Ζαλίστηκα από τα ζογκλερικά αμφότερων. Εγώ το πρώτο μουντιάλ που είδα συνειδητά ήταν του 1986 που το σήκωσε ο Μαραντόνα. Παρόλαυτα αν και δεν έχω προλάβει τον Πελέ, υπήρχε στην τηλεόραση μεγάλη ενημέρωση για την Βραζιλία του Πελέ, με πληθώρα αφιερωμάτων για αυτήν, οπότε έχω μία ιδέα.
Συναισθηματικά θα έπρεπε να ψηφίσω τον Μαραντόνα ως τον καλύτερο όλων των εποχών. Όμως ήταν ένας μεγάλος διασκεδαστής και παράδειγμα προς αποφυγή. Είχε το σύνδρομο του επαναστάτη με τα πολλά λεφτά. Και δεν φρόντιζε τον εαυτό του. Έλεγε και έκανε πολλές μαλακίες. Και άρεσε στον πολύ κόσμο. Κυρίως ίσως σε απροσάρμοστους. Αλλά έδινε και μια ελπίδα σε φτωχούς ανθρώπους που ονειρευόντουσαν μία καλύτερη ζωή και ήθελαν να ξεφύγουν από τη φτώχεια.
Έτσι με την ψυχρή λογική, θα ψηφίσω τον Πελέ ως τον καλύτερο, αν και είχε ξεπουληθεί σαν ζωντανή διαφήμιση της mastercard και θα κάνω τον fashion policeman, επειδή φορούσε τα τραγικά κοστούμια με το σήμα της.
Τα κοστούμια ΔΕΝ πρέπει να έχουν κανένα διακριτικό, εταιρείας, ομαδάς ή οτιδήποτε άλλο, αλλιώς είναι απλά εκτρώματα. Αυτά.