Νέα

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xxx_male
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 423K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.877
Πόντοι
216
Δηλαδή αυτός που με την υπογραφή του κάνει κουμάντο ποια συστήματα ασφαλείας θα κάνει οικονομία και διορίζει την ΡΑΣ για να πιστοποιεί αυθαίρετα την ανύπαρκτη ασφάλεια τι ευθύνη έχει;

Και επειδή είσαι νομικός….αν αντί για το κράτος ήταν ο διαχειριστής μιας ιδιωτικης εταιρείας θα είχε ποινικές εύθυνες;
Μαζί το συζητούσαμε τότε αν θυμάμαι καλά.
Μην το επαναλάβουμε.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.877
Πόντοι
216
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε να ελεγχθούν Καραμανλής και Σπιρτζης για παραλείψεις που σχετίζονται με το δυστύχημα και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Ο πρώτος για κατάχρηση, ο δεύτερος για παράβαση καθήκοντος.
Όπως πολύ σωστά εντόπισες, η τυχόν ποινική τους ευθύνη δεν είναι και δεν ερευνάται αυτή τη στιγμή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, αλλά για άλλα αδικήματα που απορρέουν από τις συμβάσεις.
Αυτό προσπαθώ να πω. Άλλο ποινική ευθύνη για το ατύχημα, άλλο ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος. Έχω καταλάβει ότι οι περισσότεορι το μπερδεύουν.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.196
Πόντοι
6.946
Όλο το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ για συμβάντα παρόμοια των τρένων στα Τέμπη:
"Ο Κώστας Πικραμένος, Διευθυντής Ερευνών της CP Consulting (εταιρία εκπόνησης στρατηγικών μελετών) με έδρα τη Μασσαλία, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα στρατηγικής ασφάλειας , μιλώντας σήμερα στον 98.4 προχώρησε σε μια αποκάλυψη "βόμβα" , παρουσιάζοντας έγγραφο , βάσει τoυ οποίου δύο μήνες πριν το έγκλημα των Τεμπών, επικαιροποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 , για 4η φορά το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρώπινων Απωλειών (ΣΔΑΑ), το οποίο όσοι σήμερα επικαλούνται , είτε αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, είτε πολιτικοί προϊστάμενοι, πως με βάση αυτό κινήθηκαν για την απομάκρυνση των συντριμμιών και των βαγονιών από τον τόπο του δυστυχήματος και το μπάζωμα του χώρου ώστε να διευκολυνθούν οι εργασίες έρευνας και διάσωσης στο τόπο του δυστυχήματος, όχι μόνο δεν το εφάρμοσαν με ότι ακριβώς προέβλεπε, από ιατροδικαστικές πράξεις έως τον καθαρισμό του σημείου, αλλά ακόμη χειρότερα το ίδιο αυτό το Ειδικό Σχέδιο προέβλεπε ποιος ήταν και μόνο αυτός , που θα μπορούσε να δώσει εγγράφως εντολή "αποκλιμάκωσης" και άρα το ελεύθερο αμέσως μετά να προχωρήσουν οι όποιες εργασίες ακόμη και μπαζώματος. Υπό την προϋπόθεση συλλογής πρώτα όλων των στοιχείων, ιχνών και πειστηρίων. Σύμφωνα με το Σχέδιο, η ΜΟΝΗ Προανακριτική Αρχή είναι η ΕΛ. ΑΣ όσον αφορά το δυστύχημα στα Τεμπη....Ορίζει την περίμετρο Ασφαλείας για όσο διάστημα διεξάγεται η διάσωση ζωντανών και η περισυλλογή των σορών, αλλά και ΟΛΩΝ των πειστηριών, αποδεικτικών υλικών...Με Βάση την 9η Φάση (όπως περιγράφεται στο Σχέδιο) η ΕΛΑΣ δίνει ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ προκειμένου άλλοι φορείς (ΕΡΓΟΣΕ κλπ) να προβούν σε αποκατάσταση του χώρου...Όμως το Σχέδιο είναι ΣΑΦΕΣ: Σελίδα 31 (PDF ΣΔΑΑ) "Μετά την απόδοση των σορών και ΕΦΟΣΟΝ έχει ολοκληρωθεί το έργο της συλλογής στοιχείων, ιχνών και πειστηρίων, η καθ'υλη και κατά τόπο Προανακριτική Αρχή δίνει εντολή ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ" ΄Όμως εβδομάδες και μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών υπήρχαν στο χώρο του εγκλήματος ακόμη πειστήρια και ίχνη που δεν είχαν περισυλλεγεί. Ο πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστος και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, αν το έπραξαν ή όποιος άλλος Υπουργός, είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ βάσει του Σχεδίου να εμπλακούν στο μπάζωμα ή άλλη παρέμβαση....και θα πρόκειται για παράβαση καθήκοντος. Την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης του συμβάντος την έχουν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , η ΕΛ.ΑΣ, το Πυροσβεστικό Σώμα, και οι Ιατροδικαστικές αρχές....Το Σχέδιο είναι ΣΑΦΕΣ, αν αυτοί ως αρμόδιοι το έπραξαν χωρίς έγγραφη εντολή "Αποκλιμάκωσης" , ομοίως έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος , λέει ο κ. Πικραμένος και θα πρέπει να διωχθούν ποινικά. Στην αποκάλυψη αυτή παρενέβη ο Βασίλης Κοκοτσάκης, ως τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών και διεύρυνε περαιτέρω την υπόθεση στις συγκεκριμένες πτυχές της. "

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.877
Πόντοι
216
Αν ο Καραμανλής τα έπαιρνε χοντρά από την Hellenic train κάτω από το τραπέζι καθυστερωντσς το σύστημα της τηλεδιοικησηςγια να μην αναγκάζεται η εταιρία να πληρώνει τη λειτουργία της,,,,τότε δεν έχει και ποινική ευθύνη ο κύριος Καραμανλης;;;
Ναι, αλλά όχι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή. Για άλλα αδικήματα. Και νομίζω γι' αυτά ερευνάται, κατόπιν νέων στοιχείων που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Δεν προσπαθώ να πω κάτι περίεργο, ούτε ανακαλύπτω τον τροχό. Απλά το ξεκαθαρίζω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
όχι, θα γραφτούνε και θα γράφονται εκεί εσαεί κι όταν μπούνε μέσα τα καθικάκια που πρέπει να μπούνε θα γραφτούν με χρυσά γράμματα μαζί κι όλοι οι γονείς γιατί είναι ήρωες εναντίον ενός αδίστακτου αντεθνικού εχθρού. Είτε σου αρέσει είτε δε σου αρέσει.

και βάλε ζυγαριά ναι, η λογική έχει και συγκριτικό αυτοματισμό, βάλτον σε λειτουργία.
Ενταξει τύπε
Αυριο θα πανε οι συγγενείς των νεκρων στο Ματι να γραψουν και τα ονοματα των δικων τους, μεθαυριο οι συγγενεις των νεκρων του Σαμινα, παραμεθαυριο οι συγγενείς των νεκρών παιδιων στο τροχαιο στα Τεμπη πριν 20 χρονια, χώρο εχει αρκετο.

Και δεν θα τολμαει κανενας να τα σβησει, μην τυχον και του τα χωσει κανενας σαν του λογου σου με υφος χιλιων καρδιναλιων που βλεπει παντου εχθρους του εθνους και προδοτες

Πολύ καλα κάνανε και τα σβησανε και μπραβο στον Δούκα που τα εσβησε

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.634
Πόντοι
3.656
Άλλο ποινική ευθύνη για το ατύχημα, άλλο ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος. Έχω καταλάβει ότι οι περισσότεορι το μπερδεύουν.
Και τι γίνεται όταν η παράβαση καθήκοντος οδήγησε στο ατύχημα?

Εγώ όταν σου είπα για ποινική ευθύνη δεν εννόησα ότι από δόλο ήθελε να σκοτωθούν.

Εννόησα ότι για σκοτεινούς λόγους (προφανώς μίζες και οικονομίες) δεν εκτέλεσε τις συμβάσεις όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η προβλεπόμενη ασφάλεια και να γίνει ότι έγινε.

Και τι γίνεται με ποινικές ευθύνες για το μπάζωμα του τόπου αργότερα?

Όλοι ξέρουν την απέχθεια μου για τους χρυσαυγίτες αλλά αυτούς για κάτι τέτοια τους πήγαν ως εγκληματική οργάνωση όλους μαζί σε δίκη μαζικα...και καλά έκαναν. Εδώ γιατί επιλεκτικά έχουν τόσες ευαισθησίες?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Από άγνοια όπως είπε ο ίδιος. Και μετά ζήτησε συγνώμη.
Ε ενταξει. Επομενως μπορουν αυριο να πανε να τα γραψουν και στον Παρθενωνα.

Αρα αφου το σβησιμο ηταν λαθος, δεν υπαρχει προβλημα να πανε αυριο να τα ξαναγραψουν, ετσι?
Και γιατι οχι και πανω στο μνημειο?

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.877
Πόντοι
216

Εγώ όταν σου είπα για ποινική ευθύνη δεν εννόησα ότι από δόλο ήθελε να σκοτωθούν.

Εννόησα ότι για σκοτεινούς λόγους (προφανώς μίζες και οικονομίες) δεν εκτέλεσε τις συμβάσεις όπως έπρεπε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η προβλεπόμενη ασφάλεια και να γίνει ότι έγινε.

Όλοι ξέρουν την απέχθεια μου για τους χρυσαυγίτες αλλά αυτούς για κάτι τέτοια τους πήγαν ως εγκληματική οργάνωση όλους μαζί σε δίκη μαζικα...και καλά έκαναν. Εδώ γιατί επιλεκτικά έχουν τόσες ευαισθησίες?
Θέτεις πολλά θέματα.
Η γνώμη μου είναι ότι η τυχόν ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος δεν οδηγεί σε ποινική ευθύνη για ανθρωποκτονία.
Το είχαμε αναλύσει και τότε το σκεπτικό.

Για το μπάζωμα δεν ξέρω τι έγινε, έχω μείνει πίσω στην ενημέρωση.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.979
Πόντοι
3.715
Ενταξει τύπε
Αυριο θα πανε οι συγγενείς των νεκρων στο Ματι να γραψουν και τα ονοματα των δικων τους, μεθαυριο οι συγγενεις των νεκρων του Σαμινα, παραμεθαυριο οι συγγενείς των νεκρών παιδιων στο τροχαιο στα Τεμπη πριν 20 χρονια, χώρο εχει αρκετο.

Και δεν θα τολμαει κανενας να τα σβησει, μην τυχον και του τα χωσει κανενας σαν του λογου σου με υφος χιλιων καρδιναλιων που βλεπει παντου εχθρους του εθνους και προδοτες

Πολύ καλα κάνανε και τα σβησανε και μπραβο στον Δούκα που τα εσβησε

θα μας κάνεις και μάθημα, ποιός; ο υποστηρικτής των λαμόγιων, ο άσπρο-μαύρο επί πληρωμή. Κάτι αποτυχημένοι δικηγορίσκοι αλλά καλοί γλείφτες κι υπάκουοι πιάνουν γαλαρίες μέσα στο κωλοχανείο.
Καλύτερη χρήση η γραφή ηρώων και πεσόντων από τους εθνοπροδότες για να μην ξεχνάει ο κόσμος από που πηγάζει η ύβρις.
Η χώρα κυβερνάται από μειοψηφία νάνων που μισούν τον Έλληνα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006

Μια χαρα σού τα λεει ο συναδελφος. Με τετοια άλματα (δεν εκανες εγκαιρως τη συμβαση αρα ευθυνεσαι ποινικα για το ατυχημα) δεν αποδιδονται ποινικες ευθυνες. Πώς να το κανουμε δηλαδη.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.877
Πόντοι
216
Ε ενταξει. Επομενως μπορουν αυριο να πανε να τα γραψουν και στον Παρθενωνα.

Αρα αφου το σβησιμο ηταν λαθος, δεν υπαρχει προβλημα να πανε αυριο να τα ξαναγραψουν, ετσι?
Και γιατι οχι και πανω στο μνημειο?
Δεν με κατάλαβες. Τη συγνώμη θεωρώ λάθος.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.634
Πόντοι
3.656
Θέτεις πολλά θέματα.
Η γνώμη μου είναι ότι η τυχόν ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος δεν οδηγεί σε ποινική ευθύνη για ανθρωποκτονία.
Το είχαμε αναλύσει και τότε το σκεπτικό.

Για το μπάζωμα δεν ξέρω τι έγινε, έχω μείνει πίσω στην ενημέρωση.
Μια χαρα σού τα λεει ο συναδελφος. Με τετοια άλματα (δεν εκανες εγκαιρως τη συμβαση αρα ευθυνεσαι ποινικα για το ατυχημα) δεν αποδιδονται ποινικες ευθυνες. Πώς να το κανουμε δηλαδη.
Και εγώ σας λέω ότι κάποιος που κάνει σέρβις για παράδειγμα σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις υπογράφει υδ για το αποτέλεσμα και αν γίνει μια μαλακία και σκοτωθούν 10 άνθρωποι θα κατηγορηθεί πολύ άμεσα για τον θάνατο τους.

Δεν χρειάζεται να είναι ο τεχνικός...ο διευθυντής της εταιρείας θα κατηγορηθεί μαζί του. Το ξέρω και το ξέρετε και εσείς.

Πόσο μπορεί να απέχει αυτό από έναν υπουργό που πήρε λεφτά από την εε και τα έκανε μίζες στον τεχνικό (εργολήπτη) και δεν ολοκλήρωσε το έργο????

Όσο για το μπάζωμα...ο Αγοραστός έχει κατηγορηθεί...βγήκε στη φόρα και το όνομα του υπουργού που του έδωσε την εντολή...και μετά από 1 χρόνο αποφάσισαν ότι κακώς έγινε.

Και μιλάμε για εντολή να θάψουν κάτω από το τσιμέντο τα λείψανα των παιδιών 20 χρονών και να παραδώσουν στις μάνες τους μια άδεια σακούλα. Δεν ξέρω τι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να δώσεις τέτοια εντολή.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.803
Πόντοι
2.356
Όπως πολύ σωστά εντόπισες, η τυχόν ποινική τους ευθύνη δεν είναι και δεν ερευνάται αυτή τη στιγμή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, αλλά για άλλα αδικήματα που απορρέουν από τις συμβάσεις.
Αυτό προσπαθώ να πω. Άλλο ποινική ευθύνη για το ατύχημα, άλλο ποινική ευθύνη για παράβαση καθήκοντος. Έχω καταλάβει ότι οι περισσότεορι το μπερδεύουν.
Πιθανώς να το μπερδεύουν. Αλλά εγώ δε μίλησα ποτέ για ανθρωποκτονια. Πάντα για άλλα αδικήματα μιλούσα, που και γιαυτα καλύπτονται πίσω από την ασυλία.
Η κατάχρηση και η απιστία πολιτικών προσωπων κακουργήματα δε θεωρούνται; Η Βουλή θα κρίνει αν θα δικαστούν;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
θα μας κάνεις και μάθημα, ποιός; ο υποστηρικτής των λαμόγιων, ο άσπρο-μαύρο επί πληρωμή. Κάτι αποτυχημένοι δικηγορίσκοι αλλά καλοί γλείφτες κι υπάκουοι πιάνουν γαλαρίες μέσα στο κωλοχανείο.
Καλύτερη χρήση η γραφή ηρώων και πεσόντων από τους εθνοπροδότες για να μην ξεχνάει ο κόσμος από που πηγάζει η ύβρις.
Η χώρα κυβερνάται από μειοψηφία νάνων που μισούν τον Έλληνα.
Φυσικα θα σου κανω μαθημα, γιατι λες βλακειες με υφακι.

Και ξεκινας να σχολιασεις την αποψη μου "δολοφονωντας" τον χαρακτηρα μου, αποκαλωντας με αποτυχημενο δικηγορισκο υποστηρικτή λαμογιων και γλειφτη. Επειδη πολυ απλα δεν σου αρεσει η αποψη μου.
Κατ' αρχην λοιπον μαθε να συζητας σαν ανθρωπος.

Εισαι ακριβως απο τους ανθρωπους που σιχαινομαι βαθυτατα. Απο αυτους που με προσβολές και μάγκικο υφάκι, προσπαθουν να μας πεισουν οτι "πονανε" για καποια θυματα και συμπονούν τους συγγενεις.
Ο πραγματικα ευαισθητος ειναι ευγενης, μετρημενος, σεβαστικος.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.877
Πόντοι
216
Και εγώ σας λέω ότι κάποιος που κάνει σέρβις για παράδειγμα σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις υπογράφει υδ για το αποτέλεσμα και αν γίνει μια μαλακία και σκοτωθούν 10 άνθρωποι θα κατηγορηθεί πολύ άμεσα για τον θάνατο τους.

Δεν χρειάζεται να είναι ο τεχνικός...ο διευθυντής της εταιρείας θα κατηγορηθεί μαζί του. Το ξέρω και το ξέρετε και εσείς.

Πόσο μπορεί να απέχει αυτό από έναν υπουργό που πήρε λεφτά από την εε και τα έκανε μίζες στον τεχνικό (εργολήπτη) και δεν ολοκλήρωσε το έργο????
Έχει διαφορά. Επίσης, στο υποθετικό παράδειγμα πρέπει να προσδιορίσουμε τη μαλακία που έγινε.
Και στο υποθετικό παράδειγμα, όχι, δεν έχει απαραίτητα ευθύνη ο διευθυντής.
Επίσης, δεν είναι παράλληλοι οι ρόλοι του διευθυντή με αυτόν του υπουργού, περιφερειάρχη κτλ.
Για αυτό και είναι το πλέον πιθανό να αθωωθεί η Δούρου για το Μάτι.

Όσο για το μπάζωμα...ο Αγοραστός έχει κατηγορηθεί...βγήκε στη φόρα και το όνομα του υπουργού που του έδωσε την εντολή...και μετά από 1 χρόνο αποφάσισαν ότι κακώς έγινε.

Και μιλάμε για εντολή να θάψουν κάτω από το τσιμέντο τα λείψανα των παιδιών 20 χρονών και να παραδώσουν στις μάνες τους μια άδεια σακούλα. Δεν ξέρω τι άνθρωπος πρέπει να είσαι για να δώσεις τέτοια εντολή.
Ευθυνόφοβος; Ανενημέρωτος; Καθίκι;
Με ποια αιτιολογία μπαζώθηκε και τι ακριβώς;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Αυτο παλι πού το βρηκες?
Μεχρι τωρα λεγανε οτι εγινε το μπαζωμα για να "κρυφτούν" τα επικινδυνα υλικα που προκαλεσαν την εκρηξη.

Για ποιον λογο να μπαζωθει ενα σημειο για να μην βρεθούν λειψανα?

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.877
Πόντοι
216
Πιθανώς να το μπερδεύουν. Αλλά εγώ δε μίλησα ποτέ για ανθρωποκτονια. Πάντα για άλλα αδικήματα μιλούσα, που και γιαυτα καλύπτονται πίσω από την ασυλία.
Η κατάχρηση και η απιστία πολιτικών προσωπων κακουργήματα δε θεωρούνται; Η Βουλή θα κρίνει αν θα δικαστούν;
Ορθόν.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Διαβαζα χθες οτι η Καρυστιανού ειπε σε συνεντευξη της οτι συγκεντρωθηκαν πανω απο 500.000 υπογραφες και θα τις στειλει στον εισαγγελεα, "ο οποιος ειναι υποχρεωμενος να τις στειλει προς Βουλη για να ψηφισθει ο νομος".
Ποιος νομος? Οι γενικοτητες που λενε στην ιστοσελιδα?
Οπως ελεγα τις προαλλες, ο νομος για την εφαρμογη του αρθρου 73 παρ. 6 δεν εχει ψηφισθει, αρα η διαταξη ειναι ανενεργη.
Και επαναλαμβανω το ερωτημα.
Οι ασχολουμενοι με το εγχειρημα το γνωριζουν αυτο, ή οχι?
Αν το γνωριζουν, γιατι παραπλανουν?
Αν δεν το γνωριζουν, γιατι δεν ρωτανε?
Αν αυριο ο εισαγγελεας πεταξει τις υπογραφες (οπως οφειλει) στα σκουπιδια, θα τον στοχοποιησουν οτι παιζει το παιχνιδι της κυβερνησης?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.634
Πόντοι
3.656
Έχει διαφορά. Επίσης, στο υποθετικό παράδειγμα πρέπει να προσδιορίσουμε τη μαλακία που έγινε.
Και στο υποθετικό παράδειγμα, όχι, δεν έχει απαραίτητα ευθύνη ο διευθυντής.
Επίσης, δεν είναι παράλληλοι οι ρόλοι του διευθυντή με αυτόν του υπουργού, περιφερειάρχη κτλ.
Για αυτό και είναι το πλέον πιθανό να αθωωθεί η Δούρου για το Μάτι.

Ευθυνόφοβος; Ανενημέρωτος; Καθίκι;
Με ποια αιτιολογία μπαζώθηκε και τι ακριβώς;
Το παράδειγμα είναι υποθετικό αλλά τα γεγονότα είναι πραγματικά.

Η ΕΕ έδωσε σχεδόν 1 δις για να γίνει το έργο με τα συστήματα etcs ή όπως αλλιώς τα λένε...η τηλεδιοίκηση και τα σχετικά που θα απέτρεπε τα τρένα από την σύγκρουση. Οι Ελληνάρες υπουργοί διαχρονικά έδιναν τα έργα στον μπόμπολα και τη σίμενς για να παντελονιάζουν σιγά σιγά το 1 δις χωρίς να προχωρά το έργο.

Και το έργο τελικά δεν τελείωσε γιατί όπως είπε και ένας στην εξεταστική...(της νδ ήταν αυτός) σε κάποια φάση οι ευρωπαίοι μας είπαν δεν δίνουμε άλλα χρήματα πάρτε τον πούλο.

Οπότε ποιος μπορεί να έχει την ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας που δεν υπήρχαν? Η καθαρίστρια??? Δηλαδή σε ποια λογική αυτός που καθορίζει ποια μέτρα ασφαλείας θα τηρούνται και ποια όχι δεν έχει ευθύνη? Μόνο στην λογική των πολιτικών.

Κοινός εγκληματίας και μαφιόζος λέγεται...που και οι μαφιόζοι δείχνουν σεβασμό στις οικογένειες ακόμα και των ρουφιάνων τους. Δεν τους λένε να πονάνε βουβά.

Αν μπορείς εσύ βρες την αιτιολογία που μπαζώθηκε και ποιος έδωσε την εντολή...βρες και που είναι τα 3 πρώτα βαγόνια του εμπορικού και τα βίντεο της φόρτωσης του....δε θα τα βρεις ποτέ.

Όπως σου έγραψα....μαφία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom