Νίπλης
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 4 Απρ 2013
- Like
- 75.469
- Πόντοι
- 12.756
Ζιμενς ειναι νομιζωΜάντεψε, σινγκιουλαρ λοτζικ.
Ζιμενς ειναι νομιζωΜάντεψε, σινγκιουλαρ λοτζικ.
έκανες σύνδεση του πος με τον φορολογικο να δεις τι εστί σίνγκιουλαρ?Μάντεψε, σινγκιουλαρ λοτζικ.
Τι με νοιάζει; Βγάζει τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.έκανες σύνδεση του πος με τον φορολογικο να δεις τι εστί σίνγκιουλαρ?
41%?????Μάντεψε, σινγκιουλαρ λοτζικ.
αυτό ισχύειΤι με νοιάζει; Βγάζει τα καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.
Καλά, ακόμα και αν υπήρχε η έννοια του περιφερειακού δημοψηφίσματος θα μπορούσε να εφαρμοστεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα στην Ελλάδα του 2024??Μια και εθιξες ενα σοβαρο ζητημα, να σου πω οτι δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στην "περιφερειακη" διοικηση και κατ' επεκταση και στα περιφερειακα δημοψηφισματα. Εχει αποδειχθει οτι οσο περιοριζεται τοπικα η διοικηση, τοσο πιο διεφθαρμενη ειναι. Το κεντρικο κρατος εχει τις μεγαλυτερες εγγυησεις αξιοπιστιας.
Κάπου υπάρχει το ποστ του τυπε. Από ότι θυμάμαι αρνήθηκε. Λογικό είναι. Είπαμε πελάτες ναι όχι βόδιακαι η ελενα αρνηθηκε γιατι η ιδια αλλα ελεγε οτι ολοι αυτοι ειναι οι καλυτεροι πελατες
Κάπου υπάρχουν κάτι ποστ μιας παρέας από σκυλαραπες που λένε ότι είσαι το πουτανακι τους και σου έχουν κάνει την κωλοτρυπιδα σα φουγάρο.Κάπου υπάρχει το ποστ του τυπε. Από ότι θυμάμαι αρνήθηκε. Λογικό είναι. Είπαμε πελάτες ναι όχι βόδια
Άλεξ λύσε μου εσύ την απορία, γιατί ο συνάδελφός σου χάθηκε.Συνελθε κι εσυ, οταν υπαρχουν καποιοι μη νομικοι που κανουν νομικες αναλυσεις και μαθηματα σε νομικούς, θα τα ακούνε χοντρα. Δεν μας καθιστά "ελίτ" το να διεκδικουμε το αυτονοητο να μην μας κάνουν μαθηματα νομικης οι μη νομικοι. Δεν ειναι "αποψη" τα νομικα.
Oχι απαραιτητα, αφού θα ειχε καθαρα συμβουλευτικο χαρακτηραΚαλά, ακόμα και αν υπήρχε η έννοια του περιφερειακού δημοψηφίσματος θα μπορούσε να εφαρμοστεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα στην Ελλάδα του 2024??
Δεν θα έπρεπε πρώτα να το γυρίσουμε το μαγαζί σε ομοσπονδία??
Θα σου απαντησω ειλικρινως οτι δεν γνωριζω λεπτομερως το θεμα και θα πρεπει να το ψαξω. Δεν θελω να πω κατι ημιμαθώς ή ανεύθυνα.Άλεξ λύσε μου εσύ την απορία, γιατί ο συνάδελφός σου χάθηκε.
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να καθήσει Υπουργό στο σκαμνί για παράβαση καθηκοντος;
Μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος πλην της Βουλής;
Πες μου σε παρακαλώ γιατί θα με φάει η απορία.
Άλεξ λύσε μου εσύ την απορία, γιατί ο συνάδελφός σου χάθηκε.
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να καθήσει Υπουργό στο σκαμνί για παράβαση καθηκοντος;
Μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος πλην της Βουλής;
Πες μου σε παρακαλώ γιατί θα με φάει η απορία.
Φρονώ πως όχι, καθώς η παράβαση καθήκοντος δεν ανήκει στα εγκλήματα κατά περιουσιακών αγαθών, ώστε να τίθεται θέμα οικονομικής ζημίας της ευρωπαϊκής ένωσης.Oχι απαραιτητα, αφού θα ειχε καθαρα συμβουλευτικο χαρακτηρα
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Θα σου απαντησω ειλικρινως οτι δεν γνωριζω λεπτομερως το θεμα και θα πρεπει να το ψαξω. Δεν θελω να πω κατι ημιμαθώς ή ανεύθυνα.
Κι εγώ αυτή την εντύπωση σχημάτισα. Γιατί, αν μπορούσε να το κάνει, τι νόημα έχει η φασαρία που σήκωσε η Κορέσι; Αλλά ας δούμε τι θα βρει κι ο Άλεξ.Φρονώ πως όχι, καθώς η παράβαση καθήκοντος δεν ανήκει στα εγκλήματα κατά περιουσιακών αγαθών, ώστε να τίθεται θέμα οικονομικής ζημίας της ευρωπαϊκής ένωσης.
Κι εγώ με επιφύλαξη.
Για την εκδίκαση από τη Βουλή τι ισχύει;Θα σου απαντησω ειλικρινως οτι δεν γνωριζω λεπτομερως το θεμα και θα πρεπει να το ψαξω. Δεν θελω να πω κατι ημιμαθώς ή ανεύθυνα.
Αν ερευνησα ορθώς, η Κοβέσι ειναι η επικεφαλης της ευρωπαικης εισαγγελιας, που εχει εντεταλμενους ευρωπαιους εισαγγελείς σε καθε χωρα (στην Ελλαδα η Ποπη Παπανδρεου). Οντως η ευρωπαικη εισαγγελία μπορει να ασκει αυτοτελώς διωξεις σε μη πολιτικα προσωπα. Για υπουργους χρειαζεται ομως εγκριση απο το ελληνικο κοινοβουλιο, με συσταση προανακριτικης επιτροπής. Το σχετικο αιτημα εγινε στον Τασούλα τον Ιούνιο του 2023 και απορριφθηκε, με αποτέλεσμα το αίτημα να αρχειοθετηθεί. Η συγκεκριμένη ρύθμιση εχει συνταγματική ισχυ στην Ελλαδα και καθε διωξη κατα υπουργού για τα συγκεκριμενα αδικηματα, περναει απο τη Βουλη υποχρεωτικα.Κι εγώ αυτή την εντύπωση σχημάτισα. Γιατί, αν μπορούσε να το κάνει, τι νόημα έχει η φασαρία που σήκωσε η Κορέσι; Αλλά ας δούμε τι θα βρει κι ο Άλεξ.
Ο Τσίπρας δεν κυβέρνησε αυτοδύναμος, τι δεν καταλαβαίνεις;1.926.526 πηρε ο Τσιπρας τον Σεπτεμβριο του 2015 και κυβερνησε με 35%.
Προφανως ειναι λιγοτερες από 2.115.322.
Αλλά επειδή εισαι δηθεν πονηριδης, εβαλες από την μια τις ψηφους του Τσιπρα του Ιανουαρίου του 2015, που ηταν 2.245.178, και από την αλλη τις ψηφους του Κουλη τον Ιούνιο του 2023. Οχι λοιπον, θα συγκρινεις ιδια πραγματα, τον Μάιο του 2023 ο Κουλης πηρε 2.407.750. Ειτε θα συγκρινεις και για τους δυο τις ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ειτε και για τους δυο τις δευτερες.
Για να μην θυμισω και τις ψηφους του 2019, που ηταν 2.251.618. Παλι πανω απο τον Τσιπρα.
Καλη χωνεψη. Ξεμπροστιαστηκες καλα?
Η πρόταση δυσπιστίας δεν ειναι δημοψηφισμα, απαιτεί ψηφους βουλευτών. Και οι βουλευτές έχουν εκλεγεί νομίμως και απαιτούνται 151 ψηφοι. Αν ηθελε το Συνταγμα, θα έλεγε οτι απαιτείται αριθμός βουλευτών από κόμματα που συγκεντρώνουν το 50,01% του εκλογικού σώματος. Δεν λέει ομως αυτό. Και αντισυνταγματικές διατάξεις του συνταγματος δεν υπαρχουν. Αποτελεί επομένως επιλογή του συνταγματικού νομοθέτη να απαιτεί ψηφους βουλευτών και όχι εκλογικού σώματος.Ο Τσίπρας δεν κυβέρνησε αυτοδύναμος, τι δεν καταλαβαίνεις;
Πες μας τώρα λίγο για τη σημερινή ψηφοφορία. Σύμφωνα με εσένα το κυβερνών κόμμα εκπροσωπεί το 41% του λαού. Σήμερα λοιπόν όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του κυβερνώντος ψήφησαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, η οποία όμως απορρίφθηκε. Δηλαδή οι εκπρόσωποι του 41% του λαού επέβαλαν τη γνώμη τους στους εκπροσώπους του 59% του λαού. Μίλησέ μας για αυτό.