Επισκέπτης
... Γιατι, τοτε αν είναι να περιέχει και τις απόψεις των ζουλου για την φύση.
Γιατί όχι ?
Κι αυτό να γίνει !
... Γιατι, τοτε αν είναι να περιέχει και τις απόψεις των ζουλου για την φύση.
Στην προηγούμενη ζωή σας, τα είχατε με το Σταύρο.
Δεν εξηγείται αλλιώς.
Εγώ με το Σταύρο ... κι εσύ με τον Νονγκράτα !
αυτο να δει και ας πεθανει ο περσονας
Παραδειγματάκι παρέθεσα … αλλά δεν το είδες . Το ξαναλέω λοιπόν. Η άθεη μαμά Α , επιθυμεί το παιδί της να μη διδαχθεί θρησκευτικά . Υπογράφει τη δηλωσούλα και όλα καλά . Το παιδί φτάνει Γ Λυκείου και παίρνει Απολυτήριο … και διαπιστώνει ότι το απολυτηριάκι του , δεν έχει βαθμό στο μάθημα ¨θρησκευτικά¨ , ενώ όλων των άλλων μαθητών το απολυτήριο έχει .
Εδώ δεν υπάρχει στιγματισμός ?
Δεν είναι η λύση η κατάργηση , αλλά η αντικατάσταση από τη Θρησκειολογία … και η υποχρεωτικότητα στη διδαχή αυτού του μαθήματος κάθε μαθητή .
Τι να κάνουμε ρε Σταύρο … κι εγώ ήθελα να διδαχθώ την ιστορία της Αιθιοπίας στο Λύκειο … αλλά έπρεπε σον και καλά να μάθω Νεότερη Ελληνική . Γιατί να μου στερείται αυτό το δικαίωμα από το Κράτος?
Για να καταλήξω. Ασφαλώς και διδάσκονται τα θρησκευτικά στο σχολείο , όπως και η Ελληνική Ιστορία. Είναι τμήμα του πολιτισμού μας … πώς να το κάνουμε !
Μπρε, μπρε δεν περίμενα ότι θα συμφωνήσουμε κάπου.
Μάλιστα θα πάρω πίσω και τα περί σκοταδισμού κλπ που είχα εκφράσει κατά το παρελθόν
Χαίρομαι γιατί αντελήφθης ότι πρόβλημα υπάρχει με τα Θρησκευτικά όπως διδάσκονται σήμερα (και επειδή δεν ξέρω πως αυτό γίνεται σήμερα, θα έλεγα με τα θρησκευτικά που διδάσκονταν η γενιά μου, αν και εγώ ευτύχησα νε έχω ιδιαίτερα φωτισμένους θεολόγους).
Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα διαφωνούσε με μία διδακτική ύλη που θα περιλάμβανε μία ισορροπημένη παρουσίαση όλων των θρησκειών και των βασικών πιστεύω τους. Τώρα αν θα περιλάμβανε και το 12θεο δεν ξέρω, αλλά ας μην κολλήσουμε σε λεπτομέρειες.
Και επίσης δεν θα έπρεπε να λείπει μάι καλή αναφορά στις αθεϊστικές και αγνωστικιστικές προσεγγίσεις καθώς και στην φιλοσοφία γενικότερα.
Έτσι για να σφίξουν οι κ@λοι λίγο και να μην κάνουν δικαιολογημένη κοπάνα.
Πάντως εγώ πραγματικά αισθάνθηκα ότι είχα κυριολεκτικά άγνοια για το Ισλάμ αλλά κυρίως για τον Βουδισμό όταν αργότερα διάβασα για αυτά αλλά κυρίως συναναστράφηκα με πιστούς αυτών των θρησκειών.
Δηλαδή κάναμε δύο φορές την Παλαιά Διαθήκη και τρεις φορές την Καινή και ποιό το όφελος; Ορισμένοι ούτε την γλώσσα δεν μπορούσαν να καταλάβουν.
Άσε που ακόμη θυμάμαι ότι στο Δημοτικό ο δάσκαλος μας έβαλε να καλλιτεχνήσουμε τις 10 εντολές, δηλαδή να τις γράψουμε σε ένα χαρτόνι και να τις στολίσουμε με ανθάκια και άλλα σύμβολα. Και άντε να εξηγήσεις σε ένα παιδί 10 ετών την έννοια του "Ου μοιχεύσεις".
Τώρα για το αν η θρησκευτική πεποίθεση είναι προσωπικό δεδομένο θα έλεγα πως ναι. Με την έννοια ότι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε κανένα κρατικό έγγραφο και να επηρρεάζει με οποιοδήποτε τρόπο τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα του πολίτη.
Εγώ είχα μία "Αγία" και φωτισμένη , θεολόγο γυναίκα στο Γυμνάσιο ! Με τη θέλησή μας οι μαθητές , καθόμασταν πέραν του σχολικού προγράμματος ... και 7η και 8η ώρα , προκειμένου να την ακούσουμε να διδάσκει !!!
Ρε πες ειλικρινά... για το μάθημα καθόσασταν ή για την μιλφέιγ καθηγήτρια με τα βυζόμπαλα;;;
βλεπω οτι δεν εισαι ΔΟΥΛΟς ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ οπως ειχες γραψει πριν λιγο καιρο αλλα και ΔΟΥΛΟς ΤΟΥ ΜΟΥΝΙΟΥ!!!!!Πραγματικά ήτανε πολύ όμορφη ! Λεπτούλα , 28 ετών ! Παντρεμένη και νεοδιόριστη !
Είχε μεγάλη μεταδοτικότητα . Κανένας δε διάβαζε σπίτι ! Το μάθημα "φαρσί" και όλοι 19 - 20 στο τρίμηνο ! ;)
Άχ ... που' σαι Ευαγγελίτσαααααααααααααααααααααα !
Πραγματικά ήτανε πολύ όμορφη ! Λεπτούλα , 28 ετών ! Παντρεμένη και νεοδιόριστη !
Άχ ... που' σαι Ευαγγελίτσαααααααααααααααααααααα !
Είχε μεγάλη μεταδοτικότητα .
και ρώτησα:Παράθεση από: stavros51 στις χθες στις 22:41:47
…ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να δηλώνει όποιο από τα προσωπικά του θέλει.
Εσύ απαντάς:Διαφωνείς σε αυτό?
Τι σχέση έχει τώρα ο φάντης με το ρετσινόλαδο? Αν δηλώνεις πρωθυπουργός, και αυτό εμπίπτει σε διατάξεις αντιποίησης αρχής, δε μπορείς να το δηλώσεις. Αν όμως δηλώσεις “εχθρικά διακείμενος προς τους φαλαινοκαρχαρίες του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού”, ποιό είναι το πρόβλημα να το δηλώνεις? Γιατί να αποστερηθείς τη δυνατότητα να το δηλώνεις? Το ίδιο είναι και με τη θρησκεία. Θέλεις να δηλώνεις ότι πιστεύεις στο κοράνι, στο ευαγγέλιο, στο γιγάντιο τερατώδες μακαρόνι? Είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Προεραιτικά όμως, κανείς δε (πρέπει να) μπορεί να σε υποχρεώσει να δηλώσεις κάτι.Παράθεση από: dimitrios1000 στις σήμερα στις 02:42:22
Δηλαδή εδώ είμαστε ότι δηλώσουμε ?
Καλά τότε … εγώ δηλώνω Πρωθυπουργός !
Εσύ με πιστεύεις ?
Τότε να καταργήσουμε και τα απολυτήρια του Στρατού, γιατί στιγματίζονται τα πουστάκια και δε μπορούν να διοριστούν μετά στο Δημόσιο.
Άλλο τι δηλώνω και άλλο τι είμαι. Και καλώς η κακώς το θρήσκευμα δεν είναι θέμα δήλωσης μόνο … Έχει και άλλες προεκτάσεις!
Έχεις πρόβλημα επικοινωνίας απόψε?Ατυχές το παράδειγμα . Το ράσο … η στολή … η μπούργκα … είναι δηλωτικά επαγγέλματος , όχι μόδας η ιδεολογίας . Και αν θυμάσαι , μαζί με το θρήσκευμα το 2000 , απαλείφθηκε από τις ταυτότητες και το επάγγελμα . Άρα εδώ έχουμε διπλή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων (στην περίπτωση των κληρικών αναφέρομαι)
Και τι κάνει εδώ ο κύριος Νομοθέτης ???
Να σου πώ εγώ ? Σφυράει κλέφτικα !
Δηλαδή τώρα τι λες, με έπεισες?Είναι άλλοι οι λόγοι που δεν θέλει. Δε μπορώ να στους αναπτύξω εδώ. Πάντως δεν είναι οικονομικό το θέμα …
Αν ήταν οικονομικό , θα τη συνέφερε οι χωρισμός …
Άκου με που σου λέω …
Εκκλησιαστική δικαιοσύνη? Μπα? Και πως μπερδεύεται αυτή η έννοια με τη "θεία βούληση" που ανέφερες νωρίτερα?Άλλο Εκκλησιαστική και άλλο ποινική δικαιοσύνη . Εκεί θέλω να καταλήξω .
Τρομερές έννοιες παίζουν σήμερα εδώ!Για μένα δεν έχει σημασία το όνομα , αλλα η Θεϊκή του ιδιότητα!
τι γλυτωσες παλι....Άλλα λέω ... άλλα καταλαβαίνεις ... άλλα συμπεραίνεις !
Ένα είναι το βέβαιο ... δε θα συνεννοηθούμε ποτέ !
Γι αυτό ας λήξει η συζήτηση !
Άντε για ύπνο ... κι εγώ για Όρθρο ! Κυριακή γάρ !