Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

  • Είναι χειρότερη

    Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

    Ψήφοι: 0 0,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
11
Πόντοι
866
γαμάει η οικονομία...
σαν το ανέκδοτο...
παμε να φύγουμε ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα......
 

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.653
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Νεο σοκ για την Ελληνική Οικονομία πριν από λίγο. Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης των Ελληνικών κρατικών ομολόγων σε "Α2" από "Α1" προχώρησε η Moody΄s Investors Service. Παράλληλα ο διεθνής Οικονομικός οίκος έδωσε αρνητικό outlook, ολοκληρώνοντας την αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης που ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου 2009.
"Η νέα διαβάθμιση Α2 ισορροπεί αφενός τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους που προκύπτουν από την πολύ περιορισμένη ρευστότητα της ελληνικής κυβέρνησης, αφετέρου τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κινδύνους πτώχευσης του κράτους”, σχολιάζει η Sarah Carlson, επικεφαλής αναλύτρια της Moody΄s για την Ελλάδα.
Εξάλλου, η Moody΄s σημειώνει ότι οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι της χώρας έχουν μόνο μερικώς αντισταθμιστεί από τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα μέτρα που θα ακολουθήσει.

σχετικά άρθρα...

όχι και πολύ σοκ θα έλεγα, η συγκεκριμένη υποβάθμιση δν είναι και τόσο τραγική... Με τις υπόλοιπες να δούμε τι θα γίνει;
Τώρα διανύουμε τον λεγόμενο Good December των Αμερικανών, οπότε μέχρι τέλος του 2009 δν θα εχουμε κατι αλλο τραγικο... Δείτε τι γίνεται τώρα στην αμερική να ξεραθείτε από τα γέλια  :2funny:

και παρόλα αυτά η ψυχολογία κλείνει με ένα νουμερο +4,48% στο ΧΑ  :2funny: θα μας τρελάνουν  :2funny:
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει! Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Mark Gilbert, επικεφαλής του γραφείου του Bloomberg στο Λονδίνο.
«Η ελληνική χρεοκοπία είναι καλύτερη από τη διάσωση... δείχνει το μάθημα της Lehman», είναι ο τίτλος του άρθρου του που δημοσιεύεται στο Bloomberg.
Ο συντάκτης εξηγεί πως η θεωρία που κυκλοφορεί στις αγορές συγκρίνει την Ελλάδα με τη Lehman. Το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές άφησαν τη Lehman να καταρρεύσει θεωρείται σήμερα ένα λάθος πολιτικής που ενέτεινε την οικονομική κρίση. Αντίστοιχα, πολλοί πιστεύουν ότι η ΕΕ έχει πάρει το μάθημά της από την υπόθεση της Lehman και δεν θα αφήσει κανένα μέλος της να χρεοκοπήσει.
Ο Gilbert διαφωνεί ακόμα και με τα βασικά της θεωρίας αυτής. Πιστεύει ότι η Fed θα έπρεπε να είχε αφήσει και τη Bear Stearns να χρεοκοπήσει. Έτσι, οι επιπτώσεις θα ήταν μικρότερες, ο ηθικός κίνδυνος θα είχε περιοριστεί και η Lehman πιθανότατα θα είχε επιβιώσει, έστω και μέσω της πώλησής της, όπως συνέβη με τη Merrill Lynch.
Το ίδιο, πιστεύει, ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας. «Η όποια παρέμβαση της ΕΕ ή της ΕΚΤ για τη διάσωση του κράτους από τα οικονομικά προβλήματα που το ίδιο προκάλεσε, θα ήταν μία καταστροφή για το project του κοινού νομίσματος», λέει ο αρθρογράφος. Θα κινδύνευε να ενθαρρύνει τη δημοσιονομική ανευθυνότητα και άλλων χωρών.
«Η Ελλάδα χρωστά στους πιστωτές της περίπου 361 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank for International Settlements, του Ιουνίου. Επομένως, μην απατάστε, η χρεοκοπία θα ήταν ένα τρομερό πράγμα. Οι επιπτώσεις μίας διάσωσης από τους ευρωπαίους εταίρους, όμως, θα ήταν πολύ χειρότερες», γράφει ο Gilbert.
Μάλιστα, ο δημοσιογράφος παρατηρεί ότι το σενάριο του για μια ελληνική χρεοκοπία δεν προεξοφλείται από τις αγορές ομολόγων. «Σε αυτές τις τιμές, οι επενδυτές δεν συνυπολογίζουν τη χρεοκοπία. Αυτό που δεν είναι σαφές, όμως, είναι εάν οι προσδοκίες τους για αποπληρωμή των χρεών στηρίζονται στην αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μπαλώσει τα οικονομικά της, ή στις ελπίδες ότι κάποιες πιο βαθιές τσέπες θα συμβάλλουν εάν αυτό χρειαστεί. Όποιος περιμένει το τελευταίο, κατά πάσα πιθανότητα κάνει ένα λάθος που θα του κοστίσει», καταλήγει.

 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Σε συμφωνία «σε όλα τα σημαντικά εμπορικά θέματα» για την πώληση της Volvo στην κινεζική Zhejiang Geely Holding Group κατέληξε η Ford Motor, όπως ανακοίνωσε σχετικά.
Η τελική συμφωνία πώλησης αναμένεται να υπογραφεί στο α’ τρίμηνο, αναφέρει το ανακοινωθέν της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η Volvo τέθηκε προς πώληση απ’ τη Ford εδώ και ένα χρόνο καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εγκαταλείπει τις μάρκες πολυτελών αυτοκινήτων που κατέχει στο εξωτερικό για να εστιάσει στην ανάπτυξη του δικού της brand.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, η Geely προσφέρει περίπου 2 δισ δολ. για τη Volvo. Πρόκειται για το ένα τρίτο των κεφαλαίων που είχε δαπανήσει πριν από δέκα χρόνια η Ford για την εξαγορά της σουηδικής εταιρείας.

 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Ακόμα μια Ελληνική Βιομηχανία κλείνει... :headbang:


Η τελευταία ημέρα του 2009 είναι και η τελευταία ημέρα λειτουργίας της ΤΕΞΑΠΡΕΤ, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση της εισηγμένης στις 21/12. Το Δ.Σ. αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Οι δυσμενείς συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν άφησαν αλώβητη την ελληνική κλωστοϋφαντουργία η οποία από ετών δεχόταν ήδη τον αθέμιτο ανταγωνισμό φθηνών αλλά όχι ποιοτικών προϊόντων τρίτων χωρών. Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η μακρά περίοδος στασιμότητας στην εγχώρια αγορά και οι πιέσεις, που η κρίση αυτή ασκούσε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δεν επέτρεπαν προβλέψεις ταχείας εξόδου από την ύφεση.
Οι συνθήκες στην αγορά του ετοίμου ενδύματος παραμένουν δύσκολες, λόγω της έλλειψης ρευστότητας του καταναλωτικού κοινού, της συγκράτησης των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών και της μείωσης της ζήτησης που όλα αυτά συνεπάγονται. Παραδοσιακοί πελάτες της εταιρείας, για λόγους μείωσης του εργατικού κόστους τους, μετέφεραν την παραγωγή ενδυμάτων σε γειτονικές χώρες με συνέπεια τον περιορισμό της συνολικής ζήτησης για υπηρεσίες βαφής και χημικοτεχνικής επεξεργασίας των υφασμάτων
.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τους τελευταίους μήνες προχώρησε σε επώδυνα μέτρα διαχείρισης και αντιμετώπισης της κρίσης, όπως η μείωση του αριθμού του προσωπικού και του χρόνου εργασίας του. Ο ορθολογισμός του κόστους των αναλωθέντων χημικών και των χρωμάτων της παραγωγής που επετεύχθη και η επιμέρους μείωση των δαπανών ωστόσο δεν μπόρεσαν να φέρουν την εταιρεία σε τροχιά ανάκαμψης. Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου της χρήσεως προβλέπεται να είναι μειωμένος σε ποσοστό -35% περίπου έναντι της προηγούμενης χρήσης 2008 και σε ποσοστό -50% περίπου έναντι του 2007 ενώ αυξήθηκαν σημαντικά και οι συνολικές επισφάλειες της εταιρείας.

3. Η εταιρεία θα σταματήσει, στο τέλος του έτους τη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας του εργοστασίου της ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία και το λογιστήριο για εισπράξεις, πληρωμές, παραλαβές, παραδόσεις.

4. 'Aμεσος στόχος της διοίκησης είναι η αξιοποίηση των ακινήτων της εταιρείας και των τεράστιων αποθηκευτικών χώρων που διαθέτει με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως ενοικίαση, real estate, και προς τον σκοπό αυτό θα κινηθούν στις επόμενες ημέρες οι σχετικές διαδικασίες.

5. Μέχρι το τέλος του έτους δεν υπάρχουν άλλες πλην αυτές προς το προσωπικό και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις στην εταιρεία ενώ η εκμετάλλευση των ακινήτων της μπορεί να της αποφέρει έσοδα για την κάλυψη των λοιπών υποχρεώσεων στο μέλλον.

6. Κάτω από αυτό το αβέβαιο για την κλωστοϋφαντουργία καθεστώς λειτουργίας, οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας που επωμίζονται και τις ευθύνες διοίκησης θα προχωρήσουν στη σύναψη δανεισμού για την αγορά ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας με το προϊόν του οποίου θα καλυφθούν άμεσα οι υποχρεώσεις αποδοχών και αποζημιώσεων μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009 του προσωπικού και των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Μηνύματα
838
Like
2
Πόντοι
6
[size=15pt]Πώς να σώσουμε την οικονομία σε ένα Σαββατοκύριακο[/size]

p1000105l.jpg


1. Μην απαντήσετε το τηλέφωνο, όταν η κλήση είναι από το εξωτερικό - Βασικό!!!

2. Απαλλαγόμεθα από την πρόσδεση με το ευρώ, το οποίο λειτουργεί σαν ένα νέο σύστημα χρυσού alla Bretton Woods (δηλ. το χρήμα που κυκλοφορεί συνδέεται με σταθερή σχέση με ποσότητα χρυσού που φυλάσσε τότε η Κεντρική Τράπεζα)

3. Οι ιδιωτικές τράπεζες κηρυσσόνται ΟΛΕΣ σε πτώχευση, το κράτος μετατρέπει το εξωτερικό ΤΟΥΣ χρέος σε μετοχικό κεφάλαιο, και στη συνέχεια ξανανοίγουν την Δευτέρα με πλήρη κρατική εγγύηση των καταθέσεων στο ελεύθερο, κυμαινόμενο, τοπικό αλλά ξακουστό νόμισμα της δραχμής.

4. Σχεδόν μηδενικά επιτόκια  και χρήση της δημοσιονομικής πολιτικής για τη ρύθμιση της ζήτησης σε περίπτωση που πάνε να αυξηθούν.

5. Θέσπιση ελάχιστου μισθού εργασίας, η οποία περιλαμβάνει υγειονομική περίθαλψη σε οποιονδήποτε επιθυμεί και δύναται να εργαστεί- όπως έγινε στην Αργεντινή, αφού το καθεστώς Kirchner διαολόστειλε το τοξικό πακέτο του ΔΝΤ για την εξόφληση του χρέους.

Εκλεκτά αποσπάσματα από το βιβλίο μου: "Για τον Πούτσο Καβάλα" εκδ. Λάρισσα
 
Εγγρ.
21 Ιαν 2007
Μηνύματα
83
Like
0
Πόντοι
0
για να σωσουμε την ελλαδα πρεπει
1) μειωσει μισθων δ.υπαλ. κατα 10% απο των μισθω ι.υπαλ (δεν μπορει να εχουν μονιμοτητα ενω οι ι.υπαλ το ρισκο της απολυσης και να εχουν καλυτερο μισθω)
2) καταργηση του εφαπαξ
3) επιστροφη χρηματων απο αυτους που πηραν προωρες συνταξεις(αναδρομικα)με 15 χρονια περιπου δικαιουντε 200 ευρο και οχι 750
4)οσοι διοικησαν οργανισμους και εχουν περιουσια να την παρουν πισω εαν κατα την διοικηση τους την εβαλαν μεσα
5)στηρηξη του τουρισμου
6)στηρηξη των αγροτων
7)στηρηξη της ναυπηγειας(αυτα τα 3 φερνουν λεφτα στην ελλαδα)

οσο και εαν σας φενετε παραξενο αυτες ειναι οι λυσεις και δεν ειναι ευχολογια(περαστικα μας)
 

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Μηνύματα
5.488
Like
1
Πόντοι
66
Στήριξη ελληνικής γλώσσας προσφέρεται ή να πάει στο διάολο κι αυτή?  :grin: :grin:
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166
Εγω προτείνω απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και μείωση μισθού 15% σ αυτούς που λαμβάνουν μισθό ανώτερω των 1500 ευρώ (οι περισσότεροι).Για μισθούς πάνω απο 2.000 ευρώ προτείνω μείωση 20%.Ποιοι και απο που θα απολυθούν? κλιμάκια της ευρωπαικής ένωσης να το κρίνει αυτο λαμβάνοντας υπόψη του τον αριθμό των υπαλλήλων,τις ικανότητες και πτυχία που διαθέτουν, ανα υπηρεσία και τον αριθμό υπαλλήλων που θα έπρεπε να έχει η υπηρεσία αυτή για να λειτουργεί άρτια.Σε πολύ μεγάλη ΔΕΚΟ τα ''παιδιά΄΄ δεν έχουν τι να κάνουν αφου είναι τόσοι πολλοι και ξύνουν μολύβια..ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΥΡΙΟΙ
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.435
Κριτικές
61
Like
42.553
Πόντοι
22.785
Εγω προτείνω απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και μείωση μισθού 15% σ αυτούς που λαμβάνουν μισθό ανώτερω των 1500 ευρώ (οι περισσότεροι).Για μισθούς πάνω απο 2.000 ευρώ προτείνω μείωση 20%.Ποιοι και απο που θα απολυθούν? κλιμάκια της ευρωπαικής ένωσης να το κρίνει αυτο λαμβάνοντας υπόψη του τον αριθμό των υπαλλήλων,τις ικανότητες και πτυχία που διαθέτουν, ανα υπηρεσία και τον αριθμό υπαλλήλων που θα έπρεπε να έχει η υπηρεσία αυτή για να λειτουργεί άρτια.Σε πολύ μεγάλη ΔΕΚΟ τα ''παιδιά΄΄ δεν έχουν τι να κάνουν αφου είναι τόσοι πολλοι και ξύνουν μολύβια..ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΥΡΙΟΙ
 

doken

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2005
Μηνύματα
194
Like
0
Πόντοι
1
Εγω προτείνω απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και μείωση μισθού 15% σ αυτούς που λαμβάνουν μισθό ανώτερω των 1500 ευρώ (οι περισσότεροι).Για μισθούς πάνω απο 2.000 ευρώ προτείνω μείωση 20%.Ποιοι και απο που θα απολυθούν? κλιμάκια της ευρωπαικής ένωσης να το κρίνει αυτο λαμβάνοντας υπόψη του τον αριθμό των υπαλλήλων,τις ικανότητες και πτυχία που διαθέτουν, ανα υπηρεσία και τον αριθμό υπαλλήλων που θα έπρεπε να έχει η υπηρεσία αυτή για να λειτουργεί άρτια.Σε πολύ μεγάλη ΔΕΚΟ τα ''παιδιά΄΄ δεν έχουν τι να κάνουν αφου είναι τόσοι πολλοι και ξύνουν μολύβια..ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΥΡΙΟΙ

Φίλε το πνεύμα της σκέψης σου είναι σωστό αλλά απλώς δεν γίνεται να απολυθούν αυτά τα ποσοστά διότι υπάρχει θέμα και μονιμότητας αλλά και άλλων παραμέτρων (συνδικάτων κλπ).Εγώ κάθε φορά που μπαίνω σε δημόσια υπηρεσία και βλέπω 15 άτομα σε ένα χώρο και δουλεύει ο ένας ενώ άλλοι διαβάζουν εφημερίδα, παίζουν πασιέντζα κλπ  (ενώ μόλις εχτές μπήκα σε μια υπηρεσία που μια υπάλληλος άκουγε walkman!!! ...και ήταν και η μοναδική που μου μίλησε!!!) δίνω και μια από τις πολλές απαντήσεις του ερωτήματος γιατί να υπάρχει η γενιά των 700 euro, που σύντομα θα γίνει των 600 euro και όχι των 800 όπως λένε κάποιοι...Κάποιοι πρέπει να δουλέψουν για να πληρωθούν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και πλήθος άλλων (εργοδότες, δημόσιοι κλπ).Αυτή είναι η βασική κοινωνική αδικία σήμερα και κάθονται και μιλάνε για έλλειμα και @@.Α και ξέρεις ποιοι θα κάνουν απεργίες και για ποιους θα τις κάνουν...Σίγουρα όχι τα παιδιά των 700.Αυτοί θα πρέπει να δουλεύουν...
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Φίλε το πνεύμα της σκέψης σου είναι σωστό αλλά απλώς δεν γίνεται να απολυθούν αυτά τα ποσοστά διότι υπάρχει θέμα και μονιμότητας αλλά και άλλων παραμέτρων (συνδικάτων κλπ).Εγώ κάθε φορά που μπαίνω σε δημόσια υπηρεσία και βλέπω 15 άτομα σε ένα χώρο και δουλεύει ο ένας ενώ άλλοι διαβάζουν εφημερίδα, παίζουν πασιέντζα κλπ  (ενώ μόλις εχτές μπήκα σε μια υπηρεσία που μια υπάλληλος άκουγε walkman!!! ...και ήταν και η μοναδική που μου μίλησε!!!) δίνω και μια από τις πολλές απαντήσεις του ερωτήματος γιατί να υπάρχει η γενιά των 700 euro, που σύντομα θα γίνει των 600 euro και όχι των 800 όπως λένε κάποιοι...Κάποιοι πρέπει να δουλέψουν για να πληρωθούν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και πλήθος άλλων (εργοδότες, δημόσιοι κλπ).Αυτή είναι η βασική κοινωνική αδικία σήμερα και κάθονται και μιλάνε για έλλειμα και @@.Α και ξέρεις ποιοι θα κάνουν απεργίες και για ποιους θα τις κάνουν...Σίγουρα όχι τα παιδιά των 700.Αυτοί θα πρέπει να δουλεύουν...

Σορρυ που θα σε "απογοητευσω" αλλα αν θες την ταπεινη μου γνωμη δεν υπαρχει καμια κοινωνικη αδικια...Διοτι οταν εσυ καθεσαι ολο το καλοκαιρι σαν φοιτητης που ησουν (οχι εσυ συγκεκριμενα) γενικα μιλαω...και μου πινεις τις φραπεδιες σου και μου γυρνας στα κλαμπ και μου ερχεσαι μετα στην εξεταστικη και πας να μου αντιγραψεις (ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ) ΚΑΙ ΝΑ περασεις το μαθημα με απατες... και γενικα δεν εχεις μαθει στην ζωη σου να καθεσαι κατω και να το παλευεις μεχρι και τελευταιας ρανιδας αν χρειαστει τοτε πολυ καλα κανεις και εισαι των 700 ευρω. .. Οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη τη ζωη...Ποιος ο λογος ο εργοδοτης να παρει καποιον που ξερει απλα τα ΒΑΣΙΚΑ και αυτα ΣΚΟΡΠΙΑ? Και για ποιο λογο να το κανει αυτο??? Αν θες απολαβες...το βουλωνεις και καθεσαι με υπομονη και δουλευεις...ψαχνεσαι συνεχως..και παντου και ενημερωνεσαι συχνα.
Εγω ξερω παιδια αυτη τη στιγμη που για τις εργασιες τους αμοιβονται ΑΔΡΑ...Γιατι? γιατι παραγουν ουσιαστικο εργο. Οχ απο εδω απο εκει και κουτσα κουτσα.. Αν προσωπικα υπαρχει ανθρωπος που εχει δουλεψει πραγατικα και εχει ασχοληθει και στα φοιτητικ του χρονια και μετεπειτα και ηταν εξυπνος και ηξερε να ψαχτει και παιρι 700 ευρω...εγω ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΔΡΕΠΑΝΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΩ.
 

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.435
Κριτικές
61
Like
42.553
Πόντοι
22.785
Σορρυ που θα σε "απογοητευσω" αλλα αν θες την ταπεινη μου γνωμη δεν υπαρχει καμια κοινωνικη αδικια...Διοτι οταν εσυ καθεσαι ολο το καλοκαιρι σαν φοιτητης που ησουν (οχι εσυ συγκεκριμενα) γενικα μιλαω...και μου πινεις τις φραπεδιες σου και μου γυρνας στα κλαμπ και μου ερχεσαι μετα στην εξεταστικη και πας να μου αντιγραψεις (ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ) ΚΑΙ ΝΑ περασεις το μαθημα με απατες... και γενικα δεν εχεις μαθει στην ζωη σου να καθεσαι κατω και να το παλευεις μεχρι και τελευταιας ρανιδας αν χρειαστει τοτε πολυ καλα κανεις και εισαι των 700 ευρω. .. Οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη τη ζωη...Ποιος ο λογος ο εργοδοτης να παρει καποιον που ξερει απλα τα ΒΑΣΙΚΑ και αυτα ΣΚΟΡΠΙΑ? Και για ποιο λογο να το κανει αυτο??? Αν θες απολαβες...το βουλωνεις και καθεσαι με υπομονη και δουλευεις...ψαχνεσαι συνεχως..και παντου και ενημερωνεσαι συχνα.
Εγω ξερω παιδια αυτη τη στιγμη που για τις εργασιες τους αμοιβονται ΑΔΡΑ...Γιατι? γιατι παραγουν ουσιαστικο εργο. Οχ απο εδω απο εκει και κουτσα κουτσα.. Αν προσωπικα υπαρχει ανθρωπος που εχει δουλεψει πραγατικα και εχει ασχοληθει και στα φοιτητικ του χρονια και μετεπειτα και ηταν εξυπνος και ηξερε να ψαχτει και παιρι 700 ευρω...εγω ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΔΡΕΠΑΝΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΩ.
Κι εσύ πάντα έχεις επιλογές!!!!!!!
Σου χρεώνουν 4.50 τον καφέ;;;;;;;
Μην πας για καφέ. Πες τους να πάρουν το ζουμάκι που τους κοστίζει
είκοσι λεπτά και να το βάλουν στον κώλο τους!!!!
Ο καφετεριάς τον χρεώνει τόσο τον καφέ επειδή εσύ είσαι θύμα,
επειδή γκρινιάζεις μεν, τον πίνεις δε (από κάθε άποψη).
Εντάξει, δεν μπορείς να μην πάρεις το πανάκριβο γάλα του εγκληματικού καρτέλ.
Τον καφέ όμως μπορείς να τον γλιτώσεις.
Όλοι οι Έλληνες τραβάνε ζόρια για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνονται,
ή δεν ευθύνονται άμεσα..........
 

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Μηνύματα
47.532
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
pleasuregiver κοιτα...κατα την δικα μου αποψη...καταρχην ασε στην ακρη τις σπουδες. Για μενα θα πρεπει να αμοιβεται αυτος που εχει δουλεψει πριν ανταοιφθει..και απο εκει και περα υπαρχουν διαβαθμισεις...αν δουλεψες πολυ ας παρεις πολλα.. κτλπ

Αλλα ρε φιλε..ο τυπακος που εβγαλε την μιση σχολη...η και την μιση ζωη του χωρις να εχει σπουδασει με απατες...καποια στιγμη αυτο τελειωνει..δεν στεκονται οι απατες..ακομα και αν εισαι αρκετα εξυπνος ωστε να τις υλοποιεις με επιτυχια απλα βαζεις προθεσμιες εσυ ο ιδιος χωρις να το καταλαβαινεις.
 

doken

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2005
Μηνύματα
194
Like
0
Πόντοι
1
Σορρυ που θα σε "απογοητευσω" αλλα αν θες την ταπεινη μου γνωμη δεν υπαρχει καμια κοινωνικη αδικια...Διοτι οταν εσυ καθεσαι ολο το καλοκαιρι σαν φοιτητης που ησουν (οχι εσυ συγκεκριμενα) γενικα μιλαω...και μου πινεις τις φραπεδιες σου και μου γυρνας στα κλαμπ και μου ερχεσαι μετα στην εξεταστικη και πας να μου αντιγραψεις (ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΓΚΟΜΕΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ) ΚΑΙ ΝΑ περασεις το μαθημα με απατες... και γενικα δεν εχεις μαθει στην ζωη σου να καθεσαι κατω και να το παλευεις μεχρι και τελευταιας ρανιδας αν χρειαστει τοτε πολυ καλα κανεις και εισαι των 700 ευρω. .. Οτι πληρωνεις παιρνεις σε αυτη τη ζωη...Ποιος ο λογος ο εργοδοτης να παρει καποιον που ξερει απλα τα ΒΑΣΙΚΑ και αυτα ΣΚΟΡΠΙΑ? Και για ποιο λογο να το κανει αυτο??? Αν θες απολαβες...το βουλωνεις και καθεσαι με υπομονη και δουλευεις...ψαχνεσαι συνεχως..και παντου και ενημερωνεσαι συχνα.
Εγω ξερω παιδια αυτη τη στιγμη που για τις εργασιες τους αμοιβονται ΑΔΡΑ...Γιατι? γιατι παραγουν ουσιαστικο εργο. Οχ απο εδω απο εκει και κουτσα κουτσα.. Αν προσωπικα υπαρχει ανθρωπος που εχει δουλεψει πραγατικα και εχει ασχοληθει και στα φοιτητικ του χρονια και μετεπειτα και ηταν εξυπνος και ηξερε να ψαχτει και παιρι 700 ευρω...εγω ΘΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΔΡΕΠΑΝΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΩ.


Φιλε είσαι σωστός ως προς αυτό που λες για τους φοιτητές (οι οποίοι τα βρίσκουν και τα κάνουν).Όταν όμως έχεις τον δημόσιο που παίρνει τα διπλάσια από εσένα και δουλεύει τις μισές και πολλές σου λέω ώρες από εσένα;Δεν είναι αδικία αυτό;Δηλαδή οι πτυχιούχοι του δημοσίου δεν παίρναγαν με αντιγραφές τα μαθήματα ; Μα τι λες τώρα; Εγώ είμαι καθηγητής πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα και έχω εργαστεί κατα καιρούς σε διάφορα projects εταιριών.Δεν έχω πάρει μια φορά επίδομα υπολογιστή ενώ στο δημόσιο παίρνουν χωρίς καν να ξέρουν πως ανοίγει...Επίσης σωστό αυτό που λες και για τους εργοδότες .Αλλά δεν θα έπρεπε να ισχύει και όταν εργοδότης είναι το κράτος; Θα έπερνε κάποιος ιδιώτης εργοδότης 15 άτομα για δουλειά ενός;...εκτός αν των υπόλοιπων 14 η μοναδική υποχρέωση  είναι να.... ψηφίσουν στις εκλογές...
 

Επισκέπτης
pleasuregiver κοιτα...κατα την δικα μου αποψη...καταρχην ασε στην ακρη τις σπουδες. Για μενα θα πρεπει να αμοιβεται αυτος που εχει δουλεψει πριν ανταοιφθει..και απο εκει και περα υπαρχουν διαβαθμισεις...αν δουλεψες πολυ ας παρεις πολλα.. κτλπ

Αλλα ρε φιλε..ο τυπακος που εβγαλε την μιση σχολη...η και την μιση ζωη του χωρις να εχει σπουδασει με απατες...καποια στιγμη αυτο τελειωνει..δεν στεκονται οι απατες..ακομα και αν εισαι αρκετα εξυπνος ωστε να τις υλοποιεις με επιτυχια απλα βαζεις προθεσμιες εσυ ο ιδιος χωρις να το καταλαβαινεις.
τρικυμια..
δεν εχω παρει ακομη τα ναρκωτικα μου για να συντονιστω με αυτα που γραφεις..
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom