Νέα

Πρόταση για μηχανή καφέ espresso;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 234
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
αφου για μενα ο illy ειναι Ο ΚΑΦΕΣ ΜΟΥ.

Αλλη ομορφιά και χάρη (και γεύση) έχει στο καφεκοπτείο 75% από αυτόν και 25% από τον άλλο ανακατεμένους. Κι όποτε μου την καρφώσει δοκιμάζω κι άλλες γεύσεις, σε μικρές συσκευασίες φρεσκοκομμένο, να μην χαθούμε κι όλας

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
αν παρω την gaggia baby, με pressurized καλαθακι για σιγουρο καιμακι, αλλα ταυτοχρονα χρησιμοποιω και φρεσκοαλεσμενο καφε?
τυπε ενα αλλο μειον με τον αλεσμενο καφε χυμα ειναι το μουρδουλιο...λερωνεις παντου...

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Ετσι ειναι σαν να τον στελνεις στη Eurogat να παρει μια baby, ενα μυλο κλπ αξεσουαρ barista,
που ακομη και αν διαθετει τα λεφτα, μπορει να μην διαθετει το μερακι-ορεξη...
Τελος παντων αν αντεχει ο φιλος ας παρει μια baby αφου η Gaggia εχει και καλη αντιπροσωπεια.
ακριβως ολα αυτα που ειπες θελω να αποφυγω ;)
αν ειναι να αρχισω να σκαω χρημα, θα φτασουμε στο 1,500 για μηχανη απο χρυσο..

URL]]

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
kapsoyliera gia to spiti giati oxi?
Γιατί....
1) μέτριας ποιότητας καφές
2) μικρή ποικιλία επιλογών
3) πανάκριβη τιμή δηλαδή... τώρα έχω έναν speciality singel estate με 6,30 τα 250gr και βγάζω 17 διπλούς espresso με κόστος ο καθένας στα  0,37€, για τσέκαρε να δεις πόσο κοστίζει ο διπλός espresso με κάψουλες (πέραν τις ποιοτικής διαφοράς που εμένα είναι 8ημερών ψημένος, που ο speciality ειναι κορυφαία ποιότητα και η καψουλιέρα ειναι comercial)

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
Γιατί παντρεύεσαι τις κάψουλες φίλε, δεν μπορείς να ξενοκαφεδιάσεις και να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Οπότε, ή μένεις πιστός στις κάψουλες ή χωρίζεις (απ' την μηχανή).
οκ παντρευεσε αν σου αρεσει  ο καφες...δοκιμαζεις πριν αγορασεις...αν και ο ιλλυς καπσουλα υπαρχει σε πολλες διαφορετικες ποικιλιες...

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
3.225
αν παρω την gaggia baby, με pressurized καλαθακι για σιγουρο καιμακι, αλλα ταυτοχρονα χρησιμοποιω και φρεσκοαλεσμενο καφε?
Για φρεσκοαλεσμενο καφε πρεπει να πηγαινεις κοφιγουει καθε τοσο ή να παρεις μυλο,
να μετρας να πιεζεις κλπ κλπ θα μας σκυλοβρισεις στο τελος :grin:
Παρε αν μπορεις μια μπειμπι κλας, ενα αεροτσινο και αστους να λενε και ξεκινα
με illy single servings tostatura scura απο το σουπερ μαρκετ, μονο φροντισε να παρεις
και την αντιστοιχη "θηκη" για cialda (pods) που λενε και οι Ιταλοι.

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
ακριβως ολα αυτα που ειπες θελω να αποφυγω ;)
αν ειναι να αρχισω να σκαω χρημα, θα φτασουμε στο 1,500 για μηχανη απο χρυσο..
Υπερβολές, ούτε στην Eurogat σε στέλνω γιατί θα φας κωλοπιάσημο.
Αν πεις να παρεις τα πάντα μύλο, καφετιερες αξεσουάρ μπλα μπλα θες μαξ 700€
Αν γουστάρεις τον espresso αργά ή γρήγορα θα το κάνεις. Το θέμα είναι πόσα θα έχεις ξοδέψει μέχρι τότε.
Κι εγώ αυτά έλεγα αγορασα πρωτα μια Izzy μετά μια Krups μετά την Baby, (αφού πέταξα πρώτα 60+130=210€) δεν με χάλασε....

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16
καψουλες βολευουν αυτον που δεν εχει την αναγκη να ψαξει ποιοτητα στον καφε. Η κοπελα μου θελει να πιει το πρωι ενα latte δε θελει να κατσει να ανοιξει τη μηχανη να προθερμανθου τα 2 boiler να βαλει καφε στο μυλο να τον αλεσει, να κατσει να κανει tamp και γενικα να φαει μιση ωρα να φτιαξει ενα διπλο εσπρεσσο που θα χαθει μεσα στο γαλα και τις μακακιες τα σιροπια φουντουκι που βαζει. Οποτε εχει μια νεσπρεσσο, πληρωνει λιγο πιο ακριβα τον καφε αλλα τη νοιαζει οτι ειναι απλο, γρηγορο, και δε καταλαβαινει διαφορα στη γευση. Τωρα αμα σε νοιαζει η γευση στον εσπρεσσο τοτε η καψουλα ειναι κακη επιλογη.

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
1) δεν είναι σίγουρο το καϊμάκι
2) θα μπουκώνει το pressurised και δεν θα τρέχει....

PUTANIKOS

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2011
Like
0
Πόντοι
0
Τύπε, πολύ καλή ερώτηση. Κι εγώ  :headbang: :headbang: :headbang: με τις Nespresso που χρυσοπλήρωσα κάποτε (μία μόνο για εσπρέσσο και μία που είχε και το εξάρτημα για το ζεστό/κρύο αφρόγαλο).

Η μοναδική που έχω ευχαριστηθεί και χρησιμοποιώ ακόμα και στο σπίτι και στη δουλειά είναι η κλασσική, παραδοσιακή macchina που έχουν όλα τα σπίτια στην Ιταλία. Είχα φέρει 2 Pezzetti Bialetti απ' την Ιταλία πριν 10 περίπου χρόνια που πήγα για πρώτη φορά και τελικά κατέληξα να χρησιμοποιώ ακόμα αυτές, μαζί με κόκκινο Illy. Στην Ελλάδα θα τις βρεις ως "μπρίκι Espresso" και είναι φθηνές καθώς δεν είναι αυτόματες. Μεγάλο τους μειονέκτημα το ότι θέλουν λίγο χρόνο και δεν κάνουν "κρεμα" αλλά κατά την γνώμη μου παραμένουν οι καλύτερες και αξεπέραστες. Και το μυστικό τους είναι ότι δεν τις πλένουμε ποτέ με σαπούνι, μόνο με σκέτο νερό.

Σωστος σε ολα, παρα πολλα ιταλικα νοικοκυρια εχουν μοκα, εγω χρησιμοποιω αυτη με καφε Lavazza crema e gusto.

Αν εχεις υπομονη μπορεις να παρεις τον καφε σε κοκκους οπως ο τυπος στο βιντεο και πριν τον βαλεις στην μηχανη να τον βαζεις στο Grinder.

ggary1000

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Φεβ 2010
Κριτικές
14
Like
329
Πόντοι
3.225
Υπερβολές, ούτε στην Eurogat σε στέλνω γιατί θα φας κωλοπιάσημο.
Αν πεις να παρεις τα πάντα μύλο, καφετιερες αξεσουάρ μπλα μπλα θες μαξ 700€
Αν γουστάρεις τον espresso αργά ή γρήγορα θα το κάνεις. Το θέμα είναι πόσα θα έχεις ξοδέψει μέχρι τότε.
Κι εγώ αυτά έλεγα αγορασα πρωτα μια Izzy μετά μια Krups μετά την Baby, (αφού πέταξα πρώτα 60+130=210€) δεν με χάλασε....
Δεν διαφωνω στην ουσια μαζι σου, αλλα στα βηματα...
Ας ξεκινησει με μια μπειμπυ χωρις μυλους κλπ αξεσουαρ και αν γουσταρει, προχωραει.

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
καψουλες βολευουν αυτον που δεν εχει την αναγκη να ψαξει ποιοτητα στον καφε. Η κοπελα μου θελει να πιει το πρωι ενα latte δε θελει να κατσει να ανοιξει τη μηχανη να προθερμανθου τα 2 boiler να βαλει καφε στο μυλο να τον αλεσει, να κατσει να κανει tamp και γενικα να φαει μιση ωρα να φτιαξει ενα διπλο εσπρεσσο που θα χαθει μεσα στο γαλα και τις μακακιες τα σιροπια φουντουκι που βαζει. Οποτε εχει μια νεσπρεσσο, πληρωνει λιγο πιο ακριβα τον καφε αλλα τη νοιαζει οτι ειναι απλο, γρηγορο, και δε καταλαβαινει διαφορα στη γευση. Τωρα αμα σε νοιαζει η γευση στον εσπρεσσο τοτε η καψουλα ειναι κακη επιλογη.
Φίλε αυτα είναι Μ Υ Θ Ο Σ !!!!!!
Έχω Gaggia Baby black με Mods, (pid ηλεκτρονικό θερμοστάτη, preheater) συνολικό κόστος με τις μετατροπές 350€ και αποτελέσματα καλύτερα από  Rancilio Sylvia.
Μύλο : Και βάλε άλλα 50 ευρώ σε διάφορα αξεσουάρ.

Η Gaggia ζεσταίνεται σε 5-10 λεπτά, την ανάβεις, πλένεις τα μούτρα σου, αλέθεις τον καφέ (10sec) πατάς (5sec) κάνεις extraction (35sec) σερβίρεις βάζεις ζάχαρη, σβήνεις την μηχανή (20sec) απολαμβάνεις... σύνολο χρόνου.... 10+5+35+20= 70 sec

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
κατευθυνση προς baby unpressurized...
μαλλον για το 2014 με κοβω :P

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Δεν διαφωνω στην ουσια μαζι σου, αλλα στα βηματα...
Ας ξεκινησει με μια μπειμπυ χωρις μυλους κλπ αξεσουαρ και αν γουσταρει, προχωραει.
Αυτο λέω αδερφέ, ας πάρει την baby, μετα αν θέλει προσθέτει, δεν θα κάνει πισωγυρίσματα και διπλοπληρωμές, άσε που αν αποφασίσει και θέλει να την πουλήσει στο μέλλον , γίνεται ανάρπαστη

sinnerman

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
19
Πόντοι
166
τυπε να ακους τον παλιο...θα μλεξεις με τις παπαριες που σου λενε..αυτο που σου ειπα να παρεις,κανει πρωτο καφε με αρωμα και κρεμα που κραταει 10 λεπτα και κολαει στα πλαινα του φλιτζανιου..ουτε να περιμενεις να ζεστανει το μασινι αουτε τιποτα... :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
σιγα ρε μπουρτζοβλαχοι μαθατε και τον εσπρέσσο.. σας κακοπεφτει ο ελληνικος πολλα βαρυς και οχι με μερακλίδικο καιμάκι...
και για συνοδευτικό ένα γλυκο κουταλιου νερατζάκι
μου μαθατε λελες και τον εσπρέσσο....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom