Νέα

Πολυεπιχειρηματικότητα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 259
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

lebesque

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2013
Like
0
Πόντοι
6
Για ενα εκατομμυριο? Ο,τι θελεις ζητας. Τσιμπουκια θα σου κανουν.
Αλλα ας πουμε οτι δεν ειναι 7. Ποσο θα ειναι? 6? 5? 4? Παλι πολλα ειναι.
λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω και θα σε προσγειώσω στην πραγματικότητα , αλλά δυστυχώς οι τράπεζες δεν παίρνουν τσιμπούκια , ούτε παρακαλάνε. Ένα 4 μα 5 τοις εκατό είναι το σύνηθες επιτόκιο για ένα μύριο αυτή τη στιγμή στη ελλάδα. και όχι στις μεγάλες...

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Αντιθετως μαλιστα, τον τελευταιο καιρο μεχρι και απο-πληθωρισμο εχουμε.
Καμια απωλεια της αξιας του νομισματος δεν υπαρχει την τελευταια δεκαετια.
Εφόσον τα κρατη δεν εχουν πλεον δυνατοτητα να κοβουν δικο τους νομισμα, ο πληθωρισμος επαψε να ειναι επιχειρημα.
Άμα έχεις όρεξη κάνε υπολογισμός και δες. Ο αποπληθωρισμός είναι της τάξης του -0,2 ή -0,7 για μερικούς μήνες και αυτό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 ετών. Δεν ειναι βέβαιο ότι θα πετύχει και ούτε έχει αντισταθμίσει την κατάσταση. Αν έχεις όρεξη κάνε υπολογισμούς και βρες .
Ναι θεωρητικά υπάρχει σύμφωνο σταθερότητας για πληθωρισμό έως 3% και τα κράτη δεν έχουν τη δυνατότητα να "κόψουν" χρήμα. Παρόλαυτά πληθωρισμός έστω και μικρός στην ερωζώνη υπάρχει που σε ένα βάθος δεκαετιών αλλάζει το χαρακτήρα ενός ποσού.
Ναι αυτό που ειπα πριν που το χαρακτήρησες λογική δεκαετίας 90 ήταν έτσι γιατί τα ποσά εξανεμίζονταν σε μια δεκαετία  με πληθωρισμό 15-20%. Εγώ ομως με τις σημερινές συνθήκες αναφέρθηκα στα 30-40 χρόνια.
Στο κάτω-κάτω, αν βρεις εσύ  ένα μύριο, κάν'το ό,τι θες!  :dunno:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Σε συμπαθω εσενα...

Ρε μαλακα Αλεξη, τι να "επενδυσεις" με 1 εκατομμυριο?
Αμα εχεις 100 εκατομμυρια, ΟΚ, θα επενδυσεις, θα χτισεις, θα δημηιουργησεις, θα ανοιξεις θεσεις απασχολησης και θα αφησεις προστιθεμενες αξιες στη χωρα.
Αμα εχεις 50 εκατ., το αυτο

Αμα εχεις 1, πρακτικα μπορεις μοναχα να το φας

Γκεγκε?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω και θα σε προσγειώσω στην πραγματικότητα , αλλά δυστυχώς οι τράπεζες δεν παίρνουν τσιμπούκια , ούτε παρακαλάνε. Ένα 4 μα 5 τοις εκατό είναι το σύνηθες επιτόκιο για ένα μύριο αυτή τη στιγμή στη ελλάδα. και όχι στις μεγάλες...
Ωραια, εστω! 5%!
Λιγα ειναι 50 χιλιαρικα το χρονο?
Μια χαρα.

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Όπως και να έχει το 1.000.000 euro είναι "χοντρό" χρήμα και δεν "τρώγεται" έυκολα.. Απο την άλλη όμως εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κάθομαι και να μην παράγω τίποτα.. Εγώ ας πούμε παίρνω ένα ενοίκιο απο ένα μαγαζί και επειδή δυστυχώς είμαι στην ηλικία των 30 ετών και δεν έχω "προσόντα" (πτυχία/μεταπτυχιακά/διαδακτορικά) δεν γουστάρω να κάνω δουλειές του ποδαριού, έχω συνηθίσει πλέον και θεωρώ ότι είναι ότι χειρότερο για την ψυχική μου υγεία..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Σε συμπαθω εσενα...

Ρε μαλακα Αλεξη, τι να "επενδυσεις" με 1 εκατομμυριο?
Αμα εχεις 100 εκατομμυρια, ΟΚ, θα επενδυσεις, θα χτισεις, θα δημηιουργησεις, θα ανοιξεις θεσεις απασχολησης και θα αφησεις προστιθεμενες αξιες στη χωρα.
Αμα εχεις 50 εκατ., το αυτο

Αμα εχεις 1, πρακτικα μπορεις μοναχα να το φας

Γκεγκε?
Παμε παλι.
Το κλεινεις σε προθεσμιακη, παιρνεις 50 χιλιαρικα το χρονο και το κεφαλαιο ανεγγιχτο.
Εκτος αν θελετε να το βαλετε στο σεντουκι φοβουμενοι κανενα κουρεμα.
Δεν ειπα εγω να αγορασεις μετοχες στη γουολ στριτ.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Ωραια, εστω! 5%!
Λιγα ειναι 50 χιλιαρικα το χρονο?
Μια χαρα.
Ως σπασοκλαμπάνιας θα πρότεινα να αφαιρεθεί το 3%(ευρωπαϊκός πληθωρισμός), να προστεθεί στο κεφάλαιο την επόμενη χρονιά και να αναλωθεί το 2% ως κέρδος.
Δηλ από 1000000 μπορούμε να απολαμβάνουμε 20 χιλιαρικάκια. Θέλει πολύ εγκράτεια ειναι η αλήθεια...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Παμε παλι.
Το κλεινεις σε προθεσμιακη, παιρνεις 50 χιλιαρικα το χρονο και το κεφαλαιο ανεγγιχτο.

Ωραια, το ιδιο λεμε, λοιπον

Οσο για  τον αλλον, με το καταστημα που νοικιαζει, εγω τον καταλαβαινω απολυτα. Γιατι να δουλεψεις ανασφαλιστος, με 500/μηνα, αν μπορεις να παντελονιαζεις 2μισι χιλιαρικα ακοπα?
Ωστοσο, και σε αυτο που λεει για την ψυχικη ισορροπια τον καταλαβαινω εξισου...
Δεν ειναι πολυ καλη φαση, κι ας ζηλευουν/ουμε ορισμενοι

King Of East

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2012
Like
8
Πόντοι
6
Παμε παλι.

Εγώ πάντως δεν έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνικές τράπεζες.. Θα έκανα τα πάντα  να τα "βγάλω" έξω..

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ως σπασοκλαμπάνιας θα πρότεινα να αφαιρεθεί το 3%(ευρωπαϊκός πληθωρισμός), να προστεθεί στο κεφάλαιο την επόμενη χρονιά και να αναλωθεί το 2% ως κέρδος.
Δηλ από 1000000 μπορούμε να απολαμβάνουμε 20 χιλιαρικάκια. Θέλει πολύ εγκράτεια ειναι η αλήθεια...
Τα παραλες νομιζω.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86
Όπως και να έχει το 1.000.000 euro είναι "χοντρό" χρήμα και δεν "τρώγεται" έυκολα..
Έτσι λέμε εμεις που δεν τα έχουμε δει αυτά τα νούμερα, κι όμως ένα σωρό κόσμος καταλήγει στην ψάθα (όχι τώρα λόγο κρίσης) λέγοντας ότι "πέρασαν πολλά λεφτά απ'τα χέρια μου αλλά δεν τους έδινα σημασία"...

Επισκέπτης
Όπως και να έχει το 1.000.000 euro είναι "χοντρό" χρήμα και δεν "τρώγεται" έυκολα.. Απο την άλλη όμως εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα να κάθομαι και να μην παράγω τίποτα.. Εγώ ας πούμε παίρνω ένα ενοίκιο απο ένα μαγαζί και επειδή δυστυχώς είμαι στην ηλικία των 30 ετών και δεν έχω "προσόντα" (πτυχία/μεταπτυχιακά/διαδακτορικά) δεν γουστάρω να κάνω δουλειές του ποδαριού, έχω συνηθίσει πλέον και θεωρώ ότι είναι ότι χειρότερο για την ψυχική μου υγεία..

τι νοίκι παίρνεις; σου φτάνει για να ζεις; 

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Τα παραλες, γιατι ο ευρωπαϊκος πληθωρισμος δεν σε αφορα αμεσα, ως Ελληνα.
Εσενα σε νοιαζει ο ντοπιος, που, αυτη τη στιγμη ειναι σχεδον μηδεν.

Απο 'κει κι υστερα, αν θες να προστατευσεις τα λεφτα σου, το καλυτρερο ειναι γερμανικα ομολογα, χρυσος, ελβετικες τραπεζες.

Προσωπικα, στο σεναριο του 1 εκατομμυριου... μπορει να φυλαγα τα μισα, σε ρευστο, και με τα υπολοιπα να αγοραζα ερειπωμενες πολυκατοικιες στο κεντρο της Αθηνας (μια στη Σωκρατους, μια προς Κυψελη, μια προς Α. Παντελεημονα κλπ)
Ε, με μια τετοια διασπορα κινδυνου, και με τις τιμες να εχουν φθασει κυριολεκτικα στον πατο (τιμες ΙΧ, πλεον, για ενα διαμερισμα), πιστευω πως δεν θα υπηρχε πρακτικος τροπος να βγω χαμενος μακροπροθεσμα.
Ενω, αντιθετα, μια πιθανη αναπλαση σε ΜΙΑ απο ολες αυτες τις περιοχες, θα πολλαπλασιαζε τα λεφτα μου

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom