Νέα

Πρόταση για μηχανή καφέ espresso;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 234
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Οχι νεσπρεσσο, οχι τασσιμο, οχι αλλες τετοιες μαλακιες
Κ εννοειται δε συζηταμε για μπρικι λες και θα παμε καμπινγκ.

Εχει κανεις καμια ψιλοφτηνη μηχανη που να κανει ωραιο καφε?
Izzy, Rohnson, Ariete, κλπ?

Μη μου πειτε για μυλους, για Gaggia κ ολα αυτα τα εξωπραγματικα.
Ή τελος παντων, αν προτεινετε καποια, να πειτε και τον λογο που ξεχωριζει σε σχεση με μια αλλη στην ιδια τιμη..

Μιλαμε για τιμες 100-150ευρα.

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
www.getitnow.gr/prod/oikiakes-syskeyes/mikrosyskeyes/kafetieres/kafetieres-espresso/kafetiera-francis-francis-y11-set-black-plus-126-kapsoyles-illy/prod5060573pp/]http://www.getitnow.gr/prod/oikiakes-syskeyes/mikrosyskeyes/kafetieres/kafetieres-espresso/kafetiera-francis-francis-y11-set-black-plus-126-kapsoyles-illy/prod5060573pp/[/url]    οτι καλυτερο πληρωνεις τις 126 καψουλες και παιρνεις την μηχανη δωρεαν..τελειο καφες,εχω την ιδια,η μονη μαλακια ειναι η τιμη της καπσουλας,περιπου 0,50ε η μια...

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
[url [/URL]   οτι καλυτερο πλιρωνεις τισ 126 καψουλες και παιρνεις την μηχανη δωρεαν..τελειο καφες,εχω την ιδια,η μονη μαλακια ειναι η τιμη της καπσουλας,περιπου 0,50ε η μια...

thanx για την απαντηση, αλλα ειχα παρει μηχανη νεσπρεσσο και ξενερωσα τη ζωη μου
κ εχω δοκιμασει απο ολες τις μηχανες, μουφα καφεδες φτιαχνουν, εκτος απο μερικες με pods..

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
illy καψουλες παιρνει η παραπανω.... καμια σχεση με το ιλλυ στις καφετεριες η καψουλα ειναι ανωτερη...και υπαρχει σε διαφορες ποικιλιες..anyway..its your pick..

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
illy καψουλες παιρνει η παραπανω.... καμια σχεση με το ιλλυ στις καφετεριες η καψουλα ειναι ανωτερη...και υπαρχει σε διαφορες ποικιλιες..anyway..its your pick..
απλα δε θελω να ξαναδεσμευτω σε μια εταιρια, εχω βρει μια πολυ καλη ποικιλια καφε και θελω απλα μια αξιοπρεπη μηχανη για να μην αναγκαζομαι πηγαινω στην καφετερια..
Προφανως δεν μπορεις να συγκρινεις μηχανες εκατομμυριων με μια οικονομικη οικιακη μηχανη, αλλα αξιζει μια προσπαθεια ;)

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
3.225
Κ εννοειται δε συζηταμε για μπρικι λες και θα παμε καμπινγκ.

Εχει κανεις καμια ψιλοφτηνη μηχανη που να κανει ωραιο καφε?
Izzy, Rohnson, Ariete, κλπ?

Μη μου πειτε για μυλους, για Gaggia κ ολα αυτα τα εξωπραγματικα.
Ή τελος παντων, αν προτεινετε καποια, να πειτε και τον λογο που ξεχωριζει σε σχεση με μια αλλη στην ιδια τιμη..

Μιλαμε για τιμες 100-150ευρα.
Izzy και Rohnson να παρεις πιστολακι για τα μαλλια ή κανενα σιδερο...
Καφετιερες φτιαχνει η Gaggia, η La Pavoni κλπ
Εφοσον δεν διαθετεις το λιγοτερο 300-400 ευρω για να παρεις ενα απο τα φθηνα και πολυ καλα
μοντελα οπως η Gaggia baby class τοτε διαβασε προσεκτικα τα παρακατω.
Η Gaggia espresso pure - evolution - color ειναι μερικες καλες λυσεις απο 160-180 ευρω που παιρνουν
τριμενο και pods
Σε ολες τις υλοποιησεις παραδοσιακου ιταλικου καφε, οπως illy, lavazza, danesi, del dodge, vergnano,
hausbrandt η ΜΟΝΗ που αποδιδει καφε ανταξιο ενος καλου BARRISTA ειναι η illy ειτε σε pods ειτε ετοιμο τριμενο.
Τα pods εχουν το πλεονεκτημα εναντι του τριμενου, οσον αφορα την ευκολια, την καθαριοτητα
και την σταθεροτητα στην ποιοτητα του καφε, αφου ειναι παντα ακριβως η ιδια ποσοτητα,
με την ιδια πιεση, ενω οταν βαζεις τριμενο, διαφερουν συχνα η ποσοτητα και η πιεση, εστω και λιγο.
Ομως αφου το budget ειναι 100-150 μπορεις αντι να το ξεπερασεις λιγο με τις παραπανω προτασεις μου,
να επιλεξεις Gaggia-illy με καψουλες με τιμες απο περιπου 90-120.
Ελπιζω να σε βοηθησα.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Termozeta barcafe 9000 από mediamarkt

Είναι οι μόνες που δεν μας τις φέρνουν πίσω, άρα δεν χαλάνε, μου είπε η κοπέλλα

Περίπου 100 €, δύο χρόνια πίσω. Ακόμα δουλεύει μια χαρά
Χύμα καφέ, ότι χαρμάνι θέλω χωρίς κάψουλες και μαλακίες

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Η Gaggia espresso pure - evolution - color ειναι καλες λυσεις απο 160-180 ευρω που παιρνουν και pods
αφου δεν εμπιστευεσαι (κακως) τις Gaggia-illy με καψουλες οι οποιες κυμαινοντε μεταξυ 90-120 ευρω.
εχεις καποια απο αυτες?

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Termozeta barcafe 9000 από mediamarkt

Είναι οι μόνες που δεν μας τις φέρνουν πίσω, άρα δεν χαλάνε, μου είπε η κοπέλλα

Περίπου 100 €, δύο χρόνια πίσω. Ακόμα δουλεύει μια χαρά
Χύμα καφέ, ότι χαρμάνι θέλω χωρίς κάψουλες και μαλακίες
εισαι ικανοποιημενος απο τον καφε? εννοω εχει ισχυ? κανει καλο καιμακι?

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
εισαι ικανοποιημενος απο τον καφε? εννοω εχει ισχυ? κανει καλο καιμακι?

Φτιάχνω διπλό με λίγο αφρόγαλα, οπότε από καιμάκι δεν ξέρω
Εχει δύναμη όσο και οι άλλες 15bar και γεμίζει πολύ εύκολα νερό

Βγάζει καλύτερο καφέ από την απλή σε γκαζάκι.
Την διαφορά στον καφέ θα την δεις στο χαρμάνι που θα αγοράσεις από καφεκοπτείο, όχι από την μηχανή

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
3.225
εχεις καποια απο αυτες?
Εχω τη Gaggia baby class 10 χρονια, διαβασε το παραπανω ποστ μου και θα καταλαβεις.
Εχω δοκιμασει πριν αγορασω 5-6 μοντελα σε ολο το ευρος τιμων, σε μαγαζια οπως coffeway
και σε φιλους που ειμαστε τρελαμενοι με τον καφε και αυτα που σου λεω ισχυουν.
Πηγαινε σε ενα coffeway καλο, σαν αυτο της Κηφησιας δοκιμασε απο φτηνες μεχρι ακριβες,
με τριμενο, με καψουλα και μεριδες χωρις να αποκαλυψεις το budget σου και θα καταλαβεις.

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Φτιάχνω διπλό με λίγο αφρόγαλα, οπότε από καιμάκι δεν ξέρω
Εχει δύναμη όσο και οι άλλες 15bar και γεμίζει πολύ εύκολα νερό

Βγάζει καλύτερο καφέ από την απλή σε γκαζάκι.
Την διαφορά στον καφέ θα την δεις στο χαρμάνι που θα αγοράσεις από καφεκοπτείο, όχι από την μηχανή
μα το καιμακι δεν εξαρταται κ απο την πιεση?

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Τύπε, πολύ καλή ερώτηση. Κι εγώ  :headbang: :headbang: :headbang: με τις Nespresso που χρυσοπλήρωσα κάποτε (μία μόνο για εσπρέσσο και μία που είχε και το εξάρτημα για το ζεστό/κρύο αφρόγαλο).

Η μοναδική που έχω ευχαριστηθεί και χρησιμοποιώ ακόμα και στο σπίτι και στη δουλειά είναι η κλασσική, παραδοσιακή macchina που έχουν όλα τα σπίτια στην Ιταλία. Είχα φέρει 2 Pezzetti Bialetti απ' την Ιταλία πριν 10 περίπου χρόνια που πήγα για πρώτη φορά και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ ακόμα αυτές, μαζί με κόκκινο Illy. Στην Ελλάδα θα τις βρεις ως "μπρίκι Espresso" και είναι φθηνές καθώς δεν είναι αυτόματες. Μεγάλο τους μειονέκτημα το ότι θέλουν λίγο χρόνο και δεν κάνουν "κρεμα" αλλά κατά την γνώμη μου παραμένουν οι καλύτερες και αξεπέραστες. Και το μυστικό τους είναι ότι δεν τις πλένουμε ποτέ με σαπούνι, μόνο με σκέτο νερό.

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Εχω τη Gaggia baby class 10 χρονια.
τωρα ειλικρινα ομως, για ποιο λογο καποιος να διαλεξει μια απο αυτες τις 3 gaggia?
εννοω υπαρχει ουσιαστικη διαφορα που να αιτιολογει και τη διαφορα στην τιμη? ή ειναι απλα θεμα μαρκετινγκ-αισθητικης?

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Τύπε, πολύ καλή ερώτηση. Κι εγώ  :headbang: :headbang: :headbang: με τις Nespresso που χρυσοπλήρωσα κάποτε (μία μόνο για εσπρέσσο και μία που είχε και το εξάρτημα για το ζεστό/κρύο αφρόγαλο).

Η μοναδική που έχω ευχαριστηθεί και χρησιμοποιώ ακόμα και στο σπίτι και στη δουλειά είναι η κλασσική, παραδοσιακή macchina που έχουν όλα τα σπίτια στην Ιταλία. Είχα φέρει 2 Pezzetti απ' την Ιταλία πριν 10 περίπου χρόνια που πήγα για πρώτη φορά και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ ακόμα αυτές, μαζί με κόκκινο Illy. Στην Ελλάδα θα τις βρεις ως "μπρίκι Espresso" και είναι φθηνές καθώς δεν είναι αυτόματες. Μεγάλο τους μειονέκτημα το ότι θέλουν λίγο χρόνο και δεν κάνουν "κρεμα" αλλά κατά την γνώμη μου παραμένουν οι καλύτερες και αξεπέραστες. Και το μυστικό τους είναι ότι δεν τις πλένουμε ποτέ με σαπούνι, μόνο με σκέτο νερό.
εισαι μερακλης  :cheesy:

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Τύπε, πολύ καλή ερώτηση. Κι εγώ  :headbang: :headbang: :headbang: με τις Nespresso που χρυσοπλήρωσα κάποτε (μία μόνο για εσπρέσσο και μία που είχε και το εξάρτημα για το ζεστό/κρύο αφρόγαλο).

Η μοναδική που έχω ευχαριστηθεί και χρησιμοποιώ ακόμα και στο σπίτι και στη δουλειά είναι η κλασσική, παραδοσιακή macchina που έχουν όλα τα σπίτια στην Ιταλία. Είχα φέρει 2 Pezzetti απ' την Ιταλία πριν 10 περίπου χρόνια που πήγα για πρώτη φορά και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ ακόμα αυτές, μαζί με κόκκινο Illy. Στην Ελλάδα θα τις βρεις ως "μπρίκι Espresso" και είναι φθηνές καθώς δεν είναι αυτόματες. Μεγάλο τους μειονέκτημα το ότι θέλουν λίγο χρόνο και δεν κάνουν "κρεμα" αλλά κατά την γνώμη μου παραμένουν οι καλύτερες και αξεπέραστες. Και το μυστικό τους είναι ότι δεν τις πλένουμε ποτέ με σαπούνι, μόνο με σκέτο νερό.

Εχει και Pezzetti, νομίζω στα 30 €

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Χρόνια και ζαμάνια ασχολούμαι με τον espresso και ειδικότερα με τον speciality.
Στα 100-150 ευρώ δεν έχει κάτι το αξιοπρεπές. Αν είσαι τόσο στενεμένος πάρε την φτηνότερη με 50-60€ αλλιώς αν πεις να πάρεις μηχανή που να μπορείς να φτιάξεις έναν καφέ της προκοπής, τα πράγματα είναι λίγο μονόδρομος, και το όνομα αυτής Gaggia Baby Black
Θα την βρεις από 200 έως 250€
Μια μηχανή που θα σου αντέξει χρόνια, σηκώνει αρκετές βελτιώσεις, αξιόπιστη, οικονομική ποιοτική.
Προσωπικά σου προτείνω να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, να την πάρεις και θα με θυμηθείς. Έχει unpressurised καλαθάκια αλλά και ένα pressurised.
Παίρνει ese pods, και καφέ σε σκόνη
Αλλιώς, καψουλιέρες, τασιέρες κλανιέρες και λοιπά Krupsοειδή, Ariette, Izzy, ξεχνάς την ποιότητα.... οπότε αν δεν αντέχει το πορτοφόλι σου χτύπα την φτηνότερη.
Τι 60 δώσεις τι 130 δώσεις... ένα και το αυτό.

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66

;) ;)

Πρακτικοί οι λόγοι τύπε. Στην δουλειά δεν θα μπορούσα να φέρω δική μου μηχανή οπότε... macchina.
Στο σπίτι, κάποια στιγμή ξεκαβλώνεις απ' τις κάψουλες, τις γεύσεις (που εμένα μου έμοιαζαν εκνευριστικά παρόμοιες) και το ότι πρέπει να παραγγέλνεις κάψουλες απ' την Nespresso γιατί ΔΕΝ πωλούνται στα καταστήματα. Οπότε... macchina.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Χρόνια και ζαμάνια ασχολούμαι με τον espresso και ειδικότερα με τον speciality.
Στα 100-150 ευρώ δεν έχει κάτι το αξιοπρεπές. Αν είσαι τόσο στενεμένος πάρε την φτηνότερη με 50-60€ αλλιώς αν πεις να πάρεις μηχανή που να μπορείς να φτιάξεις έναν καφέ της προκοπής, τα πράγματα είναι λίγο μονόδρομος, και το όνομα αυτής Gaggia Baby Black
Θα την βρεις από 200 έως 250€
Μια μηχανή που θα σου αντέξει χρόνια, σηκώνει αρκετές βελτιώσεις, αξιόπιστη, οικονομική ποιοτική.
Προσωπικά σου προτείνω να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, να την πάρεις και θα με θυμηθείς. Έχει unpressurised καλαθάκια αλλά και ένα pressurised.
Παίρνει ese pods, και καφέ σε σκόνη

Κι αυτή στα 15 bar δουλεύει. Γιατί να πλρώσεις 150 € παραπάνω? Επιμένω την διαφορά την κάνει κυρίως το χαρμάνι, όχι η μηχανή

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
για μηχανη χωρις καψουλες 2 επιλογες
pressurized portafilter -> βγαζει καλο καιμακι κι απο καφε του σουπερμαρκετ, λιγο χανει στη γευση
κανονικο portafilter -> για να βγαλει καλο καιμακι θελει καλο, φρεσκο καφε, σωστα αλεσμενο κλπ.Αλλα κερδιζει στη γευση

Στις τιμες που ψαχνεις καλες ειναι οι saeco (τωρα τις βγαζει η philips)
με pressurized portafilter

με κανονικο portafilter

τις διαφορες χοντρικα αναμεσα στο pressurized και το κανονικο (non-pressurized) τις περιγραφει εδω -> .... χοντρικα παντος ειναι αυτο που σου ειπα παραπανω, αν περνεις καφε τυποποιημενο απο σουπερμαρκετ (illy, lavazza κλπ) παρε pressurized αν περνεις απο καφεκοπτειο κλπ παρε κανονικο non pressurized.

αν θες να ανεβεις κατηγορια (και τιμη) πας εδω -> και μετα εδω-> ειναι η κλασσικη "φτηνη" εσπρεσιερα για ποιοτικο καφε και απο κει και περα πας σε ακριβοτερες επιλογες με Ε61 group και λοιπα

μακρυα απο Krupps στις φτηνες ειναι η δικη μου προταση

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom