Νέα

Ποιό είναι το νόημα της ζωής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα άρρωστος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 250
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιό είναι το νόημα της ζωής;

• Η αναζήτηση της αλήθειας

Ψήφοι: 17 15,2%
  • Δόξα, υστεροφημία

Ψήφοι: 4 3,6%
  • Διεξαγωγή ενάρετου βίου

Ψήφοι: 23 20,5%
  • Ηδονή/υλικές απολαύσεις

Ψήφοι: 32 28,6%
  • Κανένα

Ψήφοι: 36 32,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    112
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.905
Πόντοι
3.506
Φίλε Γουσταροναχυνο, γίνε αντάξιος του ονόματος σου. Νόημα δεν υπάρχει και ναι, όπως λες παρακάτω, υπάρχεις επειδή γαμηθηκαν οι γονείς σου. Τυχαιότητα λεγεται. Γιατί θα διέφερες εσύ από μια γάτα ή από μια ντοματιά; Δεν υπάρχει σκοπός πίσω από όλα αυτά.

Από την άλλη δεν είναι κακό να μην υπάρχει νόημα. Είσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις κάτι που να σε γεμίζει, από το τίποτα. Κι αν δεν τα καταφέρεις δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Ρωτάς τι πρέπει να κάνει κανείς. Τίποτα δεν πρέπει να κάνει.

Ούτε η αυτοκτονία έχει νόημα. Είναι σα να φεύγεις από το πάρτι όπου όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές για να πας να κοιμηθείς. Μην βιάζεσαι. Θα πεθάνεις έτσι κι αλλιώς, σε διαβεβαιώνω.

Άσε λοιπόν τις μαλακίες. Διάβαζε και γάμα όσο περισσότερο μπορείς. Η γνώση είναι ανακούφιση και το μουνί το πιο ωραίο πράγμα στον πλανήτη. Κι αν δεν σε γεμίζει μπορείς πάντα να το γεμίζεις εσύ...
Συμφωνώ εν μέρει φίλτατε καπετάνιε! Ουδέποτε πίστεψα στην τύχη ! Ο ορισμός τύχη είναι το πέπλο που μας καλύπτει τα μάτια πιθανότατα από κάποιες αλήθειες ! Πιστεύω πολύ πως ο καθένας μας είναι ''αρχιτέκτονας'' της ζωής του από την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι να τα κλείσουμε ! Για οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή μας πάντα υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που κρύβεται από πίσω, σκοπός μας είναι να τον ανακαλύψουμε και να μάθουμε από αυτόν. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την ζωή μου σαν ένα ταξίδι ή μια εκδρομή που ήρθα να περάσω όμορφα έστω και στις πιο αντίξοες συνθήκες, η ζωή είναι ωραία και η ομορφιά της φαίνεται από το γεγονός οτι κάθε μας στιγμή μπορεί να είναι και η τελευταία ! Δεν είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τον λόγο ύπαρξης μας φυσικά αλλά με την παρατήρηση και την ενδοσκόπηση μπορούμε να κάνουμε βελτιώσεις κάτι το οποίο θεωρώ θεμιτό , τις καλημέρες μου !
Υγ : Μην πέρνετε σοβαρά τις απόψεις ενός αγράμματου ανθρώπου :confused:

Michael Scott

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2021
Κριτικές
20
Like
27.500
Πόντοι
8.346

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
12.079
Πόντοι
2.536
Συμφωνώ εν μέρει φίλτατε καπετάνιε! Ουδέποτε πίστεψα στην τύχη ! Ο ορισμός τύχη είναι το πέπλο που μας καλύπτει τα μάτια πιθανότατα από κάποιες αλήθειες ! Πιστεύω πολύ πως ο καθένας μας είναι ''αρχιτέκτονας'' της ζωής του από την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι να τα κλείσουμε ! Για οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή μας πάντα υπάρχει ένας πολύ σοβαρός λόγος που κρύβεται από πίσω, σκοπός μας είναι να τον ανακαλύψουμε και να μάθουμε από αυτόν. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι την ζωή μου σαν ένα ταξίδι ή μια εκδρομή που ήρθα να περάσω όμορφα έστω και στις πιο αντίξοες συνθήκες, η ζωή είναι ωραία και η ομορφιά της φαίνεται από το γεγονός οτι κάθε μας στιγμή μπορεί να είναι και η τελευταία ! Δεν είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τον λόγο ύπαρξης μας φυσικά αλλά με την παρατήρηση και την ενδοσκόπηση μπορούμε να κάνουμε βελτιώσεις κάτι το οποίο θεωρώ θεμιτό , τις καλημέρες μου !
Υγ : Μην πέρνετε σοβαρά τις απόψεις ενός αγράμματου ανθρώπου :confused:
Τυχαιότητα είπα φίλε Αγράμματε, όχι τύχη. Εκτός αν θες να με πείσεις ότι το σπερματοζωάριο που γονιμοποίησε το ωάριο που σήμαναν την αρχή της ύπαρξης σου, ήταν καλύτερο από το διπλανό σπερματοζωάριο που έμεινε στο τίποτα.

