You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
marianna2004
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2007
- Μηνύματα
- 3.442
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
τελικα ποτε θα γινει?
st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Μηνύματα
- 15.749
- Like
- 1.428
- Πόντοι
- 366
οσονούπω...γιατι μηπως σε τρωει το κωλαρακι σου >τελικα ποτε θα γινει?
marianna2004
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2007
- Μηνύματα
- 3.442
- Κριτικές
- 3
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
εσυ τρωγεσαι.οσονούπω...γιατι μηπως σε τρωει το κωλαρακι σου >
st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Μηνύματα
- 15.749
- Like
- 1.428
- Πόντοι
- 366
αϊ ντοντ θινκ σοου...εσυ τρωγεσαι.
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 129.571
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
ποσο παει το κομματι;Εντός ολίγων ημερών θα κυκλοφορήσει και Μποζολέ Νουβώ. Μην παραλείψετε.
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Μηνύματα
- 56.859
- Κριτικές
- 90
- Like
- 37.097
- Πόντοι
- 25.467
To Beaujolais είναι Γαλλικό κρασί AOC (Appellation d'Origine Contrôlée ) που παράγεται από την ερυθρή πoικιλία Gamay. Όπως τα περισσότερα κρασιά AOC και το Beaujolais δεν παίρνει την ονομασία του από την ποικιλία σταφυλιών, αλλά από την περιοχή που παράγεται.
Τα λευκά κρασιά της περιοχής παράγονται κυρίως από τις ποικιλίες Chardonnay και Aligoté. Είναι κόκκινο κρασί με πολύ ελαφρό σώμα και υψηλή οξύτητα. Το Beaujolais ξεπερνά σε παραγωγή το σύνολο σχεδόν της παραγωγής των οινοποιητικών περιοχών της Βουργουνδίας.
Το κρασί πήρε το όνομά του από την ιστορική οινοποιητική επαρχία Beaujolais βόρεια της Λυών, διεθνώς γνωστή για την μακρά της παράδοση στην παραγωγή κρασιού και σχετικά πρόσφατα από το δημοφιλές Beaujolais nouveau.
Η περιοχή είναι γνωστή για τα κρασιά της από την Ρωμαϊκή εποχή, από τον 7ο αιώνα και τον Μεσαίωνα η οινοποιία ήταν σχεδόν αποκλειστικά εργασία των Βενεδικτίνων μοναχών. Την δεκαετία του 1980 το Beaujolais γνώρισε παγκόσμια επιτυχία εξ' αιτίας του Beaujolais nouveau, που καθιέρωσε τα απλά, φρουτώδη κρασιά. Η "τρέλα" του Beaujolais nouveau έβλαψε τη φήμη του Beaujolais, που κατέληξε να σημαίνει μεταξύ των ενημερωμένων φίλων του κρασιού το "εύκολο", ελαφρά γλυκό, απλό και χωρίς απαιτήσεις κρασί.
Το Gamay noir είναι διασταύρωση του Pinot noir και της πολύ παλιάς ποικιλίας Gouais που εισήγαγαν στην Γαλλία οι Ρωμαίοι από την βορειοανατολική Ευρώπη, και διαδόθηκε πολύ γρήγορα λόγω της ευκολίας με την οποία καλλιεργείται και την παραγωγικότητα του κλήματος σε σχέση με το Pinot noir, δίνοντας όμως κρασιά με σαφώς κατώτερη ποιότητα.
Η περιοχή του Beaujolais είναι μεγαλύτερη από κάθε ξεχωριστή οινοποιητική περιοχή της Βουργουνδίας, με καλλιέργειες που φθάνουν τα 20.000 εκτάρια και εκτείνονται σε μια λωρίδα 55 χιλιομέτρων μήκους και 11 έως 14 χιλιόμετρων πλάτους.
Υπάρχουν 12 κύριοι τύποι κρασιών Beaujolais που καλύπτουν την παραγωγή 95 χωριών της περιοχής. Καθιερώθηκαν το 1936 μέχρι και το 1946. Περισσότερη από την μισή παραγωγή διατίθεται με την ονομασία Beaujolais AOC. Η πλειοψηφία αυτών των κρασιών παράγεται στη νότια περιοχή Bas Beaujolais γύρω από την πόλη Belleville, και η περιεκτικότητα σε αλκοόλ δε ξεπερνά το 10.5%. Τα κρασιά με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ονομάζονται Beaujolais Supérieur, χωρίς αυτό να υποδηλώνει καλύτερη ποιότητα, δεδομένου ότι η μόνη τους διαφορά είναι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Διακρίνουμε τις εξής βασικές κατηγορίες Beaujolais:
Beaujolais AOC, που περιλαμβάνει την παραγωγή 60 χωριών, με αλκοόλ από 9% έως 10.5%. Το μεγαλύτερο μέρος του διατίθεται σαν Beaujolais Nouveau. Η ετήσια παραγωγή αυτής της κατηγορίας ξεπερνά τα 75 εκατομμύρια φιάλες.
Beaujolais-Villages AOC, μια ενδιάμεση κατηγορία, καλύπτει 39 κοινότητες και χωριά και το ένα τέταρτο της συνολικής παραγωγής. Θεωρείται καλύτερης ποιότητας από το Beaujolais AOC. Εάν η παραγωγή προέρχεται από αμπέλια ενός μόνο χωριού ή κοινότητας, οι παραγωγοί έχουν το δικαίωμα να περιλάβουν το όνομα του χωριού τους στην ονομασία. Τα κρασιά αυτού του AOC πρέπει να καταναλώνονται το πολύ μέσα σε 2 χρόνια, δεν έχουν σημαντική διεθνή απήχηση, τα δε λευκά κρασιά των παραγωγών της περιοχής συνήθως διακινούνται με τις ονομασίες Mâcon-Villages ή Saint-Véran.
Cru Beaujolais, η υψηλότερη κατηγορία των κρασιών Beaujolais, περιλαμβάνει την παραγωγή 10 χωριών στους πρόποδες των υψωμάτων του Beaujolais. Τα κρασιά αυτά αποφεύγουν τη χρήση στην ετικέτα της ονομασίας Beaujolais για να ξεχωρίζουν από το μαζικά παραγόμενο Nouveau. Στην πράξη, τα χωριά που παράγουν Cru Beaujolais απαγορεύεται να παράγουν Nouveau.
Beaujolais Blanc και Beaujolais Rosé, μια μικρή ποσότητα λευκών κρασιών που παράγονται από Chardonnay ή Aligote. Ο λόγος της μικρής παραγωγής είναι ότι η περιοχή επικαλύπτει την περιοχή παραγωγής των κρασιών Mâcon, και οι παραγωγοί προτιμούν την πιο γνωστή ονομασία Mâcon Blanc.
Η πιο ελαφριά και φρουτώδης κατηγορία είναι το πολυσυζητημένο Beaujolais Nouveau, ένα δημιούργημα του Marketing, με παγκόσμια πια φήμη. Η ονομασία του προέρχεται από τον 19ο αιώνα, και χαρακτήριζε την άφιξη στα bistros της Λυών της νέας παραγωγής του Beaujolais, που γιορταζόταν με γενναία κατανάλωση, σαν επιβεβαίωση μιας πετυχημένης σοδειάς. Το 1985, το Institute National des Appellations d'Origine (INAO) που ελέγχει τις ονομασίες προέλευσης στο το Γαλλικό AOC καθόρισε την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου σαν την ημερομηνία έλευσης στην παγκόσμια πια αγορά του Beaujolais Nouveau. Τα κρασιά στέλνονται λίγες μέρες πριν, και πρέπει να παραμείνουν σε σφραγισμένες αποθήκες μέχρι τις 12:01 της συγκεκριμένης Πέμπτης, οπότε και μπορεί να αρχίσει η κατανάλωσή τους, με τους φίλους του κρασιού να ανταγωνίζονται για το πόσο νωρίτερα θα δοκιμάσουν το Beaujolais Nouveau.
Η ειδική οινολόγος Karen MacNeil περιγράφει το Beaujolais σαν "το μόνο λευκό κρασί που τυχαίνει να έχει κόκκινο χρώμα". Και πράγματι, συνήθως αντιμετωπίζεται σα λευκό κρασί: Σερβίρεται ελαφρά παγωμένο, στους 11 °C (όσο πιο ελαφρό τόσο πιο κρύο) και πίνεται κυρίως σαν απεριτίφ. Τα άλλα είδη του Beaujolais σερβίρονται στους 13-15 °C, και συνοδεύουν κόκκινα κρέατα, ψητά με κόκκινη σάλτσα και γενικά φαγητά που ταιριάζουν με το κόκκινο κρασί.
Από 7,00 έως 22,00 περίπου ανάλογα με τον "τύπο".
Τα λευκά κρασιά της περιοχής παράγονται κυρίως από τις ποικιλίες Chardonnay και Aligoté. Είναι κόκκινο κρασί με πολύ ελαφρό σώμα και υψηλή οξύτητα. Το Beaujolais ξεπερνά σε παραγωγή το σύνολο σχεδόν της παραγωγής των οινοποιητικών περιοχών της Βουργουνδίας.
Το κρασί πήρε το όνομά του από την ιστορική οινοποιητική επαρχία Beaujolais βόρεια της Λυών, διεθνώς γνωστή για την μακρά της παράδοση στην παραγωγή κρασιού και σχετικά πρόσφατα από το δημοφιλές Beaujolais nouveau.
Η περιοχή είναι γνωστή για τα κρασιά της από την Ρωμαϊκή εποχή, από τον 7ο αιώνα και τον Μεσαίωνα η οινοποιία ήταν σχεδόν αποκλειστικά εργασία των Βενεδικτίνων μοναχών. Την δεκαετία του 1980 το Beaujolais γνώρισε παγκόσμια επιτυχία εξ' αιτίας του Beaujolais nouveau, που καθιέρωσε τα απλά, φρουτώδη κρασιά. Η "τρέλα" του Beaujolais nouveau έβλαψε τη φήμη του Beaujolais, που κατέληξε να σημαίνει μεταξύ των ενημερωμένων φίλων του κρασιού το "εύκολο", ελαφρά γλυκό, απλό και χωρίς απαιτήσεις κρασί.
Το Gamay noir είναι διασταύρωση του Pinot noir και της πολύ παλιάς ποικιλίας Gouais που εισήγαγαν στην Γαλλία οι Ρωμαίοι από την βορειοανατολική Ευρώπη, και διαδόθηκε πολύ γρήγορα λόγω της ευκολίας με την οποία καλλιεργείται και την παραγωγικότητα του κλήματος σε σχέση με το Pinot noir, δίνοντας όμως κρασιά με σαφώς κατώτερη ποιότητα.
Η περιοχή του Beaujolais είναι μεγαλύτερη από κάθε ξεχωριστή οινοποιητική περιοχή της Βουργουνδίας, με καλλιέργειες που φθάνουν τα 20.000 εκτάρια και εκτείνονται σε μια λωρίδα 55 χιλιομέτρων μήκους και 11 έως 14 χιλιόμετρων πλάτους.
Υπάρχουν 12 κύριοι τύποι κρασιών Beaujolais που καλύπτουν την παραγωγή 95 χωριών της περιοχής. Καθιερώθηκαν το 1936 μέχρι και το 1946. Περισσότερη από την μισή παραγωγή διατίθεται με την ονομασία Beaujolais AOC. Η πλειοψηφία αυτών των κρασιών παράγεται στη νότια περιοχή Bas Beaujolais γύρω από την πόλη Belleville, και η περιεκτικότητα σε αλκοόλ δε ξεπερνά το 10.5%. Τα κρασιά με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ονομάζονται Beaujolais Supérieur, χωρίς αυτό να υποδηλώνει καλύτερη ποιότητα, δεδομένου ότι η μόνη τους διαφορά είναι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Διακρίνουμε τις εξής βασικές κατηγορίες Beaujolais:
Beaujolais AOC, που περιλαμβάνει την παραγωγή 60 χωριών, με αλκοόλ από 9% έως 10.5%. Το μεγαλύτερο μέρος του διατίθεται σαν Beaujolais Nouveau. Η ετήσια παραγωγή αυτής της κατηγορίας ξεπερνά τα 75 εκατομμύρια φιάλες.
Beaujolais-Villages AOC, μια ενδιάμεση κατηγορία, καλύπτει 39 κοινότητες και χωριά και το ένα τέταρτο της συνολικής παραγωγής. Θεωρείται καλύτερης ποιότητας από το Beaujolais AOC. Εάν η παραγωγή προέρχεται από αμπέλια ενός μόνο χωριού ή κοινότητας, οι παραγωγοί έχουν το δικαίωμα να περιλάβουν το όνομα του χωριού τους στην ονομασία. Τα κρασιά αυτού του AOC πρέπει να καταναλώνονται το πολύ μέσα σε 2 χρόνια, δεν έχουν σημαντική διεθνή απήχηση, τα δε λευκά κρασιά των παραγωγών της περιοχής συνήθως διακινούνται με τις ονομασίες Mâcon-Villages ή Saint-Véran.
Cru Beaujolais, η υψηλότερη κατηγορία των κρασιών Beaujolais, περιλαμβάνει την παραγωγή 10 χωριών στους πρόποδες των υψωμάτων του Beaujolais. Τα κρασιά αυτά αποφεύγουν τη χρήση στην ετικέτα της ονομασίας Beaujolais για να ξεχωρίζουν από το μαζικά παραγόμενο Nouveau. Στην πράξη, τα χωριά που παράγουν Cru Beaujolais απαγορεύεται να παράγουν Nouveau.
Beaujolais Blanc και Beaujolais Rosé, μια μικρή ποσότητα λευκών κρασιών που παράγονται από Chardonnay ή Aligote. Ο λόγος της μικρής παραγωγής είναι ότι η περιοχή επικαλύπτει την περιοχή παραγωγής των κρασιών Mâcon, και οι παραγωγοί προτιμούν την πιο γνωστή ονομασία Mâcon Blanc.
Η πιο ελαφριά και φρουτώδης κατηγορία είναι το πολυσυζητημένο Beaujolais Nouveau, ένα δημιούργημα του Marketing, με παγκόσμια πια φήμη. Η ονομασία του προέρχεται από τον 19ο αιώνα, και χαρακτήριζε την άφιξη στα bistros της Λυών της νέας παραγωγής του Beaujolais, που γιορταζόταν με γενναία κατανάλωση, σαν επιβεβαίωση μιας πετυχημένης σοδειάς. Το 1985, το Institute National des Appellations d'Origine (INAO) που ελέγχει τις ονομασίες προέλευσης στο το Γαλλικό AOC καθόρισε την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου σαν την ημερομηνία έλευσης στην παγκόσμια πια αγορά του Beaujolais Nouveau. Τα κρασιά στέλνονται λίγες μέρες πριν, και πρέπει να παραμείνουν σε σφραγισμένες αποθήκες μέχρι τις 12:01 της συγκεκριμένης Πέμπτης, οπότε και μπορεί να αρχίσει η κατανάλωσή τους, με τους φίλους του κρασιού να ανταγωνίζονται για το πόσο νωρίτερα θα δοκιμάσουν το Beaujolais Nouveau.
Η ειδική οινολόγος Karen MacNeil περιγράφει το Beaujolais σαν "το μόνο λευκό κρασί που τυχαίνει να έχει κόκκινο χρώμα". Και πράγματι, συνήθως αντιμετωπίζεται σα λευκό κρασί: Σερβίρεται ελαφρά παγωμένο, στους 11 °C (όσο πιο ελαφρό τόσο πιο κρύο) και πίνεται κυρίως σαν απεριτίφ. Τα άλλα είδη του Beaujolais σερβίρονται στους 13-15 °C, και συνοδεύουν κόκκινα κρέατα, ψητά με κόκκινη σάλτσα και γενικά φαγητά που ταιριάζουν με το κόκκινο κρασί.
Από 7,00 έως 22,00 περίπου ανάλογα με τον "τύπο".
Επισκέπτης
Μαριάν,θέλω να είσαι κούκλα στο πάρτυ μιας και απ'ότι φαίνεται θα είσαι από τις ελάχιστες γυναίκες...
vendetta88
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2010
- Μηνύματα
- 532
- Κριτικές
- 16
- Like
- 3
- Πόντοι
- 606
Λεπόν σε συμπάθησα πολύ και θα σου πω 6 νουμερακια
1ο νουμερο ειναι η λούτσα σου πχ.10 ποντους γραψε 10
2ο νουμερο είναι η περιμετρος του λωκου σου πχ. 20 πόντους γραψε 20
3ο νουμερο είναι το άρθοισμα των δυο παραπάνω δια δυο πχ.10+20=30/2= 15
4ο νουμερο είναι η ηλικια σου + το 3ο νουμερο πχ. 30ετών+15=45
5ο νουμερο ειναι το άθροισμα των την εβδομάδα πχ. 7
6ο νουμερο είναι το αθροισμα όλων των παραπανω δια 6 πχ. 10+20+15+45+7=16
Πράγματι πολύ καλό...και έξυπνο...μπράβο...σε όλα έξω έπεσες αλλά είχε πολύ πλάκα
Δεν άργησα πολύ να απαντήσω...ειναι γιατί σκεφτόμουν...τα νούμερα...εεεε???
vendetta88
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2010
- Μηνύματα
- 532
- Κριτικές
- 16
- Like
- 3
- Πόντοι
- 606
Μπορώ να μάθω τι σημαίνει αυτό? Ή δεν κάνει?το thread συγχωνεύτηκε
Πραγματικά θα ήθελα να μάθω. Αν γίνεται
Ευχαριστώ.
V.88
stratigosss
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 6.275
- Κριτικές
- 44
- Like
- 20
- Πόντοι
- 1.290
Δεν γινεται...κανει ΤζιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιζΜπορώ να μάθω τι σημαίνει αυτό? Ή δεν κάνει?
Πραγματικά θα ήθελα να μάθω. Αν γίνεται
Ευχαριστώ.
V.88
vendetta88
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2010
- Μηνύματα
- 532
- Κριτικές
- 16
- Like
- 3
- Πόντοι
- 606
Οχι, σοβαρά μιλάω. Δεν ξέρω τι εννοεί. Δηλ. έκοψε απαντήσεις? Μια απλή ερώτηση έκανα. Αντί να γράψεις αυτό θα μπορούσες να απαντήσεις? Ευχαριστώ.Δεν γινεται...κανει Τζιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιζ
stratigosss
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2008
- Μηνύματα
- 6.275
- Κριτικές
- 44
- Like
- 20
- Πόντοι
- 1.290
Δεν ειναι κατι φοβερο ρε παιχτη μου, απλα υπηρχε καποιο παραπλησιο θεματακι με αυτο που ανοιξε ο (δεν ξερω ποιος) και ο gaz to συγχωνεψε...
vendetta88
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2010
- Μηνύματα
- 532
- Κριτικές
- 16
- Like
- 3
- Πόντοι
- 606
Σε ευχαριστώ. Απλή περιέργεια είχα.Δεν ειναι κατι φοβερο ρε παιχτη μου, απλα υπηρχε καποιο παραπλησιο θεματακι με αυτο που ανοιξε ο (δεν ξερω ποιος) και ο gaz to συγχωνεψε...
pathos gia ta temachia
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 16 Φεβ 2009
- Μηνύματα
- 11.388
- Κριτικές
- 132
- Like
- 149
- Πόντοι
- 2.266
εγώ λέω να ναυλωθούν όσα αεροσκάφη απαιτηθούν(ανάλογα με τον κόσμο που θα προσέλθει)για ενα τριημεράκι να μεταβούμε στο φκκ οάσε,έ τί λέτε?
υ.γ.κολλημένος,ε?ε?ε?ε?ε?ε?ε?ε?ε?εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεειιιιιιιιιιιόοοοοοοοοπααααααα!
υ.γ.κολλημένος,ε?ε?ε?ε?ε?ε?ε?ε?ε?εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεειιιιιιιιιιιόοοοοοοοοπααααααα!
!blis
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 27 Νοε 2009
- Μηνύματα
- 9.713
- Κριτικές
- 41
- Like
- 3.001
- Πόντοι
- 3.477
ιμε ο βοθροσ κε ιμε καλα
tsarkobios
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Οκτ 2010
- Μηνύματα
- 186
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Για τα 100.000 μέλη να πούμε (όλοι) οτι πρόκειται για αντικειμενική και αποδεκτή επιτυχία...
Για την "εξυπνάδα" ορισμένων δεν έχουμε να πούμε ΤΙΠΟΤΑ
Για την "εξυπνάδα" ορισμένων δεν έχουμε να πούμε ΤΙΠΟΤΑ
Velvy_2
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Ιουν 2010
- Μηνύματα
- 17.680
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Για τα 100.000 μέλη να πούμε (όλοι) οτι πρόκειται για αντικειμενική και αποδεκτή επιτυχία...
Για την "εξυπνάδα" ορισμένων δεν έχουμε να πούμε ΤΙΠΟΤΑ
αντικειμενικη και αποδεκτη επιτυχια τα 100.000 μελη?
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 5
- Εμφανίσεις
- 2K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 296
- Εμφανίσεις
- 10K
- Απαντήσεις
- 78
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 210
- Εμφανίσεις
- 24K