Νέα

Πως ακουγεται η γλωσσα μας στους ξενους?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα takaros28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 39
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
T

takaros28

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2014
Κριτικές
7
Like
43
Πόντοι
16
Παντως παρ ολο που λενε οτι η γλωσσα μας ειναι πολυ δυσκολη, εγω βλεπω ολους τους αλλοδαπους που μας εχουν κατσικωθει εδω, να την μιλανε φαρσι μεσα σε λιγους μηνες!  :s&m_3:

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
εσας πως σας ακούγονται οι αλλες γλώσσες δηλαδή?
ας πούμε τα κορεατικα???

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
7.267
Πόντοι
2.356
Καλημέρα στα μέλη και στους επισκέπτες.

Πράγματι μου φαίνεται περίεργο που ενώ ουσιαστικά όλες οι γλώσσες προήλθαν από την ελληνική και πολλές ελληνικές λέξεις οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν με τη πρώτη ότι πρόκειται για ελληνική γλώσσα με τη πρώτη.
Βέβαια και εκείνοι οι αθεόφοβοι βάλανε τη Στεφανίδου χαχα

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
44.233
Πόντοι
22.785
...

......... Εξαιρετικότατο topik  :hi:

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Οσοι δεν εχουν ΙΧΩΡ στο αιμα τους τους δυσκολευει η γλωσσα των ΘΕΩΝ!

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
5.017
Πόντοι
1.756
Παντως η πιο αλλοπροσαλη γλωσσα ειναι τα Σουηδικα....
Σαν παρασιτα ραδιοφωνου ρε παιδι μου....

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
Υποθέτω όπως ακούγονται σε εμάς τα Αιθιοπικά ή τα Βιετναμέζικα ! :grin:

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.314
Πόντοι
2.636
Παντως παρ ολο που λενε οτι η γλωσσα μας ειναι πολυ δυσκολη, εγω βλεπω ολους τους αλλοδαπους που μας εχουν κατσικωθει εδω, να την μιλανε φαρσι μεσα σε λιγους μηνες!  :s&m_3:

Προφανώς εσύ μεγάλε με το που βγήκες απ την τρύπα υπέγραψες συμβόλαιο ότι απ τη στιγμή
που εσύ γεννήθηκες στην Ελλάδα αποκλείεις να έρχεται άλλος στη χώρα σου.  :jerking:

Κώστας Λαδάκης

Σπουδαίος
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.522
Πόντοι
2.886

Τα αγγλικά είναι απαίσια γλώσσα .
Σύμφωνα χωρίς φωνήεντα, και στραμπούληγμα γλώσσας για
να τα προφέρεις .
Οι φυσικοί ήχοι, με βάση τη φυσιολογία , είναι τα φωνήεντα,

Ωραία γλώσσα είναι τα Ιταλικά .Και τα Γαλλικά και τα Ισπανικά.
Τα ελληνικά είναι ωραία επίσης.

Χάλια, τα αγγλικά .
Ασχέτως αν κατέκτησαν τον κόσμο λόγω εμπορίου, πολέμων, και
λόγω κομπιούτερ τα τελευταία 20 χρόνια.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.314
Πόντοι
2.636
Καλημέρα στα μέλη και στους επισκέπτες.

Πράγματι μου φαίνεται περίεργο που ενώ ουσιαστικά όλες οι γλώσσες προήλθαν από την ελληνική και πολλές ελληνικές λέξεις οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν με τη πρώτη ότι πρόκειται για ελληνική γλώσσα με τη πρώτη.
Βέβαια και εκείνοι οι αθεόφοβοι βάλανε τη Στεφανίδου χαχα

Βλέπουμε λιακόπουλο,κυρ Νίκο και Βελλόπουλο ε; Για τα κινέζικα πήρε ποτέ τίποτα τ αυτάκι σου ή μπα!Λατινικά;Ή δεν έφτασε ακόμα
εκεί η εκπομπή!

Μια γλώσσα να μπορείς να την μιλήσεις είναι πιο απλό απ ότι να γράφεις σ αυτή τη γλώσσα.Έχουμε πόσα "ι" 8-9 νομίζω
άντε να γράψει κάποιος που τα πρωτομιλάει πιο "ι" να χρησιμποποιήσει.Επίσης η αργκό της όποιας γλώσσας δεν έχει καμμία
σχέση με τα πολιτικά,νομοθετικά,θρησκευτικά ας πούμε.