Αλλά εσυ κατά βάθος πιστεύεις σε θεό ενώ εγώ όχι. Ξέρεις όμως ότι σε συμπαθώ κα σε διαβάζω που λέει και έγκριτο μέλος ...

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.905
Πόντοι
3.506
Τυχαιότητα είπα φίλε Αγράμματε, όχι τύχη. Εκτός αν θες να με πείσεις ότι το σπερματοζωάριο που γονιμοποίησε το ωάριο που σήμαναν την αρχή της ύπαρξης σου, ήταν καλύτερο από το διπλανό σπερματοζωάριο που έμεινε στο τίποτα.

Αλλά εσυ κατά βάθος πιστεύεις σε θεό ενώ εγώ όχι. Ξέρεις όμως ότι σε συμπαθώ κα σε διαβάζω που λέει και έγκριτο μέλος ...
Έχεις δίκιο δεν το έγραψα σωστά! Αλίμονο δεν θέλω να σε πείσω για κάτι, απλώς ανταλλαγή απόψεων κάνουμε πάντα με καλές προθέσεις, να με συγχωρείς αν δεν ήμουν ευγενής όσο έπρεπε! Κι εγώ σε συμπαθώ και σε διαβάζω φίλε καπετάνιε :hi:ετσι για νε γελάσουμε και λίγο οι γονείς μου ήταν μεθυσμένοι όταν συνεληφθην εγώ και είμαι με αναστολή έξω έκτοτε :grin:

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.031
Πόντοι
456
Ο Γκιωνάκης σε μια ταινία έλεγε οτι το φαγητό είναι το νόημα της ζωής, να χω να τρώω, ίσως είχε δίκιο.

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.015
Πόντοι
456
Έχω την αίσθηση ότι πολλά θρεντ που ανοίγονται είναι καθαρά για δούλεμα-χαβαλέ ανάμεσα σε 2-3 μέλη...:coffee:

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
23.605
Πόντοι
6.236
έχω διαβάσει πράγματα εδώ που θα ήθελα να μου τα είχε πει ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός
Όπως αυτά, για παράδειγμα;:think:
τυπε την κουμπαρα μας πρεπει να γαμαμε οχι την βαφτιστηρα μας

Τι τσιμπήσες μαν;

Ψάχνω κοπέλα να πηγαίνουμε μαζί κάθε βδομάδα σε swingers party σε βίλλα Αθήνα.

Σκέτη καύλα ....μούμια ξεμουμια με ένα άγγιγμα θα την κάνω να πνίγει στα υγρά από τα κάτω χειλάκια της ...ας πνίξει και μένα μαζί ...θα πνιγούμε μαζί...τι ρομαντικό!!!!

Σε εμένα μια φορά μια γκόμενα έκανε βαθιά καθίσματα πάνω μου και έπαθε προσαγωγούς

δεν παω με αγορακια

You look so charming in your new bikini ! Pale colors and that neckerchief suits you great ! :wink:

Παραγγειλα πριν καρμποναρα. Μια με σπαγγετι μια με ριγγατονι. Απο ποια να ξεκινησω πρωτα;

Τελικα στους κεφτεδες βαζουμε ανηθο ή μαϊντανο?

βλεπω αντικειμενικο Ευαγγελάτο

Θα σου βάλω νερό στο εξοχικό σου στο Δήλεσι

Οι γιατροι λενε οτι δεν κανει να κοιμομαστε καυλωμενοι γιατι ελοχευουν καρδιαγγειακα προβληματα.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.665
Πόντοι
3.656
Το ιδανικό πλάνο για έναν άντρα (σοβαρό και μετρημένο :P) είναι να μπαλαντζάρει ανάμεσα σε εργασιακή και προσωπική ζωή. Δηλαδή μια υποφερτή δουλειά (με μισθό φυσιολογικό, δε χρειάζεται κατηγορίας "golden boys") και 1-2 φίλους+μια σύντροφο (και οι "δύο" να σε νιώθουν, να σε καλύπτουν συναισθηματικά). Τώρα στην Ελλάδα με Κούλη για αφεντικό, τ(ρ)άπερς για φίλους και ελλεεινίδα για γκόμενα δε πιστεύω ιδιαίτερα ότι είναι εφικτό. Ίσως κάπου στο εξωτερικό (χωρίς πόλεμο) να υπάρχει ελπίδα. ΥΓ. Το να κάνεις απογόνους δε σε γεμίζει, παιδιά σαφέστατα. Αλλά, αυτό έχει να κάνει με την επιλογή που ανέφερα πιο πάνω. :wink:

Ε προφανώς είναι ιδανικό,ειδικά για 30-35+.Όχι γάμος να δεθείς χειροπόδαρα,αλλά κανα γκομενάκι να βγαίνεις και να πηγαίνεις κανα ταξίδι/θάλασσα κλπ χρειάζεται.Για φίλους,αν έχεις έστω κι έναν να βγαίνετε 2-3 φορές τη βδομάδα,καλό είναι.

Kavlokalikantzaros

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2007
Like
769
Πόντοι
81
Κανονικά Κυριακές δεν ανοίγονται αυτά τα νήματα;

Πάντως στην απίθανη περίπτωση που γράφεις σοβαρά και επειδή το Μπου είναι η σπουδαιότερη Καφενειάρα του Πολυσύμπαντος, θα σου απαντήσω σχεδόν σοβαρά.

Νόημα είναι ό,τι διαλέξεις εσύ. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή.

Το βασικό είναι να είσαι οικονομικά και ψυχικά αυτοδύναμος. Να μην είσαι παράσιτο. Η αυτονομία είναι αξιοπρέπεια. Να μπορείς να σε φροντίσεις ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρεθείς. Τότε λέγεσαι άντρας.

Από 'κει και πέρα, ακολουθείς το Δαίμονα όπου σε πάει. Εδώ είμαστε του γαμησιού. Το χαιρόμαστε όχι σαν κάποιο μέσο προς την ιερή σχεσούλα της απόλυτης θλίψης και μετριότητας αλλά σαν Ολυμπιακό σπορ. Γαμάμε γιατί εκστασιαζόμαστε να βλέπουμε βυζόμπαλα να τρεμουλιάζουν ενώ πιστονάρουμε και το κλάτσ-κλάτς της αρχιδοσακούλας μας πάνω σε πρόθυμα κωλομέρια, μας φαίνεται ομορφότερο από συμφωνία του Μπετόβεν. Σε έναν άδειο κόσμο, πάλι θα νιώθουμε χαρά σατανική να ψάχνουμε βρώμικες ηδονές σε τρισάθλια τσαρδάκια.

Μπορεί εσύ να μην το γουστάρεις τόσο. Να θες να γίνεις φίρμα, να μπαρκάρεις, να δεις τον κόσμο, ότι. Κάτι θα θες. Αν δε θες τίποτα, μόνο τίποτα θα πάρεις.

Μόνο εσύ ξέρεις την απάντηση.

Εγγρ.
3 Σεπ 2018
Like
512
Πόντοι
21
Η αναζήτηση της αλήθειας
Πολύ δύσκολο κατ' εμέ γιατί τόσοι φιλόσοφοι έχουν γεννηθεί και πεθάνει και πολλοί κερατάδες δεν μαθαίνουν ποτέ για το κέρατο που έχουν φάει.
Δόξα, υστεροφημία
Δύσκολο κι αυτό γιατί ακόμη κι ο Ρον Τζέρεμι μπήκε φυλακή. Να ψωφίσει η κατσίκα του γείτονα εν ολίγοις.
Διεξαγωγή ενάρετου βίου
Ο καθένας κρίνει όπως θέλει, δεν υπάρχουν δικαστήρια ενάρετου βίου.
Ηδονή/υλικές απολαύσεις
Εδώ θα είμαι ισοπεδωτικός καθώς δεν με συγκινούν την επόμενη στιγμή που ξυπνήσω, φάω, γαμήσω ή χύσω.
4edgy5me

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.665
Πόντοι
3.656

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.