Νέα

Πλήρωμα πλοίου σκότωσε επιβάτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 87K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.875
Πόντοι
3.656
Δεν ερμηνεύεται έτσι ο νόμος όπως το κάνεις εσύ. Και δεν μπορώ να στο διδάξω με μερικά ποστ εδώ μέσα.
Το αν δεν εκτέλεσε μία διαταγή δεν τον κάνει ένοχο ανθρωποκτονίας, απλά μπορεί να έχει μία πειθαρχική ευθύνη. Ακόμη και αν παράκουσε, αν πήγαν να τον σκοτώσουν, ορθώς έκανε χρήση όπλου.
Ναι δεν με κατάλαβες ή εγώ δεν το έθεσα σωστά....

για την συγκεκριμένη υπόθεση έτσι όπως εξελίχθηκε....έκανε καλώς χρήση του όπου ή όχι?

προβλέπεται να πυροβολήσει έστω και στον αέρα σε άοπλο?

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.525
Πόντοι
4.615
Ναι δεν με κατάλαβες ή εγώ δεν το έθεσα σωστά....

για την συγκεκριμένη υπόθεση έτσι όπως εξελίχθηκε....έκανε καλώς χρήση του όπου ή όχι?

προβλέπεται να πυροβολήσει έστω και στον αέρα σε άοπλο?
Προσπαθώ να πω το εξής απλό: αν οι κανονισμοί λένε ''μην πυροβολείτε στον αέρα εναντίον αόπλου'', αν το κάνει ένας αστυνομικός είναι πειθαρχικό παράπτωμα, είναι ''κακός αστυνομικός''.
Αν το κάνει και σκοτώσει κάποιον, είναι ταυτόχρονα και εγκληματίας ΕΦΟΣΟΝ δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της άμυνας που προβλέπει ο Ποινικός Νόμος.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.875
Πόντοι
3.656
Προσπαθώ να πω το εξής απλό: αν οι κανονισμοί λένε ''μην πυροβολείτε στον αέρα εναντίον αόπλου'', αν το κάνει ένας αστυνομικός είναι πειθαρχικό παράπτωμα, είναι ''κακός αστυνομικός''.
Αν το κάνει και σκοτώσει κάποιον, είναι ταυτόχρονα και εγκληματίας ΕΦΟΣΟΝ δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της άμυνας που προβλέπει ο Ποινικός Νόμος.
Μπράβο.....στην εν λόγω περίπτωση συντρέχουν οι προϋποθέσεις της άμυνας που προβλέπει ο Ποινικός Νόμος??????

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.525
Πόντοι
4.615
στου Κορκονέα ρε μπρο αυτό δεν συζητάμε?
Αν δεν του απειλούσαν τη ζωή προφανώς και όχι.
Αλλά αν πυροβόλησε στον αέρα, δεν προκύπτει άμεσος δόλος να σκοτώσει. Νομίζω καταδικάστηκε για ενδεχόμενο δόλο επειδή εξοστρακίστηκε η σφαίρα, δεν παίρνω όρκο όμως.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.689
Πόντοι
2.356
Καταρχάς το ''αθώος λόγω αμφιβολιών'' είναι στο σκεπτικό της απόφασης, όχι στο διατακτικό: αθώος σημαίνει αθώος χωρίς υποσημειώσεις.
Εσύ διάβασες ένα άρθρο που γράφει ''αθώος λόγω αμφιβολιών'' και το έκανες σημαία.
Τέλος, για να μαθαίνεις αφού θέλεις, όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αθώος μέχρι αμφιβολιών σημαίνει ότι δεν αποδείχτηκε η ενοχή του, ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή του (όχι για την αθωότητά του).
Και για πες μου; αν μία απόφαση ληφθεί ένοχος 4-3, είναι ένοχος ή και λίγο αθώος;
Και αν είναι αθώος 4-3 είναι πάλι λίγο αθώος επειδή οι 3 είπαν ένοχος;
Μόνος σου τα γράφεις τελικά. Υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή του. Οπότε η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Είναι αρχή του δικαίου αυτή, νομιζω λέγεται in dubio pro reo, αν δεν κάνω κανένα χοντρό λάθος. Ο δικαστής και σίγουρος να είναι για την ενοχή, αν δεν τεκμηριώνεται πλήρως απαλλασσει τον κατηγορούμενο. Αλλά επειδή δεν τον θεωρεί αθώο, δηλώνει το λόγω αμφιβολιών και νομίζω είναι υποχρεωμένος να δικαιολογήσει στο σκεπτικό της απόφασης τα σημεία που τον έκαναν να αμφιβάλλει για την ενοχή.
Γιατί αν ηταν σίγουρος ότι είναι αθώος δε θα προσέθετε καμία ουρά.
Σκέτος αθώος.
Και το σταματώ εδώ γιατί μέχρι εδώ φτάνουν οι νομικές μου γνώσεις. Υπάρχουν πιο αρμόδιοι εδώ να το αναλύσουν. Το αμφιβολιων.

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.263
Πόντοι
5.097
Πριν 20+ χρόνια εγώ πηδήξει σαν τον 36χρονο στον καταπέλτη του Λισσός ή του Λατώ,δεν θυμάμαι ακριβώς,και με βοήθησαν κιόλας οι του καραβιού....
Το μόνο που σκεφτόμουν αν το έχανα ότι θα έτρωγα 10 μέρες φυλακή....

:confused:
den μου φαινεται καθολου παραξενο,για να κανεις κατι τετοιο πρεπει η χαζος η βζελος να εισαι. :coffee:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.875
Πόντοι
3.656
Αν δεν του απειλούσαν τη ζωή προφανώς και όχι.
Αλλά αν πυροβόλησε στον αέρα, δεν προκύπτει άμεσος δόλος να σκοτώσει. Νομίζω καταδικάστηκε για ενδεχόμενο δόλο επειδή εξοστρακίστηκε η σφαίρα, δεν παίρνω όρκο όμως.
Οκ την πήραμε την απάντηση μας.

Ως εκ τούτου δε βλέπω πως το περιστατικό με τον Κορκονέα είναι δικαιολογία για "να παίρνεις τηλέφωνο το 100 και να μην έρχεται για να μην μπλέξει''

αφού ο τύπος ήταν ξεκάθαρα παράνομος....δεν έκανε την δουλειά του σωστά και την πάτησε αδίκως.

Εκεί ήθελα να καταλήξω ευχαριστώ για την εξήγηση.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.525
Πόντοι
4.615
Μόνος σου τα γράφεις τελικά. Υπάρχουν αμφιβολίες για την ενοχή του. Οπότε η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Είναι αρχή του δικαίου αυτή, νομιζω λέγεται in dubio pro reo, αν δεν κάνω κανένα χοντρό λάθος. Ο δικαστής και σίγουρος να είναι για την ενοχή, αν δεν τεκμηριώνεται πλήρως απαλλασσει τον κατηγορούμενο. Αλλά επειδή δεν τον θεωρεί αθώο, δηλώνει το λόγω αμφιβολιών και νομίζω είναι υποχρεωμένος να δικαιολογήσει στο σκεπτικό της απόφασης τα σημεία που τον έκαναν να αμφιβάλλει για την ενοχή.
Γιατί αν ηταν σίγουρος ότι είναι αθώος δε θα προσέθετε καμία ουρά.
Σκέτος αθώος.
Και το σταματώ εδώ γιατί μέχρι εδώ φτάνουν οι νομικές μου γνώσεις. Υπάρχουν πιο αρμόδιοι εδώ να το αναλύσουν. Το αμφιβολιων.
Δεν έχεις νομικές γνώσεις αλλά κοντεύεις να διαμορφώσεις δική σου θεωρία στο ποινικό δίκαιο: ''περίπου αθώος''.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Οκ την πήραμε την απάντηση μας.

Ως εκ τούτου δε βλέπω πως το περιστατικό με τον Κορκονέα είναι δικαιολογία για "να παίρνεις τηλέφωνο το 100 και να μην έρχεται για να μην μπλέξει''

αφού ο τύπος ήταν ξεκάθαρα παράνομος....δεν έκανε την δουλειά του σωστά και την πάτησε αδίκως.

Εκεί ήθελα να καταλήξω ευχαριστώ για την εξήγηση.
Το ''ξεκάθαρα παράνομος'' είναι πολύ μεγάλη κουβέντα...

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Να κλείσω χιουμοριστικά, χωρίς βέβαια να επιμένω για την ορθότητα του παρακάτω δημοσιεύματος:

tsipras-kratiki.jpg

Να λοιπόν γιατί πρέπει να κάνει αστυνομία τη δουλειά της και να μην επηρεάζεται από τα τηλέφωνα. Θα είχαμε γλιτώσει από πολλά.:2funny:
Επίσης γράφουνε ότι εκείνη την εποχή εκείνη μάλλον μεσολάβησε και ο Σαμαράς για να αφήσουν το "παιδί" ελεύθερο. Ο Τσίπρας του το "ανταπέδωσε" το 2014 όταν του έριξε την κυβέρνηση. Μικρό κώλο δεν έδειρες, μεγάλος θα σε χ.σει που λένε.:2funny::2funny::2funny:

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.525
Πόντοι
4.615
Πριν δεν είπες αν το 4-3 είναι αθώος? και όχι περίπου αθώος?

Εδώ γιατί έχει διαφορά???
Καμία σχέση ο συνειρμός σου. Ένοχος κρίθηκε, τελεία και παύλα. Το ''ήταν ξεκάθαρα παράνομος'' είναι μεγάλη κουβέντα, δεν έχει νόημα να στο αναλύσω σε επιστημονικό επίπεδο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.875
Πόντοι
3.656
Καμία σχέση ο συνειρμός σου. Ένοχος κρίθηκε, τελεία και παύλα. Το ''ήταν ξεκάθαρα παράνομος'' είναι μεγάλη κουβέντα, δεν έχει νόημα να στο αναλύσω σε επιστημονικό επίπεδο.
Καλά....γράψε λάθος έκφραση. Το ζουμί είναι ότι δεν αποτελεί η περίπτωση του δικαιολογία για να λέμε ότι τέτοια περιστατικά αποτρέπουν τους αστυνομικούς από το να μας προστατεύουν.

Αφού αυτός δεν έκανε την δουλειά του σωστά και δεν ακολούθησε (όπως είπες) ούτε τον κανονισμό της αστυνομίας και παρενέβη και τον ποινικό νόμο..... και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άοπλο παιδί.

Μπορεί να μην είναι επιστημονική προσέγγιση αλλά τουλάχιστον είναι ξεκάθαρη.

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.175
Πόντοι
2.356
Μπορεί να μην είναι επιστημονική προσέγγιση αλλά τουλάχιστον είναι ξεκάθαρη.
Επιστημονική προσέγγιση και νομικά, ρε τύπε; :think:

Τα νομικά είναι το ακριβώς αντίθετο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.875
Πόντοι
3.656
Επιστημονική προσέγγιση και νομικά, ρε τύπε; :think:

Τα νομικά είναι το ακριβώς αντίθετο.
γιατί δεν σπουδάζουν την νομική επιστήμη?

δεν νομίζω ότι βασίζονται όλα στην ερμηνεία μερικά πράγματα λογικά είναι όπως είναι και δεν επιδέχονται ερμηνείας

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.252
Πόντοι
5.506
Κα
όχι αλλά αν κάνεις ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα θα δεις ότι έχει ένα κατεβατό με 10 προϋποθέσεις για να χρησιμοποιήσει ο αστυνομικός το όπλο του.

ξεκινόντας από το :

Χρήση πυροβόλου όπλου και αρχές που τη διέπουν
1.Ο αστυνομικός επιτρέπεται κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του να προτάσσει το πυροβόλο όπλο, εφόσον συντρέχει κίνδυνος ένοπλης επίθεσης σε βάρος αυτού ή τρίτου.

δεν είμαι δικηγόρος...δεν ξέρω αν τα μπουκάλια θεωρούνται όπλα.
Καλα, αν φας κανενα μπουκαλι στο κεφαλι απο 15-20 μετρα πες μας αν ειναι οπλο ή οχι, μην το γαμησουμε τελειως.

Stories

Νέο!

Stories

Δεν υπάρχει καμία ιστορία αυτή τη στιγμή. Δημιούργησε μία! (click + στο avatar).
Top Bottom