Πολλές φορές μας παρομοιάζουν και με αλβανική-βουλγάρικη,κάτι τέτοιο,κυρίως ισπανικά πορτογαλικά γιατί έχουμε τα "θ"
μέσα και η χροιά μιας πρότασης ταιριάζει.

Γενικά οι ξένοι στον πούτσο τους για άλλες γλώσσες,πχ ένας μέσος αγγλούρας πόσες γλώσσες πιστεύεται ότι μπορεί να μιλάει.
Καμμία.Αφού με τ αγγλικά πάει παντού,όπως και ο ισπανός όπως και ο ρώσσος.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.093
Πόντοι
1.496
Βλέπουμε λιακόπουλο,κυρ Νίκο και Βελλόπουλο ε; Για τα κινέζικα πήρε ποτέ τίποτα τ αυτάκι σου ή μπα!Λατινικά;Ή δεν έφτασε ακόμα
εκεί η εκπομπή!

Μια γλώσσα να μπορείς να την μιλήσεις είναι πιο απλό απ ότι να γράφεις σ αυτή τη γλώσσα.Έχουμε πόσα "ι" 8-9 νομίζω
άντε να γράψει κάποιος που τα πρωτομιλάει πιο "ι" να χρησιμποποιήσει.Επίσης η αργκό της όποιας γλώσσας δεν έχει καμμία
σχέση με τα πολιτικά,νομοθετικά,θρησκευτικά ας πούμε.

Πολλές φορές μας παρομοιάζουν και με αλβανική-βουλγάρικη,κάτι τέτοιο,κυρίως ισπανικά πορτογαλικά γιατί έχουμε τα "θ"
μέσα και η χροιά μιας πρότασης ταιριάζει.

Γενικά οι ξένοι στον πούτσο τους για άλλες γλώσσες,πχ ένας μέσος αγγλούρας πόσες γλώσσες πιστεύεται ότι μπορεί να μιλάει.
Καμμία.Αφού με τ αγγλικά πάει παντού,όπως και ο ισπανός όπως και ο ρώσσος.
Εχεις δικιο τυπε,φημες θα ναι οτι η ελληνικη γλωσσα ειναι ανωτερη απο τις αλλες.Επισης ,φημες θελουν σε ολα τα πανεπιστημια του κοσμου να τη διδασκονται γιατι ετσι τους ειπε ο Βελοπουλος,ο Λιακοπουλος,κατι ακουστηκε και για τον Καρατζαφερη.Επισης τα ελληνικα αυτοκινητα pony καπου ακουσα οτι ειναι ανωτερα απο vw  και  mercedes. και τα κινεζικα ελαστικα ανωτερα απο τα ευρωπαικα.Τα εχεις στη βροχη και δε κανεις πατιναζ,εισαι ησυχος.Καπου ακουσα οτι οι ρωσικες τηλεορασεις ειναι ανωτερες απο τις sony,αληθευει;

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Ας αφήσουμε τα αιθιοπικά και τα κορεατικά, διοτί αυτές οι γλώσσες δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτιστικό χώρο.
Σαν Γερμανός που είμαι θέλω να πω τα εξής:
Όταν περνώ σποραδικά κάπου πΧ έξω στον δρόμο από ανθρώπους που μιλάνε σε ξένη γλώσσα πάντα καταλαβαίνω αν πρόκειται για Έλληνες, ακόμη κι αν δεν ακούω τι μιλάνε, γιατί η ελληνική γλώσσα είναι χαρακτηριστική και έχει ένα μοναδικό Sound που δεν υπάρχει για δεύτερη φορά. Φυσικά οι Γερμανοί δεν έχουν τη δική μου οικειότητα με την ελληνική γλώσσα και δεν μπορούν να ξεχωρίζουν τα ελλήνικά από τα ας πούμε τουρκικά ή τα ρουμανικά. Γι' αυτόν τον λόγο στα γερμανικά μπουρδέλα πολλές Ρουμανίδες, που ξέρουν ότι οι Γερμανοί είναι ανίκανοι να διακρίνουν αυτές τις γλώσσες, λόγω καλύτερου Image δηλώνουν Ελληνίδες με αποτέλεσμα να διαβάζω στα γερμανικά φόρουμ ενθουσιασμένες κριτικές για κάποιες δήθεν Ελληνίδες που τις ξέρω κιόλας και που αληθινά έχουν άλλη καταγωγή.

Για τούς Γερμανούς τα ελληνικά είναι ένα εφτασφράγιστο βιβλίο ειδικά λόγω
- του διάφορου αλφαβήτου
- της δύσκολης ορθογραφίας
- της διάφορης προφοράς
- του περίπλοκου τονισμού των φράσεων.

Επίσης πασίγνωστες λέξεις έχουν αναλογία σε άλλες γλώσσες στις γερμανικές εκφράσεις, όχι όμως στη ελληνική γλώσσα, π.Χ.:
Polizei (D)
police (GB)
police (F)
policia (E)
policja (PL)
αστυνομία (GR)

Hospital (D)
hospital (GB)
hôpital (F)
hospital (E)
szpital (PL)
νοσοκομείο (GR)

priksarxidis

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2014
Like
2
Πόντοι
6
έν (GR)
een (NL)
ein (DE)

τα γερμανικα παντως πολυ σεξυ σα γλωσσα αντιθετως με τα ισπανικα/πορτογαλικα

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
έν (GR)
een (NL)
ein (DE)

τα γερμανικα παντως πολυ σεξυ σα γλωσσα αντιθετως με τα ισπανικα/πορτογαλικα

τα γερμανικα σεξυ γλωσσα? σε αντιθεση με τα ισπανικα?τι αλλο θα ακουσουμε
τα γαλλικα ιταλικα δηλαδη τι ειναι?

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.919
Πόντοι
25.056
Βαλτους να γραψουνε και θα δεις ποσα ορθογραφικα λαθη θα κανουνε! Ολα θα ειναι Ο , Ι κτλ. Δεν θα δεις ω , ει κτλ...

Εγγρ.
12 Φεβ 2014
Κριτικές
4
Like
713
Πόντοι
86
  Πολύ περίεργο παντως το γεγονός  ότι οποιοι εχουν δυσκολία με κάτι,αρέσκονται να μιλούν πολύ γι αυτό,και δή ως ειδήμονες ... Θυμάμαι στο σχολείο,ολα τα παιδιά που δεν μπορούσαν να παιξουν καλό ποδόσφαιτο -λογω παχους ή αλλου ελαττώματος- μιλούσαν με τις ώρες γι αυτό  το σπόρ ... Περα από αυτό, προσωπικά θεωρώ ως μια πολύ ευηχη και μουσικη γλώσσα τα αιθιοπικα,για οσους βεβαια ετυχε να τα ακουσουν.Τα αγγλικά μου αρεσουν επίσης.Κάποτε ακουσα ιταλικα ,μετα από καιρό που ακουγα μονο γαλλικα - έμενα  εκει,στη Γαλλια. Μου φάνηκε σαν ένα σοκ,και νομισα ότι ακουγα βλάχικα γαλλικα η κατι παρομοιο.Πολυ κακόηχες είναι  -στα δικα μας μαλλον αυτιά- οι κινεζοιαπωνικες γλωσσες και καποιες αφρικανικες. Πολλες φορες είναι κατι το υποκειμενικο,ολο αυτό.[Σημερα ,με το ιντερνετ,μπορεί κανεις να ακουση οποιαδήποτε γλωσσα,αρκει να πιαση ένα σταθμο τηλεοράσεως της χωρας που τον ενδιαφέρει.[να διευκρινισω επισης,οτι τα αιθιοπικα  ανηκουν στις σημιτικες γλωσσες,οπως τα αραβικα κλπ,καμμια σχεση με τις γνησια αφρικανικες.Επίσης, οι πλέον πολύπλοκες γλώσσες είναι  οι αφρικανικες,( π.χ.  εχουν πρόσωπο,χρονο και έγκλιση για τα επιρρήματα ] γι αυτό και οσοι ασχολούνται με την προχωρημενη γλωσσολογια ,συνηθως αναγκάζονται να μελετησουν καποια από αυτές,για να μπορεσουν να προχωρησουν.Ο μεγάλος-για μενα ο μεγαλύτερος-γλωσσολόγος Κλωντ Αζεζ, γνωριζει ,εκτος από τις ευρωπαικες και κινεζικα,καποιες αφρικανικες και εχει γραψει συνθετικές  μελετες πανω στις γλωσσες αυτές.Υπηρχε και ενας άλλος Γαλλος,ο Ετιέμπλ,που ελεγαν -δε μπορεσα να το ελέγξω  - ότι ηξερε  77 γλώσσες]Τελος,ενα ιστορικο προσωπο που ειχε το χαρισμα των γλωσσών,ηταν η Κλεοπάτρα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom