Almanaco
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 22 Ιουλ 2019
- Κριτικές
- 10
- Like
- 5.744
- Πόντοι
- 1.336
Το τραγούδι κάνει λόγο για ένα όμορφο λουλούδι που το λένε Ερικα!
Το τραγούδι κάνει λόγο για ένα όμορφο λουλούδι που το λένε Ερικα!
το καλύτερο γερμανικό και όχι μόνον ,γενικά η κορυφή το Έβερεστ όλων των πολεμικών ασμάτων όλων των εποχών όλων των χωρώντόσες σελίδες και δεν έχει μπει ένα από τα πιο "γερμανικά" εμβατήρια, το panzerilied. Το βάζω εδώ από την ταινία Η μάχη των Αρδενων
Αχτουνγκ !
ομολογώ πως δεν το εχω ακούσει ποτέ. Πριν πολλά χρόνια στις απαρχες του ιντερνετ υπήρχε ένα σάιτ με μαζεμένα τα εμβατήρια από πολλές χώρες (σε mp3 φυσικά τότε). Δεν θυμάμαι να το είχα δει και πάντως δεν είναι μέσα σε όσα είχα κατεβάσει.το καλύτερο γερμανικό και όχι μόνον ,γενικά η κορυφή το Έβερεστ όλων των πολεμικών ασμάτων όλων των εποχών όλων των χωρών
είναι το
Wo alle Straßen enden
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ από όλες τις απόψεις... με δεκάδες διασκευές-αποδόσεις, του 1ου Παγκόσμιου ,αγνώστου στιχουργού αν και ορισμένοι λένε πως γράφτηκε-μελοποιήθηκε πρόσφατα
το έβαλα και γω στην προηγούμενη σελίδα, στη βερσιον από τον ΒΠΠ. για κάποιο λόγο σε συνεπάιρνει ακόμη και αν δεν ξέρεις τα λογια.
(μακράν το καλύτερο)
Τώρα το είδα και το άκουσα. Εκπληκτικό. Και μια βερσιόν με τους στίχους τα αγγλικά:το έβαλα και γω στην προηγούμενη σελίδα, στη βερσιον από τον ΒΠΠ.
αυτός ο λογαριασμός που έβαλες έχει μπολικα με υποτιτλους, πολύ καλή δουλειάΤώρα το είδα και το άκουσα. Εκπληκτικό. Και μια βερσιόν με τους στίχους τα αγγλικά:
Και το άλλο που έβαλες δεν το είχα ακούσει. Έπος.
Κάτι πανέμορφες Ρωσίδες που παρατηρείς εδώ κι εκεί σε βοηθούν να μη συγκινηθείς εντελώς.εδώ από την θεατρική παράσταση, το είχα βάλει παλιότερα και στο νήμα με την ρωσική εισβολή
Έλα μωρέ, σαν τραγουδάκι για τη Eurovision είναι αυτό. Σις πουέν.Δεν είναι αλλά θα μπορούσε
Λογοπαίγνιο. Είναι και το γυναικείο όνομα και το φυτό (το δικό μας ρείκι).Το τραγούδι κάνει λόγο για ένα όμορφο λουλούδι που το λένε Ερικα!
Αυτο υπαρχει και στα ελληνικα σε 2 εκδοσεις. Ως "παρτιζανοι προχωρειτε" και ως "απο καμπους και λαγκαδια"είχα την εντυπωση πως το κορυφαίο είναι ο ιερος πολεμος, πολύ συγκινησιακό
αν και προσωπικά το αγαπημένο μου είναι το παρακάτω. Το είχα πρωτοακούσει σε dvd με θέμα τον ΒΠΠ που συνόδευε εφημεριδα και μου έχει χαραχθεί στη μνημη για παντα