ΓΚΑΛΗΣ ΔΙΟΤΙ
Ανέστης Πεταλίδης: "Kύριοι, να γράψετε ό,τι θέλετε. Δε με νοιάζει. Προσέξτε, όμως, γιατί μια μέρα θα γλείφετε εκεί που τώρα φτύνετε. Aυτός θα αποδείξει ότι ο ένας μπορεί να κερδίσει τους πέντε".
Mάικλ Tζόρνταν: "Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συναντούσα έναν τόσο καλό επιθετικό στην Eυρώπη".
Κώστας Μουρούζης: "Αυτός ο άνθρωπος είναι τρομερός. Εχει κατορθώσει να καταργήσει τους νόμους της βαρύτητας".
Αλεξάντερ Γκομέλσκι: "Του σφίγγω δημόσια το χέρι. Για μένα ο Νικ είναι ο παίκτης του 21ου αιώνα".
Αρβιντας Σαμπόνις: "Κατα τη γνώμη μου ο Γκάλης είναι σε θέση να βάλει καλάθι όπως θέλει. Ο,τι και αν κάνει ο αντίπαλος του είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Γιατί ο Γκάλης έχει πάρει πάντα την απόφαση του να σκοράρει. Και κατά ένα περίεργο τρόπο, ελάχιστες φορές δε βρίσκει το στόχο".
Ρούουντ Χαρεβάαϊν: "Βρήκα το τρόπο να σταματήσω το Γκάλη! Θα τον κλειδώσουμε στο ξενοδοχείο για να μην έρθει στο γήπεδο".
Ντράζεν Πετροβιτς: "Θα ήθελα πολύ να έπαιζα στην ίδια ομάδα μαζί του. Να του δίνω την μπάλα και να σκοράρει!"
Σεργκέι Μπελόφ: "Τον θαυμάζω γιατί είναι έξοχος παίκτης. Σε ατομικό επίπεδο και στο ένας εναντίον ενός δεν έχει αντίπαλο στην Ευρώπη. Ποτέ δεν περίμενα ότι ένας παίκτης θα χόρευε μόνος του ολόκληρη την εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ενωσης".
Πιέρ Νταό: "Ολη τη νύχτα έβλεπα εφιάλτες! Δηλαδή τον Γκάλη. Ευτυχώς όταν ξύπνησα, θυμήθηκα ότι τον είχαμε νικήσει".
Γιώργος Αμερικάνος: "Μπορεί, αν είναι σίγουρος, να σουτάρει από τη σέντρα, ανάμεσα σε πέντε παίκτες, έστω και αν ένας συμπαίκτης του βρίσκεται μόνος του κάτω από το καλάθι".
Βόιτσεκ Κραϊεφσκι: "Είπα στους παίκτες μου ότι θα μαρκάρουμε, τέσσερις αντιπάλους. Κάναμε και σχέδια μάλιστα. Για τον Γκάλη κάναμε μόνο τη προσευχή μας!"
Αζα Πέτροβιτς: "Ο Ντράζεν είναι αδερφός μου, αλλά ψηφίζω Γκάλη".
Μπομπ Μακαντού: "Αυτά που έκαναν απόψε ο Αρης και ο Γκάλης δεν μου έχουν συμβεί ούτε σε αγώνα εναντίον των Σέλτικς".
Γιαννης Ιωαννίδης: "Σας προειδοποιώ! Όταν ο Γκάλης δεν θα μπορεί πλέον να πετάγεται όπως τώρα, θα γίνει ο καλύτερος πλέι-μέικερ στην Ευρώπη".