Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Αγαπητέ Σταύρο,

Χαίρομαι πολύ που ξανασυναντιόμαστε, έστω και λίγο καθυστερημένα ομολογώ απο μέρους μου.
Θα ήθελα λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου να σου εκθέσω τις αποψεις μου,όπως πολύ σωστά κι εσύ έκανες:

1)Εξισώνεις την Εκκλησία, είτε με διάφορες εγκληματικές οργανώσεις όπως η εταιρια δολοφόνων,είτε με διάφορους απατεώνες όπως τα μέντιουμ και αναρωτιέμαι το λόγο.Ποιές ομοιότητες μεταξύ τους βρίσκεις?Αν αυτή είναι η άποψή σου,απόλυτα σεβαστή!Θα μου επιτρέψεις όμως να διαφωνίσω κάθετα καθώς ούτε εύπιστο, ούτε αδύναμο,ούτε φοβισμένο, αλλά ούτε και ανώριμο(όπως αναφέρεις)θεωρώ τον εαυτό μου.

2)Ως πρός την "Αγία" Αθανασία του Αιγάλεω,η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος,ευθύς εξ'αρχής με έγγραφό Της, καταδίκασε ρητά τη δράση της.Δέν κατανοώ για ποιό λόγο τη συσχετιζεις μαζι Της.

3)Ως πρός τα κληροδοτήματα που αφήνονται κατα καιρούς στην Εκκλησία,δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίο ενοχλείσαι.Δικαίωμα του καθενός είναι το πώς θα διαθέσει την περιουσία του.Είναι ΑΔΙΚΟ να αφήνει καποιος την περιουσία του ή μέρος της στην Εκκλησία, που του στάθηκε έστω και στα τελευταία χρόνια της ζωής του και είναι ΔΙΚΑΙΟ να την αφήνει στα παιδιά του που τον παραπέταξαν στο γηροκομείο..........!!!

4)Ως προς την φοροαπαλλαγή της Εκκλησίας ,θεωρώ πως είναι το ελάχιστο που το κράτος μπορεί να κανει γι'αυτήν λαμβάνοντας υπ'όψιν το κοινωνικό έργο που αυτή παρέχει στις ευπαθεις κοινωνικες
ομάδες σε σύγκριση παντα με το κοινωνικό έργο που παρέχει το ίδιο(σημειωτέον ότι μέχρι το 1993 δέν υπήρχε ούτε μια κρατική στέγη κατακοιτων γερόντων όταν η Εκκλησία αριθμούσε 300 περίπου τέτοια ιδρύματα)Η Εκκλησία δηλαδή με λίγα λόγια αναπληρώνει την έλλειψη κρατικών κοινωνικών παροχών παρα το οτι πρωταρχικά το εργο της εναι πνευματικό και δευτερευόντως φιλανθρωπικό.Αυτό είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της αρχής του "Κοινωνικού Κράτους Δικαίου"που ευαγγελίζεται και το Σύνταγμά μας(Αφου και η Εκκλησία εντάσσεται ιδιοτυπα στον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό ώς ΝΠΔΔ).
Εδώ θα πρέπει να σημειώσω πως η προηγούμενη κυβέρνηση εθέσπισε τη φορολογία στην Εκκλησία ώς αντίποινα για την αντιπαράθεση μαζί της στο θέμα των ταυτοτήτων.Απ'ότι γνωρίζω η νύν κυβέρνηση επανέφερε σε ισχύ το προηγούμενο status quo.

5)Βέβαια θα πρέπει να παραδεχθώ πως η διαχείρηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας δεν είναι πάντοτε η επιθυμητή.Σεβασμιωτατοι "Αγιοι"Μητροπιλίται κατεχράσθησαν κατα καιρούς μέρος της,προς ίδιον ώφελος(βλέπε κάπου στην Αττική...)Δέν θα πρέπει όμως απο μεμονωμένα περιστατικά να σπιλώνεται το σύνολο της Εκκλησίας.Αλλωστε όλα τα δάχτυλα δέν είναι ίδια...!

Τέλος,η Εκκλησία,είχε,έχει και θα έχει θέση και λόγο επί παντός επισθητού είτε αυτό είναι αρεστό σ'εμάς είτε όχι.Ας την ανεχθούμε απλά όπως ανεχόμαστε και τόσους άλλους.

Πολύ φιλικά

Δημήτρης.

Αγαπητέ φίλε,

Ευχαριστώ για την απάντησή σου, και προκαταβολικά να σου πω ότι χαίρομαι να αντιπαρατίθεμαι μαζί σου, λόγω του επιπέδου της αντιπαράθεσης που προσφέρεις.
Και με στενοχώρησε η δήλωσή σου προς άλλον συναγωνιστή εδώ ότι «αυτο θα ειναι και το τελευταιο μηνυμα μου στο forum». Άνθρωποι σαν εσένα ανεβάζουν το forum, και πραγματικά, θα χαρώ να διαβάσω πάλι τις απόψεις σου.

Βεβαίως, είμαι εντελώς αντίθετος σε όσα πρεσβεύεις. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία, οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, ας είναι και διαφορετικές.

Δε μου αρέσει ο "τσαμπουκάς" με τον οποίο θέτεις την άποψη "η Εκκλησία, είχε, έχει και θα έχει θέση και λόγο επί παντός επιστητού είτε αυτό είναι αρεστό σ'εμάς είτε όχι." Τι θα πει αυτό ρε φίλε? Σου είπα πως αντιμετωπίζω την εκκλησία (σου): Ως μια ομάδα ατόμων, που βεβαίως έχει δικαιώματα, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορεί το κοινωνικό σύνολο να μεταχειρίζεται την ομάδα αυτή προνομιακά, σε σύγκριση με άλλες. Αυτό με ενοχλεί, και θα το διακηρύσσω.
Στα υπόλοιπα τώρα:
Η πεποίθησή μου είναι, ότι τα μέντιουμ και το παπαδαριό κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά. Διαχειρίζονται και διαπραγματεύονται (και παζαρεύουν) ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ πράματα, εμπορεύονται ελπίδα, και εισπράττουν σήμερα, για να δώσουν (υποτίθεται) μετά το θάνατο. Με παραλλαγές, όλοι αυτοί την ίδια δουλειά κάνουν. Πες μου ΓΙΑΤΙ τα μέντιουμ είναι απατεώνες (συ είπας), και ο παπάς δεν είναι. Ποια η διαφορά τους δηλαδή. Μόνο σαν επιχείρημα μην μου πεις ότι "ο παπάς σχετίζεται με τον αληθινό θεό, ενώ το μέντιουμ όχι", γιατί αυτό το επιχείρημα περνάει σε κάποιον που πιστεύει αυτά τα πράματα. Εγώ δε τα πιστεύω, όποτε βρες άλλο επιχείρημα.

Οι ομοιότητες λοιπόν που με ρωτάς ποιες βρίσκω, είναι ότι όλοι αυτοί, μεταχειρίζονται την ανασφάλεια των ανθρώπων για να αποκομίσουν οφέλη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο παραλληλισμός με την εταιρεία δολοφόνων είναι ότι αμφότεροι στόχο είχαν (έχουν) την περιουσία των θυμάτων τους. Δε θυμάμαι τώρα ακριβώς τη δικογραφία, πάντως η "εταιρεία" εκαρπούτο την περιουσία των ατόμων τα οποία (κατ’ αρχήν) εξαπατούσε, και μετά ίσως "βοηθούσε" να αφήσουν το κόσμο τούτο... Η εκκλησία βεβαίως και δεν κάνει το δεύτερο, αλλά το πρώτο?

Όσο για την Αθανασία του Αιγάλεω, βεβαίως και η Ι.Σ. διαχώρισε τη θέση της. Δεν το αρνούμαι! Και λοιπόν? Την ίδια δουλειά δεν κάνουν και οι δυο?

Δεν ενοχλούμαι που ο καθένας αφήνει την περιουσία του ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. Καλά κάνει. (Τα έχω ξαναγράψει αυτά). ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΙ ΟΜΩΣ που αν εγώ αφήσω το σπίτι μου ή το χωράφι στο παιδί μου θα πληρώσει (το παιδί μου) επαχθή φόρο κληρονομιάς ή δωρεάς, ενώ αν το αφήσω "στη Μητρόπολη", η μητρόπολη ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟ. Γι αυτό ενοχλούμαι, και πες μου αν κακώς ενοχλούμαι.

Για το "κοινωνικό έργο της εκκλησίας" ας μη συζητήσουμε, γιατί δεν έχουμε στοιχεία. Αλήθεια, πες μου, γιατί η εκκλησία δεν δημοσιεύει ισολογισμό, κατάσταση με την περιουσία της, και όλα τα σχετικά με βάση τα οποία θα ήταν δυνατός ο έλεγχος των οικονομικών της από κάθε καλόπιστο (σαν και σένα) ή κακόπιστο (σαν και μένα) που θέλει να αποδείξει το οτιδήποτε?
Να σου πω εγώ το γιατί:
Γιατί η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση των οικονομικών της εκκλησίας θα αποκάλυπτε:
-Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ οικονομικό δυναμικό της, το οποίο το ευρύ κοινό ούτε να διανοηθεί μπορεί.
-Το μέγεθος και τη συχνότητα των ατασθαλιών που γίνονται πάνω στην περιουσία του ΝΠΔΔ από τους διαχειριστές της... Σκέψου, εδώ φτάσαμε να αποκαλύπτονται ατασθαλίες (ομόλογα-ταμεία) σε ΝΠΔΔ που είναι εξ ορισμού ελεγχόμενα από ευρύ κοινό (τουλάχιστον τους ασφαλισμένους τους), και πάλι και σε αυτά γίνονται λαθροχειρίες.
Σκέψου τι γίνεται στο ΝΠΔΔ που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση να δημοσιοποιεί τίποτα!
Πιο προστατευμένοι και από τις δαπάνες του ΥΠ.ΕΘ.Α. για την κατασκοπεία είναι οι τύποι!

Φίλε Dimitrios, απ’ όπου και να την πιάσεις την ιστορία, βρωμάει. Δε σε θεωρώ ούτε εύπιστο, ούτε αδύναμο, ούτε φοβισμένο, ούτε ανώριμο, προσωπικά εσένα. Και δε σε θεωρώ, γιατί δε σε γνωρίζω, ώστε να έχω αποκρυσταλλώσει άποψη.
Μου κάνει εντύπωση όμως, το πως ένας άνθρωπος με τόση ικανότητα κριτικής και δημιουργικής σκέψης, αυτά που σου έγραψα εδώ πιο πάνω (και άλλα που έχω γράψει και στο παρελθόν σε αυτό το forum) δεν τα έχει ποτέ "στοχαστεί", και να διατηρεί μια επιφύλαξη, μήπως τα πράγματα είναι όντως έτσι, όπως τα λέει ο ανώνυμος συνομιλητής σου.

Το αποκλείεις?

Ξαναβάζω την παράγραφο που έγραψα στο προηγούμενο post μου, η οποία για μένα είναι και το ζουμί της υπόθεσης:

Εδώ λοιπόν έχουμε το φαινόμενο Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ κάτοχος περιουσίας στη χώρα, ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ κανενός είδους φόρο για αυτήν.
Αυτό, λέω ότι πρέπει να αλλάξει. Ο καθένας μπορεί να έχει περιουσία, και κανείς δε μπορεί να του την "πάρει". Αλλά η μεταχείριση απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους κατόχους περιουσίας πρέπει να είναι η ίδια από το κράτος, διαφορετικά αυτοί που πληρώνουν (εγώ και εσύ δηλαδή) ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ σε σχέση με αυτούς που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Φίλε Δημήτριε συνέχισε να γράφεις όπου νομίζεις ότι κάτι έχεις να πεις.
Και εγώ με την σειρά μου μετά τον Σταυρο, θα το ήθελα.
Τηλέγραφικά σε αυτά που μου απαντας.

Η άμβλωση νόμιμη ή όχι είναι ένα φαινόμενο πανάρχαιο.
Ο Μοναχισμός από την άλλη όχι.
Άσε που έρχεται σε καταφανή αντίθεση με το "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαί"..
Ο Αρχιεπίσκοπος και ο κάθε ιερωμένος οφείλει να έχει άποψη κατά την γνώμη μου. Αλλά δεν επιτρέπεται να την εκφράζει φορώντας τα άμφια και τα ράσα (που σημαίνουν νεκρός δια τον κόσμο αν δεν κάνω λάθος)
Στην αρχαιότητα οι ιερείς είχαν πλήρη πολιτικά δικαιώματα αλλά δεν νομίζω ότι ανέβαιναν στην Πνύκα με τα ιερατικά τους βγάζοντας λόγους "Κατα Περσών" κτλ.
Φιλικότατα


 

bigpipis7

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2006
Μηνύματα
2.577
Κριτικές
29
Like
527
Πόντοι
5.855
πατρις,θρησκεια,οικογενεια,ολυμπιακος,πουτανες
 

Επισκέπτης
Φίλε μου Σταύρο,

Αρχικα θα πρεπει να σε ευχαριστησω για τα καλα σου λογια και να σου πω πως ειναι η δευτερη φορα που σκεπτομαι να εγκαταλειψω το forum και ματαιωνω την αποφαση μου μετα απο παραινεσεις συνομηλιτων μου (εσενα και του tomito).Eλπιζω να μου βγει σε καλο. Παντως ειμαι ο τελευταιος που μπορει να λαλει "αγαθα υπερ της Εκκλησιας", οταν ο ιδιος αδυνατω να εφαρμωσω τη διδασκαλια της και αυτο το αποδεικνυει περιτρανα η επισκεψη μου σε αυτο το site.

1)Με ρωτησες για τα μεντιουμ και τις ομοιοτητες τους με τους ιερωμενους. Εντελως ενδεικτικα θα σου αναφερω τα εξης: Τα μεντιουμ ασχολουνται με το μελλον.Προφητευουν το μελλον και εκμεταλευονται την ευπιστια ορισμενων ανθρωπων.Οδηγουν τον ανθρωπο στη μοιρολατρεια.Οτι δηλαδη , αφου ειναι γραφτο κατι να γινει(και που μονο αυτοι που εχουν το χαρισμα μπορουν να το δουν...!)θα γινει , οτι κι αν κανεις εσυ. Ετσι θεωρουν το μελλον αμεταβλητο.Και να θες να το αλλαξεις δεν μπορεις.
    Σε αντιθεση με αυτα, οι ιερεις της εκκλησιας, δεν προφητευουν το μελλον. Οτι ειχε να προφητευθει, προφητευθηκε προ Χριστου.Μετα Χριστον ο ανθρωπος καθορισε και καθοριζει μονος του την πορεια του μεσα στην ιστορια.Ειναι υπευθυνος για τις πραξεις και τις παραλειψεις του. Μπορει να μεταβαλλει την ιστορια οποτεδηποτε αυτος το θελησει. Δεν υπαρχει μοιρολατρεια . Υπαρχει ελευθερια επιλογης.Αν δεχθουμε οτι υπαρχει μοιρα,τοτε καταρεει ολος ο Χριστιανισμος.Γιατι να κριθει ο ανθρωπος μετα θανατον αν δεν μπορει να καθορισει μονος του  τη ζωη του στη γη? Να κριθει δυσμενως για κατι που δε μπορει να αλλαξει?(ΙΣΛΑΜ-ΚΙΣΜΕΤ)
    Μονο ο Θεος μπορει να παρεμβει μεσα στην ιστορια και να τη μεταβαλλει (θαυμα).
    Τελος, τα μεντιουμ πληρωνονται για την απατηλη προφητεια τους. Οι ιερεις οπως δου ειπα ΔΕΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΝ και αρα δεν υπαρχει συσχετισμος τους με την προαναφερθεισα κοινωνικη ομαδα. Το οτι εκμεταλευονται τον πονο των πιστων ειναι δικη σου αποψη, καθ΄ολα σεβαστη. Εμενα δε με εκμεταλευτηκε κανεις. Φανταζομαι και πολλους αλλους.Εξαιρεσεις επιορκων ψευδοπροφητων απατεωνων ιερεων μπορει να υπαρχουν.Δεν μπορουν ομως να χαρακτηριζουν το συνολο του κληρου.

2)Ως προς την εκκλησιαστικη περιουσια , παραδεχομαι πως ειναι τεραστια, πλην ομως κατα το 70% ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗ.Και θα σου εξηγησω ευθυς αμεσως τι εννοω. Πως μπορει να αξιοποιησει ενας ιερεας ενα χρυσο τεμπλο ή ενα χρυσο δισκοποτηρο. Να το πουλησει?Τι να το κανει? Πως μπορει να αξιοποιηθει ενα εξωκλησι? Να ενοικιασθει?Να πουληθει?Σπιτι ειναι?Και ομως αυτο το εξωκλησι προσμετραται στην ακινητη Της περιουσια!
Το παραδεχομαι πως η περιουσια ειναι μεγαλη.Γιατι με κατακρινατε οταν ειπα οτι μετα το χωρισμο Εκκλησιας - Κρατους, η Εκκλησια θα κατασταθει "κρατος εν κρατει" ? Ειδες που ερχεσαι στα λογια μου?Το κρατος γνωριζει πως η περιουσια ειναι μεγαλη και πρωτο αυτο δεν επιθυμει το διαχωρισμο(κι ας φωναζουν στη Βουλη...ολα για το θεαθηναι γινονται!)
Κι αν φορολογηθει τι θα γινει? Ο Κοκαλης δεν φορολογειται? Ειδες να μειωνεται η περιουσια του? Ή μηπως οι 9000 κληρικοι της Εκκλησιας της Ελλαδος ειναι υπολογισιμη μοναδα για να μειωθουν τα οικονομικα του κρατους απο τη μισθοδοσια τους?
    Παραδεχομαι πως δεν υπαρει ορθη οικονομικη διαχειρηση στην Εκκλησια.Δεν παραδεχομαι ομως οτι το κοινωνικο εργο του κρατους ειναι μεγαλυτερο απο το κοινωνικο εργο που Αυτη παρεχει στους πιστους της. Ισως με μια καλυτερη διαχειρηση να παρειχε και μεγαλυτερο εργο... και το ευχομαι!

3)Σου κανει ακομη εντυπωση το πως δεν εχω "στοχαστει" τα οσα μου αναφερεις.Τα εχω σκεφθει Σταυρο ολα οσα μου λες...και πιστεψε με, ειναι πολυ πιο δυσκολο να υπερασπισθεις και να αθωωσεις εναν κατηγορουμενο  απο το να τον καταδικασεις...!!!

Σ' ευχαριστω και παλι Σταυρο για τα καλα σου λογια. Χαιρομαι πολυ οταν συζητω μαζι σου , κι ας διαφωνουμε σε πολλα θεματα!
Πολυ φιλικα,

Δημήτρης
 

Επισκέπτης
Φίλε Δημήτριε συνέχισε να γράφεις όπου νομίζεις ότι κάτι έχεις να πεις.
Και εγώ με την σειρά μου μετά τον Σταυρο, θα το ήθελα.
Τηλέγραφικά σε αυτά που μου απαντας.

Η άμβλωση νόμιμη ή όχι είναι ένα φαινόμενο πανάρχαιο.
Ο Μοναχισμός από την άλλη όχι.
Άσε που έρχεται σε καταφανή αντίθεση με το "αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαί"..
Ο Αρχιεπίσκοπος και ο κάθε ιερωμένος οφείλει να έχει άποψη κατά την γνώμη μου. Αλλά δεν επιτρέπεται να την εκφράζει φορώντας τα άμφια και τα ράσα (που σημαίνουν νεκρός δια τον κόσμο αν δεν κάνω λάθος)
Στην αρχαιότητα οι ιερείς είχαν πλήρη πολιτικά δικαιώματα αλλά δεν νομίζω ότι ανέβαιναν στην Πνύκα με τα ιερατικά τους βγάζοντας λόγους "Κατα Περσών" κτλ.
Φιλικότατα
Φιλε tomito,
Ως προς την αμβλωση,συμφωνω και επαυξανω. Ειναι αρχαιοτερη του μοναχισμου. Δεν μπορω ομως να πιστεψω πως ο μοναχισμος εχει μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης στην υπογεννητικοτητα απο αυτην.

Ο μοναχισμος ειναι ενα ειδος πνευματικοτητος. Ειναι ενα ειδος αγαπητικης συνυπαρξης με το θειο. Διαφωνω ομως στο οτι ερχεται σε αντιθεση με το "αυξανεσθαι και πληθυνεσθαι". Ο Χριστος οταν ηρθε στη γη, ουτε αυξηθηκε ουτε πληθυνθηκε. Διδαξε και εφυγε. Και τη διδασκαλια του μαλλιστα την ξεκινησε απο το γαμο στην Κανα της Γαλιλαιας.
Ο ιδιος ομως δεν παντρευθηκε. Δεν ηταν ο σκοπος του στη γη αυτος. Αν ηταν, θα το ειχε κανει. Το ιδιο και οι μαθητες του. Οσοι ηταν αγαμοι, παρεμειναν αγαμοι, και οσοι ειχαν γυναικες τις εγκατελειψαν και Τον ακολουθησαν (οστις θελει οπισω μου ελθειν, απαρνησασθω εαυτον και αρατω τον σταυρον αυτου και ακολουθητω μοι)
Απαρνουνται τα εγκωσμια και στεφονται τα επουρανια. Οπως προειπα αποτελει μορφη πνευματικοτητος και οδηγει εξισου στη σωτηρια οπως και ο εγγαμος βιος.

Τωρα,ως προς το αν θα πρεπει να εκφραζονται οι αρχιερεις απο αμβωνος επι παντος θεματος(και μη εκκλησιαστικου) θελω να σου πω πως εχεις δικιο.Δεν το κανουν ομως ολοι οι Αρχιερεις. Δυο - τρεις ειναι σε συνολο 80. Στους αλλους 77, γιατι δεν πηγαν τα καναλια...? Γιατι η διδασκαλια του θειου λογου δεν αποτελει ειδηση. Η μη διδασκαλια Του και η αντικατασταση του απο κραβγες χωρις περιεχομενο αποτελει ειδησης. Κι οπως ελεγε και ενας καθηγητης μου, "ειδηση δεν ειναι να δαγκωσει ο σκυλος τον ανθρωπο, αλλα ο ανθρωπος το σκυλο"  !!!

Καληνυχτα,
Δημήτρης
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Επανέρχομαι χωρίς επιχειρήματα (να ευθυμήσουμε και λίγο) με ένα σχετικό ανεκδοτάκι, και για τα επιχειρήματα την επόμενη φορά, καλοί μου φίλοι...


Σε ένα μοναστήρι γίνεται πανηγύρι.

Έξω από το μοναστήρι έχουν στηθεί οι γνωστοί πάγκοι, όπου πωλούνται διάφορα ενθύμια, φυλαχτά, ημερολόγια, συναξάρια, κομποσκοίνια, εικόνες, θυμιάματα, κλπ. σχετικά είδη.
Σε ένα πάγκο είναι ένας καλόγερος, ο οποίος περιμένει πελάτη.
Πλησιάζει ένας τύπος, και αφού ρίχνει μια ματιά στο εμπόρευμα, δείχνει ένα πίνακα και ρωτάει τον καλόγερο:
-Λεβέντη, τη φωτογραφία με το τσιμπουσάκι, πόσο την έχεις?
Με έκπληξη ο καλόγερος, αφήνει τον πάγκο, μπαίνει μέσα στο μοναστήρι, πάει στον ηγούμενο και του λέει:
-Γέροντα, έξω είναι ένας ασεβής τύπος, ήρθε και κοίταζε τα πράματα, και με ρώτησε πόσο πουλάμε το μυστικό δείπνο, αποκαλώντας τον “τσιμπουσάκι”.  Τι να του πω?
-Δε θέλουμε τέτοιους πελάτες, λέει ο ηγούμενος. Αφού είναι ασεβής, πες του 4.000 για να φύγει.
Κατεβαίνει πάλι ο καλόγερος στον πάγκο, και λέει στον τύπο:
-4.000 δρχ. κάνει ο πίνακας, κύριε.
-Χμμμμ... Δε με ενδιαφέρει! Λέει ο τύπος, και συνεχίζει να κοιτάει γύρω.
Μετά από λίγο δείχνει άλλη μια ζωγραφιά, και λέει στον καλόγερο:
-Αυτή τη φωτογραφία με τη κυρία και το μωρό πόσο την έχεις?
Πανικόβλητος ο καλόγερος, αφήνει τον πάγκο, ξαναμπαίνει στο μοναστήρι, τρέχει στον ηγούμενο και του λέει:
-Αυτός ο αντίχριστος μου έδειξε την εικόνα της παναγίας και του Ιησού, και με ρώτησε πόσο κάνει η φωτογραφία της κυρίας με το μωρό!
-Πες του 5.000 να φύγει από εδώ το μίασμα, λέει ο ηγούμενος.
Κατεβαίνει ο καλόγερος πίσω, και λέει στον τύπο:
-5.000 κάνει ο πίνακας, κύριε.
-Χμμμμ... Δε με ενδιαφέρει! Λέει ο πάλι τύπος, και συνεχίζει να τριγυρίζει στον πάγκο κοιτώντας τα εκθέματα. Μετά από λίγο δείχνει κάτι άλλο στον καλόγερο και τον ρωτάει:
-Αυτό τον σταυρό, πόσο τον δίνετε?
Ο καλόγερος, ξανα-αφήνει τον πάγκο, μπαίνει πάλι στο μοναστήρι, και λέει στον ηγούμενο:
-Φαίνεται ότι συναισθάνθηκε το λάθος του, γιατί μου έδειξε τον εσταυρωμένο και τον αποκάλεσε “σταυρό” τώρα, ηγούμενε.
-Ε, καλά, τότε πες του 200 δρχ, λέει ο ηγούμενος, αφού μεταμελήθηκε ας το πάρει.
Επιστρέφει ο καλόγερος, και λέει στον τύπο:
-200 δραχμές κύριε, κάνει ο σταυρός.
-Ωραία, απαντάει ο τύπος. Θα τον πάρω. Αλλά πάει μαζί με τον ακροβάτη έτσι?

 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Λοιπόν, σήμερα πήγα σε μια κηδεία. Το απόγευμα. Πατέρας φίλου, άνω των 80, με πολλά προβλήματα, ανεμένετο.
Νεκροταφείο Ζωγράφου.
Είχα καιρό να πάω, και έκανα μια βόλτα χαζεύοντας.
Είδα λοιπόν το εξής:
Σε πολλούς τάφους, εκτός απ τα γνωστά (ονοματεπώνυμο, έτος γενν - έτος θανάτου) υπήρχε και τσόντα-πινακίδα με τη δήλωση:
ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ.

Είναι πράγματι απίθανο σε τι πιστεύει ο κόσμος....
 

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Μηνύματα
280
Like
3
Πόντοι
1

Δείτε κ αυτό...Απίστευτο,έτσι? Δεν Περιγράφω Άλλο!!!!
 

DUGUJAU

Μέλος
Εγγρ.
23 Απρ 2006
Μηνύματα
280
Like
3
Πόντοι
1
Καλά έγραψες... :dancing: :dancing: :dancing:
Το φύσιγμα της μύτης ήταν όλα τα λεφτά !!!
To μόνο που δεν μας είπε ο ''Γαλατσιώτης'' Μουτζαχεντίν είναι τι λέει το κοράνι για το πως πρέπει να βγάζουμε τις μύξες μας!!! :2funny:
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Σαββάτο 8 Σεπτεμβρίου 2007.
Αρχαιολογικός χώρος Πλαταιών 6 μ.μ
Ελευθέρια 2007
Όποιος θέλει πληροφορίες να στείλει πμ.
Θα τηρηθεί ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ :)

Αφιερωμένο στα υπόλοιπα 16 παιδιά
ELEFTHeRIA2005.jpg
 

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Μηνύματα
128
Like
2
Πόντοι
1
Τελικα οι θρησκειες πουλανε παντα.Αν δεν υπηρχαν δεν θα ασχολουμασταν τωρα με αυτες,αλλα με κατι αλλο.
Οταν ακουω για αρχοντες του κοσμου ,προφητες,βασιλεις των ουρανων και τιαφτα ,βγαζω σπιρακια.Μεγαλο πραγμα τελικα ο υποδουλισμος του ανθρωπου ,το χρειαζετε ο κακομοιρης να εχει εναν ανωτερο . :headbang:
 

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Μηνύματα
11.112
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
H θρησκεια ειναι κοινη με ολους και μοναδικη,το ΧΡΗΜΑ!!!
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Λοιπόν, σήμερα πήγα σε μια κηδεία. Το απόγευμα. Πατέρας φίλου, άνω των 80, με πολλά προβλήματα, ανεμένετο.
Νεκροταφείο Ζωγράφου.
Είχα καιρό να πάω, και έκανα μια βόλτα χαζεύοντας.
Είδα λοιπόν το εξής:
Σε πολλούς τάφους, εκτός απ τα γνωστά (ονοματεπώνυμο, έτος γενν - έτος θανάτου) υπήρχε και τσόντα-πινακίδα με τη δήλωση:
ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ.

Είναι πράγματι απίθανο σε τι πιστεύει ο κόσμος....

ειναι οντως?
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Απείρως πιθανότερη για μένα είναι η Αθανασία της Ψυχής.
Ας μην τα μπερδευουμε όμως.
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
το εχω ξαναπει σε καποιο αλλο σχετικο θρεντ(δεν θυμαμαι σε ποιο)οτι οι θρησκειες ειναι το οπιον του λαου!ο χριστος ομως ειναι η αληθεια που σωζει!λεπτομερειες θα βρειτε αν αποκτησετε ποτε ταπεινοτητα και αγαπη!Αυτα....

υ.γ. προσπαθω να κατακτησω και τα 2 αυτα αλλα προς το παρον ειμαι πολυ μακρυα.....
 

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Μηνύματα
4.073
Like
1
Πόντοι
16
το εχω ξαναπει σε καποιο αλλο σχετικο θρεντ(δεν θυμαμαι σε ποιο)οτι οι θρησκειες ειναι το οπιον του λαου!ο χριστος ομως ειναι η αληθεια που σωζει!λεπτομερειες θα βρειτε αν αποκτησετε ποτε ταπεινοτητα και αγαπη!Αυτα....

υ.γ. προσπαθω να κατακτησω και τα 2 αυτα αλλα προς το παρον ειμαι πολυ μακρυα.....
+1100000000
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
"Σατανική" σύμπτωση όμως Vasos αυτή σου η "δήλωση" είναι το 3 666 μυν σου... :2funny:

Πάντως και μόνο η απολυτότητα ότι ο "Χριστός είναι η αλήθεια που σώζει" δεν δείχνει ταπεινότητα-για μένα πάντα, και με όλο τον σεβασμό.
Νόμίζω η ταπεινότητα και η αγάπη μπορούν να είναι κτήμα και άλλων ανθρώπων πέραν των ακολουθητών του Ιησού.
Εκτός αν υπάρχει αποκλειστικότητα του "προϊόντος"
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom