Και επιστημονικώς τεκμηριωμένο πλέον. Κάντε προτάσεις. Κάντε.........
Η κρισιμότερη καμπή του γάμου
Επιβεβαιώνονται και επιστημονικώς τα «επτά χρόνια φαγούρα»
Ο πιο κρίσιμος για Ελληνίδες και Έλληνες αποδεικνύεται ο έβδομος χρόνος γάμου, όπως προκύπτει από νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 18.000 ζευγάρια.
Μάλιστα, όπως σημειώνει την Παρασκευή η εφημερίδα Τα Νέα, το γεγονός ότι οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στις εξωσυζυγικές σχέσεις αποδεικνύεται... μύθος: Μετά τα πρώτα χρόνια έγγαμου βίου, οι γυναίκες απατούν με την ίδια συχνότητα.
Ξεκινώντας τα ζευγάρια την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν σχεδόν καθημερινά το σεξ και πιστεύουν ακράδαντα ότι η σεξουαλική ταύτιση που νιώθουν θα κρατήσει για μια ζωή. Καθώς περνάει όμως ο καιρός, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και στα δύο χρόνια γάμου, οι ερωτικές επαφές περιορίζονται από το «σχεδόν καθημερινά» σε τρεις φορές την εβδομάδα.
Στον πέμπτο χρόνο, η ερωτική επιθυμία πέφτει κάθετα, με το σεξ να αραιώνει στη μία φορά την εβδομάδα. Μάλιστα, στον έβδομο χρόνο, η μία φορά το μήνα είναι κάτι παραπάνω από αρκετ.
Στο έβδομο έτος έγγαμου βίου αρχίζει άλλωστε και η αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων. Ειδικότερα, όπως παραδέχονται οι παντρεμένοι, το 19,5% των ανδρών και το 2% των γυναικών απατούν το σύντροφό τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο του γάμου, αλλά στον έβδομο χρόνο το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 65% για τους Έλληνες και το 64,5% για τις Ελληνίδες.
Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής ερευνητής, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, και οι συνεργάτες του, ο έβδομος χρόνος του γάμου είναι ο πιο επικίνδυνος και για διαζύγιο: Από τα 711 ζευγάρια που χώρισαν, τα 669 χώρισαν τον έβδομο χρόνο, καθώς, στο 64% των περιπτώσεων, έπιασαν το σύντροφό τους «στα πράσα».
Πώς εξηγείται η «ισότητα» των δύο φύλων στην απιστία; Το 62% των ζευγαριών παραδέχονται πως η ερωτική έλξη που κάποτε ένιωθαν ο ένας για τον άλλον απλούστατα δεν υπάρχει πλέον.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μια νέα πανελλαδική μελέτη της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), στην οποία συμμετείχαν 18.000 ζευγάρια παραγωγικής ηλικίας.
Newsroom ΔΟΛ