Νέα

POLL Νέα ταυτότητα - θα την πάρουμε ή όχι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα unknowndark
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 626
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Καινουρια ή Παλια ?

• Θα παρω την καινουρια

Ψήφοι: 223 69,0%
  • Θα κρατησω το μπλε κωλοχαρτο

Ψήφοι: 100 31,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    323

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Και τι σε νοιάζουν αυτά μήπως είσαι πραγματικά σεσημασμένος? :coffee:
Σοβαρά ρωτάς;
Το ξέρεις ότι και τώρα σε αναγνωρίζουν αυτόματα οι κάμερες και τα αποτυπώματα σου είναι ψηφιοποιημένα έτσι?
Μόνο άμα έχεις διαβατήριο.
Μια απορία μόνο....τι κινητό έχεις τύπε?
Νόκια με φιδάκι.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Σοβαρά ρωτάς;

Μόνο άμα έχεις διαβατήριο.

Νόκια με φιδάκι.
Ναι σοβαρά ρωτάω. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο αν η φωτό του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα είναι σε ψηφιακή βάση δεδομένων ή όχι.

Τι στιγμή που μόλις ανεβάζεις μια φωτό στα σοσιαλ γίνεται ακριβώς αυτό ή όταν χρησιμοποιείς το Face ID ή παλιότερα το δαχτυλικό αποτύπωμα για να ξεκλειδώσεις το κινητό σου.

Σιγά μην έχεις και μοτορόλα με κεραία :2funny:

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
36.836
Πόντοι
9.931
Ναι σοβαρά ρωτάω. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον φυσιολογικό άνθρωπο αν η φωτό του και τα δακτυλικά του αποτυπώματα είναι σε ψηφιακή βάση δεδομένων ή όχι.

Τι στιγμή που μόλις ανεβάζεις μια φωτό στα σοσιαλ γίνεται ακριβώς αυτό ή όταν χρησιμοποιείς το Face ID ή παλιότερα το δαχτυλικό αποτύπωμα για να ξεκλειδώσεις το κινητό σου.

Σιγά μην έχεις και μοτορόλα με κεραία :2funny:
Ο τυπος εχει smartphone και επειδη την πατησε με την ερωτηση που του εκανες στο γυρισε στην τρελιτσα. Τυπε το NOKIA 3310 εχεις;;;:grin::2funny:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Ο τυπος εχει smartphone και επειδη την πατησε με την ερωτηση που του εκανες στο γυρισε στην τρελιτσα. Τυπε το NOKIA 3310 εχεις;;;:grin::2funny:
Πάω στοίχημα ότι όχι μόνο έχει ανεβάσει την ταυτότητα του στο drive για να την έχει πρόχειρη αλλά το ξεκλειδώνει με το Face ID το οποιο το έχει βάλειο και στις ρυθμίσεις ασφαλείας του fb και του τραπεζικου του λογαριασμου :rockon::rockon::rockon:

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Οκ θα σου πω, δεν μου αρέσει να περάσω από μια διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα που περνάει όποιος συλλαμβάνεται για έγκλημα. Το δακτυλικό αποτύπωμα και τη φωτογραφία την έδινα παλιά για να με συνδέσουν με το ονοματεπώνυμο μου. Γιατί παλιά το κράτος ήμουν εγώ. Δεν ήμουν ύποπτος να με παρακολουθούν από παντού σα χεσμένοι.

Δεν είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να έχω Face ID ούτε δακτυλικό για να ανοίξω το κινητό.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Οκ θα σου πω, δεν μου αρέσει να περάσω από μια διαδικασία στο αστυνομικό τμήμα που περνάει όποιος συλλαμβάνεται για έγκλημα. Το δακτυλικό αποτύπωμα και τη φωτογραφία την έδινα παλιά για να με συνδέσουν με το ονοματεπώνυμο μου. Γιατί παλιά το κράτος ήμουν εγώ. Δεν ήμουν ύποπτος να με παρακολουθούν από παντού σα χεσμένοι.

Δεν είμαι υποχρεωμένος από το νόμο να έχω Face ID ούτε δακτυλικό για να ανοίξω το κινητό.
Γιατί όταν έβγαλες πρώτη φορά ταυτότητα στα 18 δεν την πέρασες αυτή τη διαδικασία?

Αν θες να βγάλεις διαβατήριο για να πας ταξίδι αναψυχής δεν θα την περάσεις? Η εκεί είναι αλλιώς επειδή είναι η διασκέδαση σου?

Ποτέ ήσουν το κράτος ρε τύπε? :2funny:

Ναι αλλά το έχεις....και δεν σε πειράζει να το έχει η apple και η Microsoft αλλά σε έκοψε να το έχει η Ελληνική Αστυνομία :confused:

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Γιατί όταν έβγαλες πρώτη φορά ταυτότητα στα 18 δεν την πέρασες αυτή τη διαδικασία?
Δεν ήταν σε βάση δεδομένων. Θες να τα ξαναλέω αφού μιλάμε σοβαρα.
Αν θες να βγάλεις διαβατήριο για να πας ταξίδι αναψυχής δεν θα την περάσεις? Η εκεί είναι αλλιώς επειδή είναι η διασκέδαση σου?
Γιατί να την περάσω αυτή τη διαδικασία επειδή έτσι τους ήρθε στην Ε.Ε.
Ποτέ ήσουν το κράτος ρε τύπε? :2funny:
Γιωτάς; :2funny:
Ναι αλλά το έχεις....και δεν σε πειράζει να το έχει η apple και η Microsoft αλλά σε έκοψε να το έχει η Ελληνική Αστυνομία :confused:
Τότε ας μου πει και η αστυνομία τους όρους όπως και η apple, υπάρχει νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Δεν ήταν σε βάση δεδομένων. Θες να τα ξαναλέω αφού μιλάμε σοβαρα.

Γιατί να την περάσω αυτή τη διαδικασία επειδή έτσι τους ήρθε στην Ε.Ε.

Γιωτάς; :2funny:

Τότε ας μου πει και η αστυνομία τους όρους όπως και η apple, υπάρχει νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.
1. Οι βάσεις δεδομένων ψηφιοποιούνται όποτε θέλουν και δεν θα σε ρωτήσει η αστυνομία ούτε και θα το γνωρίζεις.

2. Σιγά τη διαδικασία το κάνεις να φαίνεται λες και θα σε βασανίσουν ή θα σου πάρουν το φαγητό.

3.Αν το νομίζεις το ότι ήσουν το κράτος όταν πήγες φαντάρος τότε σίγουρα δεν έκανες αρκετές αγγαρίες.

4. Το θέμα δεν είναι να σου πει η αστυνομία τους όρους αλλά το ότι δεν σε νοιάζει που η apple έχει τα στοιχεία σου σε νοιάζει να τα έχει το κράτος. Φυσικά αν είχες διαβάσει το policy όλλων αυτων των εταιρειών θα έβλεπες οτι τα στοιχεία σου τα χρησιμοποιούν για το targeted marketing και ότι δεν τα μοιράζονται με κανέναν ΕΚΤΟΣ αν τους ζητηθούν απο την αστυνομία.

Οπότε αν ήταν να μην τα έχει η αστυνομία μη σε νοιάζει και θα τα βρει από το insta σου. Από την άλλη αν έχεις social έχεις ήδη ανεβάσει την φωτογραφία σου σε 1000 λήψεις δεν χρειαζεται να σε ψάξουν και πολύ :confused:

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Από παλίοτερο ποστ, (βαριέμαι να τα ξαναγράφω γιατί τα κουμπάκια στο νόκια θέλουν πολλές φορες πάτημα για να βγει το σωστό γράμμα )
Το ότι επιτρέπει κάτι η τεχνολογία δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το δεχόμαστε. Για παράδειγμα κάποιοι που έφτιαξαν τον νόμο για προστασία από τα cookies δεν είπαν "αα, είναι παντού τα cookies, γίνεται τίποτα, χέστο τώρα". Ή ο νόμος για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών. Αφού είναι τόσο εύκολο να ανοιχτεί ένα γράμμα από τον ταχυδρόμο ή να μπει συνακροατής στην τηλέφωνική επικοινωνία γιατί κάποιοι μπήκαν στον κόπο να πάνε κόντρα σε αυτό; Είναι θέμα νοοτροπίας.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Ναι σύμφωνοι τύπε....αλλά δεν σε βλέπω να ΜΗΝ χρησιμοποιείς την τεχνολογία επειδή υπάρχουν τα cookies μια χαρά μπαίνεις στο ίντερνετ.

Με κανένα παλιό νόκια δε μπορείς να μπεις σε αυτό το σάιτ τύπε άσε τα σάπια....παίζει να έχεις αποδεχθεί κάθε είδους μαρκετίστικη παρακολούθηση....το κινητό σου σε έχει φακελώσει και ταυτοποιήσει και σε παρακολουθεί κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
1. Οι βάσεις δεδομένων ψηφιοποιούνται όποτε θέλουν και δεν θα σε ρωτήσει η αστυνομία ούτε και θα το γνωρίζεις.

2. Σιγά τη διαδικασία το κάνεις να φαίνεται λες και θα σε βασανίσουν ή θα σου πάρουν το φαγητό.

3.Αν το νομίζεις το ότι ήσουν το κράτος όταν πήγες φαντάρος τότε σίγουρα δεν έκανες αρκετές αγγαρίες.
Δεκτή απάντηση. Δεν είμαι εναντίον των νέων ταυτοτήτων, ξέρω ότι δεν έχει σχέση με "γεωεντοπισμό", πιο πολύ για την ασφάλεια το κάνουν ... αλλά όλα αυτά είναι σίγουρα κάπως cringe.
4. Το θέμα δεν είναι να σου πει η αστυνομία τους όρους αλλά το ότι δεν σε νοιάζει που η apple έχει τα στοιχεία σου σε νοιάζει να τα έχει το κράτος. Φυσικά αν είχες διαβάσει το policy όλλων αυτων των εταιρειών θα έβλεπες οτι τα στοιχεία σου τα χρησιμοποιούν για το targeted marketing και ότι δεν τα μοιράζονται με κανέναν ΕΚΤΟΣ αν τους ζητηθούν απο την αστυνομία.
Μόλις κλείσει η εταιρεία όλα σκορπίζονται σε κρυφές βάσεις δεδομένων. e-mail, posts κλπ αργά ή γρήγορα θα φτάσουν σε κάποιο AI που θα σου βγάζει αυτόματα το προφίλ.
Οπότε αν ήταν να μην τα έχει η αστυνομία μη σε νοιάζει και θα τα βρει από το insta σου. Από την άλλη αν έχεις social έχεις ήδη ανεβάσει την φωτογραφία σου σε 1000 λήψεις δεν χρειαζεται να σε ψάξουν και πολύ :confused:
Πιο πολύ το υποχρεωτικό με πειράζει, στ αρχίδια μου κι άμα με αναγνωρίζει η αστυνομία στα ξενοδοχεία, παντρεμένος δεν είμαι :2funny:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Δεκτή απάντηση. Δεν είμαι εναντίον των νέων ταυτοτήτων, ξέρω ότι δεν έχει σχέση με "γεωεντοπισμό", πιο πολύ για την ασφάλεια το κάνουν ... αλλά όλα αυτά είναι σίγουρα κάπως cringe.

Μόλις κλείσει η εταιρεία όλα σκορπίζονται σε κρυφές βάσεις δεδομένων. e-mail, posts κλπ αργά ή γρήγορα θα φτάσουν σε κάποιο AI που θα σου βγάζει αυτόματα το προφίλ.

Πιο πολύ το υποχρεωτικό με πειράζει, στ αρχίδια μου κι άμα με αναγνωρίζει η αστυνομία στα ξενοδοχεία, παντρεμένος δεν είμαι :2funny:
Άρα καταλήγουμε ότι δεν έχεις κάποιο σοβαρό λόγο ή αξιόλογο επιχείρημα για να μην τις θες απλά δεν σου αρέσει που σε υποχρεώνουν όπως θα σε υποχρέωναν να περνάς κάθε 2 χρόνια ΚΤΕΟ το αμάξι σου.

Οκ μήπως χαλάς πολύ φαιά ουσία για το τίποτα?

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Άρα καταλήγουμε ότι δεν έχεις κάποιο σοβαρό λόγο ή αξιόλογο επιχείρημα για να μην τις θες απλά δεν σου αρέσει που σε υποχρεώνουν όπως θα σε υποχρέωναν να περνάς κάθε 2 χρόνια ΚΤΕΟ το αμάξι σου.
Θα ήθελα να μου πληρώνουν αυτοί το ΚΤΕΟ, αφού δικός τους περιορισμός είναι.
Οκ μήπως χαλάς πολύ φαιά ουσία για το τίποτα?
Αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η ιστορία με τα εμβόλια και τα lockdown δεν θα σκεφτόμουν τίποτα. Θα κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Θα ήθελα να μου πληρώνουν αυτοί το ΚΤΕΟ, αφού δικός τους περιορισμός είναι.

Αν δεν είχε προηγηθεί αυτή η ιστορία με τα εμβόλια και τα lockdown δεν θα σκεφτόμουν τίποτα. Θα κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου.
Στο δίνω δεν σε είχα καταλάβει ότι είσαι τρολιάς

well done :rockon::rockon::rockon:

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Ξεχνάω να βάλω φατσούλες, με έχουν μπερδέψει κι άλλοι. :2funny:
Αλλά όταν έγραφες κάτι για συμμορίες σε άλλο ποστ κατάλαβα ότι έχει αξία η συζήτηση με σένα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
το νόκια δεν έχει και να ήθελες

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.711
Πόντοι
2.606
Πηγα να βγαλω τον Ιουλιο αλλα ακουσα για τις νεες που θα εχουνε την μορφη πιστωτικης και το ανέβαλα γιατι θελω τετοια να χωραει στο πορτοφολι πιο ευκολα. Με μαλακιες για τσιπακια και αλλες πιπες δεν ασχολουμαι , οι ιδιο μαλακες τα λενε που λεγανε οιτ με τα εμβολια θα βγαζεις ουρες και κερατα μετα απο 2 χρονια :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.256
Πόντοι
3.656
Πηγα να βγαλω τον Ιουλιο αλλα ακουσα για τις νεες που θα εχουνε την μορφη πιστωτικης και το ανέβαλα γιατι θελω τετοια να χωραει στο πορτοφολι πιο ευκολα. Με μαλακιες για τσιπακια και αλλες πιπες δεν ασχολουμαι , οι ιδιο μαλακες τα λενε που λεγανε οιτ με τα εμβολια θα βγαζεις ουρες και κερατα μετα απο 2 χρονια :2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:
γιαυτο δε θέλουν τις καινούριες ρε τύπε για να μη φαίνονται με τα κερατά στην καινούριο φωτό :confused:

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.999
Πόντοι
2.356
Υπομονή μέχρι το Νοέμβριο, να βγει και ο ενιαίος ατομικός αριθμός ή όπως στην ευχή θα λέγεται και μετά τη βγάζουμε.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
83882833-illustration-of-scary-snakes.jpg

:2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom