Τύπε, πολύ καλή ερώτηση. Κι εγώ

με τις Nespresso που χρυσοπλήρωσα κάποτε (μία μόνο για εσπρέσσο και μία που είχε και το εξάρτημα για το ζεστό/κρύο αφρόγαλο).
Η μοναδική που έχω ευχαριστηθεί και χρησιμοποιώ ακόμα και στο σπίτι και στη δουλειά είναι η κλασσική, παραδοσιακή macchina που έχουν όλα τα σπίτια στην Ιταλία. Είχα φέρει 2
Pezzetti Bialetti απ' την Ιταλία πριν 10 περίπου χρόνια που πήγα για πρώτη φορά και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ ακόμα αυτές, μαζί με κόκκινο Illy. Στην Ελλάδα θα τις βρεις ως "μπρίκι Espresso" και είναι φθηνές καθώς δεν είναι αυτόματες. Μεγάλο τους μειονέκτημα το ότι θέλουν λίγο χρόνο και δεν κάνουν "κρεμα" αλλά κατά την γνώμη μου παραμένουν οι καλύτερες και αξεπέραστες. Και το μυστικό τους είναι ότι δεν τις πλένουμε ποτέ με σαπούνι, μόνο με σκέτο νερό.