Νέα

Poker

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 142K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

jamest

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Αdmiral παιζείς στο ίντερνετ?

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Oχι. Οσο θες καθεσαι. Δεν ειναι τουρνουα να καθεσαι μεχρι να σου τελειωσουν τα λεφτα
Ακριβώς..Αν κερδίσεις και στην πρώτη πάσα ,φεύγεις χωρίς κανένα πρόβλημα...
Και πως γινεται αυτο ναυαρχε? οταν μπαινει ο ενας παει πασο ο αλλος. ή απλα επειδη θα ειναι δυο εχουν περρισοτερες πιθανοτητες να κερδισουν το ποτ
Πώς γίνεται....Όπως το είπες..Όταν χτυπάει ο ένας δεν μπαίνει ο άλλος και παίζουν 2 έναντι των άλλων.Όπως γίνεται στα online...
Αdmiral παιζείς στο ίντερνετ?
Ποτέ φίλε..Μόνο εικονικά,καθότι
α)Δεν ξέρω με ποιους παίζω,οπότε μπορεί να με "στήσουν",παίζοντας μαζί...
β)Μπορεί μέσω chat να ξέρουν οι άλλοι τα χαρτιά τους-παρέα-και να με ξετινάξουν
γ) δεν έχω εμπιστοσύνη στην ηλεκτρονική μοιρασιά,δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει.Μπορεί να το "χακάρουν."Πχ διάβασα ότι με "ctrl-F3- και κατι άλλο μπορείς να σερβιριστείς ομόχρωμα φύλλα (!!!!!!)
δ)Μπορεί να "πέσει" η σύνδεση και να μείνω στον αέρα .Κλπ...

gastez

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
8
Πόντοι
1.290
Ακριβώς..Αν κερδίσεις και στην πρώτη πάσα ,φεύγεις χωρίς κανένα πρόβλημα...Πώς γίνεται....Όπως το είπες..Όταν χτυπάει ο ένας δεν μπαίνει ο άλλος και παίζουν 2 έναντι των άλλων.Όπως γίνεται στα online...Ποτέ φίλε..Μόνο εικονικά,καθότι
α)Δεν ξέρω με ποιους παίζω,οπότε μπορεί να με "στήσουν",παίζοντας μαζί...
β)Μπορεί μέσω chat να ξέρουν οι άλλοι τα χαρτιά τους-παρέα-και να με ξετινάξουν
γ) δεν έχω εμπιστοσύνη στην ηλεκτρονική μοιρασιά,δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει.Μπορεί να το "χακάρουν."Πχ διάβασα ότι με "ctrl-F3- και κατι άλλο μπορείς να σερβιριστείς ομόχρωμα φύλλα (!!!!!!)
δ)Μπορεί να "πέσει" η σύνδεση και να μείνω στον αέρα .Κλπ...

ναι ολα αυτα παιζουν το κυριοτερο ειναι ομως οτι μερικοι ''παιχτες'' ειναι fake  απο το σαιτ...προγραμμα με λιγα λογια

jamest

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
ασχολίαστο...

jamest

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Για να μη γράφονται ανακρίβειες.

Οι περισσότερες εταιρίες μετρούν δισεκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση απάτης πολύ απλά γιατί τα κέρδη τους είναι τεράστια και εκτός αυτού ελέγχονται απο τις αρμόδιες αρχές για περίπτωση εξαπάτησης.
Το μόνο περιστατικό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι το γνωστό της Ultimate Bet όπου είχε σαν αποτέλεσμα η εταίρια αυτη να φτάσει στα πρόθυρα χρεοκοπίας και να εξαγοραστεί από άλλη. Ακόμα και αυτη τη στιγμή η εταιρία παλεύει να μαζέψει κόσμο αφού κανείς πλέον δεν την εμπιστεύεται. Κάποιοι κύριοι κατάφεραν να σπάσουν το λογισμικό τις εταιρίας και αυτό σαν αποτέλεσμα είχε το να μπορούν να δουν τα φύλλα των αντιπάλων. Μιλάμε για τραπέζια cash high stakes, τα κέρδη των κυρίων είναι τεράστια.
Επείδη όμως το πόκερ είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο κοινό είναι φυσικό να εξελίσεται. Αυτη τη στιγμή υπάρχουν πολλά sites τα οποία λειτουργούν ως trackers. Αυτο σημαίνει οτι καταγράφουν όλα τα κέρδη και όλα τα παιχνίδια που συμμετέχει ο κάθε παίχτης σε οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν παίζει. Εκτος των sites υπάρχουν και λογισμικά τα οποία κάνουν την ίδια δουλειά και ακόμα καλύτερα αφου συλλέγουν πληροφορίες για κάθε αντίπαλο που συναντάς ακόμα και στον τρόπο που παίζει, αυτα τα αναφέρω σε αυτο που ανέφερε καποιος φίλος για ψεύτικους παίκτες στα τραπέζια. Με λίγα λόγια για όποιον παίκτη φαίνετε ύποπτος στο τραπέζι που παίζετε μπορείτε να μάθετε τα πάντα για αυτον σε ελάχιστο χρόνο.
Στα cash games θα πέσετε σε regulars και είναι πολύ πιθανό να συνεργαστούν, προσωπικά δε μου έχει τύχει αλλά συμβαίνει. Στα τουρνουα όποιον αντίπαλο έχετε απεναντί σας μπορείτε γράφοντας το nickname του σε tracker site να μάθετε πληροφορλιες για αυτον όπως κέρδη average buy in ROI ITM κλπ. Πολύ χρήσιμο για να ξέρετε ποιον αντιμετωπίζετε. Αν έχετε poker tracker λογισμικό τα πράγματα είναι ακόμα καλήτερα αφου όσο τον έχετε απεναντί σας το πρόγραμμα  μαζευει πληροφορίες!

Για αυτους που παίζουν τουρνουά προτείνω την πλατφόρμα της On Games καθώς το επίπεδο παικτών είναι σαφώς κατώτερο απο αυτά που συναντάς σε άλλες μεγάλες πλατφόρμες.
Για cash games εγώ προτιμώ την Full Tilt λόγω ποσότητας παικτών.

moraki

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Ακριβώς..Αν κερδίσεις και στην πρώτη πάσα ,φεύγεις χωρίς κανένα πρόβλημα...Πώς γίνεται....Όπως το είπες..Όταν χτυπάει ο ένας δεν μπαίνει ο άλλος και παίζουν 2 έναντι των άλλων.Όπως γίνεται στα online...

αυτο δεν σημαινει βεβαια ναυαρχε μου οτι αυτος που θα μπει θα βγαλει απαραιτητα καλυτερο συνδυασμο απο αυτον που θα παει πασο. Απλα μαλλον με δυο παιχτες εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να κερδισεις το ποτ

London(1)

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
αυτο δεν σημαινει βεβαια ναυαρχε μου οτι αυτος που θα μπει θα βγαλει απαραιτητα καλυτερο συνδυασμο απο αυτον που θα παει πασο. Απλα μαλλον με δυο παιχτες εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να κερδισεις το ποτ

Βασικά  δεν  είναι  ακριβώς έτσι .. Το κόλπο που κάνουμε λέγεται Squeezing και παίζουμε 2-3 άτομα και  όταν μεγαλώσουνε τα blid χτυπάμε τον στόκο που  κάνει raise πριν το flop ..Και πριν το τέλος  πάμε πάσο και τα παίρνει ο ένας από τους 2-3 k.l.p αυτό όμως είναι όταν ανεβούνε τα blid και δούμε τι γίνετε μιλάμε μέσο ventrilo! ο ένας από τους δύο θα έχει ένα πολύ κακό φύλλο και ο άλλος ας πούμε καλο εάν έχει πολύ καλο βλέπουμε Ο σκοπός του squeeze δεν είναι να έχεις το καλύτερο φύλλο,είναι να καταφέρεις το ("θύμα") να κάνει raise και μετά fold. Είναι παιχνίδι να φοβίσεις τον άλλον και ea θέλουμε πάμε όλοις προς το river και το θύμα τα χάνι όλα αυτά..Πιστεύω να βοήθησα!

P.S: Τώρα στο real δεν ανεβαίνουνε τα BLIND για μένα πρέπει να κάνουμε ταμείο μαζί και παίζουμε με συνθηματικά αλλα πρέπει να τον ξέρεις τον άλλον και να έχετε μιλήσει και λίγο τώρα στο γενικά δύσκολο θα είναι και εάν μου λέει O ναυαρχος ότι μπαίνουνε με 6,6 και βλέπουνε A κάτω είναι γεννημένη θύματα οποτε δεν θα είναι δύσκολο ! λέω εγώ τώρα.. :fuck1:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Βασικά  δεν  είναι  ακριβώς έτσι .. Το κόλπο που κάνουμε λέγεται Squeezing και παίζουμε 2-3 άτομα και  όταν μεγαλώσουνε τα blid χτυπάμε τον στόκο που  κάνει raise πριν το flop ..Και πριν το τέλος  πάμε πάσο και τα παίρνει ο ένας από τους 2-3 k.l.p αυτό όμως είναι όταν ανεβούνε τα blid και δούμε τι γίνετε μιλάμε μέσο ventrilo! ο ένας από τους δύο θα έχει ένα πολύ κακό φύλλο και ο άλλος ας πούμε καλο εάν έχει πολύ καλο βλέπουμε Ο σκοπός του squeeze δεν είναι να έχεις το καλύτερο φύλλο,είναι να καταφέρεις το ("θύμα") να κάνει raise και μετά fold. Είναι παιχνίδι να φοβίσεις τον άλλον και ea θέλουμε πάμε όλοις προς το river και το θύμα τα χάνι όλα αυτά..Πιστεύω να βοήθησα!

P.S: Τώρα στο real δεν ανεβαίνουνε τα BLIND για μένα πρέπει να κάνουμε ταμείο μαζί και παίζουμε με συνθηματικά αλλα πρέπει να τον ξέρεις τον άλλον και να έχετε μιλήσει και λίγο τώρα στο γενικά δύσκολο θα είναι και εάν μου λέει O ναυαρχος ότι μπαίνουνε με 6,6 και βλέπουνε A κάτω είναι γεννημένη θύματα οποτε δεν θα είναι δύσκολο ! λέω εγώ τώρα.. :fuck1:
Ακριβώς αυτό λέω! Συνεννόηση δεν παίζει σε real,ούτε και θέλω!Όταν βλέπεις όμως ψάρια με 3 χιλιάρικα και κάνουνε raise με Ασσο Ρηγα  και στο flop  εχει πχ 7-7-3,έ,τότε σε προκαλούν να τα μαδήσεις...Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι τους έδινα και συμβουλές!!

sapat

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
Παιδιά ποιο προτείνετε? PKR.com, Bettson.com ή Poker.gr?

sexAdct

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Παιδιά ποιο προτείνετε? PKR.com, Bettson.com ή Poker.gr?

Αν pkr εννοεις ποκερσταρς τοτε μιλαμε για το κορυφαιο σαιτ μαζι με full tilt.πολλα τουρνουα αλλα και πολλοι παιχτες.betsson kai poker gr to ιδιο και το αυτο.χρησημοιποιουν την ιδια πλατφορμα της ongame.πιο λιγοι παιχτες,αν εισαι αρχαριος διαλεγεις ενα απο αυτα.

kavlanta

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
όποιος παίζει χάνει
το παλικάρι φυλακή
ο πινών μεθάει

Η ΩΡΑΊΑ ΚΟΠΈΛΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΈΛΟ

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
όποιος παίζει χάνει
το παλικάρι φυλακή
ο πινών μεθάει

Η ΩΡΑΊΑ ΚΟΠΈΛΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΈΛΟ

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Του χαρτοπαίκτη,του Ψαρά,του Κυνηγού το πιάτο,
Επτα φορές ειν' αδειανό
και μια φορά γεμάτο!!!
Σειρά σας τώρα.... :2funny: :2funny: :2funny:

sexAdct

Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Ακριβώς αυτό λέω! Συνεννόηση δεν παίζει σε real,ούτε και θέλω!Όταν βλέπεις όμως ψάρια με 3 χιλιάρικα και κάνουνε raise με Ασσο Ρηγα  και στο flop  εχει πχ 7-7-3,έ,τότε σε προκαλούν να τα μαδήσεις...Το μόνο λάθος που έκανα είναι ότι τους έδινα και συμβουλές!!

καλα τα λες αλλα δεν ειναι τοσο απλα.οκ τα κοροιδα.αλλα για να δεις καποιος οτι ειναι κοροιδο πρεπει να παρατηρησεις καποιες πασες.και σε ρωταω.κανει ενας απο early position με ΑΚ π.χ 15 με μπλαιντ 2/4.εσυ εχεις 10 10 η JJ.τι κανεις?κανεις call?κανεις reraise?.Εστω οτι κανεις call.kai σκαει 7-7-3 που λες και δεχεσαι πονταρισμα δυνατο.εισαι σιγουρος οτι δεν εχει overpair?γιατι το να πονταρεις το ακ σε αυτο το φλοπ,δεν ειναι σωστο αλλα ουτε και λαθος,γιατι το ινφο που παιρνει ο αρχικος ρειζερ ειναι οτι εσυ εχεις πιο αδυνατο φυλλο και ασχετα αν γυρισεις σε ρεστα και κερδισεις,αυτο θα το κανεις με πολυ δυσκολια σκεψης.ασε που πολλες φορες καποιοι ακριβως λογω μεγαλου κεφαλαιου ακολουθουν τα αλλα 2φυλλα και πολλες φορες βγαινει ενας ασος η ρηγας και αντε γεια.υπαρχουν πολλες πασεσ για να μπορουμε να ορισουμε το κοροιδο.σε γενικες γραμμες παντως κοροιδο ειναι αυτος που φουσκωνει το ποτ ενω εχει αδυνατο φυλλο .χ ενα μεσaιο ζευγαρι,που προσπαθει να κανει μπλοφα στο ριβερ με 4 φυλλα μεγαλυτερα κατω και γενικα παιχτης ο οποιος δεν κανει ντουκου η πασο ειναι επιρρεπης στο λαθος

mgmans

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Νοε 2005
Κριτικές
13
Like
0
Πόντοι
2.935
θα συμφωνισω και εγω μαζι σας οτι μπορει να στιθει παιχνιδι στο διαδικτιο με σκοπο να μαδισεις ανιποψιαστους , το ποιο απλο ειμαστε τρεις μπενουμε στο ιδιο τραπαιζει και μιλαμε μεσο τηλεφωνων αν εχουμε και την ιδια ετερια τηλεφωνιας τσαμπα μιλαμε , παει το κοροιδο το τσορομαδισανε . Για αυτο ποτε μην μπενετε σε τραπεζια απο μονοι σας αφηστε το ιδιο το site να επιλεξει για εσας τραπεζι.

studio69

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2010
Like
2
Πόντοι
16
Άκουσα ότι το τεξας χολντεμ θα επιτραπεί σε όλα τα καζίνο, αληθεύει? :think:

sapat

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
1
Αν pkr εννοεις ποκερσταρς τοτε μιλαμε για το κορυφαιο σαιτ μαζι με full tilt.πολλα τουρνουα αλλα και πολλοι παιχτες.betsson kai poker gr to ιδιο και το αυτο.χρησημοιποιουν την ιδια πλατφορμα της ongame.πιο λιγοι παιχτες,αν εισαι αρχαριος διαλεγεις ενα απο αυτα.

PKR.com εννοώ αυτό :

Αυτό μου προτείναν γιαυτό ρωτάω...

bobas

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Καλώς το κι ας άργησε

Σαν ψέμα...

Το πρωινό ξύπνημα δεν ήταν ποτέ από τα δυνατά μου σημεία, αλλά αυτή τη φορά δεν ήθελα να αργήσω. Το Texas Hold'em σε ελληνικό καζίνο! Ούτε καν να σκεφτώ δεν ήθελα, ότι θα χάσω έστω και ένα λεπτό από αυτη την ιστορική ημέρα. Μετά από μια μικρή περιπέτεια με το αυτοκίνητό μου, που είχε πρόβλημα και έτρεχα να δανειστώ άλλο αυτοκίνητο, κατάφερα να ξεκινήσω στην ώρα μου.

Στο Λουτράκι έφτασα στις 11 το πρωί της Πέμπτης, όπως έλεγε και η πρόσκληση που λάβαμε στο PokerCity, αλλά δεν είχε φτάσει κανείς άλλος. Γνώρισα και μίλησα λοιπόν με τους υπεύθυνους και περίμενα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που είχε και έναν μικρό μπουφέ. Λίγο πριν τις 12 ξεκίνησε η παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του καζίνο.

Στο πάνελ ανέβηκαν τρεις άνθρωποι. Όπως φαίνονται στην φωτογραφία πιο κάτω, ήταν (από αριστερά) η κυρία Ντέβι Κερ, υπεύθυνη των παιχνιδιών του καζίνο (Table Games Director), ο κύριος Αλέξανδρος Δούκας, Γενικός Διευθυντής του Club Hotel Λουτράκι και ο Θανάσης Τσατσούλης, Διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, με την προτροπή των υπευθύνων να αποφύγουμε τις τεχνικές ερωτήσεις, τις οποίες θα μπορούσαμε να τις θέσουμε όταν θα κατεβαίναμε στην νέα αίθουσα. Ρώτησα για τα σχέδια του καζίνο σχετικά με άλλα παιχνίδια, όπως το Omaha και ενημερώθηκα πως υπάρχει πλάνο για την είσοδο και άλλων παιχνιδιών, αλλά όχι άμεσα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης, κατεβήκαμε στη νέα αίθουσα πόκερ, η οποία έχει δημιουργηθεί εκεί που ήταν παλιότερα η αίθουσα V.I.P. O Κος Δούκας μαζί με την Κα Κερ, εγκαινίασαν την αίθουσα κόβωντας την κορδέλα και οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι αντικρύσαμε για πρώτη φορά την πρώτη αίθουσα πόκερ στην Ελλάδα.

Ο χώρος είναι άνετος και υπάρχει αρκετό κενό ανάμεσα στα τραπέζια, πράγμα αρκετά ευχάριστο για την γενική αίσθηση που παίρνει ο παίκτης. Οι καρέκλες είναι άνετες και τα τραπέζια δείχνουν να είναι πολύ καλής ποιότητας. Σε δύο τραπέζια είχαν τοποθετηθεί κάποιες μάρκες στην κάθε θέση και οι υπεύθυνοι προέτρεψαν τους παρεβρισκόμενους να πάρουν μία θέση για τις πρώτες δοκιμαστικές παρτίδες.

Η πρώτη παρτίδα που είδατε στο σχετικό βίντεο, δεν είναι για πραγματικά χρήματα και γι αυτό οι παίκτες απλά ποντάρουν τις μάρκες τους χωρίς κάποιο νόημα. Το λεγόμενο... "clicking buttons" που λέει και ο Αλέξης Ζερβός στο βίντεο με τις παρτίδες του στο WCOOP #5. Και μια που το ανέφερα κι αυτό, να πω ότι πολύ το διασκέδασα στην δημιουργία του μαζί με τον Αλέξη.

Αφού τελείωσα και με την δημοσίευση της είδησης, γράφτηκα στη λίστα αναμονής για το 2/4 και ήμουν μόλις... ο 15ος στη λίστα. Αυτό έγινε στις 6:30 και πριν αναρωτηθώ πως θα περάσει η ώρα, βλέπω γύρω μου παντού, γνωστές φάτσες. Ανάμεσα στις συζητήσεις μας, ακούγαμε και τις καζινόφατσες να σχολιάζουν το νέο παιχνίδι: - "Πόκερ; Τι παιχνίδι;", - "Κούκος μονός είναι..."

Η πρόσβαση στην αίθουσα, γίνεται από μία σκάλα στα αριστερά ενός μπαρ. Στο κάτω μέρος της σκάλας υπάρχει άνθρωπος της ασφάλειας, που δεν επιτρέπει στους επισκέπτες να ανέβουν για να περιφερθούν ανάμεσα στο τραπέζια. Στην αίθουσα δεν επιτρέπεται να βρίσκονται άνθρωποι που δεν παίζουν και αυτό έχει και τα καλά του και τα κακά του. Το καλό είναι ότι υπάρχει αρκετή άνεση στον χώρο και κινείσαι χωρίς πρόβλημα. Μπορείς να σηκωθείς από την καρέκλα σου για λίγο και να κινηθείς γύρω από το τραπέζι, χωρίς να σε εμποδίζουν άλλοι, που μπορεί να παρακολουθούν απλά το παιχνίδι.

Το κακό για την υπερυψωμένη αίθουσα, είναι ότι δεν βρίσκεται σε άμεση οπτική επαφή από άλλους χώρους του καζίνο (ή "του καζίνου", όπως άκουσα τον Μπαμπινιώτη να λέει ότι είναι πλέον το σωστό). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει άμεση επαφή του παίκτη της ρουλέτας και του μπλακ τζακ, με το νέο παιχνίδι. Από την άλλη όμως, είδα την πρώτη μέρα λειτουργίας, μεγάλη ζήτηση για το παιχνίδι και μεγάλες λίστες αναμονής. Στις 12 που έφυγα, η λίστα για το 2/4 είχε ξεπεράσει τα 30 άτομα. Πράγμα που σημαίνει ότι το παιχνίδι δεν φαίνεται να έχει την ανάγκη περισσότερων παικτών, τουλάχιστον με τα 10 τραπέζια που υπάρχουν σήμερα στη συγκεκριμένη αίθουσα.

Τελικά κάθησα να παίξω λίγο πριν τις 8 με την ώρα να έχει περάσει αρκετά ευχάριστα. Στο τραπέζι μου ήταν ένας γνωστός μου, ο Νίκος, καλός παίκτης, με τον οποίο έχω βρεθεί στο ίδιο τραπέζι μερικές φορές. Με τις συστάσεις έμαθα ότι έχω παίξει και με έναν ακόμα, αλλά online. Ανάμεσα στους άλλους παίκτες βρίσκονταν και μερικοί που φάνηκαν να μην ξέρουν καλά το παιχνίδι.

Call σε bet 32 ευρώ, αφήνοντας ακόμα 18 στο stack τους. Limp με Κ-Κ μετά από δυο-τρία limps μπροστά του κάποιος άλλος. Το limp είχε γενικά την τιμητική του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στο flop έφταναν 7 ή 8 παίκτες, ακόμα κι αν είχε γίνει κάποιο raise στα 12 ή στα 14. Ξεκινούσες στο flop δηλαδή με pot 90 ευρώ και με μερικά stacks να είναι 100 ευρώ.

Limp festival λοιπόν, limp κι εγώ από το button με Α-7 off μετά από πενηνταδώδεκα limps μπροστά μου. Flop Α-2-3 με δυο σπαθιά. Check όλοι, ποντάρω εγώ 20 και παίρνω call από έναν μεσήλικα κύριο σε early position. Turn 6 μπαστούνι και ο κύριος κάνει lead bet 20. Call φυσικά και river... νομίζω 8 καρό. Lead bet ο κύριος 10 ευρώ σε pot 100+. Ε, call και περιμένω να δω τι σκ*** μπορεί να έχει για να κάνει κάτι τέτοιο. Θα το έβαζα κουίζ, αλλά δεν πιστεύω ότι θα το βρει κανείς, οπότε το αποκαλύπτω. Εϊχε Q-6 off...

Είχα την τύχη να πληρωθώ καλά ένα set μια φορά και trips μια άλλη. Ευτυχώς δεν έφαγα κανένα setup ή suckout και επιπλέον, το τραπέζι ήταν διασκεδαστικό, οπότε πέρασα πολύ ωραία όλη τη βραδιά. Στα δεξιά μου καθόταν και ένας κύριος από τη Σκωτία, που βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές. Είχε μάλιστα μάθει και αρκετές ελληνικές λέξεις, σε βαθμό να καταλαβαίνει όλα τα ποσά και αρκετές ακόμα εκφράσεις.

Οι dealers είχαν κάποιες "παιδικές ασθένειες", τις οποίες όμως πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν σύντομα. Πάντα βοηθάει και η συνεργασία των παικτών, ώστε να αποκτήσουν και οι dealers την αυτοπεποίθηση που τους χρειάζεται, μαζί με την εμπειρία.

Ένα μειονέκτημα που συνάντησα σε σχέση με άλλες αίθουσες πόκερ του εξωτερικού, είναι ότι αν σηκωθείς από το τραπέζι για πάνω από 10-15 λεπτά, χάνεις τη θέση σου. Για να ξαναπαίξεις, θα πρέπει να περιμένεις ξανά τη σειρά σου στη λίστα αναμονής και αυτό δεν επιτρέπει στους παίκτες να σηκωθούν για φαγητό. Άντε ένα τσιγάρο και μια βόλτα και πρέπει πάλι να γυρίσεις.

Αυτό με έκανε να μην σηκώνομαι από το τραπέζι, παρά την πείνα μου, αλλά ήρθαν κάποιοι σερβιτόροι με μεζεδάκια ανάμεσα στα τραπέζια, και τα μοίραζαν δωρεάν στους παίκτες. Εξαιρετική κίνηση, την οποία πολύ εκτίμησε το στομάχι μου. Ρώτησα την κυρία Κερ αν αυτό είναι μόνο για την πρώτη μέρα και μου είπε ότι σκέφτονται να το κρατήσουν συνεχώς. +1...

Σηκώθηκα κερδισμένος και στον γυρισμό χαμογελούσα μόνος μου στο αυτοκίνητο, καθώς συνειδητοποιούσα ότι έπαιξα πόκερ σε κανονικό poker room, μέσα στη χώρα μου. Το χαμόγελο όμως κόπηκε απότομα όταν αντίκρυσα μια τεράστια ουρά από αυτοκίνητα στα διόδια της Κορίνθου να περιμένουν στο ένα και μοναδικό ανοιχτό γκισέ. Έκατσα κι εγώ στην ουρά και περίμενα υπομονετικά. Ο Καρέλιας και οι καλές αναμνήσεις της βραδιάς με φρόντισαν για το πρώτο μισάωρο, αλλά η κατάσταση δεν βελτιωνόταν και πολύ και επιπλέον, τα αυτοκίνητα είχαν αρχίσει πλέον να στοιβάζονται ατάκτως δεξιά και αριστερά της βασικής ουράς, με αποτέλεσμα να κοντέυω να εγκλοβιστώ. Κόβω το τιμόνι αριστέρα, προχωράω λίγο εκτός ουράς, έχοντας χάσει οριστικά τη θέση μου σε αυτήν και βλέπω κάποιους μπροστά ακριβώς από τα διόδια να έχουν κλείσει τον έναν ανοιχτό διάδρομο και να αφήνουν τα αυτοκίνητα με το σταγονόμετρο.

Παρατηρώ όμως λίγο πιο πέρα, κάποια αυτοκίνητα να περνούν χωρίς πρόβλημα από το ακριανό γκισέ με τον αυτόματο έλεγχο, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής. Λίγη σκέψη, λίγη αναμονή μέχρι να έρθει ο επόμενος με ηλεκτρονική συσκευή στο αυτοκίνητό του, κολλάω από πίσω του στα δύο εκατοστά και περνάω κάτω από τη μπάρα πριν αυτή κατέβει. Αλλιώς... ακόμα εκεί θα ήμουν. Και για τους νομοταγείς που μπορεί να διαμαρτυρυθούν, έχω να πω, πως τύψεις δεν έχω για την πράξη μου.

Το θέμα όμως δεν είναι τα διόδια, αλλά το Texas Hold'em που έφτασε επιτέλους και στην Ελλάδα. Η γκανιότα είναι μεγαλύτερη από τα περισσότερα poker rooms του εξωτερικού και ειδικά στο 25/50 είναι υπερβολικά μεγάλη. Ελπίζω να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, ότι δεν πρέπει να προσπαθούν να τραβήξουν τα κέρδη τους από τα μαλλιά από αυτό το παιχνίδι.

Το κέρδος τους από το πόκερ στα ελληνικά καζίνο είναι σε τόσα πολλά διαφορετικά επίπεδα, που δεν πρέπει να έχουν ανάγκη τόσο μεγάλης γκανιότας. Παίκτες που δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε καζίνο, ήρθαν και θα έρθουν για να παίξουν πόκερ. Τουρνουά πόκερ θα φέρουν εκατοντάδες παίκτες στον χώρο του καζίνο για μέρες. Θα υπάρχει διαφήμιση σε εντελώς καινούργιο κοινό, μέσω των τουρνουά και τον προσφορών στο πόκερ. Η γκανιότα είναι μεν η βάση για τον επιχειρηματία που προσφέρει τις υπηρεσίες για να γίνει αυτό το παιχνίδι, αλλά το κέρδος από την οικονομία του πόκερ δεν είναι άπειρο και ειδικά σε μια τόσο μικρή αγορά, όπως της χώρας μας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom