Πριν ένα χρόνο περπάτησα 9 χλμ με έντονο βηματισμό όπου κάποιες φορές έριξα και ένα ψιλο-τρέξιμο. Είχα πάει για την απόσυρση των Α-7 Κορσέρ στον Άραξο και στο Κτελ έκανα ένα λάθος και ένα έκανε και ο οδηγός....
Άλλη φορά περπάτησα περίπου 15 χλμ.
Σε ταξίδι αναψυχής σε μεγάλη πόλη του εξωτερικού περπατούσα 6 συνεχόμενες ώρες. Δεν ξέρω πόσα χλμ έκανα. Το μόνο που θυμάμαι καλά ήταν πως επέστρεψα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στις 8 το βράδυ όπου έπεσα ξερός στο κρεββάτι με τα ρούχα και σηκώθηκα από αυτό το επόμενο πρωί. Ανάλογη φάση μου έχει τύχει μετά από 14 ώρες ορθοστασίας σε δουλειά που πήγαινα συνεχώς πέρα-δώθε. (σε κλειστό χώρο με μήκος περίπου 40-50 μέτρα)
Αυτό όμως που δεν ξεχνώ ποτέ και θέλω να το αναφέρω είναι μακαρίτης εδώ και χρόνια θείος μου που επί Κατοχής πήγε με τα πόδια από προάστιο της Αθήνας στην Θήβα και αντίστροφα για να πουλήσει τα λεγόμενα ,,ασημικά,, του σπιτιού για να φέρει φαγώσιμα για ,,να κρατηθεί,, η οικογένεια να μην πεθάνει από την πείνα. Βλέποντας από περιέργεια στο γκουκλ μαπς πόσα χλμ είναι σήμερα αυτή η διαδρομή μου έβγαλε πως είναι 162 χλμ.