Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 111K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

Επισκέπτης
Μια φορά και ένα καιρό, ήταν ένας μεγαλέμπορας που τον έλεγαν Λαμπρόπουλο ( όχι αυτόν της διαφήμισης, αυτός με τα πολυκαταστήματα). Όταν ήρθαν οι κακοί Γερμανοί στην Αθήνα μας, 1941, μπουκάρησαν στα μαγαζιά του και κατέβασαν τα ράφια. Χαρά ο Λαμπρόπουλος (γέλαγε όπως αυτός της διαφήμισης, που δανείζεται από την τράπεζα συνεχώς, αλλά νομίζει ότι είναι όλα δικά του, μεγάλη επιτυχία) έτριβε τα χέρια του και στέφτονταν τα κέρδη. Σάκοι τα μάρκα.

Ρε παληκάρι μιας και είπες για Κατοχή τώρα και για επώνυμα που αρχίζουν από ΛΑΜΠΡ- τι θυμήθηκα κι εγώ !!!!! Τους Λαμπράκηδες. Τους εκδότες.

Λοιπόν όλες τις προκυρήξεις του Γ' Ράιχ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ξέρεις ποιοι εκδότες τις τύπωναν και πληρώνονταν σε χρυσό; Για μάντεψε ... για μάντεψε ...

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Ρε παληκάρι μιας και είπες για Κατοχή τώρα και για επώνυμα που αρχίζουν από ΛΑΜΠΡ- τι θυμήθηκα κι εγώ !!!!! Τους Λαμπράκηδες. Τους εκδότες.

Λοιπόν όλες τις προκυρήξεις του Γ' Ράιχ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ξέρεις ποιοι εκδότες τις τύπωναν και πληρώνονταν σε χρυσό; Για μάντεψε ... για μάντεψε ...

εσι φιλε ξερισ ποσι ελιναρεσ ιταν φιλογερμανι και το πεζαν μετα τον πολεμο πατριοτεσ????

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
ποσους ελεφαντες περνει πλεον αυτος ο ασκος ?

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Πρώτον αναφορικά με το σχόλιο που παρέθεσε ο trikardos με bold ότι " οι εξυπνότεροι είχαν είδη διατροφής"> Αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός πλούτος είναι τα πραγματικά προιόντα, οι πραγματικές αξίες χρήσης. Και όχι τα σύμβολά του!! Σε "νορμάλ" στιγμές αυτό "κρύβεται" αλλά σε καταστάσεις κρίσης αποκαλύπτεται..

Για το σχόλιο του pepe ότι τα "υψηλά εισοδήματα θα νοιώσουν μετά τιν κρίση". Όταν πλήττεται ένας πλήττονται όλοι. Γιατί και τα υψηλά εισοδήματα ζουν από την κατανάλωση των χαμηλών. Η οικονομία είναια τέτοια που είναι όλοι σφιχταγκαλιασμένοι. Ένας να πάει κατά το γκρεμό θα τους παρασύρει όλους. Όλοι στον ίδιο χορό του ζαλόγγου χορεύουμε.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
ΜΑΚΛΕΙΝ                 Χαμιλοκολα ιμε     εγο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μι με κλεβισ

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Κλαμαααααα και στην Κερκυρα. :helpplea:( οπου εχω πενηντα πεντε κρεβατια μη λειτουργικα και αδεια εδω και τρια χρονια)
Πεθανε και η Ρενα Βλαχοπουλου που ηταν η μονη που προεβαλε σωστα την πατριδα της στην ενχωρια αγορα.
Οσο για τα σχολια του Μεγα Chevalier Fidèle  : "ο πραγματικός πλούτος είναι τα πραγματικά προιόντα", συμφονω και ταπεινα προσθετω οτι, αυτο το ειχε ξεχασει η δημιουργικη λογιστικη του κ.Σημητη, και νομιζαν με οτι κτιζοντας γηπεδα, ειμαστε πλουσιοι. :jerking:
Για τον κυρ Λακη τον γλυκουλη τι να πω οτι διαφινω παρα πολυ μαζι του, αλλα λεει και αληθειες, αυτο με τους ιδρυτες της ΔΟΛ ειναι αληθεια, να δεις ο Ψυχακιας ο νυν τι κανει.

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Like
14
Πόντοι
66
Μιας και μιλάμε για ελληνικό τουρισμό

το ελληνικό προϊόν έχει γίνει πλεον μη ανταγωνιστικό. Ακόμα και αν δεν υπήρχε κριση, ουτε σε τιμες μπορεί να ανταγωνιστεί Τουρκία και Κροατία, αλλά ούτε ποιότητα παρέχει η οποια να δικαιολογεί τέτοιες διαστημικές τιμές.

Str8 to the point, ο Enforcer :rockon:

Το υποδεέστερο προϊόν από μόνο του θα απαξιωνόταν...Σε περιβάλλον κρίσης και ανασφάλειας, η απαξίωση θα οξυνθεί... :think:

Επισκέπτης
Αδελφε μου Ασβε, εχεις δικιο ο Παραλιμνιος εκανε την καλυτερη περιγραφη, ισος γιατι εχει ηδη αισθανεται το αγγουρι λιγο εξω απο τον λοκο του.
Οσο για τον τουρισμο η κριση δεν ειναι φετινη εχει ξεκινησει εδω και χρονια.

Αν δεν εχεις νιωσει τον κινδυνο, πως να τον περιγραψεις ? Για αυτο ισως να εκανα την καλυτερη περιγραφη. Ομως υπαρχουν καταστασεις πολυ χειροτερες απο τη δικη μου. Ανθρωποι που μεχρι χτες εκαναν χαβαλε οπως εγω με την κριση και ξαφνικα βρεθηκαν στον πατο. Εκει που βλεπεις 5 νεα μαγαζια να ανοιγουν, βλεπεις 10 να κλεινουν. Σκεφτεται κανεις αυτους τους υπαλληλους τι θα γινουν ? Υστερα αναρωτιωμαστε γιατι τα σπανε οι νεοι. Και στο κατω-κατω εγω μονος μου ειμαι, θα κοψω απο δω θα κοψω απο κει καπως θα τη βγαλω. Για σκεφτητε αυτους που εχουν οικογενεια.

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Καλα ρε παραλημνιε. Που πας και εσυ το 2009 με επιδοτηση ξερης και λαδιου?
Εκτος του οτι το προιον αυτο δε σου δινει λεφτα για να τα φερεις βολτα, οι επιδοτησεις σταματανε σε λιγο καιρο.

Επισκέπτης
Καλα ρε παραλημνιε. Που πας και εσυ το 2009 με επιδοτηση ξερης και λαδιου?
Εκτος του οτι το προιον αυτο δε σου δινει λεφτα για να τα φερεις βολτα, οι επιδοτησεις σταματανε σε λιγο καιρο.

Που να τα ηξερα ρε φιλε αυτα πριν μερικα χρονια ? Ελιες και σταφιδες μου αφησε ο πατερας μου.  Και τι να εκανα να εμενα στην Αθηνα, αφου δεν τη γουσταρα τη ζωη εκει. Επιασα και τη δουλεια στο video club και μια χαρα ειμαι με τα 500 γιουρω το μηνα.  Μηπως ηξερα το 2006 οταν επερνα δανειο για να φτιαξω το σπιτι στο χωριο οτι θα ερχοταν μια μερα που το μαγαζι θα ηταν θα πηγαινε για κλεισημο ? Μηπως ηξερα οτι θα καιγομαστε το καλοκαιρι του 2007 ?

gobr

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
6
Like
57
Πόντοι
16
Κατσε λιγο.
Και εγω πριν μερικα χρονια αλλαξα τροπο ζωης και περιπου τα ιδια εκανα. Αλλαξα ομως τις καλλιεργιες και τραβηξα ζορι. Εδω που τα λεμε δεν ειναι και δικαιο να εχεις ας πουμε 20 στρεμματα ξερη, να παιρνεις 6000 ευρω επιδοτησεις και να δουλευεις 10 μερες κλαδεμα, 2 μισες μερες θειαφισμα, μια μερα οργωμα και 3 μερες ραντισμα. Στο περιπου ολα αυτα, γιατι δε βαζω κανα ποτισμα και τπτ αλλα που ξερω και ξερεις.
Μη νομιζεις, και εγω 2 και μερικες φορες 3 δουλειες κανω.
Τεσπα. κοιτα να δεις τι θα κανεις με τις καλλιεργειες γιατι ετσι δε θα πας καλα χρονο με το χρονο.

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Εγω παντως εδω και παρα πολυ καιρο βλεπω οτι .....

ΟΛΕΣ τις δουλειες τις εχουν πιασει 15 ΓΕΡΟΝΤΟΚΑΒΟΥΡΟΓΑΜΩΣΑΥΡΟΙ
και ΟΛΟ τους το ΣΟ'Ι'

Και δεν υπαρχουν πια ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για τους νεους σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ

Εξ' ου και η κριση αφου εχουν παραγκωνιστει οι νεοι
οι οποιοι δεν μπορουν να πετυχουν κατι τις (ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ)

Και αν το σκεφτειτε πιο καλα θα δειτε οτι αυτοι ειναι το εμψυχο δυναμικο της χωρας σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ .....

Ενα αλλο πολυ καυτο κοινωνικο ερωτημα ειναι το εξης

Γιατι ΠΡΕΠΕΙ να ΛΥΠΑΤΑΙ κανεις τον οποιονδηποτε για να ψωνισει κατι
και οταν τον βλεπει να προκοβει να ΞΥΝΙΖΕΙ καταβαζοντας μια μουρη ναααααα ?

(εχω καποια παραπονα απο την δουλεια μου και την αντιμετωπιση απο μερικους εκει αλλα δεν δινω σημασια γιατι οπως μου ειχε πει ενας φιλος
'' οσο ασχολουνται μαζι σου σημαινει οτι πας καλα.....
.....να φοβηθεις οταν παψουν να ασχολουνται μαζι σου''
)

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
+100000 Προεδρε Αχαχουχα

OP
OP
T

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Χθες το βραδυ αργα μιλησα μεσο σκαιπ με εναν ξαδελφο μου που μενει ΗΠΑ Βοστονη, εδω και καμια σαρανταρια και βαλε χρονια. Ειναι αρχιτεκτονας και καλος μαλιστα. Με τα πολλα μου ειπε για κατι κτηματακια του παππου μας στο χωριο. Τι του λεω ? ειχε πουλησει ο πατερας σου στον δικο μου το μεριδιο του πριν φυγει για Αμερικα. Για να μην τα πολυλογο ο ξαδελφος σκεφτεται να ερθει πισω Ελλαντα, γιατι εχει πεσει πεινα στη μαμα Αμερικα. Του ειπα οτι θα παρει τα @@@@ μου απο κτηματα (ευγενικα παντα), αλλα αν θελει, να του πουλησω το μεριδιο μου στο σπιτι του παππου. Ρε μαγκες τελικα ολοι αγροτες θα ξαναγινουμε, οσοι μπορουν, για να εχουμε τουλαχιστον να φαμε. Παντως για επενδυσεις δεν τα ηθελε, τι να τακανει 15 στρεμματα στο βουνο? Μην πεταχτει κανενας εξυπνος και πει: για πετρελεο, γιατι οπως εμαθα δυστηχως ο ξαδελφος εχει σφυξηματα. Τους καθαρους τιτλους ιδιοκτησιας μου φυσικα και τους βρικα πρωι πρωι

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Χθες το βραδυ αργα μιλησα μεσο σκαιπ με εναν ξαδελφο μου που μενει ΗΠΑ Βοστονη, εδω και καμια σαρανταρια και βαλε χρονια. Ειναι αρχιτεκτονας και καλος μαλιστα. Με τα πολλα μου ειπε για κατι κτηματακια του παππου μας στο χωριο. Τι του λεω ? ειχε πουλησει ο πατερας σου στον δικο μου το μεριδιο του πριν φυγει για Αμερικα. Για να μην τα πολυλογο ο ξαδελφος σκεφτεται να ερθει πισω Ελλαντα, γιατι εχει πεσει πεινα στη μαμα Αμερικα. Του ειπα οτι θα παρει τα @@@@ μου απο κτηματα (ευγενικα παντα), αλλα αν θελει, να του πουλησω το μεριδιο μου στο σπιτι του παππου. Ρε μαγκες τελικα ολοι αγροτες θα ξαναγινουμε, οσοι μπορουν, για να εχουμε τουλαχιστον να φαμε. Παντως για επενδυσεις δεν τα ηθελε, τι να τακανει 15 στρεμματα στο βουνο? Μην πεταχτει κανενας εξυπνος και πει: για πετρελεο, γιατι οπως εμαθα δυστηχως ο ξαδελφος εχει σφυξηματα. Τους καθαρους τιτλους ιδιοκτησιας μου φυσικα και τους βρικα πρωι πρωι
ακομα και πετρελεο να χι το κτιμα δε μπορι να το βγαλισ ανικι στο κρατοσ

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αντιγραφή από Economist

As any homesick Hellene can tell you, their country can be a maddening place for people with drive and flair.

The world’s universities are full of Greek academics, but the country’s own campuses are dogged by poor administration, strikes and a state monopoly on higher education. In its university system Greece hews closer to the worst aspects of the Ottoman past (such as bureaucracies that block innovation) than does Turkey, with its fine range of public and private campuses.

Υπάρχει και άλλο υλικό αλλά δε θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω τώρα

Αυτό που μας λέει είναι ότι

1. η ελλάδα δεν ειναι μέρος για να δουλέψεις αν εισαι νέος και έχεις φιλοδοξίες
2. εκτός ελλάδας οι έλληνες διαπρέπουν - παράδειγμα τα πανεπιστήμια
3. η παιδεία στην ελλάδα είναι δέσμια συμφεροντων λίγων βολεμένων που φρενάρουν την πρόοδο

Η οικονομική κρίση υπάρχει διεθνώς

αυτό που αλλάζει σε κάθε χώρα ειναι ο βαθμός ετοιμότητάς της και η ανταγωνιστικότητά της

Καλα κρασα

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Αντιγραφή από Economist

Αυτό που μας λέει είναι ότι

1. η ελλάδα δεν ειναι μέρος για να δουλέψεις αν εισαι νέος και έχεις φιλοδοξίες
2. εκτός ελλάδας οι έλληνες διαπρέπουν - παράδειγμα τα πανεπιστήμια
3. η παιδεία στην ελλάδα είναι δέσμια συμφεροντων λίγων βολεμένων που φρενάρουν την πρόοδο

Καταστροφη της ελληνικής νεολαίας, με αποτέλεσμα την χειροτερευση της υπογεννητικότητας
Αξιοκρατία. Όπου οι Άριστοι έχουν την ευκαιρία, τότε παράγεται αποτέλεσμα.
Αριστερά. Εκτός αν τα πανεπιστήμια τα κρατάνε κλειστά και σε αυτό το χάλι οι προβοκάτορες Χ.Αυγίτες.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καταστροφη της ελληνικής νεολαίας, με αποτέλεσμα την χειροτερευση της υπογεννητικότητας
Αξιοκρατία. Όπου οι Άριστοι έχουν την ευκαιρία, τότε παράγεται αποτέλεσμα.
Αριστερά. Εκτός αν τα πανεπιστήμια τα κρατάνε κλειστά και σε αυτό το χάλι οι προβοκάτορες Χ.Αυγίτες.
μιας και είσαι υπέρ της νεολαίας και μιας και γουστάρεις να πάει μπροστά....

κόφτε την καραμέλα των πανεπιστημίων και του Ασύλου...
Κόφτε τη μαλακία με τα δημόσια πανεπιστήμια.

Το πρόβλημα ξεκινά απ το δημοτικό......

Μου θυμίζετε εδώ στην Ελλάδα οι λυτρωτές της παιδείας το "day after" pill....

Γαμιόσαντε σαν τα σκυλιά, χύνετε εντός, εκτός και επί τα αυτά και μετά τρέχετε να αγοράσατε το χάπι μπας και σκοτώσετε τα εκατομμύρια σπέρματα που ξαμολύσατε ανεξέλεγκτα.....

Αυτά τα μαντρώνεις απ την αρχή... Μετά.......τομπούλο.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom