Νέα

Ποιό είναι το νόημα της ζωής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα άρρωστος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 250
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ποιό είναι το νόημα της ζωής;

• Η αναζήτηση της αλήθειας

Ψήφοι: 17 15,2%
  • Δόξα, υστεροφημία

Ψήφοι: 4 3,6%
  • Διεξαγωγή ενάρετου βίου

Ψήφοι: 23 20,5%
  • Ηδονή/υλικές απολαύσεις

Ψήφοι: 32 28,6%
  • Κανένα

Ψήφοι: 36 32,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    112
Εγγρ.
23 Ιουν 2021
Like
1.344
Πόντοι
206
Είπα να φτιάξω αυτό το thread εδώ, μιας και θεωρώ πως το επίπεδο των φίλτατων συναγωνιστών εδώ στο bou είναι πολύ υψηλό, και μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους from all the walks of life που λένε και στο murica...Εδώ είναι το μέρος όπου οι εμπειρίες ζωής συναντιούνται και φλερτάρουν με την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου μας, εδώ που δεν χαϊδεύονται αυτιά, αλλά τρως την αλήθεια κατάμουτρα σαν χαστούκι.

Λοιπόν αγαπητοί συναγωνιστές της ζωής, ποιο πιστεύεται είναι το νόημα σε όλα όσα ζούμε? Πλέον είμαι και εγώ με το μισό πόδι στα 30, και καταλαβαίνω πως οι στιγμές που περνάνε, δεν ξαναγυρνάνε, τα νιάτα φεύγουν λεπτό με το λεπτό, και θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση στο ποιο είναι το νόημα σε όλα? Σε όλη την ζωή γενικά. Πρέπει να κάνεις οικογένεια? πρέπει να γαμήσεις όσα περισσότερα μουνιά μπορείς? πρέπει να αυτοκτονήσεις? Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας άντρας για να ξεφύγει από την μιζέρια της Ελληνικής (και κατ' επέκταση) δυτικής κοινωνίας?
Μακάρι(?) να ήξερα το νόημα της ζωής φίλε μου :think:
Μόνο στο τελευταίο μπορώ να σε βοηθήσω: κατευθύνσου ανατολικά

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.403
Πόντοι
14.936
Έχω βρεθεί σε ένα φαύλο κύκλο, κάθε μέρα η ίδια μέρα, και φυσικά δεν γαμάω όσο θα ήθελα (δηλαδή να γαμήσω 2-3 γκόμενες το χρόνο ΜΑΞ, μπορεί την κάθε μια από 20-30 φορές)

Αλλά στην τελικη, και το να γαμας αβέρτα, σε γεμίζει?
Αν σε γεμιζει λεει?
Εμενα προσωπικα παντα ειδικα αν ειναι η αλλη και
τσιμπουκοσκυλο?
Αστο λεμε...Αστο..
29aa984794b38181d8f47e24354647b1.jpg

Helluvatime

Ανώτατος
Εγγρ.
27 Δεκ 2021
Κριτικές
95
Like
18.312
Πόντοι
13.626

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.972
Πόντοι
3.656
Έχω βρεθεί σε ένα φαύλο κύκλο, κάθε μέρα η ίδια μέρα, και φυσικά δεν γαμάω όσο θα ήθελα (δηλαδή να γαμήσω 2-3 γκόμενες το χρόνο ΜΑΞ, μπορεί την κάθε μια από 20-30 φορές)

Αλλά στην τελικη, και το να γαμας αβέρτα, σε γεμίζει?

Γενικά ασχολείσαι με τίποτα στη ζωή σου;Δουλειά,χομπι κλπ;

Glyfomounix

Μέγας
Εγγρ.
5 Απρ 2022
Like
11.005
Πόντοι
3.506
Είπα να φτιάξω αυτό το thread εδώ, μιας και θεωρώ πως το επίπεδο των φίλτατων συναγωνιστών εδώ στο bou είναι πολύ υψηλό, και μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους from all the walks of life που λένε και στο murica...Εδώ είναι το μέρος όπου οι εμπειρίες ζωής συναντιούνται και φλερτάρουν με την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου μας, εδώ που δεν χαϊδεύονται αυτιά, αλλά τρως την αλήθεια κατάμουτρα σαν χαστούκι.

Λοιπόν αγαπητοί συναγωνιστές της ζωής, ποιο πιστεύεται είναι το νόημα σε όλα όσα ζούμε? Πλέον είμαι και εγώ με το μισό πόδι στα 30, και καταλαβαίνω πως οι στιγμές που περνάνε, δεν ξαναγυρνάνε, τα νιάτα φεύγουν λεπτό με το λεπτό, και θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση στο ποιο είναι το νόημα σε όλα? Σε όλη την ζωή γενικά. Πρέπει να κάνεις οικογένεια? πρέπει να γαμήσεις όσα περισσότερα μουνιά μπορείς? πρέπει να αυτοκτονήσεις? Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ένας άντρας για να ξεφύγει από την μιζέρια της Ελληνικής (και κατ' επέκταση) δυτικής κοινωνίας?
Τι γράφεις ρε μαν ,30 χρόνων παιδί ,τι σας δίνουν και καπνίζετε πια

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.968
Πόντοι
6.946
Απλά κοίτα να περνάς καλά φίλε, να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις και επιθυμείς, αυτό είναι όλο. Μην το κουράζεις πολύ.
Και εγώ παλιά τα συλλογιζομουν αυτά, δεν βγάζει πουθενά ομως. Και εγώ, όπως και οι περισσότεροι άλλωστε, έχω τους δαίμονες μου και τις σκέψεις μου.

Μπορεί να έχεις μια - δύο - τρεις ασχολίες που σου αρέσουν στην παρούσα φάση, στο μέλλον επιλέγεις και κάτι άλλο, αφήνεις κάτι παλιό, γενικώς, να ζεις .

Από την στιγμή που δεν έχεις οικογένεια, όπως και εγώ που δεν έκανα, απλά δες τι σε κάνει να περνάς καλά. Ίσως όμως αποκτήσεις κάποια στιγμή, ποτέ δεν ξέρεις, είναι άλλη χαρά και τα παιδιά, ολοκληρωνεσαι σαν άνθρωπος, δεν είναι όλα αρνητικά, το βλέπω σε συγγενείς μου.

Τώρα, αν υπάρχει εμπόδιο οικονομικό θέμα στο επιτυχείς αυτά που θες (τα οποία δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι κάτι εξεζητημένο) , δες, σκέψου τι και πώς, με ποιον τρόπο θα βελτιώσεις το μέλλον σου.

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.403
Πόντοι
14.936

bill.amusement32

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2022
Like
42
Πόντοι
0
Το ιδανικό πλάνο για έναν άντρα (σοβαρό και μετρημένο :P) είναι να μπαλαντζάρει ανάμεσα σε εργασιακή και προσωπική ζωή. Δηλαδή μια υποφερτή δουλειά (με μισθό φυσιολογικό, δε χρειάζεται κατηγορίας "golden boys") και 1-2 φίλους+μια σύντροφο (και οι "δύο" να σε νιώθουν, να σε καλύπτουν συναισθηματικά). Τώρα στην Ελλάδα με Κούλη για αφεντικό, τ(ρ)άπερς για φίλους και ελλεεινίδα για γκόμενα δε πιστεύω ιδιαίτερα ότι είναι εφικτό. Ίσως κάπου στο εξωτερικό (χωρίς πόλεμο) να υπάρχει ελπίδα. ΥΓ. Το να κάνεις απογόνους δε σε γεμίζει, παιδιά σαφέστατα. Αλλά, αυτό έχει να κάνει με την επιλογή που ανέφερα πιο πάνω. :wink:

Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
2
Like
1.581
Πόντοι
206

Κλείσε ένα εισητήριο για τις αγγελικές κοινωνίες τις Ανατολής άμα δε τη βρίσκεις στις Δυτικές φίλε...

oblada

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2021
Κριτικές
11
Like
655
Πόντοι
290
Το νόημα της ζωής είναι να γαμας όσο μπορείς

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.496
Πόντοι
8.846
α. το ίδιο θέμα κυκλοφορεί σε χίλιες μορφές
β. δε γαμιέται, άλλη μία για να περνάει η ώρα...

λοιπόν φίλε (που κάτι μου θυμίζεις...αλλά πάλι δε γαμιέται)
το νόημα της ζωής γενικότερα είναι να περνάς όσο καλύτερα γίνεται και να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.
όλα τα άλλα είναι μεταβλητά ανάλογα με την ηλικία, την προσωπικότητά σου και το περιβάλλον που ζεις.

για εμένα, για εμένα όμως ίσως όχι για σένα, στα 18 το νόημα ήταν να σπουδάσω και να γίνω αυτό που θέλω, να βγαίνω με φίλους και να γαμάω.
στα 30 να γίνω πετυχημένος σε αυτό που είμαι, να έχω γκόμενες και να βρω τελικά την κατάλληλη.
στα 40 δεν προλάβαινα καν να σκεφτώ περί νοήματος ζωής :confused:
στα 50 συνειδητοποιώ την αξία παιδιών και οικογένειας και πως τα παιδιά από μόνα τους μπορούν να είναι σκοπός ζωής. επίσης συνειδητοποιώ πλήρως (οκ από τα 40) την αξία μιας 25αρας στην ανανέωση ενός μεσήλικα.

αυτά τα λίγα και εντελώς συνηθισμένα. για εμένα όμως, ο δικός σου δρόμος ίσως είναι εντελώς διαφορετικός. και πιο "πρωτότυπος" αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στη συζήτησή μας.
μη ρωτάς τους άλλους ποιο είναι το νόημα της ζωής, δεν ζεις τη ζωή τους αλλά τη δική σου....

CaptainK

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Νοε 2021
Κριτικές
3
Like
12.592
Πόντοι
2.536

Φίλε Γουσταροναχυνο, γίνε αντάξιος του ονόματος σου. Νόημα δεν υπάρχει και ναι, όπως λες παρακάτω, υπάρχεις επειδή γαμηθηκαν οι γονείς σου. Τυχαιότητα λεγεται. Γιατί θα διέφερες εσύ από μια γάτα ή από μια ντοματιά; Δεν υπάρχει σκοπός πίσω από όλα αυτά.

Από την άλλη δεν είναι κακό να μην υπάρχει νόημα. Είσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις κάτι που να σε γεμίζει, από το τίποτα. Κι αν δεν τα καταφέρεις δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Ρωτάς τι πρέπει να κάνει κανείς. Τίποτα δεν πρέπει να κάνει.

Ούτε η αυτοκτονία έχει νόημα. Είναι σα να φεύγεις από το πάρτι όπου όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές για να πας να κοιμηθείς. Μην βιάζεσαι. Θα πεθάνεις έτσι κι αλλιώς, σε διαβεβαιώνω.

Άσε λοιπόν τις μαλακίες. Διάβαζε και γάμα όσο περισσότερο μπορείς. Η γνώση είναι ανακούφιση και το μουνί το πιο ωραίο πράγμα στον πλανήτη. Κι αν δεν σε γεμίζει μπορείς πάντα να το γεμίζεις εσύ...

Anal popcorn

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Μαρ 2015
Κριτικές
10
Like
6.035
Πόντοι
1.336
Ψαξε μεσα σου και αναρωτησου τι αγαπάς, τι σε γεμίζει
Ανέπτυξε το και εμπλούτισε το, να γινει ο λογος που ξυπνάς.

Η ζωη ειναι όπως ενα καλο κοκτέιλ
Αν δεν έχει την ιδανική ποσότητα και ισορροπία στα υλικά δεν αποκαλύπτει ποτέ την γεύση του

antkar81

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Ιουν 2021
Κριτικές
26
Like
4.634
Πόντοι
2.846
μήπως πρέπει να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια;

professor x