Προφανώς και δεν κατάλαβες τι έγραψα, παρότι θεωρώ ότι έκανα τον διαχωρισμό για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και περαιτέρω αναλύσεις. Σαν αθλητικά προσόντα, ναι δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό. Ψηλός, δυνατός με καλή αναλογία κιλών και ύψους, αλλά υπήρχαν πάρα πολλοί ψηλοί εκείνη την εποχή στο ΝΒΑ με τα δικά του χαρακτηριστικά. Ας μην αρχίσω συγκεκριμένες αναφορές παιχτών. Μπασκετικά βέβαια ο Τάρπλεϊ, ήταν καλύτερος από τους περισσότερους. Κανείς δεν αμφισβήτησε την αξία του. Και μάλιστα ανέφερα αυτό το χαρακτηριστικό για να δώσω έμφαση και μεγαλύτερη αξία στους αριθμούς του και την εν γένει παρουσία του. Ότι δηλαδή χωρίς τα φοβερά προσόντα, έφερνε φοβερά αποτελέσματα. Τον Τάρπλεϊ τον έχω δει περισσότερο σε πληροφορώ στα νεανικά καλά του χρόνια στο Ντάλας, παρά στα Ευρωπαϊκά ματς που έδωσε και οι μνήμες μου είναι πιο έντονες από εκείνη την καλή του περίοδο. Ακόμα έχω βιντεοκασέτες από Αμερική με πολλά ματς του τις οποίες έχω δει πολλές φορές. Ξεχωριστό ταλέντο είχαν για μένα παίχτες όπως ο Ραλφ Σάμπσον, ο Γιάο Μινγκ, ο Μαγκρέιντι, ο Κεμπ, ο Βινς Κάρτερ.......έτσι πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό. Κάνεις από αυτούς δεν έκανε την καριέρα που θα έπρεπε. Ο Ντάνκαν για μένα είναι απίστευτος παίχτης, από τους καλύτερους ψηλούς ever, αλλά κι αυτόν δεν τον θεωρώ κάτι ξεχωριστό σαν ταλέντο. Το ταλέντο του είναι η ευφυΐα του, η εμπειρία πια, η σκληρή δουλειά, η προσωπικότητα κλπ κλπ. Ταλέντα είναι κι αυτά από μία μεριά, αλλά όχι pure talents, θεόσταλτα, αθλητικά. Κατάλαβες?
Για μένα οι καλύτεροι παίχτες όλων των εποχών δεν είχαν αθλητικό ταλέντο που να τους ξεχώριζε, αλλά μεγάλο μπασκετικό μυαλό και προσωπικότητα. Εκτός βέβαια από τον Τζόρνταν που τα είχε ΟΛΑ.