Νέα

Πολεμικές Τέχνες - Tae Kwon Do

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Boldemort
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 386
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ναι,εχεις δικιο αλλα ειναι ενας ακομη λογος που διαλεξα την πυγμαχια γιατι ειναι σημαντικο να αντεχεις το πονο, οπως ξερουμε ειναι σημαντικο αυτο στον δρομο..Γιατι καποια στιγμη θα τις φασ κιολας και πολυ αγρια.Ειναι οτι πιο κοντινο στον δρομο οπως και το Muay Thai πο προειπα..Ενω στο TKD δεν το ειχα αυτο.

Kατσε ενα λεπτο εσυ πηγες πυγμαχια για να δινεις ξυλο στο δρομο?  :S

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Ρε φιλε ουτε προπαγανδα κατα του box να χες ανοιξει. Ελεος! 5 σελιδες αυτο λες. Τρωνε σιγουρα περισσοτερα απο οτι στο ΤΚD γιατι τα ποδια εχουν αλλη εκταση, αλλη ταχυτητα και αλλη δυναμη. Αυτο δεν σημαινει οτι πανε με τα χερια στη μεση και κουτουλανε ο ενας τον αλλον μεχρι να πεσει καποιος. Οπως και στα υπολοιπα, προβαλεις αγκωνες, κανεις εκτροπες και αποφυγες και κινησε. Κανεις λες και στο kick boxing, muay thai, jeet kun do δεν βαρανε κεφαλια. Τα χουν ρεσερβε οι πυγμαχοι...

Δεν την κανω εγω την προπαγανδα την κανουν οι ... γιατροι  :2funny: :2funny:

Η συσχέτιση της άνοιας με προηγούμενο τραύμα του εγκεφάλου δεν είναι τόσο ισχυρή, όπως με τους γενετικούς και τους αγγειακούς παράγοντες, εντούτοις υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση με προηγούμενο τραύμα κεφαλής, ιδιαίτερα αν υπήρξε διαταραχή της συνείδησης. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα άνοιας στους πυγμάχους. Οι ασχολούμενοι με την πυγμαχία δέχονται πολλαπλά μικρά χτυπήματα οπότε αυτό τους προδιαθέτει για να αναπτύξουν άνοια, η οποία έχει πολλά κοινά με τη νόσο Alzheimer.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ναι,εχεις δικιο αλλα ειναι ενας ακομη λογος που διαλεξα την πυγμαχια γιατι ειναι σημαντικο να αντεχεις το πονο, οπως ξερουμε ειναι σημαντικο αυτο στον δρομο..Γιατι καποια στιγμη θα τις φασ κιολας και πολυ αγρια.Ειναι οτι πιο κοντινο στον δρομο οπως και το Muay Thai πο προειπα..Ενω στο TKD δεν το ειχα αυτο.

τελευταιο ποστ τροχαδην.
τυπε πρωτη φορα που ανεβηκα ρινκ ξεχασα το ονομα μου. και φαντασου οτι εως τοτε ειχα στην πλατη 8 χρονια με δασκαλο κορεατη δυστροπο με φημη. και δε ξερω την ηλικια σου, μιλαω για εποχες που για να παρεις μαυρη ζωνη ηθελε κοπο και χρονια και στις εξετασεις παντα μελη της ομοσπονδιας και καμια φορα του εξωτερικου.
οχι οπως τωρα που στα 3 χρονια σου δινει τη ζωνη ο δασκαλος στο γραφειο με χειραψιες και ευχες.
αυτα και τελος εφυγα  :rockon:

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Οταν με πρωτοπηγε ο πατερας μου στην τοτε πρωτη μου δασκάλα στα 8 μου ... δεν με πηγε για να με σκοτωσουν στο ξυλο. Αλλα και οταν εφτασα 18 ακομη το TKD επελεγα διοτι ειναι μια ωραια πολεμικη τεχνη και αμα εισαι καλος μπορεις να αμυνθεις παρα πολυ αποτελεσματικα.

Εγγρ.
18 Οκτ 2012
Κριτικές
3
Like
219
Πόντοι
26
και εσυ δικιο εχεις ρε φιλε αλλα μην νομιζει κανενας οτι επειδη μπορει να ριξει 2,3-5 καλες μπουνιες οτι ειναι θεος γιατι θα παει στο κατ σε χρονο ντε τε
Ε οχι βεβαια... με αυτα τα μυαλα δεν πας ουτε μεχρι το περιπτερο...Θα γινει καμια καλη καποια στιγμη και θα φυγεις με τα νεφρα στα χερια...Συμφωνω μαζι σου.

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
τελευταιο ποστ τροχαδην.
τυπε πρωτη φορα που ανεβηκα ρινκ ξεχασα το ονομα μου. και φαντασου οτι εως τοτε ειχα στην πλατη 8 χρονια με δασκαλο κορεατη δυστροπο με φημη. και δε ξερω την ηλικια σου, μιλαω για εποχες που για να παρεις μαυρη ζωνη ηθελε κοπο και χρονια και στις εξετασεις παντα μελη της ομοσπονδιας και καμια φορα του εξωτερικου.
οχι οπως τωρα που στα 3 χρονια σου δινει τη ζωνη ο δασκαλος στο γραφειο με χειραψιες και ευχες.

Εχω παει και εγω σε αγωνες στο Κερατσινι κατω οταν ημουν πιο μικρος :rockon:
θυμαμαι ειχα φαει ενα τολιο στην μύτη και ειχα βγει νοκ αουτ  :S

Εγγρ.
18 Οκτ 2012
Κριτικές
3
Like
219
Πόντοι
26
Kατσε ενα λεπτο εσυ πηγες πυγμαχια για να δινεις ξυλο στο δρομο?  :S
Ειπα εγω κατι τετοιο? :think:..Απλα για αυτοαμυνα πιστευω οτι η πυγμαχια ειναι πιο κοντα σε συνθηκες δρομου απο το TDK τιποτε αλλο..

Αλεκος2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
25
Πόντοι
16
εγω εχω κανει κικμποξιν αλλα πρωτα εκανα πυγμαχια μετα ταεκβονδο και μετα περασα στο κινμποξιν το οποιο ειναι το πιο ολοκλιρομενο αθλημα. αν συνεχηζα μπορη και να εφτανα σε επιπεδα προταθλητησμου αλλα οι δουλιες με κρατησαν μακρια απο τα πολεμικα αθληματα

Εγγρ.
18 Οκτ 2012
Κριτικές
3
Like
219
Πόντοι
26
τελευταιο ποστ τροχαδην.
26 ειμαι..Απο μενα εχεις RESPECT γιατι σε εχω παρακολουθησει αρκετα..οποτε καθομαι προσοχη. :rockon: :rockon:

Chris MacNeil

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
1
τελευταιο ποστ τροχαδην.
τυπε πρωτη φορα που ανεβηκα ρινκ ξεχασα το ονομα μου. και φαντασου οτι εως τοτε ειχα στην πλατη 8 χρονια με δασκαλο κορεατη δυστροπο με φημη.

Μουχαχαχα! Εφτασα στο τριτο γυρω για να αρχισω να καταλαβαινω τι παιζει. Και ημουν και απο αυτους που λεγαν "δεν βαραω, γιατι δεν θελω να τον πονεσω". :2funny:

Ωραιες εποχες...  :2funny:

OP
OP
Boldemort

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Μουχαχαχα! Εφτασα στο τριτο γυρω για να αρχισω να καταλαβαινω τι παιζει. Και ημουν και απο αυτους που λεγαν "δεν βαραω, γιατι δεν θελω να τον πονεσω". :2funny:

Ωραιες εποχες...  :2funny:

Για TKD μιλάει.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
για γυμναστικη καλο ειναι το Tae Kwon Do
για ξυλο στο δρομο και τα λοιπα λιγα πραγματα

georgetsl

Μέλος
Εγγρ.
15 Φεβ 2007
Like
2
Πόντοι
16
για γυμναστικη καλο ειναι το Tae Kwon Do
για ξυλο στο δρομο και τα λοιπα λιγα πραγματα

το ITF Taekwondo ομως ...ειναι για ολα και για τον δρομο εξω.......αυτο που παιζει σε taekwondo στην ελλαδα πολυ ειναι το WTF...το ολυμπιακο αθλημα το οποιο εχει κανονες αγωνιστικους και για εξω δεν κανει ....τουλαχιστον απεναντι σε καποιον γνωστη καποια πολεμικης τεχνης αλλης !! Εξαλλου στην Ελλαδα και τα δυο στυλ ,οπως και παγκοσμια,ανηκουν στην ιδια ομοσπονδια .....συνιστω το ITF ομως.....

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
το ITF Taekwondo ομως ...ειναι για ολα και για τον δρομο εξω.......αυτο που παιζει σε taekwondo στην ελλαδα πολυ ειναι το WTF...το ολυμπιακο αθλημα το οποιο εχει κανονες αγωνιστικους και για εξω δεν κανει ....τουλαχιστον απεναντι σε καποιον γνωστη καποια πολεμικης τεχνης αλλης !! Εξαλλου στην Ελλαδα και τα δυο στυλ ,οπως και παγκοσμια,ανηκουν στην ιδια ομοσπονδια .....συνιστω το ITF ομως.....
και το τζουντο οπως το εχουν κανει δεν ειναι τζουντο
οτι μπαινει στο ολυμπιακο προγραμμα γαμιεται σαν τεχνη :S

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom