Νέα

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xxx_male
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 418K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εδω γραφουμε 10- 15 ατομα. Ισως να θεωρουμε διαφορετικα ο καθενας μας τι ειναι δημοκρατικο.
Ήδη απο το πρωτο ετος της νομικης εχω εγκαταλειψει τις παιδικες ιδεες οτι δημοκρατικα εκλεγμενη ειναι μια κυβερνηση μονο αν εχει 50,01%.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Όσα πολιτικάντικα και να πούμε

το 41% του 50% δεν θα γίνει ποτέ το 41% του συνόλου.

Δεν είναι η πλειοψηφία του λαού δεν κυβερνά με την πλειοψηφία αλλά με τις μπόνους έδρες και δεν εκφράζει το 41% του όλου του λαού.

Τα μαθηματικά δεν μπορείς ούτε να τα αλλάξεις με λαικισμούς ούτε με προπαγάνδα. Ούτε εσύ ούτε και εγώ...λένε την πραγματική αλήθεια.

Από τα 9Μ ψηφοφόρων την νδ ψήφισαν 2.5Μ.

Αυτό δεν είναι πραγματική πλειοψηφία. Κυβερνά επειδή ο νόμος προβλέπει κάποια πράγματα για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει. Όχι επειδή εκφράζει τους μισούς Έλληνες.
Και ο Τσιπρας ετσι κυβερνησε, αλλά δεν ειδα κανεναν σας να λεει οτι κυβερναει με το 38% (μαζι με τον Καμμενο) του 55%.
Τωρα σας επιασε ο οιστρος με τα μαθηματικα.
Ετσι ειναι οι κανονες του παιχνιδιου, ισχυουν για ολους. Τελος.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.948
Πόντοι
19.795
Όσα πολιτικάντικα και να πούμε

το 41% του 50% δεν θα γίνει ποτέ το 41% του συνόλου.

Δεν είναι η πλειοψηφία του λαού δεν κυβερνά με την πλειοψηφία αλλά με τις μπόνους έδρες και δεν εκφράζει το 41% του όλου του λαού.

Τα μαθηματικά δεν μπορείς ούτε να τα αλλάξεις με λαικισμούς ούτε με προπαγάνδα. Ούτε εσύ ούτε και εγώ...λένε την πραγματική αλήθεια.

Από τα 9Μ ψηφοφόρων την νδ ψήφισαν 2.5Μ.

Αυτό δεν είναι πραγματική πλειοψηφία. Κυβερνά επειδή ο νόμος προβλέπει κάποια πράγματα για να μπορεί κάποιος να κυβερνήσει. Όχι επειδή εκφράζει τους μισούς Έλληνες.
Ενας νομος που παλι μειοψηφια τον νομοθετησε.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Απολυτως φυσιολογικο.
Οταν κυβερναει η αριστερα, τοτε η δεξιά συσπειρωνει και τις ακροδεξιες ψηφους. Αντιθετως οταν κυβερναει η δεξια, οι δυναμεις της ακροδεξιας απελευθερωνονται. Ποσο μαλλον οταν δεν υπαρχει κανενας κινδυνος να χασει η δεξια την πρωτιά.
Εσύ είπες ότι η ακροδεξιά ανεβαίνει στην Ελλάδα λόγω του δικαιωματισμού της αριστεράς.

Πως ακριβώς μπούχτησε η κοινωνία από δικαιωματισμό της αριστεράς ενώ κυβερνά 5 χρόναι ήδη η δεξιά?

αυτά μου ακούγονται όπως τα επιχειρήματα τύπου ''ενώ είμαστε κυβέρνηση δεν τα πάμε καλά επειδή δεν υπάρχει αντιπολίτευση να μας ταρακουνήσει''

πάλι σας φταίει η ανύπαρκτη αριστερά.

Λίγο έλεος...

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.777
Πόντοι
2.356
Παντού υπαρχει γαλαζια πλειοψηφια ρε φιλε. Οχι μονο στη Θεσσαλια.
Γιατι δεν την γαμησανε και αλλου?
Ίσως γιατί κανείς δεν πήγε να πει ή ψηφίζετε τον υποψήφιό μας ή φράγκο δεν βλέπετε; Ίσως γιατί τον τενεκέ Υπουργό υποστήριξε ένα φυλακόβιο υποκείμενο σαν τον Μπεο; Και είπε κι αυτός ακριβώς το ίδιο; Ίσως γιατί ο υποψήφιος αποδείχθηκε τραγικά ανίκανος κι ενώ περίμενε καταστροφή τα παράτησε όλα κι έτρεχε σε γιορτή χαλβά να μαζέψει ψήφους;
Ίσως γιατί είχε προηγηθεί ο Ιανός και ο Αγοραστός ξόδευε τα λεφτά να κάνει δρόμους και πλατείες αντί να κάνει, έστω κάποια μικρά, αντιπλημμυρικά;
Πολλά ίσως για να τα διαχειρισθεί ο κομματικός μηχανισμός, που απλά θεωρούσε τους ψηφοφόρους ταγμένα πρόβατα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Και ο Τσιπρας ετσι κυβερνησε, αλλά δεν ειδα κανεναν σας να λεει οτι κυβερναει με το 38% (μαζι με τον Καμμενο) του 55%.
Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν είναι απολύτως δημοκρατικοί και δεν βοηθούν να γίνει κυβέρνηση πλειοψηφίας.

Το ότι το παιχνίδι είναι στημένο λάθος δεν αναιρεί ότι είπα παραπάνω. Τέλος πράγματι...

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.948
Πόντοι
19.795
Δεν εγραφα στα πολιτικα νηματα τοτε φιλε μου. Μονο στους παππουληδες και στο νημα της Ταυλανδης. Στα πολιτικα αρχισα να γραφω οταν το νημα των παππουληδων επεσε σε αδρανεια. Φευ, οπως θα ελεγε και καποια ψυχη.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Ενας νομος που παλι μειοψηφια τον νομοθετησε.
μα αυτό είναι το πρόβλημα με την μειοψηφία...και τις μπόνους έδρες...

μπορεί τώρα η μειοψηφία να νομοθετήσει για την διαιώνιση της παντοδυναμίας της...

ήρθε η μειοψηφία να αλλάξει την απλή αναλογική....λες και είναι το μαντρί του παππού τους...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
μα αυτό είναι το πρόβλημα με την μειοψηφία...και τις μπόνους έδρες...

μπορεί τώρα η μειοψηφία να νομοθετήσει για την διαιώνιση της παντοδυναμίας της...

ήρθε η μειοψηφία να αλλάξει την απλή αναλογική....λες και είναι το μαντρί του παππού τους...
Και την απλη αναλογικη μια μειοψηφια δεν την νομοθετησε?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Και την απλη αναλογικη μια μειοψηφια δεν την νομοθετησε?
Ναι αλλά είναι το δικαιότερο σύστημα και σίγουρα (προς τιμήν τους) δεν ήταν προς το συμφέρον τους αλλά προς το συμφέρον της δημοκρατίας.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.948
Πόντοι
19.795
Συγνωμη αλλά θεωρω αστειο να συζηταμε αν πρεπει να κυβερνησει αυτοδυναμα το 41%, οταν ο δευτερος εχει 17 και ο τριτος 12.
Και δεν θεωρω καθολου "δημοκρατικο" το 41% να κρεμεται απο τ' αρχιδια του 10%.
Δεν εχω καθε δικαιωμα λοιπον, να αμφισβητω τους νομους και να μην υπακουω σε αυτους, εφοσον δεν εχουν ψηφισθει απο την πλειοψηφια (50%+1 ψηφος) των ψηφισαντων;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Ναι αλλά είναι το δικαιότερο σύστημα και σίγουρα (προς τιμήν τους) δεν ήταν προς το συμφέρον τους αλλά προς το συμφέρον της δημοκρατίας.
Γιατι δεν ηταν προς το συμφερον τους?
Ηξεραν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι πρωτοι και προσπαθησαν να ανακοψουν την επελαση της ΝΔ. Τι ειναι αυτα που λες?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Δεν εχω καθε δικαιωμα λοιπον, να αμφισβητω τους νομους και να μην υπακουω σε αυτους, εφοσον δεν εχουν ψηφισθει απο την πλειοψηφια (50%+1 ψηφος) των ψηφισαντων;
Οχι, δεν το εχεις, γιατι οι νομοι ψηφιζονται απο τη βουλη οπως προβλεπει το συνταγμα, οι νομοι και ο κανονισμος της βουλης, και πουθενα δεν λεει το συνταγμα οτι οι νομοι ειναι εγκυροι μονο αν ψηφισθουν απο βουλευτες που αντιστοιχουν στο 51% του εκλογικου σωματος

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Γιατι δεν ηταν προς το συμφερον τους?
Ηξεραν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι πρωτοι και προσπαθησαν να ανακοψουν την επελαση της ΝΔ. Τι ειναι αυτα που λες?
Νομοθέτησαν κάτι το οποίο ήταν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το έιχαν κάνει.

Δεν είναι προς το συμφέρον καμίας κυβέρνησης η απλή αναλογική χωρίς τα μπόνους εκτός αν έχει την απόλυτη αυτοδυναμία.

Δεν θα συμφωνήσουμε γιατί έχεις άλλη οπτική για το τι είναι και τι θα έπρεπε να είναι η Δημοκρατία.

Δεν ξέρω αν δεν σε ενοχλεί γενικά το στρογγύλεμα της ή τώρα επειδή κυβερνά το κόμμα που σου αρέσει

αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε τα ίδια standarts και απαιτήσεις από το πολιτικό σύστημα.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.948
Πόντοι
19.795
Οχι, δεν το εχεις, γιατι οι νομοι ψηφιζονται απο τη βουλη οπως προβλεπει το συνταγμα, οι νομοι και ο κανονισμος της βουλης, και πουθενα δεν λεει το συνταγμα οτι οι νομοι ειναι εγκυροι μονο αν ψηφισθουν απο βουλευτες που αντιστοιχουν στο 51% του εκλογικου σωματος
Να σου πω την αληθεια δεν ξερω τι λεει το συνταγμα.
Αν εχεις να μου παραθεσεις καποιο αρθρο, που να λεει οτι οι νομοι μπορουν να ψηφιζονται και μειοψηφικα, παω πασο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Νομοθέτησαν κάτι το οποίο ήταν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το έιχαν κάνει.

Δεν είναι προς το συμφέρον καμίας κυβέρνησης η απλή αναλογική χωρίς τα μπόνους εκτός αν έχει την απόλυτη αυτοδυναμία.

Δεν θα συμφωνήσουμε γιατί έχεις άλλη οπτική για το τι είναι και τι θα έπρεπε να είναι η Δημοκρατία.

Δεν ξέρω αν δεν σε ενοχλεί γενικά το στρογγύλεμα της ή τώρα επειδή κυβερνά το κόμμα που σου αρέσει

αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε τα ίδια standarts και απαιτήσεις από το πολιτικό σύστημα.
Δεν θυμαμαι να αμφισβητησα τη νομιμοποιηση των Συριζανελ ποτέ, αρα προφανως η αποψη μου δεν συνδεεται με το κομμα που κυβερνάει.

Προφανως η ακυβερνησια δεν ειναι προς το συμφερον της δημοκρατιας.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
Δεν θυμαμαι να αμφισβητησα τη νομιμοποιηση των Συριζανελ ποτέ, αρα προφανως η αποψη μου δεν συνδεεται με το κομμα που κυβερνάει.

Προφανως η ακυβερνησια δεν ειναι προς το συμφερον της δημοκρατιας.
δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα αλλά οι θεσμοί.

ούτε έχει σημασία τι αμφισβήτησες εσύ ή εγώ...σημασία έχει τι είναι πιο δημοκρατικό.

η ακυβερνησία σε χώρες προηγμένες δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί υπάρχουν χώρες που δεν έχουν κυβέρνηση για μήνες και τρέχει το κράτος μόνο τους.

αλλά εδώ πρέπει όσο πιο γρήγορα να αναλάβει μια κυβέρνηση για να αρχίζει να ροκανίζει τα λεφτά του κράτους.

φυσικά και η ακυβερνησία είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας ΜΕΧΡΙ να βρεθεί η δημοκρατικότερη λύση η οποία είναι ΜΟΝΟ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. η πραγματική όχι από τα λιντλ με 3 έδρες μπόνους άλλες 2

και διώχνουμε και 10 σπαρτιάτες και τσιμπάμε και άλλες 6 και αυτοπροσδιοριζόμαστε αυτοδυναμία.

Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom