Είσαι ο Ναπολέων ; με τα λεφτά των άλλων;
Σε μια χώρα που παράγει αρκετά για να βιοποριστεί έχει φύσικα θέση και ο γιατρός και ο
αστυνόμος που προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.
Ενας μέρος από τα χρήματα που παράγει η χώρα μέσω φόρων δίνονται στον γιατρό και στον αστυνομικό για τις υπηρεσίες σους.
Τώρα σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα όπως η Ελλάδα έχουμε να πληρώνουμε με χρήματα που δεν υπάρχουν εκανοντάδες χιλιάδες όχι μονο γιατρούς και δικηγόρους άλλα και ειδικούς -βολέμενους κατα δήλωσή τους- ειδικούς των ανθρωπιστικών σπούδων για να κάνουν ταξίδια στην ελβετία και επίδειξη πλούτου.
Ωραία...
Και τι φταίνε αυτοί που απλά εργάζονται και πιθανόν παίρνουν πολλά λεφτά επειδή το απαιτεί η θέση τους?
Να μην πληρωθούν?
Εγώ θα απολογηθώ για την κακοδιαχείριση και το βόλεμα που έχει γίνει στην χαβούζα που λέγεται -ευρύτερο ή μη- Δημόσιο αλλά και γενικότερα σαν κοινωνία?
Πίστεψε με ότι οι δημοσιουπαλληλίσκοι της σειράς που μπαίνουν για ρουσφετολογικούς και μόνο λόγους
πρώτα πειράζουν τους χρήσιμους και ενσυνείδητους (εκτός και αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι και ότι το κράτος πάει με αυτόματο πιλότο...) και λιγότερο προκαλούν την υπόλοιπη κοινωνία!!!
Υπάρχει κόσμος που παίρνει υποπολλαπλάσια χρήματα απο εμένα και μάλιστα μέσα στην αβεβαιότητα, αλλά εγώ τι φταίω για αυτό ... που ίσα-ίσα με θεωρώ και κοινωνικά εαισθητοποιημένο!!!
Δέχομαι να μου διαιρέσουν τον μισθό δια του ... αλλά τότε γιατί να κάνω την δουλειά που κάνω?
Ας την κάνει άλλος!
Ας κάνω τον καθαριστή, αν είναι να μην έχω κίνητρο για την δουλειά μου ... ας είναι το μόνο άγχος μου αν θα κρατάω σφιχτά το φαράσι....
Η εργασία μου έχει -άμεσες και έμμεσες- επιπτώσεις δεκάδων και ενίοτε εκατοντάδων εκ. ευρώ.
Και πίστεψε με ότι η δουλειά μου στον αμιγώς ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό ... ε δεν είναι και ανάγκη να το πω πως πληρώνεται ...
Και όμως συνειδητοποιημενα δεν το κάνω, και όχι γιατί δεν μου αρέσουν τα χρήματα ...
Δεν είμαι εγώ που κυκλοφορώ με το πούρο και τους μπράβους, λάθος ψάχνεις ... εγώ εργάζομαι ...
Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις σε όλα αύτα;
Οσο για την επίδειξη πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να φτάσεις πολλούς εδω μέσα οπότε προσπάθησε περισσότερο.
Θα μου πεις τότε έσυ τι σε νοιάζει για τα λέφτα που τρώει στην υγεία των κορόιδων ο sirtimid.
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι έχω γνώρίσει πολλούς σαν το sirtimid από καθήγητες στο πανέπιστήμιο σήμερα μέχρι δικαστικους, διπλωμάτες κτλ και γνωρίζω ότι κάτα 90% το βασικό τους
προσόν για τις θέσεις που πηραν στην έλλάδα ήταν τα κόνε του θείου και η μεγάλη γλώσσα με ειδικότητα στο γλύψιμο.
Διαφώνείς sitrimid?
Το τι θέλω πολύ να φτάσω κάποιους σε επίδειξη εδώ μέσα το θεωρώ ως κοπλιμέντο καθ΄ότι δεν έχω τέτοιο σκοπό ούτε να υπερβάλλω...
Το αν θέλεις κονέ για να πας μπροστά στην Ελλαδα ναι συμβαίνει κατα κόρον...
Αλλά υπάρχουν θέσεις, και όσο πιο εξειδικευμένες τόσο πιο αυτονόητο, που αν δεν κάνεις ... απλά δεν κάνεις.
Ναι θα επιβιώσεις, ναι θα τρως χρήμα, ναι θα παράγεις λιγότερο απο όσο πρέπει αλλά δεν θα πας και πολύ ψηλά εκτός αν έχεις επώνυμο και γίνεις πρωθυπουργός...
Το κονέ στην Ελλάδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ χρησιμοποιείται πολλές φορές όχι για να πας μπροστά αλλά
απλά να μην σε ρίξουν πιο πίσω από ότι δικαιούσαι....
Όπως και να έχει όμως, ακόμα και αν σε προωθήσουν σε κάποιες θέσεις θέλει να παράγεις έργο, δεν γίνεται αλλιώς.
Τώρα αν έχεις και από την οικογένεια σου μια άνεση τότε μπορείς να μην ξεπουλιέσαι τόσο, το χρήμα δεν είναι αυτοσκοπός κατ' εμέ ... αλλά φυσικά ίσως αν μην έλεγα το ίδιο αν μου έλειπε....