (Φωτισμένος).
Σύμφωνα με την Ινδουιστική Κοσμολογία, το σύμπαν συγκρατείται στο κενό από ένα Φίδι πάνω στο οποίο ακουμπά μια τεράστια θαλάσσια Χελώνα που στηρίζει με την σειρά της 4 Ελέφαντες που στηρίζουν τη Γη. Οι σεισμοί προκαλούνται, όταν ένας από τους ελέφαντες κουράζεται και χαμηλώνει το κεφάλι του, ταράζοντας έτσι την ισορροπία της Γης. ο Γάγγης, που ρέει από το δάχτυλο του Βισνού, αρχικά κατοικούσε μόνο στον ουρανό

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Έχεις κάποιες αποδείξεις για όσα γράφεις, ή πρέπει να τα δεχτούμε έτσι;
Νομίζεις ότι έγραψα για να πείσω κάποιον? Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τι πίστευει οκαθένας .. απλή αναφορά έκανα..

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Φήμες των κομμουνιστών....
δεν το γνώριζα ότι ο μεγαλύτερος Νευροχειρουργός είναι απλά ένας Κομμουνιστής ο οποίος σπέρνει φήμες

Η ψυχή του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος​

Ο σπουδαίος καθηγητής μιλάει για την άγνωστη έως τώρα περιοχή που ανακάλυψε και αναλύει τις δυνατότητες του μυαλού που «κυβερνά» τον νου​

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
6.944
Πόντοι
1.056
δεν το γνώριζα ότι ο μεγαλύτερος Νευροχειρουργός είναι απλά ένας Κομμουνιστής ο οποίος σπέρνει φήμες

Η ψυχή του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος​

Ο σπουδαίος καθηγητής μιλάει για την άγνωστη έως τώρα περιοχή που ανακάλυψε και αναλύει τις δυνατότητες του μυαλού που «κυβερνά» τον νου​

Ναι Ιωαννη...αλλα τον εγκεφαλο τον Κυβερνα η Ψωλη...... αρα?????η Ψυχη βρισκεται στην Ψωλη......

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.471
Πόντοι
456
και ποιο ειναι το νοημα να γινεις καλυτερος σαν ανθρωπος ή να βοηθησεις την κοινωνια να γινει καλυτερη, οταν το μονο δεδομενο σε αυτη τη ζωη ειναι φυγη της "ψυχης" σου απο αυτον το τοπο;
Δηλαδη, πως θα πεισεις καποιον που αδιαφορει ή καταστρεφει την κοινωνια οτι δεν ειναι ολα ματαια ετσι κι αλλιως για να αλλαξει μυαλα;
Καμία ζωή δεν είναι μάταιη. Το ότι ζούμε και υπάρχουμε είναι δώρο. Από τη στιγμή που δεν είναι μάταιη θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη και υποφερτή για όλους. Καταστρέφεις κόσμο ή την κοινωνία; Θα υποστείς τις συνέπειες σε αυτόν τον κόσμο όμως.

Όταν βοηθάς κάποιον το κάνεις για την ψυχή σου ή απλώς σαν συνάνθρωπος; Ποιο είναι ποιο αλτρουιστικό;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Νομίζεις ότι έγραψα για να πείσω κάποιον? Προσωπικά μου είναι αδιάφορο τι πίστευει οκαθένας .. απλή αναφορά έκανα..
ΟΚ. Κι εγώ αναφέρω ότι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ψυχή είναι ένα φανταστικό κατασκεύασμα, λόγω του ότι κάθε Λαός λέει απόλυτα διαφορετικά πράγματα γι αυτήν. Τι ακριβώς είναι, ποια είναι η λειτουργικότητά της, τι θα της συμβεί, αν θα ξαναέρθει, αν θα απελευθερωθεί. Αν μια ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Θρησκεία είχε αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της, θα έσβηνε όλες τις άλλες. Καμία όμως δεν μπορεί να περάσει το φράγμα αυτών των δύο λέξεων.

ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ

• Like
Αντιδράσεις: kk1980
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Ναι Ιωαννη...αλλα τον εγκεφαλο τον Κυβερνα η Ψωλη...... αρα?????η Ψυχη βρισκεται στην Ψωλη......
Ισχυρίζεσαι λοιπόν
1ον. ότι οι Γυναίκες δεν έχουν ψυχή
2ον. Αν κάποιος ευνουχιστεί, χάνει και την ψυχή του;

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
οταν Χυνεις...επικαλεισαι το Θειο....οχι τον Θειο...το Θειο...κατι σε "ωωωωωωωωω....Θεε μου"!!!!!τι γαμιση ηταν αυτο.....
είσαι σίγουρος ότι και οι Ασσιάτες, και οι Αφρικανοί, και οι Ισλαμιστές τον Θεό επικαλούνται; δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη αυθαιρεσία. Ούτε εγώ, ούτε οι τύποι που κάνω παρέα έχουμε ποτέ επικαλεστεί το θείο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom