Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

Επισκέπτης
Εγώ πάλι θα έλεγα έλεος με τον κάθε νεοποχίτη καραγκιόζη που σαν μεταμοντέρνα αντιγόνη προσπαθεί να μας πείσει ότι το παραλήρημά του είναι θρησκεία και πρέπει όλοι να τη σεβόμαστε...
Υπάρχουν δοξασίες οι οποίες είναι συμβατές με το πλαίσιο αρχών του κράτους..
Υπάρχουν και δοξασίες που ΔΕΝ είναι...

Και ασφαλώς ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει στην κούφια γη, στα θήταν, στις ιπτάμενες τσαγιέρες και μουσακάδες..
Αλλά δεν μπορεί να απαιτεί από το κράτος να αναγνωρίσει ως ισόκυρη και να περιβάλει με προστατευτικό στάτους τις κουλές δοξασίες του...
Αυτή είναι η λεπτή διάκριση...

Αν στο όνομα της θρησκευτικής ελευθερίας πρέπει να ανέχομαι σατανιστές, ουφολόγους και σέχτες των σταρ και των διασήμων που απομυζούν περιουσίες και ξεφτιλίζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ελεύθερης βούλησης, είναι σαν στο όνομα της ελευθερίας του τύπου να δέχομαι να κυκλοφορούν έντυπα που προάγουν την παιδεραστία!
Διότι και στις δύο περιπτώσεις, προάγονται και διαφημίζονται παράνομες πράξεις...
Το ότι κάποιοι έχουν περιβάλει τη διαστροφή τους με θρησκευτικό μανδύα, δεν τους καθιστά λιγότερο επικίνδυνους!

Και έλεος επίσης με το να αξιλογείται ο κάθε ιερωμένος, πολιτικός ή πολίτης με το πόσο απολογητικός είναι προς τη gay κοινότητα!

Από τα πιστοποιητικά των πολιτικών φρονημάτων, στα πιστοποιητικά gayφροσύνης! Έλεος!

Τα είπες όλα ! Άλλο τίποτε δεν έχω να προσθέσω , γράμματα γνωρίσω και υπογράφω .  ;)

Και για να απαντήσω  σε όσους αγνοούν το νομικό πλαίσιο της Χώρας μας , και που αρέσκονται σε αερολογίες και κούφιες θεωρίες :

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας
Άρθρο 220

" 1. Αν ο μάρτυρας πιστεύει σε θρησκεία  [size=20pt]αναγνωρισμένη [/size]  ή απλώς  [size=20pt]ανεκτή[/size]  από το κράτος και σ' αυτήν υπάρχει γνωστός τύπος όρκου, ο τύπος αυτός είναι έγκυρος στην ποινική διαδικασία.
2. Αν ο μάρτυρας πιστεύει σε θρησκεία που δεν επιτρέπει τον όρκο, καθώς και αν εκείνος που ανακρίνει ή το δικαστήριο πειστεί ύστερα από σχετική δήλωση του μάρτυρα ότι αυτός δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία, ο όρκος που δίνεται είναι ο ακόλουθος: «Δηλώνω επικαλούμενος την τιμή μου και τη συνείδησή μου ότι θα πω όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε». "

 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
«Δηλώνω επικαλούμενος την τιμή μου και τη συνείδησή μου ότι θα πω όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε».

Και γιατί να μη λένε ΟΛΟΙ αυτό τον όρκο (όπου χρειάζεται) και να τελειώνουμε με αυτό το μπλέξιμο?
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Η πληροφορική μας γλυτώνει από πολύ κόπο:

Πριν 20 χρόνια, για να βρει κανείς αυτά τα στοιχεία έπρεπε να χάσει καμιά 15ριά μέρες. Τώρα αυτό γίνεται με μερικά «κλικ».

Αναφέρομαι στο Link που παρέθεσε ο Βολταίρος, μου άρεσε, και βάζω το περιεχόμενο εδώ:

Η Ζ' Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας ασχολήθηκε με τις ποικίλες πνευματικές και κοσμοθεωριακές ομάδες και τάσεις καθώς και με τις νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκευτικές ομάδες.

Κρίθηκε αναγκαίο βάσει των υπαρχόντων στοιχείων και μαρτυριών να καταρτιστεί κατάλογος που περιλαμβάνει ομάδες και τάσεις που θεωρήθηκαν ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη.

Παιδιά, είναι 422!
422 αυτοί, και μια η «στάνταρ» ορθόδοξη, 423.

Εμένα δε με ψήνουν.

Αν ΕΠΡΕΠΕ να διαλέξω, θα διάλεγα αυτή που βρήκε ο giorgospapa:
Church of the Flying Spaghetti Monster
(Εκκλησία του Ιπτάμενου Τέρατος από Σπαγκέτι).

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ:

ωραία..... Να κάνουμε και ένα πρωτάθλημα τώρα να δούμε ποιός είναι ο καλύτερος.......
Νιώθω απίστευτα μπανάλ που δηλώνω Αθεος.........
Μετά από αυτό το ποστ του Σταύρου θα δηλώνω υποστηρικτής της Αθειστικής αίρεσης.....
"Μια είναι η ουσία δεν υπάρχει Αθανασία"
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
ακόμη περιμένω να μας πεί κάποιος από τους νομογνώστες την διαδικασία αναγνώρισης μιας θρησκείας (ειδικά αυτούς τους φιλορθόδοξους) για να δούμε ποιος λέει αερολογίες και κούφιες θεωρίες.
Α! Και οπωσδήποτε τον νομικό ορισμό της σέκτας εν ελλάδι.

" Εν τη απολαυσει του ατομικού δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας τόσον υπό την μορφήν αυτού της ελευθερίας της θρησκευτικής συνειδήσεως, όσο και υπό την μορφήν αυτού της ελευθερίας της λατρείας, ουδόλως ερευνάται εαν και κατά πόσον αι πεποιθήσεις του ατόμου, αι επιβάλλουσαι εις αυτό ωρισμένας ενέργειας ή αποχάς ή την καθ ωρισμένον τρόπον και εις καθορισμένον χρόνον και τόπον τέλεσις της λατρείας είναι ορθαί η πεπλανημέναι διότι η αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας καλύπτει πάσας τας θρηκσευτικάς πεποιθήσεις έστω και αν αυταί θεωρούνται ως πεπλανημένοι και πάντας τους τρόπους λατρείας εστω και αν ούτοι εμφανίζονται ως ανεδαφικοί, οπισθοδρομικοί ή αδικαιολόγητοι"

Α.Μ εισηγητής ΣτΕ Διδ. Διατριβή, Η Θρησκευτική Ελευθερία, Αθήνα, 1972, σελ 12
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Ποιον είναι το περιεχόμενον του υπό του συνταγματικού νομοθέτου όρου γνωστή θρησκεία;
Η ορθή επί του ζητήματος απάντησις δίδεται δια της αναδρομής εις τα διατάξεις του Ηγεμονικού Συντάγματος του 1832, εν κεφ β1 περιπτ 6 του οποίο ωρίζετο  ότι "και πάσα θρησκεία της οποίας αι τελεταί γίνονται πασιφανώς και δημοσίως έχει ίσην υπεράσπισην υπό των νόμων".
Η διάταξης αυτή είναι πλεον η σαφής...
Υπό τον όρον γνωστήν θρησκείαν νοείται πάσα θρησκεία η οποία είτε είναι ιστορικώς εκ του παρελθόντως γνωστή, έστω και αν εμφανίζεται εν δεδομένη στιγμή, το πρώτο εν Ελλάδι, τουθ όπερ ήθελε συμβη εαν πχ παρουσιάζοντο εν Ελλάδι οπαδοί του Βουδδισμού είτε θρησκεία το πρώτον σήμερα δημιουργούμενη.
Επιπλέον ίνα θρησκεία τις θεωρηθή ως γνωστή δεν είναι απαραίτητον να έχει ένα ελάχιστον αριθμόν οπαδών ή επισήμους λειτουργούς εν Ελλάδι, αλλά αρκεί το γεγονός ότι διακηρύσσει τας αρχάς και τα δοξασίας της, τελεί δε τα λατρείας της κατά τρόπον εμφανή και ουχί κρυφίον.
Υπό την έννοιαν ταυτήν και εαν έν μόνον άτομον ισχυρισθεί ότι πρεσβευει ωρισμένας πεποιθήσεις διάφορους των πεποιθήσεων των μέχρι τούδε γνωστών θρησκειών και νομίζη ότι πρέπει να λατρευει κατά ένα συγκεκριμένο τρόπον συντρέχει περίπτωσις γνωστής κατά το Σύνταγμα θρησκείας.
Κατά συνέπειαν εαν υποθέση τις ότι εμφανίζεται μιαν ημέραν είς ειδωλολάτρης πιστευων ως Θεόν έν αντικείμενον και λατρευων τούτο κατά τρόπο εμφανή και ουχί κρυφίον και πάλι έχομεν γνωστή κατά το Σύνταγμα θρησκείαν
"

Οπως παραπάνω σελίς 158 
Γραμμένα το 1972...
παίζει να ήταν και συμμαθητές με τον Κρις

(tου οποίο ψάχτε να βρείτε ποίο ήταν το θέμα της Διδ. Διατριβής του btw)
 

ΙοΙ

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2008
Μηνύματα
18
Like
0
Πόντοι
0
Γνωστή θρησκεία : δε σημαίνει "αναγνωρισμένη" αλλά «προσιτή» σε οποιονδήποτε δηλαδή, θρησκεία που έχει φανερές δοξασίες, της οποίας τα δόγματα και οι αρχές δεν είναι κρυφές, η λατρεία της γίνεται δημόσια και γενικά δεν προϋποθέτει μύηση.
 

zouzis

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2006
Μηνύματα
148
Like
1
Πόντοι
1
Γνωστή θρησκεία : δε σημαίνει "αναγνωρισμένη" αλλά «προσιτή» σε οποιονδήποτε δηλαδή, θρησκεία που έχει φανερές δοξασίες, της οποίας τα δόγματα και οι αρχές δεν είναι κρυφές, η λατρεία της γίνεται δημόσια και γενικά δεν προϋποθέτει μύηση.

Όλες οι θρησκείες προυποθέτουν ως ένα βαθμό μύηση αλλιώς δεν θα γινόταν βάπτιση, ούτε θα υπήρχαν νονοί παρά μόνο της νύχτας...
 

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Μηνύματα
1.258
Like
0
Πόντοι
16
Δημήτριε :
Ξέρεις την συμπάθεια και την εκτίμηση που σου έχω .
Το να προσπαθείς όμως με αστεϊσμούς να υπερασπιστείς τις θέσεις σου.....θα στο πώ πάλι...με απογοητεύει βρε φίλε.
Και στο δηλώνω αμέσως για να μην έχεις αμφιβολία......[size=12pt]δεν[/size] είμαι νεοπαγανιστής.

Όμως νομίζω ότι και αυτοί που πιστεύουν σε αυτό που εσύ ονομάζεις νεοπαγανισμό (υποχθόνια και πονηρά κατά τη γνώμη μου ) έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε ότι θέλουν !
Αυτό είναι η έννοια της ανεξιθρησκείας φίλε.
Μπορούν να πιστεύουν και  σε ένα βράχο αμα γουστάρουν και τον θεωρούν για κάποιο λόγο ιερό.
Τι ανεξιθρησκεία είναι αυτή που περιγράφεις ;; Έχουμε ανεξιθρησκεία δηλαδή....αλλά μονο στις Θρησκείες που  εμείς αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε, γιατί έτσι μας βολέυει ;

Το θέμα δεν είναι αν το περιστατικό στο στρατόπεδο είναι πραγματικό γεγονός ή φανταστικό....το θέμα είναι να μας εξηγήσεις απο ποιόν και με ποιά διαδικασία θα χαρακτηριστεί απο  το  επίσημο κράτος αποδεκτή ή όχι η Αρχαία Ελληνική θρησκεία.
Η οποία προυπάρχει κατά πολύ του Χριστιανισμού ....ο οποίος είχε την τύχη να είναι σήμερα η επίσημη θρησκεία της χώρας.
Και μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, αν π.χ. είχε προλάβει ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός να προχωρήσει στην αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας που σχεδίαζε....την οποία παρεμπιπτόντως, ο Χριστιανισμός έσβησε απο το χάρτη με το σπαθί και την φωτιά.
Θυμίζω ότι ο Ιουλιανός δεν προχώρησε σε διωγμούς έναντι της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού....προσπάθησε απλά να επαναφέρει μαζί με την τότε "Νέα" θρησκεία, και την "Παλαιά", με σκοπό αυτές να συνυπάρχουν.
Βέβαια.....εντελώς συμπτωματικά..... εκείνη την περίοδο  και  ενώ συμμετείχε σε εκστρατεία...."αποκόπηκε" απο την φρουρά του...( έμεινε αφύλακτος ο Αυτοκράτορας, αν είναι ποτέ δυνατόν ! ) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να πεθάνει.
Και μαζί του πέθανε και η "παλαιά " Θρησκεία.
Το λέω αυτό , για να τονίσω ότι κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρχει η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία.....ακόμη και σήμερα.
Το ότι δεν έγινε αυτό.....οφείλεται σε ιστορικά γεγονότα που ευνόησαν τον Χριστινισμό ως μόνη Θρησκεία του  Βυζαντίου.....και που θα μπορούσαν να είχαν άλλη εξέλιξη.
Οπότε ας μην είμαστε υπερόπτες και αλαζόνες Δημήτριε.
Μπορεί να μην συμφωνείς με το Δωδεκάθεο...ούτε εγώ άλλωστε....αλλά ποιός είναι αυτός που θα τους απαγορεύσει να πιστεύουν σε αυτό που θέλουν ;
Απο την στιγμή μάλιστα που αυτό προυπάρχει του Χριστιανισμού ;
Ακόμη και αν το θεωρείς γραφικότητα......που είναι βέβαια σαφές δικαίωμα σου, δεν μπορείς να τους το σρνηθείς.
Το αν είναι γραφικότητα η όχι...θα φανεί στην πορεία....απο την εξέλιξη που θα έχει....και  ή θα συνεχίσει...ή  θα εξαφανιστεί σαν θρησκεία.....αλλά με την φυσική  πορεία της  εξέλιξης...όχι με απαγορεύσεις και  αφορισμούς.
Αν π.χ. δεν έχει νόημα....και δεν προσφέρει στους πιστούς τίποτε.....απλά θα χαθεί απο μόνη της .
Όπως και τόσες άλλες Θρησκείες.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Λεπίδα,

Ξεχωρίζω τρία σημεία από την απάντησή σου, απο τα οποία:
Σε ένα συμφωνώ
Σε ένα και συμφωνώ και διαφωνώ
Σε ένα διαφωνώ

Και ιδού:

Δημήτριε :
Ξέρεις την συμπάθεια και την εκτίμηση που σου έχω .
Και εγώ του έχω. Άλλο αν με βγάζει απο τα ρούχα μου μερικές φορές, αλλά δεν παύω και να τον εκτιμώ, και να τον συμπαθώ.  Το κάνει με κάποια "χάρη", και αυτό του τα συγχωρεί όλα.
Ίσως είναι η θεία χάρις, απ την οποία έχει περισσότερη απ όση εμείς.


Το να προσπαθείς όμως με αστεϊσμούς να υπερασπιστείς τις θέσεις σου.....θα στο πώ πάλι...με απογοητεύει βρε φίλε.
Συμφωνώ (και μένα με απογοητεύει αυτό), αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρει μια ελαφρότητα (που πρέπει να υπάρχει) στο site μας.  Ακόμα και σε αυτές τις "βαρειές" συζητήσεις.


...ή  θα εξαφανιστεί σαν θρησκεία.....αλλά με την φυσική  πορεία της  εξέλιξης...όχι με απαγορεύσεις και  αφορισμούς.
  Και γιατί οι θέσεις του Μήτσου δεν είναι "φυσική πορεία?  Πλάσμα της φύσης δεν είναι και αυτός?
 

Επισκέπτης
Δημήτριε :
Ξέρεις την συμπάθεια και την εκτίμηση που σου έχω .
Το να προσπαθείς όμως με αστεϊσμούς να υπερασπιστείς τις θέσεις σου.....θα στο πώ πάλι...με απογοητεύει βρε φίλε.
Και στο δηλώνω αμέσως για να μην έχεις αμφιβολία......[size=12pt]δεν[/size] είμαι νεοπαγανιστής.

Όμως νομίζω ότι και αυτοί που πιστεύουν σε αυτό που εσύ ονομάζεις νεοπαγανισμό (υποχθόνια και πονηρά κατά τη γνώμη μου ) έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε ότι θέλουν !
Αυτό είναι η έννοια της ανεξιθρησκείας φίλε.
Μπορούν να πιστεύουν και  σε ένα βράχο αμα γουστάρουν και τον θεωρούν για κάποιο λόγο ιερό.
Τι ανεξιθρησκεία είναι αυτή που περιγράφεις ;; Έχουμε ανεξιθρησκεία δηλαδή....αλλά μονο στις Θρησκείες που  εμείς αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε, γιατί έτσι μας βολέυει ;

Το θέμα δεν είναι αν το περιστατικό στο στρατόπεδο είναι πραγματικό γεγονός ή φανταστικό....το θέμα είναι να μας εξηγήσεις απο ποιόν και με ποιά διαδικασία θα χαρακτηριστεί απο  το  επίσημο κράτος αποδεκτή ή όχι η Αρχαία Ελληνική θρησκεία.
Η οποία προυπάρχει κατά πολύ του Χριστιανισμού ....ο οποίος είχε την τύχη να είναι σήμερα η επίσημη θρησκεία της χώρας.
Και μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, αν π.χ. είχε προλάβει ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός να προχωρήσει στην αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας που σχεδίαζε....την οποία παρεμπιπτόντως, ο Χριστιανισμός έσβησε απο το χάρτη με το σπαθί και την φωτιά.
Θυμίζω ότι ο Ιουλιανός δεν προχώρησε σε διωγμούς έναντι της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού....προσπάθησε απλά να επαναφέρει μαζί με την τότε "Νέα" θρησκεία, και την "Παλαιά", με σκοπό αυτές να συνυπάρχουν.
Βέβαια.....εντελώς συμπτωματικά..... εκείνη την περίοδο  και  ενώ συμμετείχε σε εκστρατεία...."αποκόπηκε" απο την φρουρά του...( έμεινε αφύλακτος ο Αυτοκράτορας, αν είναι ποτέ δυνατόν ! ) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να πεθάνει.
Και μαζί του πέθανε και η "παλαιά " Θρησκεία.
Το λέω αυτό , για να τονίσω ότι κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρχει η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία.....ακόμη και σήμερα.
Το ότι δεν έγινε αυτό.....οφείλεται σε ιστορικά γεγονότα που ευνόησαν τον Χριστινισμό ως μόνη Θρησκεία του  Βυζαντίου.....και που θα μπορούσαν να είχαν άλλη εξέλιξη.
Οπότε ας μην είμαστε υπερόπτες και αλαζόνες Δημήτριε.
Μπορεί να μην συμφωνείς με το Δωδεκάθεο...ούτε εγώ άλλωστε....αλλά ποιός είναι αυτός που θα τους απαγορεύσει να πιστεύουν σε αυτό που θέλουν ;
Απο την στιγμή μάλιστα που αυτό προυπάρχει του Χριστιανισμού ;
Ακόμη και αν το θεωρείς γραφικότητα......που είναι βέβαια σαφές δικαίωμα σου, δεν μπορείς να τους το σρνηθείς.
Το αν είναι γραφικότητα η όχι...θα φανεί στην πορεία....απο την εξέλιξη που θα έχει....και  ή θα συνεχίσει...ή  θα εξαφανιστεί σαν θρησκεία.....αλλά με την φυσική  πορεία της  εξέλιξης...όχι με απαγορεύσεις και  αφορισμούς.
Αν π.χ. δεν έχει νόημα....και δεν προσφέρει στους πιστούς τίποτε.....απλά θα χαθεί απο μόνη της .
Όπως και τόσες άλλες Θρησκείες.

Φίλε TheBlade ,

Με συγχωρείς που θα στο πώ ... αλλά λές "τρίχες" .
Και μάλλιστα διαστρεβλώνοντας τα όσα κατά καιρούς έχω υποστηρίξει.
Συνάγεις συμπεράσματα απ το πουθενά ...

Αδυνατώ αυτή τη στιγμή να σου απαντήσω συγκεκριμένα , λόγω έλλειψης χρόνου.
Να είσαι βέβαιος όμως οτι θα το κάνω "εν καιρώ".
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166


Δημήτριε :
Ξέρεις την συμπάθεια και την εκτίμηση που σου έχω .
Το να προσπαθείς όμως με αστεϊσμούς να υπερασπιστείς τις θέσεις σου.....θα στο πώ πάλι...με απογοητεύει βρε φίλε.
Και στο δηλώνω αμέσως για να μην έχεις αμφιβολία......[size=12pt]δεν[/size] είμαι νεοπαγανιστής.

Όμως νομίζω ότι και αυτοί που πιστεύουν σε αυτό που εσύ ονομάζεις νεοπαγανισμό (υποχθόνια και πονηρά κατά τη γνώμη μου ) έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε ότι θέλουν !
Αυτό είναι η έννοια της ανεξιθρησκείας φίλε.
Μπορούν να πιστεύουν και  σε ένα βράχο αμα γουστάρουν και τον θεωρούν για κάποιο λόγο ιερό.
Τι ανεξιθρησκεία είναι αυτή που περιγράφεις ;; Έχουμε ανεξιθρησκεία δηλαδή....αλλά μονο στις Θρησκείες που  εμείς αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε, γιατί έτσι μας βολέυει ;

Το θέμα δεν είναι αν το περιστατικό στο στρατόπεδο είναι πραγματικό γεγονός ή φανταστικό....το θέμα είναι να μας εξηγήσεις απο ποιόν και με ποιά διαδικασία θα χαρακτηριστεί απο  το  επίσημο κράτος αποδεκτή ή όχι η Αρχαία Ελληνική θρησκεία.
Η οποία προυπάρχει κατά πολύ του Χριστιανισμού ....ο οποίος είχε την τύχη να είναι σήμερα η επίσημη θρησκεία της χώρας.
Και μπορεί να ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, αν π.χ. είχε προλάβει ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός να προχωρήσει στην αναβίωση της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας που σχεδίαζε....την οποία παρεμπιπτόντως, ο Χριστιανισμός έσβησε απο το χάρτη με το σπαθί και την φωτιά.
Θυμίζω ότι ο Ιουλιανός δεν προχώρησε σε διωγμούς έναντι της Εκκλησίας και του Χριστιανισμού....προσπάθησε απλά να επαναφέρει μαζί με την τότε "Νέα" θρησκεία, και την "Παλαιά", με σκοπό αυτές να συνυπάρχουν.
Βέβαια.....εντελώς συμπτωματικά..... εκείνη την περίοδο  και  ενώ συμμετείχε σε εκστρατεία...."αποκόπηκε" απο την φρουρά του...( έμεινε αφύλακτος ο Αυτοκράτορας, αν είναι ποτέ δυνατόν ! ) με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να πεθάνει.
Και μαζί του πέθανε και η "παλαιά " Θρησκεία.
Το λέω αυτό , για να τονίσω ότι κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρχει η Αρχαία Ελληνική Θρησκεία.....ακόμη και σήμερα.
Το ότι δεν έγινε αυτό.....οφείλεται σε ιστορικά γεγονότα που ευνόησαν τον Χριστινισμό ως μόνη Θρησκεία του  Βυζαντίου.....και που θα μπορούσαν να είχαν άλλη εξέλιξη.
Οπότε ας μην είμαστε υπερόπτες και αλαζόνες Δημήτριε.
Μπορεί να μην συμφωνείς με το Δωδεκάθεο...ούτε εγώ άλλωστε....αλλά ποιός είναι αυτός που θα τους απαγορεύσει να πιστεύουν σε αυτό που θέλουν ;
Απο την στιγμή μάλιστα που αυτό προυπάρχει του Χριστιανισμού ;
Ακόμη και αν το θεωρείς γραφικότητα......που είναι βέβαια σαφές δικαίωμα σου, δεν μπορείς να τους το σρνηθείς.
Το αν είναι γραφικότητα η όχι...θα φανεί στην πορεία....απο την εξέλιξη που θα έχει....και  ή θα συνεχίσει...ή  θα εξαφανιστεί σαν θρησκεία.....αλλά με την φυσική  πορεία της  εξέλιξης...όχι με απαγορεύσεις και  αφορισμούς.
Αν π.χ. δεν έχει νόημα....και δεν προσφέρει στους πιστούς τίποτε.....απλά θα χαθεί απο μόνη της .
Όπως και τόσες άλλες Θρησκείες.

Το είδαμε και με το ζήτημα των gay γάμων...Όπου το γεγονός ότι κάποιοι εξ ημών δεν θέλαμε να δούμε μουστακαλήδες ντυμένους νυφούλες με μωρουδιακό καροτσάκι εκλήφθηκε ότι θέλουμε να στείλουμε τους gay στα ξερονήσια...
Παρόλο που τάχθηκα υπέρ του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια..
Κανείς δεν είπε, ούτε ο Δημητριος, ότι δεν μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις (όπως μπορείς να κάνεις και τον κώλο σου ότι θέλεις, ακόμη και κάβα όπως ο Λίλας)..

Αλλο αυτό και άλλο το ζήτημα της αναγνώρισης από το όποιο κράτος των δοξασιών σου...
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να διαχωρίσεις τις δοξασίες σε "καλές" και "κακές" ή σε "επωφελείς" και "καταστροφικές"...
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο ή να τα αφήσουμε όλα ελεύθερα ή καλύτερα ασύδοτα...
Δείτε τί συμβαίνει στις ηπα όπου υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην πιο ακραία της μορφή...
Πόσα άτομα έχουν χάσει περιουσίες, οικογένειες, ακόμη και τη ζωή τους από τη δράση πάσης φύσεως παραθρησκείας και σέχτας...
(για να είμαι δίκαιος, πόσα επίσης παιδάκια έχασαν την αθωότητά τους από τη δράση ιερωμένων αναγνωρισμένων χριστιανικών δογμάτων΄, τα οποία κάλυψαν με πολυδάπανους και πολύχρονους δικαστικούς αγώνες τα βίτσια των παπάδων τους...)

Όσο για το δωδεκάθεο, ναι...το ομολογώ...Μακάρι να είχαμε κρατήσει την εθνική μας θρησκεία, αλλά όταν εκχριστιανιστίκαμε, είχαμε ήδη 4 αιώνες υπό ρωμαϊκή κυριαρχία και ως ρωμαίοι πολίτες ακολουθήσαμε την κρατούσα θρησκεία της αυτοκρατορίας...
Ευτυχώς κρατήσαμε τη γλώσσα και την αίσθηση συνέχειας ενός μεγάλου πολιτισμού...

Η δωδεκαθεϊστή θρησκεία όμως πέθανε...

Και ασφαλώς είναι δικαίωμα κάποιων να φοράνε χλαμύδες- αν μη τι άλλο είναι πιο καλαίσθητες από τα ράσα, τόσοι σχεδιαστές μόδας έχουν βασίσει κολεξιον στην αρχαιοελληνική ραπτική- και να προσεύχονται στον απόλλωνα ή στον ερμή τον τρισμέγιστο...
Αλλά δεν έχουν κανένα δικαιωμα να καπηλεύονται την αρχαία ελληνική γραμματεία και να διεκδικούν το μονοπώλιο στην ελληνικότητα...
Αυτό είναι που ενοχλεί εμένα, όχι η όποια λατρεία αυτή καθεαυτή...

Τέλος, εν έτει 2008, το ζητούμενο είναι να τελειώνουμε σιγά- σιγά με τις ήδη υπάρχουσες θρησκείες, όχι να εφευρίσκουμε νέες ή να αναβιώνουμε παλιές...

 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Αλλο αυτό και άλλο το ζήτημα της αναγνώρισης από το όποιο κράτος των δοξασιών σου...
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να διαχωρίσεις τις δοξασίες σε "καλές" και "κακές" ή σε "επωφελείς" και "καταστροφικές"...
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει κάποιο μέτρο ή να τα αφήσουμε όλα ελεύθερα ή καλύτερα ασύδοτα...
Δείτε τί συμβαίνει στις ηπα όπου υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην πιο ακραία της μορφή...
Πόσα άτομα έχουν χάσει περιουσίες, οικογένειες, ακόμη και τη ζωή τους από τη δράση πάσης φύσεως παραθρησκείας και σέχτας...
(για να είμαι δίκαιος, πόσα επίσης παιδάκια έχασαν την αθωότητά τους από τη δράση ιερωμένων αναγνωρισμένων χριστιανικών δογμάτων΄, τα οποία κάλυψαν με πολυδάπανους και πολύχρονους δικαστικούς αγώνες τα βίτσια των παπάδων τους...)

α: Δεν νομίζω ότι ζήτησε κανείς εδώ ασυδοσία. Αλλά απλά να μην έχουμε αυτόν τον ασφυκτικότατο έλεγχο. Τώρα ξέρεις είμαστε στο άλλο άκρο.
β: Άνθρωποι έχουν χάσει τις περιουσίες τους επίσης από τζόγο, άλογα, πουτάνες (ώρα καλή), αλκοολισμό και ναρκωτικά, μήπως να τα απαγορέψουμε όλα για να μην χάνουν οι άνθρωποι τις περιουσίες τους ;

Και ασφαλώς είναι δικαίωμα κάποιων να φοράνε χλαμύδες- αν μη τι άλλο είναι πιο καλαίσθητες από τα ράσα, τόσοι σχεδιαστές μόδας έχουν βασίσει κολεξιον στην αρχαιοελληνική ραπτική- και να προσεύχονται στον απόλλωνα ή στον ερμή τον τρισμέγιστο...
Αλλά δεν έχουν κανένα δικαιωμα να καπηλεύονται την αρχαία ελληνική γραμματεία και να διεκδικούν το μονοπώλιο στην ελληνικότητα...
Αυτό είναι που ενοχλεί εμένα, όχι η όποια λατρεία αυτή καθεαυτή...

Κανενας δεν καπηλευτηκε τπτ, κανείς δεν διεκδίκησε την αποκλειστικότητα στην ελληνικότητα.
Και ακόμη και αυτό αν έγινε δεν σημαίνει τπτ απολύτως.
 

prozac+

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2008
Μηνύματα
36
Like
0
Πόντοι
0
Να προσθέσω και εγω στο ωραίο αυτό θρεντ την άποψη μου, λέγοντας οτι η πάλη για την επιβίωση των θρησκειών είναι τόσο παλιά όσο οι ίδιες οι θρησκείες.
Άλλες είναι πιο επιθετικές και άλλες λιγότερο απέναντι σε άλλες θρησκείες και δόγματα, αλλά επειδή όλες εκπροσωπούνται και ενσαρκώνονται απο ανθρώπους, τείνουν να φέρνουν δείγματα του ανθρώπινου χαρακτήρα, κυριότερο του οποίου είναι ο αγώνας για επιβίωση.
Π.χ Οι Χριστιανοί των οποίων, κύριο μήνυμα του Θεού τους, ήταν η αγάπη, κατέστρεψαν ναούς προηγουμένων θρησκειών (το παράδειγμα είναι ενδεικτικό, τέτοια έχουν κάνει και οι μουσουλμάνοι)
Πολλές φορές λοιπόν, η αλήθεια που ισχυρίζεται οτι διδάσκει η κάθε θρησκεία, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εργαλείο απο τους πιστούς, οι οποίοι ενσυνείδητα ή όχι τις χρησιμοποιούν...


Η ανεξιθρησκεία είναι κατάκτηση των νόμων και του ανθρώπινου πολιτισμού και όχι της εκάστοτε κρατούσας Εκκλησιαστικής εξουσίας.
Απλά ο νόμος βάζει μοναδική προϋπόθεση για την αναγνώριση, αυτή να είναι γνωστή, δηλαδή να είναι διαφανείς οι διαδικασίες, οι κανονισμοί και το λειτουργικό της
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωπα (με ωμεγα) λεω..

μερακλώθηκα..  :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

[youtube=425,350]SlhfTV1mYP4[/youtube]
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
[size=14pt]Επιτέλους !!![/size]

Πρόγραμμα Προμηθείων 2008

Παρασκευή 20 Ιουνίου

ώρα 7:30 μ.μ., Αφή Προμηθεϊκού Πυρός
Τελετουργική έναρξη των εκδηλώσεων του τριημέρου με την αφή του Προμηθεϊκού Πυρός από τις Ιέρειες.

ώρα 9:00 μ.μ., Μελοποίηση Ορφικών Ύμνων

ώρα 9:30 μ.μ., Φιλοσοφικό Συμπόσιο
   Θέμα: Η φιλοσοφία των Σκεπτικών

ώρα 11:30 μ.μ., Προβολή ταινιών από τις εκδηλώσεις του ελληνοκεντρικού κινήματος

Σάββατο 21 Ιουνίου
ώρα 10:00 π.μ., Ανοιχτή συνάντηση Επικούρειων

ώρα 12:30 μ.μ., ΠΑΙΑΝ, επικολυρική ποίηση με τη συνοδεία αυλού.

Απόγευμα,    Διανομή του Κυκεώνα
   (αρχαιοελληνικό έδεσμα μαγειρεμένο από ποικιλία δημητριακών).

ώρα 6:00 μ.μ., Αθλητικά δρώμενα σε αρχαία αγωνίσματα με την ελεύθερη συμμετοχή των παρευρισκομένων:

ώρα 7:00 μ.μ., Επίδειξη αρχαίας ελληνικής πάλης

ώρα 7:15 μ.μ., Επίδειξη παγκρατίου αθλήματος

ώρα 7:45 μ.μ., Απαγγελία Ορφικών Ύμνων.

ώρα 8:00 μ.μ., Συναυλία του μουσικού σχήματος Κάβειρος

ώρα 9:00 μ.μ., Μελοποίηση Ύμνων.

ώρα 9:15 μ.μ., Χαιρετισμοί, Τιμώμενα πρόσωπα

ώρα 9:30 μ.μ., Έναρξη δρώμενων υπό τον τίτλο:
      «Προμηθεϊκόν Πυρ. Αείζωον και αεί υπάρχων»

ώρα 11:15 μ.μ., Εν χορδαίς και οργάνοις
      Βακχική μουσική και διονυσιακός χορός

Κυριακή 22 Ιουνίου

ώρα   9:00 π.μ., Ιεροπραξία θερινού ηλιοστασίου

ώρα 10:30 π.μ., Ονοματοδοσίες με το τυπικό της πατρώας παράδοσης.

ώρα 11:30  π.μ., Κοινό των Ελλήνων
      Συζήτηση με θέμα «Αμφικτυονία συλλογικών φορέων προς τέλεση εορταστικών εκδηλώσεων και πολιτισμικών δρώμενων ανά το πανελλήνιο με σκοπό μια νέα πνευματική αναγέννηση».
   
Οδηγίες
- Η ενδυμασία σας να είναι απλή εκδρομής για να μπορείτε να κάθεστε στο γρασίδι. Προτρέπουμε τους φίλους και τις φίλες που διαθέτουν χιτώνες και χλαμύδες, να τις φέρουν μαζί τους για να τις φορέσουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αλλά και συμμετέχοντας ενεργώς στα δρώμενα. Η αρχαιοπρεπής ενδυμασία αποτελεί στοιχείο της κληρονομιάς μας, συμβάλλει στη συναισθηματική επαφή με το απώτερο παρελθόν κι εκτός αυτού, προσφέρει θέαμα αισθητικά πανέμορφο!
- Στο χώρο κατασκηνωτών του Άλσους Προμηθέως, οι κατά τόπους εστίες φωτιάς και τα ψησίματα απαγορεύονται τελείως από φέτος για την πρόληψη των πυρκαγιών. Ενδεχόμενες τέτοιες ανάγκες εκ μέρους των κατασκηνωτών, θα καλύπτονται αποκλειστικώς από την εγκατάσταση μίας κεντρικής ψησταριάς σε ελεγχόμενο χώρο του άλσους. Οι συνήθειες προηγούμενων ετών με τα ψησίματα ανά παρέες μέσα στο δάσος, ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν διότι αντιβαίνουν στις διατάξεις του νόμου.
- Αν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο πάρτε το μαζί σας.
- Αν θέλετε, προμηθευτείτε κάτι για να κάθεστε (κουβέρτα, καρεκλάκι κλπ), όπως επίσης και φακό (για να βρίσκετε τη θέση σας στο πάρκινγκ αλλά και στις σκηνές).
- Στο χώρο του Άλσους Προμηθέως υπάρχει πηγή, τρεχούμενο νερό και εγκαταστάσεις WC.
- Η είσοδος στο χώρο των εκδηλώσεων είναι δωρεάν.

Περισσότερα www.toxolyros.gr/forum/index.php?topic=915.msg7065#new]εδώ[/url]
(η με πμ όπως πέρσι)
 

Επισκέπτης
Μα να μή μου κόψει το Πάσχα , να ανεβάσω το πρόγραμμα των ακολουθιών της Μ. Εβδομάδος ...  :headbang: :headbang:

Συγνώμη παιδιά ...
Δε θα το ξανακάνω ...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom